- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ramses07
Modder
Drizzt01:
feco72 :
Az igaz!
A videokártyára szeretnék még valami brutál hűtést készíteni (átalakítani)
-
Ramses07
Modder
Egy nagyon picit frissültem... Giger mod
-
F e Z o
veterán
Thx srácok!
Zsugorcsőből gondolom 4mm-es jó, ahogy próbálgattam. Kék színűből sajnos még nem kaptam.(#2189) Drizzt01 : Szolnokon szerinted kapok valahol? Chip-ben csak fekete volt.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
F e Z o #2184 üzenetére
Vagy veszel harisnyázós kit-et, amivel sok fejfájást, időt, és fájdalmat (netalántán pin-t) megspórólsz, vagy mint én ilyeneket használsz, csak egyik oldalt egyenesíted ki és azzal 2oldalt a pinen benyomod óvatosan a kiálló pöcköket, majd komolyabb erőlködés nélkül kihúzod.
Nyilván visszadugjuk a csatlakozóba ha a kábelek készen vannak, nem dobunk el semmit csak vigyázni kell hogy elég helyet hagyj a pin után ahhoz hogy visszaférjen a harisnyával együtt. A legelején veszel egy méretet utána azzal jólesz, optimális ha a zsugorcső épp beér a csatlakozóba.
-
F e Z o
veterán
Ha szálaként szeretném harisnyázni a 24-es alaplapi kábelem, a csatiból ki lehet szedni a kábeleket - ha igen, mivel? - és harisnyázás után visszadugható vagy levágjátok a kábelt, s újra cserélitek mind a pineket, mind a csatit?
-
Köszönöm
-
Ramses07
Modder
válasz
Engineer086 #2180 üzenetére
Az leforgatott szúnyogháló jó, én is alkalmaztam már
Ráadásul méhselyt formájút szereztem, ami jobban néz ki..
-
Miből lehetne jó porszűrőt varázsolni venti elé? Szúnyoghálóra gondoltam elsőnek.
-
feco72
Modder
A változatosság kevéért megint elkezdtem egy telót bütykölni. Kiváncsi vagyok, hogy sikerül, mert igazi szappantartó forma, így még a bőrt is elég nehéz rászuszakolni.
-
-
OutsideR
aktív tag
válasz
Ramses07 #2168 üzenetére
Nem ilyenből csinálják húzással az expandált rács lemezt?
-
-
jones965
Modder
Több alternatíva is van a merev falú csövezés fittinggel való csatlakoztatására.
Legegyszerűbb, ha neked esztétikailag megfelelő a pneumatikai csatlakozó. Ezek közt is van G1/4" menetű 10-es belsővel.
Aztán vannak a drágábban beszerezhető, kifejezetten vízhűtéshez marketinggelt csatlakozók, lényegesen drágábban.
Illetve amiket még használtam, az a phobya sli csatlakozója.
-
ViZion
félisten
Nah, a krómozott 10 mm-es rézcső vizes boltban 1600 Ft az 1 m... viszont elég durung fittingek vannak hozzá... meg kell nézni, le tudom-e gyártatni (sajna nincs esztergám otthon, a vizes csatlakozókat gányolni meg túl nagy riziokó lenne szerintem)... lehet ezen bukik a fix csövezés?
Ti "öreg" profik mit használtok fix csövezésre és hol lehet beszerezni?
Ramses07: áááh, az nagyon durva mod, a VGA-t nem tudom feldolgozni, nagyon jó.
-
Ramses07
Modder
Nekem van egy nagy kedvenc modderem és ő így oldotta meg a felnyílást! Apocalypse Imádom a munkáit!
-
szab.tam
nagyúr
most nézem.
tápcincád nem veszélytelen dolog.
volt egy féltve őrzött titkom, de mára pont lesz*om.
létezik egy hdd hűtő, ami viszonylag olcson megkapható használtan.
Zalman ZM-2HC2
mivel begyűjtöttem néhányat, és csak be vannak dobozolva...
a laikus szemlélő azt hiszi, sima csövek.
f*t.
mind működő hőcső.
(volt egy csomó képem a szétszedésről, de nem találom. -
ViZion
félisten
válasz
csabi112 #2155 üzenetére
Gépet szeretnék, a vizes részekhez gondoltam alura. De tovább érdeklődve, ill. mérnök munkatársammal "konzultálva" lehet, vízhez nem alu kellene, mert az rézzel egy körben korrodálódhat. Persze kérdés, h mennyi idő alatt, vagy miként, ha csak a réz blokk van a rendszerben. Réz vízcsövek meg hülyén néznének ki alu házban szvsz... Viszont van horganyzott acél is, ami van vízes boltokban, gyári fittingekkel... Még tervezgetek csak, jó lenne a belsőt is kitalálni, hogy a ház biztosan elég nagy-e.
45×45×28 cm a ház méret, viszont benne lenne a tripla radi is, meg a hangelnyelő szivacs...
-
feco72
Modder
kicsit megint frissültem, most megint aprómunka jön. [link]
-
-
mrbig25
őstag
Üdv Nektek!
Van köztetek esetleg valaki, aki Debrecen és/vagy Nyíregyháza környékén lakik és ismer olyan helyet, ahol tudok kis méretben alumínium lemezt venni?
Nagyjából egy 30x70cm-es (vagy 2db 30x35cm-es) darabra lenne szükségem 1,5-2mm-es vastagságban...ezért pedig nem vennék meg egy szabvány 2 négyzetméteres táblát. Tudom, hogy ez igencsak kis méret...szóval olyan bolt is jó lenne, ahol 0,5-1m2 körüli mérettel kiszolgálnának. Ennyit még megvennék.Vagy ha valakinek kimaradt valamilyen projektből hasonló méret, akkor szívesen megvenném.
-
Drizzt01
őstag
Egy kicsi up date a gépházzal .
-
Bari
Modder
Sziasztok!
Ugyan nem számítógép, de moddingoláshoz használt szerszám modding. Nekiláttam használhatóvá tenni a lombfűrész gépemet. Sajnos eredeti állapotában csak jelentős kompromisszumokkal volt használható. Akit érdekel a blogban részletesebben is olvashat róla
-
szab.tam
nagyúr
-
ViZion
félisten
Köszi!
Ez is valami, legfeljebb átruccanunk Kecskemétre, ott van Praktiker és Baumax biztosan. Az a baj, h ez családi program, a család meg nem túl kompatibilis ezekkel az áruházakkal... szal. valami jó családi filmet is kell keríteni, kb. 2 órásat... ejj, drága profilok lesznek ezekValami háztól-házig alufutár kellene.
-
ViZion
félisten
Olyan helyet tudtok ahol alu profilokat adnak kis tételben, esetleg méretre vágva? Amit találtam ott szálban van, 6 m kicssit sok. Másik helyen meg rendelésre hoznak, de még katalógus sincs... Ami itt van az meg ehh, ohh... nálunk nagyok vannak, nagy gépekhez sajna.
-
feco72
Modder
válasz
Engineer086 #2131 üzenetére
És is úgy kaptam a tippet még a eurosteamcon-on. Duna faárú kft, 1136 Hegedűs gyula utca 5. Állítólag valami pincebolt, de jó.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok , rászántam magam a logout cikkre .
A hibákat nézzétek el , az első próbálkozások . -
feco72
Modder
Végre megjött a funér és tudtam megint haladni.[link]
-
ViZion
félisten
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Andrew_31 #2121 üzenetére
jajj, ezt a vapor chamber megatower megvákumozását mindig halogatom.
pedig túl kéne esnünk rajta, hogy egyáltalán működik-e a hőkamra, szeleplezárás, stb.
csak anyira motiválatlan vagyok mostanság, hogy hiába te tennél nekem szívességet, lusta vagyok leboszozni, pedig nem vagy a világ végén.habár a héten kapok 4 db. nagyon izgalmas kis hűtőt.
olyanokat, amiknek a blokkjai gyárilag csavarosan szétszerelhetőek.
tehát szétszedhető a talpazat, ahová a csövek bemennek.
kicsit izgatott vagyok, mert egy így lenne olyan moddolható gyári hűtőm, aminél nemcsak a lamellákat tudom lekopsztani, hanem atomjaira tudok szedni mindent.
és utána összerakni úgy, ahogy tetszik.a problémám idáig az volt, hogy a lemezeket ugyan e tudtam venni, de a csöveket a gyári blokkokból már nem.
itt ez is megoldott.
sőt eleve szétszedett állapotban van becsomagolva.remélhetőleg újból motiválttá tesznek ezek a kis vackok.
-
Andrew_31
Modder
válasz
csabi112 #2118 üzenetére
Mostani gépembe, remélem kész lesz, nagyon sok csak a solidworks-el történő tervezés.
Iszonyatos munkaóra van csak abba.Az esztergályos munkákat én is hagyományos gépem csinálom itthon.
Még CNC esztergát, nem építettem.
A marógépemre nagyon "büszke" vagyok. Abból csak a szükséges dolgok vásároltak. Csapágyak, lineárlécek, golyós orsók.De a teljes felépítmény saját tervezés és kivitelezés.Igaz az alkatrészek zöme CNC-vel készült melóhelyen.Pár hétvégén bementem csinálni.
Én is remélem találkozunk. Én azért igyekszem olyat csinálni megint ,ami méltó a CNC-s gyártáshoz.
De majd meglátjuk ki mit mond majd rá.
Ez egy kicsit bonyolultabb lesz a Ferrari V12-nél.
Amúgy technikából 5-ös voltam és jártam modellező szakköre általánosba.
Kézügyesség meg van. Csak azzal a mostani gépházat lehet meg se tudnám csinálni. -
csabi112
Modder
ViZion, Andrew_31: Végül is, hasonló a véleményünk, haladni kell a korral. Mint már utaltam rá, szép dolgokat lehet készíteni cnc-vel, és tudom, hogy a tervezésbe, előkészületekbe is rengeteg munka van.
Főleg, ha valaki még a cnc-jét is saját maga építette!
Magam részéről, kihívásnak érzem egy alkatrész elkészítését, főleg kézi szerszámokkal.
És, hogy valóban a moddingnál maradjunk: volt szerencsém Kölnben, a DCMM-en, a live-moddingosokat megnézni, köztük a magyarokat is, munka közben és mindenki helytállt, kézi szerszámokkal. Ez igazi modderkedés volt, mégegyszer gratulálok a magyar indulóknak! DCMM fotók
Remélem a Veletech-en találkozunk!Link javítva:új blogbejegyzésem
-
HookR
addikt
-
HookR
addikt
válasz
Pete55555 #2114 üzenetére
Magam szeretnék készíteni rétegelt lemezt ragasztás közben formára préselve, furnérból. 8mm vastag lenne ez is, a legkisebb belső rádiusz pedig 12mm. Az oldalról történő csavarozáshoz nem feltétlenül ragaszkodom, de az eddigi terv alapján könnyebbé tenné a szerkezet kialakítását.
-
Pete55555
addikt
Rétegelt lemez / furnérlemez. A kettő nem ugyanaz.
Rétegelt lemezből van többféle vastagságú. Nekem pl a 8mm-esből van a gépházam, 3mm-es csavarral fogattam meg oldalról. A lényeg, hogy fúrj elő neki. 2.5-essel fúrtam, ha jól emlékszem, 2-essel repedt.
Legbiztosabb, ha kipróbálod egy próbadarabon előtte. -
ViZion
félisten
...van, ahol segítenek a tervezésben is és legyártják. Akár egy darabot is. Protocase Inc.
-
Drizzt01
őstag
Én sem arra gondoltam , hogy az egész gépet legyártatnám és utána csak össze kell szegecselni , csavarozni mint a legót .
Vannak ilyen házak , pl a Parvum system gépei .
-
Andrew_31
Modder
válasz
csabi112 #2106 üzenetére
Azért te is használsz hagyományos maró és eszterga gépet.
Te se bicskával faragod ki amit csinálsz.
Bocsi nem kötekedni akartam.
Én is hagyományos géppel kezdtem 1989-be a szakmunkásba.Nekem esztergályos az alapszakmám.
Szakma kiváló tanulója versenyen szabadultam és még két évig hagyományos esztergán dolgoztam.
De rájöttem ,hogy eböl nem fogok megélni. Még ma is 80.000-et keresnék azzal a tudással.
Ezért tovább képeztem magam CNC-s irányba. Mai napig nem értem miért kel "lenézni" valakit aki halad a korral.
Amúgy az én véleményem, viszont aki nem dolgozott hagyományos gépen pár évig, abból nehezen lesz jó CNC-s. Ezért kapok hülyét mikor pékből CNC szakembert akarnak képezni. 1000-ből egy aki ráérez a szakmára alapok nélkül.
Meg azért a 3d-s tervezés se az a könnyű szakma, de aki így érzi az vágjon bele.
A lehetőség mindenkinek adott.
Szegény oktatom megmondta, ezt a szakmát halálomig fogom tanulni. -
ViZion
félisten
válasz
csabi112 #2106 üzenetére
Ezzel továbbra sem értek egyet. Vannak híres designerek, akik soha fűrészt sem fogtak, de megálmodják, megrajzolják a tutit.
A tervezője egy magyar "srác". Lehet, hogy nem tud lemezt hajlítani, de azért lenyűgöző amit csinál, nem?
...ha az enyém kész is lenne, Veletechet kihagynám - ezzel nem akarok senkit megbántani, de gyanítom nem néznék jó szemmel az ilyen házat. A linked üres sajnos. -
csabi112
Modder
válasz
jones965 #2094 üzenetére
Igazad van CNC-vel profin le lehet gyártani mindent, gyorsan. Azért mikor meglátok egy szép mod-ot, fotón, cnc-s gépekkel a háttérben... Nekem se jön be igazán.
Többek között ezért is maradok én a kézi barkácsolásnál, azért haladok -
jones965
Modder
Kuplungos gyors csatlakozóra gondolsz?
-
mrbig25
őstag
válasz
jones965 #2102 üzenetére
Igen, jó lenne valakit helyben találni...
Bár még mindig olcsóbb a kétszeri postaköltség, mint beruházni a szükséges eszközökre 2db lyuk miatt.De az is lehet, hogy szerzek/veszek egy menetvágót, aztán megpróbálom magamnak megcsinálni...elvégre csak annyi a lényeg, hogy az előfúrás merőleges legyen az adott oldalra. Ha ügyes az ember, akkor kézileg is megoldható...csak ha félresikerül, akkor emiatt nem szeretném kukázni az új tartályt.
Másfélét meg nem igazán tudok venni, mert szinte az összesen hasonló módon helyezkednek el a furatok. -
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Van itt valaki, aki rendelkezik állványos fúróval és G1/4-es menetvágóval? Illetve lenne 5-10perc szabadideje, amiben tudna nekem segíteni?
A közeljövőben kapok egy új tető-tartály kombót a vízhűtéses pumpámra, aminek a két üres oldalára kellene egy-egy G1/4-es menet pluszba.
Szóval lenne itt valaki, aki ezt megtudná nekem csinálni? Természetesen nem ingyen gondoltam.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BT/Win11)
- Exclusive ajánlat! Eladó Dobozos 14" colos LG GRAM 14 i7-1165G7/16gb ram/512SSD nincs 1kg!
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest