- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkenny
senior tag
válasz
Engineer086 #697 üzenetére
Még szép, hogy ott leszek, lesz is pár kellemes meglepetés a csapat számára
-
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #697 üzenetére
Ott leszek!
-
Engineer086
Modder
Tisztelt Modderek!
Ezúton szeretnélek benneteket meghívni egy baráti eszmecserére, melyet Bari és én szeretnénk megvalósítani Debrecenben, június 21-én. Szivesen látunk minden fórumtársat, elsősorban Debrecenieket, de jöhet bárki, aki ráér és foglalkozik számítástechnikával, moddinggal. Négyen már biztos leszünk, Outsider és Fkenny már biztosan velünk tart.
Kötetlen beszélgetés során megismerkednénk egymással, egymás moddinggal kapcsolatos terveivel. Lehet hozni képeket, munkadarabokat, amiket aztán kibeszélhetnénk, ötletelhetnénk.
Tavaly a Békás-tó volt a helyszín, idén is ide tervezzük a találkát, bízva a jó időben. További részleteket majd itt a topikban megbeszéljük. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #691 üzenetére
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok Szakik!
Az lenne a kérdésem felétek,hogy mivel érdemes letisztitani összeszerelés előtt a hardvereket,plexit,lemezeket,karbonfóliát,műanyagokat,hogy azok szép,ujjlenyomat,és pormentesek mentesek legyenek.
-
Ramses07
Modder
válasz
DiceBlade #685 üzenetére
Én vettem 2mm átmérőjű metrikus csavarokat és az pont olyan, mint a vga gyári hűtőjének a csavarja. ez pedig simán átmenő csavar méretre vágva 3-4mm távtartóval.
Látom már Engineer086 megválaszolta
Amint látod sokféle módon meg lehet oldani. Nekem nincs besűllyesztve, mert az elsőnél kicsit megszaladt a fúró...
..aztán inkább hagytam.
-
Engineer086
Modder
válasz
DiceBlade #687 üzenetére
Én hatlapfejű csavart használtam és úgy helyeztem el, hogy a csavar feje volt a videókártya föld felőli oldalán, egy anyával rögzítettem a nyákhoz a csavart, egy másik anya pedig távtartóként működött. A csavar végére, a plexi rögzítésére pedig zárt fejű anyát használtam, a dekorációs értéke miatt
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Engineer086 #686 üzenetére
és bele van süllyesztve a csavar feje/anya?
-
DiceBlade
aktív tag
jövőhéten érkezik meg az új videókártyám, de mivel a gépem fekete-fehér, a kártya pedig kék, így valamiféle backplate-t szeretnék neki csinálni
plexi vagy lemez a jobb hozzá? (ezek vannak itthon)
mivel/hogyan fogassam fel? -
Engineer086
Modder
-
blasko92
őstag
Sziasztok! (Beírom ide is hátha...)
Nem tudjátok, létezik olyan amatőr autóépítő verseny, ahol nem belső égésű motorral ellátott modellautót kell építeni? És nem csak iskolások számára.
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #678 üzenetére
Jaja!
-
intercooler
őstag
válasz
Engineer086 #676 üzenetére
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #676 üzenetére
Ez nagyon jó! Az első részét nils már egyszer elküldte, de sajna letöröltem véletlen, úgyhogy tök jó, hogy belinkelted!!
-
Engineer086
Modder
Mindent a kábelharisnyázásról (Angol nyelvtudás szükséges )
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #673 üzenetére
A linkelt 'gitt' lassan száradós egykomponensű, szerintem nem leszel megelégedve vele. Főleg fa felületek javítására használatos, bár a leírása fémre is írja.
Majd a felhasználás során kiderül Neked megfelel e. -
intercooler
őstag
Ilyen gittet vettem remélem jó lesz
más nem volt a praktikerben
-
Moddingboy
Modder
válasz
Engineer086 #669 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #669 üzenetére
akkor már inkább petrezselyem...
blasko92
lehet. majd ezt is megkérdezem... -
Engineer086
Modder
Ezt láttátok már?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #667 üzenetére
közben csinálam ey kis hőleadás próbát egy sima zománccal. ez dolog kiss túl van lihegve: tök egyforma.
majd kérdés lesz, hogy milyen különbsé lesz azonos beállításon 2 hűtő között. de most már megcsinálom:
ha a natúr hűtő nem lesz kudarcos, egy másik bordakészlet autófényezőnél kap valami gyöngyházat. ami éppen elsőre be lesz tölve a csúzlijukba.
és azzal is letesztelem...csak kell hozzá szerkesztenem egy kolbászfüstölő szerű céleszközt, amire fel tudnak sokat lógani 1x-re. nehogy órabérben, 1-esével pöcsöljenek nekem...
-
szab.tam
nagyúr
ha már festés....
volt erről régebben szó, de most engem is érdekel. és nem tudom, mire jutottatok...
alumínuim hűtőbordát mivel lehet lefesteni? ami nem akadályozza a hőleadást, és rajta is marad.
lenne eloxált és nyers felület is. sőt darabolt eloxált is, ami így vegyes.barkácsból ide irányítottak, mert ott is úgy emlékeztek, hogy itt már történt ilyen festés.
kis méretű aluprofilok lennének lefújva. hűcsövekre ráhúzott, alurúdból megfaragott bordácskák. tehát nem lemezek.
az ok, hogy hőálló kell legyen. mindenképpen lesz lehetőségem több körös próbára, előszőr kézi összehasonlítás. majd 2 hűtő teljes felbordásása, natúr és festetten is, és úgy már stressz próba monitorozva...de szeretném a lehető legjobbal kezdeni, ami a legkevésbé hőszigetel.
a színes eloxálás lenne a tuti, de úy néz ki az első széria kipróbálható bordám natúr eloxált lesz, darabolva. a vágásnál így nyers lesz afelület. ezért lesz vegyes felületű...tehát még 1x:
hőálló
tartós
nyers és eloxált alura is mehessen
lehetőleg több színben elérhető, (fekere, fehér, kék, piros, zöld, és esetleg világoskék)
és ne dél-kóreából kelljen rendelni, hanem lehetőleg pesti üzletből, raktárról, értemenősen...főként nem az érdekelne, mi nem a megoldás, és hogy mit miért nem lehet. hanem az, ha valaki mégis tudna rá valamit. (mielőtt elmennék az obiba megvenni a lesz*-bb festéket, és összefújkálni mindent...
-
Zoli54213
aktív tag
Hali!
Szeretném átalakítani a konfigomat belülről is, kék-feketére. Az lenne a kérdésem, hogy ha a vga-t is lefesteném a piros részeket kékre, akkor a garancia megmaradna még, vagy elveszne? Végülis magához a lapkához nem nyúlok, csak a burkolatot festem...
Ref. Sapphire HD7970 3GB-ről van szó.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
becsitibi
senior tag
Örülök hogy egy kis örömöt tudtam okozni
-
becsitibi
senior tag
-
kungzi
veterán
válasz
Moddingboy #656 üzenetére
ok, köszi
-
Moddingboy
Modder
-
kungzi
veterán
sziasztok
ha a tápról leszedem a matricákat, de a csavaron rajta hagyom, akkor is ugrik a garancia?
ha nem, akkor hogyan lehet könnyen leszedni? vagy mivel? -
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #653 üzenetére
Állat lesz!!
Jófej a tacsi
-
Engineer086
Modder
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #651 üzenetére
Igen. Nekem is ez volt a tervem vele
Köszi!
-
Ramses07
Modder
válasz
DiceBlade #646 üzenetére
Nagyon szép lesz!
Tetszik az igényes harisnyázás is
A Moddereknek külön köszönet!! Jól esik az elismerés!(#645) szab.tam: no komment...inkább Ez csak egy vicces kép, mert fotózás közben felmászott a macsek, nem beállított...
intercooler: Az igazából 2 db venti kivezetés. Csupán a saját lustaságom végett
a ház oldalán lévő ventiket erre lehet rákötni. Így nem kell beturkálni a gép belsejébe, amikor felrakom az oldalát
Csak lustaság..
-
Bopez
tag
válasz
Moddingboy #647 üzenetére
Köszönöm, igyekeztem
Sokat tanul tőletek az ember...
Veletech is jó volt, legalább ötleteltünk kicsit... -
DiceBlade
aktív tag
[link]
még egy kis fehér harisnya és egy új VGA, aztán kész -
szab.tam
nagyúr
válasz
intercooler #644 üzenetére
cinóber / rozsdamoddolt. gyöngyházasra akarta, de az túl drága lett volna.
ingatlanosként keményen küzdök ezzel a problémával. az állatartók be akarják csempészni az elkészített fényképeimre a dögjeiket. (mint fő büszkeségüket.). arra nem gondolnak, hoy a vevőt q-ra nem érdekli a tacskója, sőt, még el is riasztja esetleg egy lakás, amiben állatot tartottak...
én természetesen elkészítem a jól beállított fotót a mozgó virslijükről, majd otthon delete...de itt a képen rendesen megkomponált a cicus.
ja, és jól átsütve kérném...Ramses07
jöhetne pár nem beállított, azaz világosban készült kép is. főként a ventiről. -
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #639 üzenetére
-
Bopez
tag
válasz
szab.tam #624 üzenetére
A jobb alsó sarkát ha megnyomom nyitja, a takaró műanyagra belülről ragasztottam egy kerek műanyag korongot, pont egy mili van így az optika gombja és a műanyag közt, tehát az anyag rugalmasságának köszönhetően a jobb alsó sarkot megnyomod már nyitja is
Nem kellet külön elektronikázni.. -
DiceBlade
aktív tag
hello
2mm vastag plexit mivel kellene méretre vágni?
mellesleg nincs valakinek véletlenül kimaradva 3mm-es fehér harisnyája Szolnok közelében? kb egy méter kellene -
becsitibi
senior tag
-
becsitibi
senior tag
-
Ramses07
Modder
válasz
becsitibi #615 üzenetére
Megoldódott! Nem fogod elhinni mi volt a hiba!!soha többet nem veszek bit fenix-es kábeltoldót!!Egy igazi taiwaini szar az összes!! Már bocsánat. A harisnyát ráhúzták a vezetékre és úgy krimpelték rá a csatlakozóra ezért ott nme volt jel. 24-ből 1, de azért 2500 Ft-ért nem ezt vártam volna!!Ráadásúl mondom magamba szétszedek még egyet és megnézem milyen, erre a vezeték a kezembe maradt ami nem volt se besodorva se rányomva rendesen!!Szóval maradnak az általam csinált vezetékek, azok legalább jók!
Több mint fél napom ment rá!!
De már működik!! -
Ramses07
Modder
válasz
zolee5016 #613 üzenetére
Húúú!!Ez jól néz ki!
Most rakom össze a gépet (amit előtte kpróbáltam) és mi történik?? Hát nem indul el!!
A táp kis kapcsolóját bekapcsolom, erre elkezd pörögni a vga ventije meg a ház venti is el akar indulni, persze nem tud...Tuti nagyon elkötöttem valamit...csak tudnám mit....
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #611 üzenetére
Ja! Bár sokan azt mondják, hogy X faktoros gép
Pedig én utálom az ilyen műsorokat
-
Ramses07
Modder
Rossz az előző link!! Itt ez talán jó
-
Ramses07
Modder
Ide is írom
Bővül az előkészület mappa:[link]
psycho18: Nagyon pofás lett a gép!!
-
válasz
Engineer086 #605 üzenetére
Köszönöm
bontott meghajtókból vannak
A kábelek nekem sem tetszenek de sajnos nincs lehetőségem harisnyázásra, sajnos az itteni boltokban még hallani sem hallotak a kábelharisnyáról -
blasko92
őstag
válasz
Psycho18 #604 üzenetére
Szép lett! Nagyon is!
És amint látom a kismacskának is tetszik
Grat hozzá, ügyes munka. Szépen újjászületett az a régi gépház.
Asszem már említettem, hogy én is ugyan ilyen házat csinálok, és még mielőtt láttam volna a gépedet, én is fekete vázat, fehér lapokkal és tetővel terveztem
-
Moddingboy
Modder
válasz
Engineer086 #605 üzenetére
Egyetértek
Gratula psycho18 -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Plexi megmunkálásban kéne egy kis help!
Adott egy plexi oldallap, amire egyszerű geometriai alakzatban homályosítani szeretnék.
Az 1000-es dörzspapír szálirányban hagy nyomot, amerre éppen dörzsölöm, de nekem arra lenne szükségem, hogy profi módon karcolás nélkül vigyem végbe a homályosítást.
Gondoltam konkrétan folyadékra ami megmarja a felületet.
Próbáltam nitro higítóval, benzinnel, alkohol bázisú anyaggal, illetve acetonnal.
Még az aceton se hagyott nyomot a próbafelületen.
Másik topikban kaptam egy remek ötletet, a homokfúvást, de egyenlőre nincs kompresszorom, így további ötletek érdekelnének. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- Garanciális Intel Xeon E5-2680v4
- i7 - RX580 - 16gb ram -- Belépő Gamer PC
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- 5Ghz 24dBi rácsos szerkezetű parabola antenna (ÚJ!)
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest