- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramses07
Modder
válasz
Zoli54213 #599 üzenetére
Már néztem a képeidet nagyon jó lett a festés!!
Lassan jövök én is új képekkel, de még odébb van...
SRIKE-X Vol.2 -
Ramses07
Modder
-
válasz
Zoli54213 #581 üzenetére
Köszönöm
Igen lehetséges. A festés nekem nem elsőre sikerült, az első réteget lemostam festékoldóva mert helyenként nem tapadt meg a lapátokon a festé(pedig festés előtt megcsiszoltam és zsírtalanítottam is). Másodszor már nem kapkodtam el a festést kb 8-10 nagyon vékony réteggel értem el a végleges bevonatot, így szép egyenletesre sikerült, nem vettem észre a festés után zakatolást vagy kopogást a ventin. -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Engineer086 #595 üzenetére
Jó, majd akkor megpróbálom legjobb tudásom szerint fújni
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #591 üzenetére
Teljesen érthető, de mikor nekikezdem írni a hozzászólásomat a Tiéd még nem volt meg
Szerk:
Én ha magamnak csinálnék ilyet, kiszerelhetőre készíteném a lemezt, a házhoz rögzítő csavarokat meg olyan helyekre tenném ami alap esetben nem látható. De nem vagyunk egyformák és egy így van jól -
Bari
Modder
válasz
blasko92 #588 üzenetére
Gondolom csak a látható helyen lévő csavarokat fogja eltüntetni, hogy a másik oldalról bontható legyen, és a lemez eltávolításával hozzá férjen az alatta lévő dolgokhoz, de ezt majd intercooler leírja nekünk, én legalábbis ezt vettem ki a szavaiból.
Ha a csavar rendesen meg van húzva, a másik oldalról történő rögzítéskor nem sok esélye van megfordulnia az anyagban, ezt a javítókitt is nehezíti. Szerintem nem lesz vele gond, de majd ha elkészült kiderül az első szerelésekkor. Esetleg a csavart lehet rögzíteni a menetes távtartóban menetrögzítővel, de pillanatragasztó is megteszi. -
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #586 üzenetére
1-2mm simán, de ha több rétegben viszed fel akár vastagabb is lehet. Vastagabb rétegben viszont a lemez mozgatásakor hajlamos lesz megrepedni és elválni a felületről, javítás előtt mindenképp csiszold fel 320-as csiszolópapírral a lemezt, hogy tudjon jól tapadni a javítókitt, és fontos a zsírtalanítás is, amit hígítós áttörléssel lehet megoldani, azzal portalanítod is.
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #579 üzenetére
Nagyon jó ötlet
, kíváncsi leszek a kész állapotra.
Arra figyelj a vékony lemez miatt, hogy ha kicsit is túl fúrod átszakad a csavar feje a lemezen. A házon furkálás előtt egy hasonló lemezen, vagy donor számítógép házon tegyél pár próbát, hogy biztosan sikerüljön a művelet.
A süllyesztő fúró mérete csak annyiban számít,hogy a kereszt élnek (a fúrószár hegyén keresztben található él, kisebbnek kell lennie mint a kiinduló furat átmérője, hogy bele tudjon kapni az anyagba. Ha a 3mm-es furat átmérőtől nagyobb, akkor nem fogod tudni használni.
Sajnos ezek a süllyesztő fúrók készletben elég drágák, én egy lidl akcióban fogtam ki egy 5db-os készletet talán 4e ft-ért, az ára ellenére nagyon jól használható. -
blasko92
őstag
válasz
Zoli54213 #583 üzenetére
Én még nem csináltam ilyesmit. De ugyan úgy, mint másnál. Több vékonyabb rétegben, hogy ne folyjon meg. A propelleren ugye nem nagyon van sík felület, úgyhogy különösen oda kell figyelni, és egyenletesen kell fújni.
Függőleges helyzetben talán könnyebb, vagy pedig fújás közben forgatod, hogy ne csak egy irányból (ahonnan állsz vele szemben) kapja a festéket.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Psycho18 #580 üzenetére
Először is gratula, nagyon tetszik a munkád!
Nézegettem a képeidet, és látom te lefestetted a ventilátort is. Ha festeném őket azok a Noctua NH-D14-es CPU hűtőm ventijei lennének. Azt hallottam, hogy ha a lapátokat lefestem akkor lehet hogy ütni fog, ha nem egyenletesen fújom rá a festéket. Ilyen lehetséges? Vagy nyugodtan festhetem? Előre is köszi a választ! -
Elkészültem a ledek bekötésével, egy duplakapcsolóra két külön körre kötöttem be a ledeket: az egyik az alaplap alatt és a HDD-k mögött van míg a második kör a ODD tartó és a CPU box alatt lesz.
-
intercooler
őstag
Nagyon köszönöm
És mindjárt le is írtad hogy kell
Mert az gondoltam hogy van a ház hátuljában 1 takaró lemezt amit csináltam +ban [link]
Hogy ezt úgy rögzíteném: a két lemez közé jönne ilyen 8mm-es távtartó:
És akkor innen-onnan a süllyesztett fejű csavarokkal (persze ezek belesznek majd gittelve) oldanám meg. A lemezek között meg elfér a venti kábele, meg a tartály világításához is.
+ még arra is gondoltam ha jól betudom süllyeszteni akkor a popszegecseket is lecserélem, s így a hátulja is sima leszNekem nincs ilyen fúrom, de ahol melózok van. Az nem számít hogy mekkora? mert ahogy emlékszem elég nagy.
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #577 üzenetére
Be lehet süllyeszteni kérdés, hogy milyen szerszámokkal rendelkezel a művelethez.
Én így csinálnám:
Gyors szorítóval egy keményfa darabot fogatnék a leendő furathoz a lemez túlsó oldalára. Kifúrnám a csavar átmérőjével a furatot és süllyesztő fúróval besüllyeszteném. A keményfa darab (tölgy, akác, bükk) azért szükséges, hogy a süllyesztő fúró ne ovális furatot készítsen a vékony lemezben, megvezeti a fúróhegyet.
Süllyesztő fúró hiányában is megoldható a besüllyesztés, egy legalább a csavar fejével megegyező vagy nagyobb átmérőjű fúrószárral. A fa alátámasztás is is segíti a műveletet. Ebben az esetben viszont számolni kell vele, hogy a használt fúrónak több mint valószínű, hogy az élszöge nem fog megegyezni a csavar fejének szögével, igaz ez az 1mm-es lemezben nem jelent problémát, inkább vastagabb anyagoknál okozhat 'kinézetbeni problémát'. Továbbá figyelni kell, hogy a fúrószár ne tudjon a lemezbe hirtelen belekapni és teljesen átszakítani a lemezt, ha teheted használj süllyesztőfúrót. -
intercooler
őstag
Köszönöm mindenkinek
A gumiról lemondtam, csak a táp-ból kijövők-et húzom át azon
A másik kérdésem az lenne hogy 1 ilyen csavart: M 3 x 6-os
Be tudom vajon úgy süllyeszteni a ház hátuljába (1mm acél azt hiszem) hogy nem lóg ki?
-
Ramses07
Modder
válasz
intercooler #573 üzenetére
Szerintem sem jók ezek erre a célra..Egyetértek becsitibi-vel
Vágj nagyobb lyukat és használj élvédőt. -
becsitibi
senior tag
válasz
intercooler #568 üzenetére
Én nem sz@roznék ilyen gumi élvédőkkel,max cső átvezetőnek jók azok,de hát annyi ember,megannyi szokás,nekem inkább az a véleményem,hogy vágd ki a lemezt,az alá rakj plexit ami élvilágitva van,de ez csak az én véleményem.
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #573 üzenetére
Akkor már inkább rövidítsed le a kábelt, és az anya csatit építsed bele az alaplapi tálcába
A tápkábelt meg csak bedugod
-
intercooler
őstag
Van még 1 elvetemült ötletem
és szálanként
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
ha az alaplaphoz közelebbi részénél toldod akkor a kábel eltakarja
de ez a 2es megoldás is jól néz ki -
blasko92
őstag
válasz
intercooler #570 üzenetére
Tudom, hogy csak hosszabbító
Nekem is ilyen fehér Bitfenix volt
-
blasko92
őstag
válasz
Annyira nem nagyon látszik az illesztés, ha pontosan vágod
Nem rossz ez a megoldás sem.
Én mondjuk tuti olyan megoldást keresnék, amin a csatlakozót át lehet bújtatni. Így az esetleges cserénél nem kell megint szétkapni -
blasko92
őstag
válasz
intercooler #566 üzenetére
És ha kivágod azt az ovális lyukat, aztán gumi élszegőt húzol a lemez szélére?
Ugyan úgy nézne ki, mint az a gumigyűrű. Csíkban lehet venni, Neked csak méretre kell vágnod, és behelyezni.De belső gumiból is lehet csinálni szépet. Csak a lemez túloldalán kell elhelyezni.
Gumi élszegőt pedig Wasquez kollégánál lehet venni
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #564 üzenetére
Nem lehet kapni sehol.... Ahol meg lehet, ott mint látod annyit kérnek érte, amennyit nem szégyellnek....
A legjobb megoldás, ha saját magadnak csinálsz egyet vastagabb gumiszalagból, esetleg belső gumiból
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
intercooler #561 üzenetére
igen
és szerintem szebb ha egyenesen állnak a szálak
mint pl. itt -
DiceBlade
aktív tag
válasz
intercooler #559 üzenetére
8 pineshez jól néz ki, de a 24eshez inkább egy hosszúkás kellene szerintem, hogy ne akadjanak össze a kábelek
-
intercooler
őstag
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #557 üzenetére
Köszi!
-
Moddingboy
Modder
Ramses07 - Szépen haladsz!
zolee5016 - Tetszik! (főleg az egérpad
)
-
Ramses07
Modder
válasz
zolee5016 #552 üzenetére
Nem rossz!
Kicsit loptam tőled egy kis ötletet, ha nem gond...
Megtetszett az a rácsos megoldás amit a vinyók mögé csináltál és én is úgy csináltam meg, csak nem ilyen lemezből, hanem méhsejtből....Nemrég lecseréltem a cuccokat a gépben és a régi elrendezésben nem fért el semmi úgy ahogy a régiben, ezért átépítés lett belőle.....
Íme néhány előkészület:STRIKE-X VOL.2Jövő7en jövök a fotókkal
-
zolee5016
őstag
Evolució the end
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #550 üzenetére
ok.
beszéltem valakivel, aki már hallot olyanról, aki már látott egyet a múlt évezredben....
-
szab.tam
nagyúr
válasz
becsitibi #546 üzenetére
az utolsó képek valamelyikén ott van egy rakás ázsiai fickó. nekem az ugrott be, hogy miért nincsenek női modderek? vagy ha vannak, nagyon elbújnak.
nem elférfiasodott, valaha volt nőkre gondolok, akik eröltetett szerepzavarban fiúsan viselkednek. (habár még ilyen moddert sem láttam.) hanem akik ízig-vérig nők. csak elkérik a barátjuk flexét, fűrészét, fogják a megunt körömlakkot, és rápingálnak a ház oldalára egy gyöngyház rózsaszín hellókittit. vagy pónit, rókát, mittoménmit.
előbb találok sálat kötögető manust, mint ilyet. miért van ez? -
becsitibi
senior tag
Ezeket láttátok már?:[link]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #543 üzenetére
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #543 üzenetére
Kíváncsian várom a végeredményt
-
Engineer086
Modder
-
szab.tam
nagyúr
nem akarom mindegyik topicot teleszemetelni, de itt vagytok páran, akik a gány/barkács-ban nem vagy csak ritkán vagytok.
azt hiszem, elkészült egy hőcsőre való bordatervem.
ami kéne.
olyan pesti esztergályos, aki első lépcsőben készít 2-3-4 db bordácskát. (nem marás, hanem eszterega. 120mm hosszú, 20mm átmérőjű kör alapú alurudakat kéne megfaragni, elkészített terv alapján.)lehetőleg ne ezen a 4 db-on akarjon elmenni nyaralni. (mert ilyet tudok én is.)
ha fel tudom rakni, akkor legyártson további kb. 20 db-ot.
és ha a hűtési eremények jönnek a teszt után, akkor ha vállalható a kalkuláció, rá tudja vinni cnc-re is.
tehát nem olyat keresek, aki csak a pinyóban fabrikál, és nem is olyat, aki rögtön cnc-re viszi. hanem 2 az 1-ben szakit. aki a későbbi cnc-s sorozat reményében nem a tesztfázison fog és akar szakítani. asszem érthető a célom.ha van 5let, (lehetőleg bejáratott ismerős), akkor privátot légyszi.
-
kungzi
veterán
ezért szeretem ezt az oldalt, mert mindenki, aki tud segít a másiknak, köszönöm szépen
-
Moddingboy
Modder
Én maszkoló szalaggal ragasztanám le azt a részt ahol vágni kell és erre rajzolnám rá a kivágni kívánt mintát. Ez a forma annyira nem bonyolult, hogy külön szerkesztgetni kelljen, de csináld úgy ahogy biztosnak érzed
Különben ha nincs kéznél maszkoló szalag, akkor magára a felületre is rá lehet rajzolni a mintát, csak ebben az esetben jobban kell ügyelni arra, hogy össze ne karcold.
-
kungzi
veterán
válasz
Moddingboy #534 üzenetére
és szted először szerkesszem meg gépen a kifúrandó mintát, nyomtassam ki, majd a kivágott mintát rajzoljam körbe? vagy hogy célszerűbb?
-
kungzi
veterán
válasz
Moddingboy #534 üzenetére
köszi
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Moddingboy #525 üzenetére
Facebookra előbb rakod ki a képeket, mint Prohardverre? Ejnye!
-
kungzi
veterán
sziasztok
egy ilyesmi lyukat szeretnék vágni az alaplapi tálcára. hogyan kezdjek neki? a köríveknél hogyan vágjam ki, hogy szép legyen? mert gondolom elég nehéz kanyarítani a vágó korongot
-
blasko92
őstag
válasz
Moddingboy #525 üzenetére
Ezzel most jól felspanoltál
Várom a Te írásodat is.
-
becsitibi
senior tag
Köszönöm sráccok!
,már csak az eleje van hátra,meg rendeltem néhány vizes cuccot kiegészitőnek,aztán összerakom.
Moddingboy:Ez egy bitfenix ház eleje?Gondolom jól odavágtál neki
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt a házat már nem is kell moddolni. Elég egyedi:
-
becsitibi
senior tag
Ide is:Upgrade
-
Zoli54213
aktív tag
Jelenleg az Xbox 360-am áll átalakítás alatt...
Viszont az lenne a kérdésem hogy ti hogy csinálnátok a bekapcsológombnál hogy ami átlátszó, az az is maradjon...hogy vágjam azt ki? :S
-
intercooler
őstag
Köszönöm mind2ötöknek
-
Moddingboy
Modder
válasz
intercooler #516 üzenetére
Amiket felsoroltál szinte mindegyikben kapni
Az egyik írásomban szót ejtettem egy kis glettelésről + képekkel illusztráltam. Gondoltam belinkelem hátha segítségedre lesz. -
Bari
Modder
válasz
intercooler #516 üzenetére
Szia
A festékboltok többségében biztosan találsz, ha nem is azt a fajtát amit linkeltem, szinte minden boltban tartanak. Akár obi, baumax is meg lehet venni, a lényeg hogy két komponensű legyen. A nagyobb (500g, 1kg) dobozos ár/mennyiség arányban jobban kijön, de ha csak kevés kell elég a kis 250g-os doboz is, ha nem zárod vissza elég jól a tetejét kiszárad, és használhatatlan lesz 1-2 hónap után. Én elsőnek egy kisebb dobozzal vennék, aztán ha beválik az anyag, akkor következőre már a nagyobb dobozt is érdemes megvenni, ha légmentesen visszazárod, nem megy tönkre. A tetejét széles fejű lapos csavarhúzóval vagy spaklival érdemes kinyitni, szépen körben kis emelésekkel, akkor nem deformálódik a teteje. Lezárás előtt hígítós ronggyal érdemes a tető záró peremét és a doboz záró felületét is áttörölni, hogy a véletlenül rákerült anyag ne okozhasson később gondot (beszárad és csak deformálódással jön le a teteje, aztán már nem zár rendesen és kiszárad)
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #514 üzenetére
Szia
Két komponensű autó javító kitt-et vegyél, nekem ez a fajta vált be, jól tapad fémre, fára (amit linkeltem épp sárga de van belőle fehér is, az még finomabb felületet ad).
A felületet csiszold meg 80-as - 100-as csiszolópapírral, hogy érdes legyen, ezzel részben zsírtalanítod is, de nem árt egy alkoholos vagy hígítós áttörlés sem, ezzel meg portalanítod.
Egyszerre csak kevés anyagot keverj be, a keveréshez jól használható a műanyag kupak ami alatt az edző tubusa található. Be kell tartani a dobozon található keverési útmutatót, ha túl sok edzőt teszel az anyaghoz hirtelen köt és a melegedése miatt megreped a felület meg az anyag nagy része a keverő edényben marad, mert nem lesz időd felhasználni, túl kevés edző esetén meg nem fog megkötni még 2 nap alatt sem és vakarhatod le a felületről. -
intercooler
őstag
Sziasztok!
Glettelésről tudnátok adni nekem valami útba igazítást
Ahol le vannak írva lépések meg ilyenek mert nem csináltam még
(még nem tartok ott, csak hogy tudjam)
Meg hogy milyet kell használni stb.
Lemezek rögzítését sülyesztett csavarokkal gondoltam, és azt begittelve nem lehetne látni, illetve a lemezek is meg lettek kínozva, azokra se árt.
-
planbmokus
senior tag
válasz
planbmokus #512 üzenetére
Rájöttem!
Van egy fehér kis pöcök amit hullámcsattal sikerült kipattintani, szét is jött! -
planbmokus
senior tag
válasz
Engineer086 #502 üzenetére
Az nagyon ott van a szeren!
Azokat a fém csöveket nagyon eltalálta.Más: Yate Loon ventiket hogy lehet szétszedni?
Mert nincs bennük zégergyűrű... -
Engineer086
Modder
válasz
blasko92 #505 üzenetére
Azért lenne jó a műanyag burkolat, mert az összes többi elem, ami a siklót alkotja is műanyag lesz, plusz a részleteket is műanyagból készíteném. Ha kompozit műgyantából készíteném el a burkolatot, akkor nem tudnám oldószeres ragasztóval hozzájuk ragasztani ezeket az elemeket. A kompozik ellene szól az is, hogy viszonylag drága és nehéz vele egy kezdőnek boldogulni.
-
DiceBlade
aktív tag
ha minden jól megy hétvégén kész lesz, addig is bedobtam egy "spoiler" képet
[link]
(elnézést a minőségért, a végleges fotókhoz szerzek majd valami fényképezőt) -
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #504 üzenetére
És ha üvegszálból csinálnád meg a cuccost?
Vagy az túl drága? (nem tudom milyen árban lehet hozzá beszerezni a cuccokat) -
Engineer086
Modder
válasz
blasko92 #503 üzenetére
A polisztirol lemezekból +kétkomponensű kitt felhasználásával készülő formát elvetettem, előről fogom kezdeni a projektet, motzmár fa felhasználásával. A gipszes ötleted jó, de ahhoz is kell készíteni egy negatív formát, ezért inkább maradok a jelenlegi koncepciónál
Sajnos a zh-k és a vizsgaidőszak elveszi minden időmet + a fantasztikus időjárás is hátráltat, de hamarosan nekifogok a következő forma elkészítésének.
-
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #502 üzenetére
Na és a vákuumformázó mintával hogy állsz?
A gipszes ötletem nem jó?
Ez a gép meg odavág, mint papa a mamának
Húúú de tudtam, hogy a VelociRaptor IceDrive-jába rakta az SSD-t -
Engineer086
Modder
-
intercooler
őstag
Kösz Mindenkinek
szab.tam
elöl a kis dobozkák A vízhűtéshez vannak igen. Az alsó a HDD felső a DDC-é.
És igen a tartályé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest