Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee5016
őstag
Mestere 2 kérdésem lenne
.....Szereztem boltokból plexi cukorka,mag apródarabárunak használt plexi tartókat.Mivel szélesíteném a házat épp díszlécnek jó lenne..de az átlátszó plexinek,mivel lehet fekete beütést adni?Szinezni ,vagy fóliázni kéne.? ..Nem gondd ha nem marad full átlátszó,3 -4cm széles csíkokról lenne szó......
2.
6-7 mm belső átmérőjű csőhéj,szivacsos,esetleg műanyag burkoló létezik-e valahol....10mm alatt nem találok..... -
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #1195 üzenetére
Ejha! Szépen haladsz!!
Rég láttam már himurót gépben
Nekem is van még kettő otthon.
-
Engineer086
Modder
-
-
szab.tam
nagyúr
(#1187) jones965
asszem ezt talán konkrétan kérdeztem is, de nem nagyon válaszoltál....
de ezt a modding és a barkács topic-ot úgyis csak belterjesen, mi látogatjuk. elenyésző százaléka a kilátogatóknak. gondolom....****
most már látom, hogy a fekete talán szerencsésebb lett volna. egy 400mm magas hátlappal.
nagyobb lett volna kontraszt.
de ez már így fog megrohadni.kis alurudak lesznek felhelyezve. azok fogják imitálni a proci kiemelkedését. és 775-re felfúrok 12x4 lyukat.
m3-ra.
azokat rögzítem a deszkára, majd a lefogatókkal szerelt hűtőket csak felülről rá kell cuppnatani, és 4 csavar.
éppen csavarokat vadászok. olyanokat, mint a képen is van. m3, de nagy, kézzel megfogható külső. a szárnyasat javasolták, de azt kicsit csövesnek találom, és esetleg beakad a lefogatóba...egy hely még kiadó a deszkán. van néhány elképzelésem egy toronyra.
-
feco72
Modder
Reméhetőleg elkészül addigra egy monitorom(nem 100%). Tudunk-e neki helyet szorítani?
-
szab.tam
nagyúr
az tegnap lett kész. elég fura képek készültek róla, de ma elsütöttem néhány nappalit.
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Láttam, hogy többen is használtatok már karbon fóliát a házaitoknál. Az lenne a kérdésem, hogy nem maradt-e ki egy nagyobb darab, amit már nem akartok felhasználni? Ha igen és méretben megfelelő, akkor én vevő lennék rá. -
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1177 üzenetére
lett volna még 1 5letem:
egy 7-10-es androidos, (vagy akármilyen), tab. ami ott áll 45 fokban egy állványon, a deszka szélére rögzítve.
lekódolva, hogy ne lehessen babrálni a beállításokat, csak válogatni a hűtők widget-jei közül. amire rátapizva lehetne látni a teljes képsorozatot, ami a képes munkanapló. és egy vissza gomb.
de ilyen tab-et biztos nem fogok venni, sem beállítani...erre ötlet?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1177 üzenetére
értek mindent.
tábla színe.
mérlegeltem. igazán semmi nem volt tökéletes. ezért döntöttem a fehér mellett...a döntő hűtő szín az alu. de lesznek színesek is. lila elox (fradistaként - !!!
)
, piros-fekete, zöld-kék, és ami még eszembe jut.
az alternatívák voltak:
- plexi, - ez igen macerásnak és drágának tűnt. (furatolás, karcmentesítés.)
- fekete - van fekete elox borda -> nem kontrasztos
- szálcsiszolt alut imitáló fólia -> megint csak nem kontrasztos...
- maradt a fehér: több hűtőt idáig is a konyhaasztalon és/vagy a lecsukott gáztűzhelyen fotóztam. így ez tűnt a legideálisabbnak...****
de asszem az "előpublikálás" meglesz a szokásos topic-okban.
(mert hát némi magamutogatás minden modder egyik lételeme...) -
jones965
Modder
válasz
szab.tam #1176 üzenetére
Szerintem ezzel nevezni nem szükséges, lévén úgy sem lenne ebben a kategóriában vetélytársad.
Ez önmagában kuriózum, tehát ott lesz a helye a kiállításon. A hely már megvan, de ezt majd az illetékesek úgy is hivatalosan közlik hamarosan.
Ott pedig lesz hely bőven.
Egy apró észrevétel: a lapot amire rögzíteni akarod a hűtőket, célszerű lenne olyan színre festeni-dekorálni, ami minél jobban hangsúlyozná a rá helyezett dolgokat. Ha megtehető természetesen. -
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1174 üzenetére
mégsem plexi lesz a veletech prezentációs tábla anyaga. sima, 18-as, fehér bútorlap. holnap megyek érte.
2x6 hűtő lesz fetlekerve az 1500*500-as deszkára. 5 (6) db. ikea lába lesz, + felül 4 fogantyú a mozgathatósághoz.mivel ugye ilyen kategória nincs, így a nevezési szabályzat sem köt, (pl. munkanapló blog.)
meg hát a 12 hűtő készítésének folyamatát publikáltam eleget a barkács topic-ban.
(1x lesz róluk ciksorozat, de nem mostanában...)jones965. mi a véleményed?
ha elkészült a deszka, és az összes hűtő.
tehát egyben feltekerve az összes a lapra.
publikálgathatom, vagy legyen inkább ottani meglepi, vagy tök mindegy?
(lenne egyébként valami kategória, ahol elindulhatnék velük? harmadlagos kérdés, de érdekel, mert akkor ugye kötnének a nevezési szabályok.)***
más.
Olivier nyitott egy külön linket a FanlessTech-en, ahol az általa válogatott hűtőim megjelenései csoportba szedve láthatóak. -
jones965
Modder
válasz
csabi112 #1173 üzenetére
Magam részéről maximálisan örülök, hogy vezetsz munkanaplót a munkádról ( azon túlmenően, hogy a radikalmod-on volt szerencsém már látni), de továbbra is hangsúlyozom, ha elkészülsz vele rakd össze egy írásba ( ha kell segítek), mivel akkor sokkal többen fogják látni-olvasni ezt a remek módot.
-
jones965
Modder
Ajánlom minden modder, és kreatív fórumtárs figyelmébe az alábbi oldalt. Sokunk által személyesen is ismert kollégák munkáit lehet figyelemmel kísérni.
-
csabi112
Modder
-
csabi112
Modder
Indítottam egy új blogot a vizes-gépemről.
Néhányatoknak már ismerős lehet ez a házépítés, de aki most kapcsolódik be az sem fog lemaradni a lényegesebb munkafázisokról. -
Engineer086
Modder
-
szab.tam
nagyúr
csak azoknak, aki nem szoktak járni "odaát". (gyk: barkács topic...)
elkészült egy újabb hűtőm.
először mine2 droidnak hívtam, de átkereszteltem:
Mine 2 Mutant
leírás. (főként a lamellagyártás rész a bővebb...) -
Knight666
aktív tag
Köszönöm a tippeket. Lehet, hogy mégis csak külföldi rendelés lesz a vége.
-
blasko92
őstag
válasz
Knight666 #1154 üzenetére
pcvizhutes.hu
subcooling.hu (bár ez nem tudom, hogy még üzemel-e)
pcgear.huA pcvizhutes tulaja, Tody56 kolléga, sok mindent be tud még szerezni amik nincsenek a webshopban.
De szoktak itt PH!-n fórumozók rendelést szervezni a külföldi aquatuning.de oldalról, így a postaköltség már nem is olyan sok. De apróról is sok mindent össze lehet szedni, jóval a bolti ár alatt.
-
Knight666
aktív tag
Nincs valami bevált belföldi beszerzési lehetőség folyadékhűtés komponensekre, ahol normális választék is van? Vagy lehet, hogy nem is PC alkatrészboltokat érdemes keresgélni, hanem léteznek szaküzletek a témában?
-
csabi112
Modder
válasz
jones965 #1144 üzenetére
Úgy néz ki, hogy be kell fejeznem a vízhűtéses gépet, mert a kisebbik fiam kezdi szétfőzni a hardvereket.
Rászántam magam a blogírásra is: [Bemutatkozás]
Jó, hogy van ez a modder-közösség!(#1145) Bari: Örülök, hogy gondoltatok rám. Én sem felejtettelek el titeket!
-
Ramses07
Modder
válasz
Knight666 #1149 üzenetére
Nem semmi!!
Nekem is hasonló volt a régi első gépem
A kézügyességre pedig volna szükség, de ha neked a funkcionalitás az első ám legyen
Itt úgy is kapsz segítséget és tanácsokat bőven! Aki itt van azért rendesen segít a másiknak ahogy tud (legalább is a moddereket illetően tudom mondani)
Szóval hajrá és várjuk majd gépet!!
-
Knight666
aktív tag
Találtam a gépemről egy régi fotót, úgyhogy muszáj volt csinálnom egy előtte-utána képet
.
Eddig nem fogtam komoly modding-ba, mert ez a hardver már nem nagyon érdemli meg (10 éves), de úgy néz ki, hogy tavasszal sikerül beszereznem egy új konfigot amivel már érdemes lesz dolgozni. Nem lesz egy erőgép, de éppen ezért abban reménykedem, hogy egyszerűbb lesz hozzá hatékony (és halk) hűtést összehozni. Szeretnék egy tápot passzív hűtésűre alakítani és egy saját gyártású gépház is szerepel a kívánságlistán, szóval lesz vele munka bőven. Még csak elképzeléseim vannak, úgyhogy még bármi lehet, de remélem összejön a dolog. Sajnos nincs sok kézügyességem, sem esztétikai érzékem, és inkább vagyok a híve a funkcionális fejlesztéseknek, mint az erenként harisnyázott ATX kábelnek, úgyhogy azt nem ígérem, hogy szép lesz
.
Na mindegy, csak azt akartam mondani, hogy ez a közösség és eddigi munkássága nem kis mértékben járult hozzá, hogy egyáltalán eszembe jutott belevágni ilyesmibe. -
szab.tam
nagyúr
szerinted a köv. veletech-re kaphatnék egy kis asztal részletet köztetek, csak hűtőkre?
látványos lenne passzív hűtésűgépe(ke)t elhoznom, de az logisztikailag elég macera.
bedobozot hűtőket szállítani 1xrűbb...
viszont mostanság újból beindult a fantáziám.
szívesen kiteszek pár új furcsaságot egy asztalkára. (feltéve, ha érdekel valakit...) -
csabi112
Modder
Üdv Modderek!
A napokban szert tettem egy lézeregérre:[további infók róla]
De egy kicsit ugorjunk vissza 2010-re. Mégpedig a 2010-es Mod Tech Hall-ra készített egéralátétemhez.
Az alátét 3 mm-es polikarbonátból készült. Fekete tömítőszivacsból pedig csuklótámaszt kreáltam rá, valamint az aljára kis csúszásgátló talpakat. Jól is nézett ki, viszont az optikai egerem egyáltalán nem működött rajta, ezért jobb híján a versenyen részt vevő kollégák aláírásait gyűjtöttem rá. Egy jó kis emlék lett nekem. El is lett szépen rakva egy dobozba, mint ahogy az emlékeket szokták.
Miután tesztelgettem kicsit az új egeret, gondoltam előveszem a dobozból az emlék-alátétet. Rá az egér. Nem is ért csalódás, működött szépen rajta. Szóval mégiscsak használható lett az egéralátétem. [és a képek]
Sikeres és kitartó moddolást kívánok minden régi és új moddernek! -
Knight666
aktív tag
Köszönöm a tippeket!
Porszűrőből én is porszívóhoz valót használtam (szerencsére pont jó volt a méret). Valamelyik fórumtárs cikkében láttam, hogy konyhai elszívóhoz valót használt (azt lehet kapni nagyobb méretben is). Őt kéne megkérdezni, hogy bevált-e neki. -
blasko92
őstag
válasz
Moddingboy #1138 üzenetére
Én anno DaveJR kollégától vettem.
Egyébként háztartási boltban biztos találsz, talán porszívó porszűrőként. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Moddingboy #1138 üzenetére
nem. ez egy fekvő ház, amire nincs feltéve az alja. így csak az oldaléleken lehet felbakolni.
de találtam itthon 4 db. scythe himuro hdd hűtő oldalsó rögzítőelemet. azt tettem alá.
csak azoknál kicsit nagyobb alapterületűt szerettem volna. mert így könnyen letolom róluk, ha igazítani akarom. -
Moddingboy
Modder
válasz
szab.tam #1137 üzenetére
Huhh az valóban elég drága. Normál gumi talp esetleg nem lett volna jó? Olyan amit direkt gépházakhoz lehet kapni pár száz ft-os áron.
Ha valaki esetleg tudja, hogy itthon hol kapni ilyen porszűrőt, akkor kérem írja meg. Köszönöm!
Itt az aprón találtam egy hirdetőt aki árul ilyen porszűrőt, csak az 5mm vastag és engem leginkább 2-3mm-es vastagságban érdekelne. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Moddingboy #1136 üzenetére
le akartam fényképezni a vitrinjüket, ami tele van apró színes szilikon vacakkal.
mondtam, hogy pár pc átlakaító ismerősömmel megosztanám. ötletetlő svédasztalnak.
majdnem hisztiztek.
idióták. nem kell nekik az ingyenreklám.
viszont náluk lehet kapni kis tubusos, semleges tekasilt.
(az egyik kevert hővezető ragasztóm alapja.)viszont szerettem volna egy kis fekete szilikon lapot. gép alá kelett volna, bakolásra, hogy alulról is kapjon levegőt a passzív átszellőzéshez.
olyan árat mondtak, hogy kiestem az ajtón.
kis vacakért netto 26k...
igaz, egy egész lapot kellett vona vennem, (asszem fél nm.), de akkor is. -
Knight666
aktív tag
Olyan profilról nem tudtok, amit rá lehet húzni a kivágott lemez élére (pl: alaplaptálca kábelvezető-nyílásaira), hogy véletlenül se bántsa a kábeleket?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Tudtok ajánlani valakit, aki vállal ventilátornak kör alakú kivágást 2mm-es alu lemezbe?
Akár magatokat is ajánlhatjátokBp előnyben.
-
king.mp
aktív tag
válasz
Engineer086 #1130 üzenetére
Mit fújt hozzád a szél
-
Engineer086
Modder
-
Titagyerek
tag
válasz
Engineer086 #1128 üzenetére
köszönöm a válaszod
-
Engineer086
Modder
válasz
Titagyerek #1127 üzenetére
Ha minden igaz, tavasszal a Prohardver megrendezi a Veletech-et, azon lesz modding verseny is.
-
Titagyerek
tag
Lesz valahol mostanában Magyar országon Modding verseny??
-
Engineer086
Modder
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #1121 üzenetére
Miért nem vizezed, ha már úgy is megvan a cucc hozzá?
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #1119 üzenetére
Mert ez nem lesz vizezve?
-
tomic
addikt
válasz
viperabácsi #1080 üzenetére
A másik házból nem is lesz semmi? Amit először akartál.
-
válasz
viperabácsi #1110 üzenetére
Köszönöm
Ezzel teljesen egyet értek(#1113) Engineer086
Köszönöm, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed! A plexi elkészítését élveztem a legjobban a munkám során. Sok mindennel próbálkoztam míg végül a selyemcérna volt a legalkalmasabb a vágásra. Próbálkoztam a bicikli fékeknél és váltóknál használt acélsodronnyal is de az bizonyult a leg alkalmatlanabnak, pár perc alatt felmelegedett és elpattant.(#1114) Bari
Köszönöm, az előlap elég sok fejtörést okozott de végül csak sikerölt összehozni
Az eredeti előlapból megmaradt keretéhez pillanatragasztóval ragasztottam hozzá az új plexi előlapot, néhány pici foltnyi pillanatragasztó maradt az előlapon amelyet nem csiszoltam le. Ez nagy hiba volt, mert festésnél a festék reakcióba lépett a pillanatragasztóval és elég mélyen belemart a plexibe. -
-
viperabácsi
addikt
válasz
szab.tam #1104 üzenetére
Nem lebecsülni akarom a munkádat , de nem látom lét jogosultságát az általad kreált hűtőszörnyeknek.
Egyrészt nagyon termetesek és szerintem nem sok esély van rá hogy valaki az általad írt összegeket rászánna egy gép hűtésére.Ha sokat kell költeni a hűtésre , szerintem vizet választanám.A passzív hűtésű gépeknek szerintem az a lényege , hogy a tv mellett (KICSI) dobozban elférjenek htpc -ként.A nagy tuningokat hajszolók úgyis vizet vagy extrém hűtéseket használnak.Amellett nem elfelejtendő , hogy az ALAPLAPNAK is kell szellőzés így oda csak kellene egy ventilátor legalább.Kicsit hosszú lett .
-
-
-
jones965
Modder
-
Sziasztok
Egy elkészült házat szeretnék bemutatni nektek. Egy régi kisuperált, megsárgult házat szabtam át. Venti hely nagyon kevés volt benne gyárilag ezért vágtam 2 új helyet. Az előlap mögött egy 14-es venti kapott helyet amely beszívja a friss levegőt, hátra pedig egy 9-es kifújó venti került(12-es nem fért be). Az előlap nagyon nem tetszett ezért levágtam és 2 milis plexiből újat készítettem. Az előlapi rács egy leharcolt kombájn szíjvédőjéből készült. Az oldallap mattra csiszolt mintás plexit kapott. A váz matt fekete festést kapott míg az oldallapok és az előlap fehér festést kapott és végezetül még kapott egy kis piros LED világítást is a gép. -
blasko92
őstag
válasz
viperabácsi #1103 üzenetére
Talált, süllyedt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1101 üzenetére
én egy elég nehezen betartható fogadalmat tettem: jó darabig saját részre nem faragok semmit, csak akkor, ha elromlik valami.
3 passzív célgép, helyekre bepasszítva, + hűtő teszpad-es konfig.egyelőre, (még kb. 2 év.), a passzív hűthetőségi határok pontos belövése, koncepciók gyártása, előmarketing célból. (továbbra sem cél az eladás, lényeg, hogy elkészüljenek a hűtők, és valami kirakat szerűségben legyenek.)
csak másnak építek majd. az első 2-3-4 db-ot nem üzleti célból, előfinanszírozással, korlátozott felelősséggel. (maximális kontroll alatt, 0 haszonkulccsal.)
hasznom kizárólag a publikálhatóság, és önreklámra való felhasználhatóság lesz.
nagyon szűk piac, de ahol a rózsaszín hummer is gazdára lel, ott vnnak még fanatikus kretének.vagy saját finanszírozással, bemutatási céllal. de nem saját felhasználásra.
bútort többet nem tologatok.a mostani nagy gépemet sem fogom sosem szétszedni. az így fog elavulni, és lesz egy origó, kultikus, muzeális darab... a no. 000.
ezek kicsit nagy szavaknak tűnnek. (meg nagyképűnek is néha.) az asztalra is keveset tettem le idáig. időben is kb. csak másfél év a tapasztalatom.
de minden passzív hűtéskoncepcióval egyre többet látok. nem korlátoznak termodinamikai előtanulmányok, sem multicégek marketingoszályai. tehát viszonylag szabadon szárnyallhat a fantáziám.
elég sokat kerestem a neten, és még hasonló megoldásokat sem nagyon találok. (a "nagyon" csak az álszerénység miatt került a mondatba, valójában semmilyet.)***
most egyéb problémák miatt inaktív vagyok, de rengeteg megvalósítandó passzív hűtés elképzelésem van.
pár cikk itt-ott megjelent. ez azért fontos, mert nem tudni, mikor talál meg egy másik fanatikus, aki segít közösen megvalósítani pár elképzelést.
csak hát iszonyatos anyag és munkadíja van egy csúcs konfig hűtés + háznak.
egy 2 cpu + 2*2 gpu-s gép hardverek nélkül kb. 1.5 mft....(csak a hűtés és a ház. - mások ennyiért kocsit vesznek...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Háztartási gépek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós kamerák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- További aktív témák...
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3404
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest