- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi112
Modder
A facebook-szavazás meghirdetői, úgy döntöttek, hogy a két legtöbb szavazatot gyűjtő gép tuladonosai kapnak meglepetést. Ez igazán rendes tőlük! jones965 lett a legtöbb szavazatot gyűjtő, én a második.
Megérkeztek a nyeremények: Razer lycosa billentyűzet, Razer piranha headset, valamint egy keménytokos Razer destructor egérpad.
Nagyon örülünk a gamerset-nek. A gyerkőcök már használják is ezerrel.
Köszönöm a szavazataitokat! -
csabi112
Modder
válasz
szab.tam #1692 üzenetére
Szivesen mindenkinek!
Igen, ez egy mod-bemutató videó.Modder szemmel.
A Ferraritól pedig a látogatók el voltak ájulva. Jó kis show-t csinált Andrew_31 kolléga.
Egyszóval a magyar modderek kitettek magukért. A zsűrinek kicsit megnehezitve a dolgát.
Ezeket láttátok már? -
szab.tam
nagyúr
válasz
csabi112 #1689 üzenetére
ez nagyon jó kis videó így, ahogy van. nyugisan, lassan, körbe.
amatőr, de legalább tökéletesen átlátható minden.
(ellentétben az időkorlátos, "túl professzionális" videóval, ami csattog, zörög, csillog, villog, kiég az agya az embernek kb. 20 mp alatt, a sok vágástól, de semmit nem derül belőle ki. kb, mint a veletech hivatalos, csili-vili videója. hangulatra megy, nem tartalomra. bocs, ha a hivatalos, veletech videóból már van hosszabb is, de én akut agyhalált kaptam attól a rángatózós, pár mp-estől...)úgyhogy köszönjük, el is mentettem a linket.
-
Drizzt01
őstag
Szeretnék gratulálni minden részvevőnek a munkáik miatt . Le a kalappal előttük .
-
csabi112
Modder
válasz
GumisPeter #1688 üzenetére
DCMM 2013: magyar modderek munkái
Elnézést a nem túl full-HD-s minőségért.Aztán jövőre is lesznek versenyek, készülnek már a mod-ok?
-
feco72
Modder
Elkészült a telefon, csinálom a képeket, aztán nekiállok írni.
-
csabi112
Modder
válasz
GumisPeter #1677 üzenetére
Örülök, hogy tetszenek a képek. A magyar modokról készült videó még készül.
Jó, hogy találkoztunk a versenyen. Nagyon minőségi modot készítettél, tetszett nagyon.Drizzt01:Köszönöm!
-
csabi112
Modder
A termék adatlapján, ha azt írják, hogy 12V, akkor bekötheted a pc-be. Akár darabolva is, de csak mindig párhuzamosan kötve. A 24V-osat inkább felejtsd el, szerintem. Ezek a 3 chipes ledek már igen komoly fénnyel világítanak. A lényeg: rendelsz egy ilyen 12V-os ledsort, keresel egy molex csatlakozót, sárga 12V+, fekete-, esetleg kapcsolót bekötsz,kész.
-
csabi112
Modder
Így van. Most már nagyon komoly led-szalagokat lehet kapni. Az RGB-s kicsit drágább cucc. Ezt a fajtát én még nem próbáltam. A távirányító is jó dolog lehet, de még ilyet sem használtam. Külön táp nem kell a PC-be, mint ahogy már írtam, egy molex csatira lehet csatlakoztatni a ledsort.
-
csabi112
Modder
Szerintem válaszd a ledszalagokat. Most már elég olcsón kínálják:pl: ITT
Ezek a ledsorok 12V-ról üzemelnek, molex sárga-feketére kell kötni.
Általában 3 led-enként darabolhatók, az ellenállás már integrálva van a NYÁK-ra, egyszerű nagyon.
Ha mégis te szeretnél forrasztgatni, ezen az oldalon, ellenállás-táblázatot, ill. bekötési rajzokat is lehet találni.
Sok sikert! -
mijos
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni. Ledeket szeretnék a gépbe varázsolni de nem akarok több ezret otthagyni a boltban az előre elkészített ledsorokra. Sajnos nem értek az elektromossághoz és bütyköléshez, így részletes segítség kellene ezzel kapcsolatban. Tegyük fel megvan a led, vezetékkel együtt, akkor azt hogy fogom rákötni a tápra? 3-4 pines csatival valahova, vagy molex csatlakozóra?
-
csabi112
Modder
Sziasztok!
Volt szerencsém eljutni a Gamescom-ra, valamint részt venni a DCMM versenyen. Jó volt, hogy több magyar modder is nevezett, és sokat tudtunk beszélgetni, mi másról, mint a hobbinkról. Sajnálom, hogy idegen-nyelvtudásom túl alacsony, mert a német modderekkel is jó lett volna beszélgetni. Látnivaló azért akadt bőven.
Nézzetek be webalbumomba, a rendezvényről és a modokról készítettem pár fotót
Valamint egy nem túl HD-svideó is készült. Ezen a vendéglátók művei láthatók.
A magyar szektor külön videóban lesz bemutatva.
DCMM 2013 videóJó nézelődést!
-
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1672 üzenetére
Meglepően kevés időbe telt, az agyalás volt sok meg a méricskélés. Sok apró kis munka, meg nem izzadtam tőle, csak csomósak lettek az ujjaim. Talán 30 óra körül. Ez tényleg csak gyakorlásképp készült, azóta konzultáltam Barival faügyben és lesz egy keményfa verzió, talán a saját ősi nokiámmal. Itt már tudtam használni a marómat (meg már tudtam is mit kell vele csinálni) meg a kis multi gép a kis mélyedéseknél, simításoknál sokat segített. Ez most valami dísz/szegő léc meg egy lambéria párosítása és óvatoskodni kellett, mert repedt mindenfelé. A gombok meg talán balsafa lehet, kaptam vékony csíkokat, abból vágtam. De kinéztem a fásban egy keményfa darabot, majd nekiesek.
Majd megpróbálok házalni vele, a belső kialakítás változó típusonként, valami régi de jó fajtát lenne érdemes megmunkálni. A díszítés is biztos más lesz. A gombok meg (így megsúgva szopás csinálni,felrakni, rögzíteni). Szóval méág alakul. Mint az első billentyűmtől a baronesse-ig remélem.
-
szab.tam
nagyúr
a tavalyi billentyűzete(i)det űberelni nehéz.
amit publikáltál, talán az a csúcs.
a fit pc-sben nekem az a fura, hogy csak egy doboz. nem maga a pc ház, hanem ugye csak egy tok.de ez a telefon totál kész. én most lefagytam.
elképzelem, ahogy egy kávézó teraszán kiteszi az ember az asztalra.
aztán felemeli, és telefonál vele...kb. hány munkaóra van benne?
egészen biztos vagyok benne, hogy ez egy piacképes kütyü.
tipikusan jó ajándék.
csak fel kéne építeni a marketingjét.olcsó, de megbízható belekkel.
(új, 3,5k-s samu domino quick-es telókkal pl.)
és kütyücsaládot építeni köré:
kulcstartó, kar-, zsebóra, öngyújtó, cigarettatárca.****
amit nem igazán értek:
aksi hol lesz? hol fér el?
milyen vastag összecsukva?
egy összecsukott állapotban lévő, oldalról lekapott képet feltehetnél. -
feco72
Modder
Ilyen volt:
-
feco72
Modder
Elkészültem első, gyakorló telefonommal, egy márkás vodafone géppel. Még nem tudom írok-e róla, vagy csinálok egy újat keményfából.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Terveztem egy gépházat, és olyan megoldást keresek, amely a VGA-t az alaplappal párhuzamosan helyezi el, annak ellenére, hogy csatlakoztatva van.
Szóval a hagyományos "VGA merőlegesen rá van dugva az alaplapra" elhelyezést szeretném párhuzamossá tenni.
Elképzelésem szerint egy szalagkábel, vagy bármi hasonló az ami megoldaná a rejtélyemet, és valószínűleg már létezik a termék, csak nem tudom hogyan hívhatják, és hol rendelhető.
Az elképzelés, hogy a vga-t vagy kivezetem, vagy egyszerűen csak párhuzamosan rögzítem a házhoz, közvetlenül az alaplapról kivezetve. -
Drizzt01
őstag
Itt is megosztanám veletek , hogy állok .
-
szab.tam
nagyúr
válasz
GumisPeter #1656 üzenetére
szép anyag, holnap átnézem.
hát igen. ő maga készítette a cnc-t is.
a veletechen volt két nézelődő, mérnök fazon. nem tudtam hová tenni őket.
pár félmondatukból és kérdésükből egyértelműen arra következtettem, hogy csak játszák a tájékozatlant...
de így is őszintén nagyokat néztek pár kütyünél. pláne Andrew_31 saját gyártmányú cnc-jét amikor meglátták a videón...a bme-n, ha jó kísérleti és verseny projectek-be kerülnek a hasonló indíttatású mérnökpalánták, pláne mogi témakörben, (Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika tanszék ), levadásszák a nagy cégek őket. pl. a bosch...
-
GumisPeter
senior tag
válasz
szab.tam #1653 üzenetére
Régi vágy volt egy ilyen, de ugye az anyagiak...2010-ben voltam utoljára Dcmm-en, kellett a 3 év ...
De amit elterveztem, nagyjából megvalósult.
A Ferrari nem gyenge szerkezet, és ugye a szerszámokat is Ő készitette hozzá.
Kalapemelés smiley!
Szép munka.Nálam más anyagok, és már egy daru is kelleni fog mert cca 60kg a gép....sejtésem sincs hogy fogom ezt elvinni a kocsiig és hogy teszem be...kiszedni már leszünk páran talán...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
GumisPeter #1650 üzenetére
egyébként nényleg nem rossz!
majd később még pár kép jöhetne, amiből jobban átlátható a koncepció.egyébként nekem rögtön Andrew_31 Ferrari V12 PCje ugrott be.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
neked is tanácsolom, mint mindenki másnak idáig:
ne a képfeltöltés.hu-t használd, mert idővel eltűnnek róla a képek. ha valaki fél év múlva nézi a topic-ot, nem lesznek képek...
hanem a ph saját képfeltöltőjét, amit egyszerűen elérsz ugye a hsz. szerekesztéséből. -
viperabácsi
addikt
válasz
Nem sok mi látszik belőle , de ami igen az jól néz ki.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
viperabácsi #1649 üzenetére
Tetejét most teszem rá, de nagyjából ilyen lett...a víz okés, hőfokok nagyon kellemesek.
-
viperabácsi
addikt
válasz
GumisPeter #1648 üzenetére
Pár képet dobhatnál róla fel.
-
GumisPeter
senior tag
Szerkezetkész a gépem, ma megpróbálom feltölteni, remélem minden okés lesz, és akkor már csak a szállító állványt kell megcsinálni és irány Cologne...
-
feco72
Modder
Ó, hogy roh@dn@ meg az összes piszlicsáré belső csatlakozó! Hát nem a legbelső,legvékonyabban volt elgörbülve egy láb? Naná. Persze, hogy nem működött a monitor. Na mindegy, most már megy, így nemsokára teljesen kész lesz a monitor moddingom.
-
szab.tam
nagyúr
(és még pár cucc, ahogy ott szétnéztem...)
-
Ramses07
Modder
válasz
GumisPeter #1643 üzenetére
Király!!!
-
Ramses07
Modder
-
jones965
Modder
A szóban forgó német moddert személyesen is ismerem, és én láttam, milyen szerszámokkal szokott felvonulni pl. a 24h live moddingra. 2 db szalagfűrész, 2 db asztali szalagcsiszoló, hogy csak néhányat említsek. A rögtönzött műhelyét egy nagyméretű utánfutón szokta kitelepíteni.
Szerintem ez idén sem lesz másként.(#1615) Bari: amit most építek gépet, az nem kerül kiállításra. Németországba a veletechen is látott gépemet viszem.
-
feco72
Modder
Rengeteget jelent a szerszám (a jó meg különösen) és az alapanyag. Nekem most sikerült szert tennem két hiánypótló eszközre, ezekkel könnyebben/gyorsabban/pontosabban tudok dolgozni+ jó pár dolgot is meg tudok csinálni, amiről eddig csak álmodoztam. Eddig az ilyen problémákat át kellett lépni és helyette valami más megoldást kitalálni.
Viszont mindenki figyelmét felhívnám arra, hogy Ali Abbas-nak van néhány videója a neten, ahol látszik a műhelye is és nem top számítógépes kütyüi vannak. Fából csinált rengereg kiegészítőt magának, amivel a sima kéziszerszámokkal is óriési dolgokat lehet készíteni. Ezen a honlapon találhatók hasonló ötletek.
[link] -
ViZion
félisten
Szerencsére a technikai hátrányt szépen ledolgozzátok kreativitással
Dolgoztam "németben", kicsi mások a lehetőségek, ha az embernek nem a napi megélhetésért kell harcolnia. Még mondják, h pesszimisták vagyunk, de hát könyörgöm, itt a dolgozó bérrabszolgák 2 hónapra nem tudnak (tudunk) tervezni, míg kint ha van egy normális munkahely, akkor lehet boldogulni. -
GumisPeter
senior tag
Igen, örüljünk annak, amink van.
Nekem sok szerszámom nincs, mivel mindig szervizekben dolgoztam, a modding szele csak 2006-ban csapott meg, és ugye panellakóként nagyon helyem sincs szerszámokat tárolgatni.A műhelyek meg sosem olyan szerszámokat tartanak, amikre szükségem lehet, folyton rohanok ide-oda fúrni, esztergálni, lassan több elmegy benzinre, mintha vennék szerszámokat...
Mondjuk én olyan anyagokkal is dolgozom, amihez nem is nagyon van szerszám, acél és üveg, olyan formákhoz igazitva, amiket csak a vizvágógép tud megoldani, reszelgetni gyakorlatilag lehetetlen....
Mindig az OCC jut eszembe, amikor valamivel elakadok, ha egyszer nyerek a lottón, tuti lesz egy olyan műhely, ahol minden lesz és ahová jöhettek moddolni! -
Bari
Modder
válasz
GumisPeter #1618 üzenetére
Én szerencsésnek mondhatom magam, azért mert van egy műhelyem, és egy jó adag szerszámom, amiket az elmúlt 15-20 év alatt gyűjtögettem össze, vagy örököltem meg. De közel sincs akkora mennyiség vagy minőségben mint szeretném vagy a kintieknek. Idehaza sajnos a többségnek szinte az is elérhetetlen ami Neked vagy akár Nekem van, a lehetőségekről, helyről nem is beszélve. Család és kisgyerek(ek) mellett egy normálisabb szerszámgépre akár hónapokat is spórolhat az ember ha egyáltalán van miből félretenni. Azért a hazai modok terén nem kell szégyenkeznünk ezek ellenére, szerintem sok nemzetközi vizeken is megállja a helyét.
-
GumisPeter
senior tag
Nekem szerencsém van, mert egy szervizben dolgozom, ez sok munkafolyamatot megkönnyít...de itt se minden minőségi szerszám, a 3-400 ft-os fúrószárakat eszi a rozsdamentes acél, nem győzök rohangálni, ilyen-olyan szerszámokért, mig odakinn szinte minden garage parádésan fel van szerelve.
Nyilván ott sincs kolbászból a kerítés, de sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint mi...nekik hobbi, nekünk sok mindenről lemondás az, hogy egy elképzelés valóra váljék. -
Bari
Modder
válasz
Drizzt01 #1616 üzenetére
Sok nekem se tetszik. De az ízlések és pofonok különbözőek, nem tetszhet minden mindenkinek.
A kinti modderek azért máshogy vannak elengedve mint mi idehaza, "kicsit" más az életszínvonal. Szerintem az itthoni modderek nagy része örülne egy olyan műhelynek / szerszámpark a felének is ami a kintiek nagy részének elérhető anyagi megerőltetés nélkül. -
Bari
Modder
Köszönöm
#1610 szab.tam: Gombok folyamatban, a sablon készítéséhez már a fele megrajzolva, remélhetőleg a héten az összes meglesz, és akkor kezdődhet a sablon gyártás.
#1611 jones965: Megtisztelő vélemény, és köszi a biztatást
A mai nap kezdem a lakkozást, remélhetőleg a lakkozott állapotról is tudok hamarosan képeket mutatni. A Te géped is alakul, majd kint jól szemrevételezem
#1614 Drizzt01: Köszönöm
Azért a kinti modok nagy része más szintet képvisel mint idehaza, Nekem már az is sokat jelent, hogy elfogadták a nevezésem és kint is bemutathatom.
-
Bari
Modder
Sziasztok!
Frissítettem a billenyűzetes blogomat, haladgatok vele, ma befejeztem a burkolatot, már csak lakkozni kell. A gombok még vissza vannak, az idő viszont kevés. Elképzelhető, hogy így megyek majd vele a DCMM-re. Szurkoljatok, hogy a gombok is elkészüljenek.
Kedvcsinálónak egy képecske:
-
Drizzt01
őstag
válasz
GumisPeter #1607 üzenetére
Sajna nem leszek kész addigra , ráadásul azért vannak csunyái . Ez az első komolyabb próbálkozásom . Majd a következővel .
-
Drizzt01
őstag
Én is haladtam egy keveset .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Proxmox VE
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Playstation 5 Lemezes kiadás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Audio-Technica ATH-M20x fejhallgató
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest