- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
intercooler #497 üzenetére
ötletes!
elöl a kis dobozkák valami hdd hangtompítás, vagy valami vizes cucc borításai?szerk:
a hátsó 2 bizgentyű tágulási tartály tartó? -
Moddingboy
Modder
válasz
Nagyon frankó ez a megoldás
Szép, letisztult lesz a belső.
-
Engineer086
Modder
válasz
Tetszik az elképzelés, miszerint egyedi panelekkel béleled kia házat, elrejtve a váz bomborulatait! Kíváncsi vagyok a folytatásra.
-
válasz
blasko92 #495 üzenetére
Köszi
Még a héten befejezem, szombaton debütál egy LanPartyn, aztán jövő héten már fényképezőgéppel készült albumot akarok feltenni, nem pedig a munka hevében készült mobilos fotókat
Az alaplap alá és a hdd-k mögé még megy a piros LED világítás.
A fehér illik ehhez a házhoz -
Na még1x
Volt egy kis időm foglalkozni a gépemmel. Elértem végre a festegetési fázist. Első körben az új hdd tartót, a hátlapot és a hozzá tartozó takarólemezeket festettem le. Ezutá egy venti esett áldozatul amelyet szétszedtem majd átfestettem. Ezek után a tető és a plexizésre váró oldallap következett.Új színt kapott még az ODD tartó is. A ház alapozás után elnyere véglegem mattfeket színét, és végül az előlap következett; glettelés, csiszolás, festés és még kapott egy fekete rácsot is -
Végre volt egy kis időm foglalkozni a gépemmel. Elértem végre a festegetési fázist. Első körben az új hdd tartót, a hátlapot és a hozzá tartozó takarólemezeket festettem le. Ezutá egy venti esett áldozatul amelyet szétszedtek majd átfestettem. Ezek után a tető és a plexizésre várò oldallap következett.
-
zolee5016
őstag
válasz
Engineer086 #484 üzenetére
Köszike
-
szab.tam
nagyúr
válasz
blasko92 #486 üzenetére
múltkor (asszem) a kiszkóverin láttam: vannak okosk, akik megmondják mi várható a technológiában, társadalomban. sok nagy baromság elhangzik, de volt egy érdekes.
különböző berendezési és hasnálati tárgyakat, szék, kanál, stb, főként a homogén cuccok, a jövőben nem úgy veszünk meg, mint most, hanem kataglógusból kiválasztjuk, jön a terv egy file-ban, azért fizetsz, és a prototyping meg otthon kinyomtatja.
csak hát ugye ezt is fel fogják törni, és a szerző, tervező megint nem kap egy buznyákot sem. -
Engineer086
Modder
Hát igen, nagyon jó kis gépek ezek, rengeteg mindenre tudnám használni őket.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #481 üzenetére
először azt hittem,a pippantásra gondolsz...
a lézezeres prototyping lesz a jövő.
szeretnék egy ilyet itthonra. könnyebb lenne a modding is...
(és akkor ez még egy régi, 6 éves írás. csak hirtelen ebbe botlottam bele...) -
zolee5016
őstag
Talán oldom a pangást
Blackrács
LINK
-
Engineer086
Modder
Mostanság pang a topik, így témaindítóként megkérdezem tőletek: van valaki köztünk, aki foglalkozott már vákuumformázással? Konkrétan a mintadarab elkészítése érdekelne, milyen agyagokból érdemes dolgozni. Házilag, kézzel akarok egy nagyobb formát elkészíteni. Próbálkoztam Polisztirol habbal+kétkomponensű kittel, de az nem vált be, most következik a fa+purhab+kétkomponensű kitt trió. Természetesen modding miatt vállalkozok erre
-
szab.tam
nagyúr
válasz
radi8tor #472 üzenetére
jha. drukkol.....
(mikor hagyod már abba...)lh. egy hatalmas, 4 lépcsőzázas, 4 utca által határolt ház. belső nagy, "U" alakú udvar, hosszú folyosók. a nagy torony flexelését (a fölső ablak és alul, hátul az új táphely...), a szomszéd csinálta nekem vasárnap délután 4-kor. 1mm-es páncéllemez. szólt rendesen.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
blasko92 #469 üzenetére
én legalább a konyhakövet, pultot, és asztalt, (ezt mér nem, mert van kis munkapad), cseszem szét. a padló kevésbé bírja....
(de ha csak ott vanhely...)pláne a flex. az a finom fekete por. egy nap múlva is azt fújom az orromból, 40 centi vágás után. a konyhában vágtam, de a szobából azt húztam össze. most már rutinosan becsukom az ajtót....
-
blasko92
őstag
Bontom a rendet, és a gépházat
-
szab.tam
nagyúr
áruházban jártam,
logó tefal-t láttam.
el akart vakit'ni,
szabad-e koppint'ni?ez ugye látszik is, egy gyögyház festés. a felület a festék fölött valami nagyon erős, lakkszerű akármi. (vagy lehet, hogy egyben van, nem tudom.)
gondolom hő, karc, minden álló.
egy autófény az sehol nincs ehhez. szerintem.erre kéne tudni a technikát. kicsit jól nézne ki gépházra....
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #448 üzenetére
Üdv
A típus szerintem mindegy, csak feketét vegyél, esetleg ecetsav menteset, az kevésbé büdös (amiket én eddig vettem mentolos szaguk volt), cserébe lasabban keményednek ki. Arra figyelj, hogy feketéből van olyan ami bitumenes zsindely javítására van az nem jó neked, de azok nem sziloplasztok. Ha mondod a festékboltban mi kell neked, az emberke biztosan tud ajánlani mit vegyél.
-
Moddingboy
Modder
válasz
DiceBlade #459 üzenetére
Igen
Ha minden jól megy, akkor pár nap múlva elkészül és aztán fel is teszem logoutra a hozzá tartozó munkanaplót.blasko92 - Bizony nagyon jó kis ház és az ára is elég baráti. Viszont sajnos van 1-2 "gyermekbetegsége" amit az átalakítás során próbálok orvosolni. Bővebben majd a munkanaplóban
-
blasko92
őstag
válasz
Moddingboy #458 üzenetére
Jujj, az egy gyöngyszem
Kíváncsi vagyok mit hoztál ki belőle
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Moddingboy #458 üzenetére
pcgear?
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #448 üzenetére
Én annyit még mondanék, ha nem akarod, hogy az oldallap a teljes fényes felületével kitűnjön a ház matt fekete összképéből, matt fekete festékkel egy "keretet" fújhatsz rá
De természetesen, ha Neked úgy is tetszik, akkor nem kell
Sziloplasztból pedig a sima, ecetsavas fekete is jó. Ha jól tudom, az nem károsítja a plexit.
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #429 üzenetére
Üdv
Szerintem fekete sziloplasztal tökéletes rögzítést érhetsz el és a csavarok sem 'csúfítják' el a plexit. A lemez kivágás helyét a plexit körberagasztod maszkoló szalaggal, így a nem kellő helyre kinyomódott sziloplasztot szappanos vizes újjal le tudod törölni, a teljes átkeményedés után a maszkoló szalagot lehúzva a vékony maradvány réteget is eltünteted.
A fekete sziló ha mindenhova elég jut, szép felületed ad majd a plexi és a lemez között. Én ragasztanám, mint csavaroznám. -
becsitibi
senior tag
Most egy kis pihenőt tartok reggelig,azt folytatom,az a kis lemez az album végén,az lesz az átvezető,holnap lefestem,majd közvetlen mellette lesz egy 5 mm-es viztiszta plexi,ami pirosan lesz megvilágitva,majd természetesen az alsó takarólemezről le kell szednem a fóliát,mert kell rá fúrnom kettő lukat ahol a pci kábelek mennek majd át pont a vga alatt,illetve az oldalsót is meg kell faragnom,mert nem számolta a felső plexi vastagságával ezért belellóga lemezbe,igy nem fér be....és ha ezekkel megvagyok,akkor a ház elejével foglalkozok majd...Na és azután az összeszereléssel....
Akár itt is nézhetitek:[link]
Aztán most egy darabig nem linkelek
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #442 üzenetére
Ha a túloldalon elfér a csavar feje, akkor 8 csavarral simán meg lehet fogatni.
Ha meg nem fér el, akkor csiszolsz le annyit a fejükből, hogy elférjenek.Sok helyen lehet venni díszes, szegecses, mintás anyákat.
Asszem valami moddingos oldalon láttam olyat is, amin minta van, és ilyen szilikonos réteggel van bevonva. -
blasko92
őstag
válasz
intercooler #440 üzenetére
Ha jól le van pucolva a két felület, akkor biztos megfogná.
Valami 3M-es, vagy másik jó minőségű ragasztó.
Esetleg fekete sziloplaszt. -
blasko92
őstag
válasz
intercooler #438 üzenetére
Kétoldalas ragasztószalag?
És ha az oldallapra belülre kerülne a plexi, mint a legtöbb esetben?
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #436 üzenetére
Most akkor az oldallap teljesen ki lett vágva, csak egy keretként szolgál, és arra szeretnéd rávarázsolni a plexit?
-
intercooler
őstag
válasz
Engineer086 #435 üzenetére
Az oldallap és a váz között talán 1 mm
ez esetben még a süllyesztett csavar se lenne jó
Ha a ragasztás nem járható út, akkor arra gondoltam hogy:
úgye a vázból ki állna 9db menetes szár (ezeket jól odaragasztva ne forogjanak el) és akkor erre lenne ráhúzva oldalról, az oldallap a plexivel együtt, és így csavarozva.
Már ha érthető mire gondoltamez milyen lenne?
-
Engineer086
Modder
válasz
intercooler #434 üzenetére
Uhh, bocsi, előbb írtam, mint olvastam
Tényleg semmi hely nincs az oldallap és a takarólemez között? Ha fél venti rés van, akkor már oda befér egy csavar feje és a menetes szárat pedig egy fúrt lyukon kersztül ki lehet bújtatni (ahogy te is mondtad)
-
intercooler
őstag
válasz
Engineer086 #433 üzenetére
Igen de nem szándékozok leszedni
Az oldallappal 1üt csúszna le.
-
Engineer086
Modder
válasz
Ha egy kicsit elgondolkozol, akkor rájössz, hogy a telibe ragasztás nem igazán jó ötlet, mert utána azt onnan le nem szeded..szépen.
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #431 üzenetére
Lehet venni méterre műanyag U alakú síneket (lehet, hogy valami élvédő), azt a házhoz rögzítenéd erős ragasztóval vagy csavarral (ez esetben a plexibe olyan mély hornyot kellene marni, mint amilyen magas a csavar feje).
De lehet venni szép anyacsavarokat is
Az sem rossz megoldás.
-
blasko92
őstag
válasz
Csinálj neki valami sínt alulra és felülre, hogy hátulról be tudjad tolni
-
Bari
Modder
válasz
becsitibi #413 üzenetére
Ne add fel, kis pihenés után újult erővel tudsz majd nekikezdeni ismét a teendőknek.
Az eddigiek nagyon tetszenek, kiváncsi vagyok a végeredményre is bármikorra készülsz is el vele.
Én kb 15 hónap alatt jutottam el odáig, hogy a kigondolástól számítva az áramkör és nyáktervezés, alkatrész vásárlás után végre kész vannak a spektrum analizátorom nyákjai, a faházam meg már jó-ideje jegelve van időhiány miatt. -
zolee5016
őstag
válasz
planbmokus #424 üzenetére
Majd ha eldöntötted....Azért szólj ha nem kell ! Köszi
-
zolee5016
őstag
válasz
planbmokus #422 üzenetére
Ha sikerül kimentened jó állapotba és nem kell Keress meg......
-
planbmokus
senior tag
Én most a héten állok neki a nagy projectnek.
Itt kell levágnom az alsó 3 meghajtó helyet, hogy alulra beférjen mégegy dupla radi. Fincsi lesz. Majd kap egy méhsejtrácsos borítást, fehérre festve.
-
becsitibi
senior tag
válasz
blasko92 #415 üzenetére
De ennyi,már több mint 2 hónapja bütykölöm,de mindig találok valamit amin lehetne változtatni,ezért olyannak tűnik mintha sosem lenne vége,még egyszer nem moddolok 10-e Ft.-os házat,mert ez igy nem éri meg,se időben,sem pedig anyagilag.Azért köszi a biztatást,azért is linkeltem be ide hogy kapjak egy kis meleget a hideg helyett.
-
Engineer086
Modder
válasz
planbmokus #412 üzenetére
Jó felé keresgélsz
-
becsitibi
senior tag
Hát sráccok,soha a büdös életbe nem végzek
,sokat kell dolgoznom mostanában
,nagyon kevés időm van erre,más már egy hónap alatt összerakta volna:[link]
-
planbmokus
senior tag
válasz
Engineer086 #405 üzenetére
Először Snowspeederre tippeltem volna, de olvastam, hugy darkside, ezért a Kancellári szállítóhajóra gondolnék.
-
blasko92
őstag
válasz
Zoli54213 #410 üzenetére
Először, amikor felrajzolod a gépház oldalára, az azért kell, hogy lássad hol kell csiszolni, nehogy ott is lecsiszold a festéket, ahol nem kellene. (Szvsz. nem kell nagyon megcsiszolni az eredeti festést, elég csak annyira, hogy jó matt legyen, arra úgyis jól megtapad a festék, és egy alapréteget is képez)
Ha ez megvolt, akkor jön a zsírtalanítás/portalanítás, és mehet fel a maszkolószalag.
Majd ugyan oda (ahol már ugye fel lett csiszolva az oldallap) visszahelyezed ismét a kivágott mintát, és most már pontosan rajzolod körbe a maszkolószalagon.
Utána egy nagyon éles pengével körbe lehet vágni a vonalak mentén, és a nem kellő részeket pedig leszedni.(Célszerű valami tájolást csinálni/felrajzolni az oldallapra, hogy mindig ugyan oda kerüljön a kivágott minta, tehát másodszor is pontosan a csiszolt rész fölé kerüljön)
-
Zoli54213
aktív tag
Én megvettem a festéket, maszkolószalagot, csiszolópapírt, erre a házra festeném rá kékkel, pont olyannal mint a világítás, a republic of gamers logót nagyban, a ház teli oldalára. Régebben írták hogy hogyan csináljam, de egy valamit nem értek. Tehát kinyomtattam, ahogy a képen is látszik ki is vágtam. Elvileg most jönne az, hogy rajzoljam rá a házra grafittal és csiszoljam le. De ha lefedem maszkolószalaggal abból hogy vágjam ki? Vagy hogy fedjem le utána? Előre is köszönöm a választ!
-
Engineer086
Modder
Neeem, nem prociblokk és nem is X-wing, bár köze van a Csillagok Háborújának, csak éppen a sötét oldalhoz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
X-wing
-
becsitibi
senior tag
válasz
Én egy vizhűtéses processzorblokkra tippelek
-
Bari
Modder
válasz
Én tudom a megoldást, de nem lövöm le
, ezt a képet még én sem láttam így egyben, jó lett, gratulálok
, várom a folytatást.
-
Engineer086
Modder
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
intercooler #401 üzenetére
köszi, kipróbálom valamelyik nap
-
BL@CK
tag
válasz
intercooler #401 üzenetére
Hali.
Nincs valami ötletetek arra hogy plexi oldallapot hogyan rögzítsem? Az egész oldallapot mindkét oldalon helyettesíteni szeretném plexilappal és a rögzítésén én elsőre a 4 sarkába pici mágnest akartam, de nemnagyon találok helyben, vagy házhozszállítással olyat aminél a szállítás nem több mint a mágnes magaA menet vágás bele és a csavarozás az meg azért nem megfelelő nehogy elpattanjon vágásnál és később csavarozásnál is, mert nagyon vékony a lap, hogy ne lógjon ki széltében a ház vonalából. Volt még itt tépőzáras ötlet a 4 sarkába, de ahoz meg nagyobb részt kellene a sarkakhoz ragasztani és ahol ragasztom ott csúnya, mert elkenődik a ragasztó a tépőzár hátán és a plexit is megmarja picit. Valami ötlet hogykéne
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest