- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #298 üzenetére
Na, a legelső képet nem láttam. Azt hittem flex-szel vágtad ki.
-
becsitibi
senior tag
válasz
intercooler #295 üzenetére
Apukám,ez aztán a szép munka!!
-
blasko92
őstag
válasz
intercooler #295 üzenetére
Szép!
Látom megfontoltan a túloldalról vágtad, hogy ne barmold össze a felületet
Ügyes -
blasko92
őstag
válasz
intercooler #290 üzenetére
Szerintem jobban mutatna, ha a háromszögeknél nem lenne kivágva.
Így valami ízeltlábúra hasonlít -
LLKobe
veterán
válasz
intercooler #292 üzenetére
A játékban sok helyen feltűnik ez a logo a falakon, nyomtan egy screenshotot
-
LLKobe
veterán
válasz
intercooler #290 üzenetére
Naneee, egy újabb Border fan
Nagyon helyes, frankó lesz
Én is pár napja csináltam meg az enyémet
-
intercooler
őstag
-
becsitibi
senior tag
Most nézem még csak hogy mennyien biztattatok!!
radi8tor blasko82 szab.tam köszi nektek
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
intercooler #272 üzenetére
Viszont, ha üveget használsz, akkor majd arra figyelj oda, ha leveszed az oldallapot, hogy ahogy tekeredik az oldallap ne repedjen el az üveg.
-
becsitibi
senior tag
válasz
jones965 #283 üzenetére
Amúgy jó az a megoldás amit linkeltem?Valami hasonló az elképzelésem.Hogyha csak a háztetőre vágok egy olyan lukat,meg rakok oda plexit,akkor nem tudok ventilátort alá rakni mert belelógna a memóriába illetve az alaplapi cpu tápcsatiba,ezért az egészet meg kéne emelnem olyan 3-4 centivel,csak akkor keletkezne ugye 3-4 centi hézag,azt csak úgy tudnám megcsinálni ha körbe raknám toldással alulemezből,amit vagy festenék,vagy szintén karbonfóliáznék,néztem a sötét mágusodnak a tető kialakitását,de az nekem lehet sok lenne igy elsőre
-
becsitibi
senior tag
Kritikákat szeretnék hallani.
A másik hogy mit kezdjek a ház tetejével
Eddig valami hasonló a terv:[link]
Ötlet?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #279 üzenetére
most válaszként nem fogom ide is leírni a véleményemet, csak belinkelem, de kíváncsi vagyok a többi moddingos állásponjára...
-
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #279 üzenetére
Gyönyörű Bioshock köré épültházikó
Le a kalappal előtte
-
Engineer086
Modder
Ezt az átalakítást linkelte már ide valaki? Egyik régi motoros, Mórocz Gergely aka Don Vito munkája. A 2010-es MTH-on mutatta be ezt a munkáját és most felkerült Bill Owen Case Mod Blogjára (is).
Aki tud a srácról valamit, feltétlenül szóljon, régóta szeretnék vele beszélni -
Moddingboy
Modder
válasz
intercooler #277 üzenetére
Az a lényeg, hogy a te igényeidnek megfeleljen a design, de őszintén szólva szerintem is elég lenne kevesebb kék minta arra a felületre.
"...lehet hogy szimplán csak csikok lesznek" Jobban hangzik -
intercooler
őstag
Kösz
Na jó plexire még alszok párat
DiceBlade
Én is gondoltam rá hogy simán hagyom, de ahhoz túl nagy a felület. Nem biztos hogy ez a minta lesz lehet hogy szimplán csak csikok lesznek
-
Engineer086
Modder
válasz
A plexis félelmeidet én is szeretném megcáfolni, ha a fólia karcos, attól még a plexi felülete lehet tökéletes.
Ez a takarólap meg nagyon eredeti! Kíváncsi leszek milyen felülettel látod el. -
blasko92
őstag
válasz
Nagyon jól fog kinézni ezzel a takarással
-
Moddingboy
Modder
válasz
Az a fólia direkt azért van rajta, hogy megvédje a plexit a karcolódásoktól. Tavaly vettem víztiszta plexit amin a fólia úgy nézett ki mintha egy macska rallizott volna rajta..., de a plexi mégis épségben volt
Különben szépen haladsz -
DiceBlade
aktív tag
válasz
szerintem fesd le és kész, úgy nagyon szép lenne..
túl csicsiás lenne szerintem az a kéken világító Roccat mintás cucc
(persze ízlések és pofonok) -
intercooler
őstag
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
intercooler #260 üzenetére
Szerintem az első a jobb. A plexi pedig csak akkor sérül, ha szárazon törölgeted vagy valamivel megsérted/megkarcolod valamivel. De ha odafigyelsz rá akkor nem lesz semmi baja.
A 268-s hozzászólásodba levő megoldás ütős és ez a forma nekem jobban tetszik.
-
becsitibi
senior tag
válasz
intercooler #268 üzenetére
Wow,ez a megoldás az eddigi legjobb szerintem
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #268 üzenetére
Amennyiben az fedlap és az előlap is kijjebb van 5-6mme-el akkor nem lesz gond az illesztéssel. A plexis ötlet jól hangzik, majd tegyél fel képeket a végeredményről.
-
intercooler
őstag
Köszönöm az ötleteket és a tanácsokat, sok mindent nem kell a házhoz igazitani mert az előlap is kijjebb áll 5-6mm meg a teteje is, szóval az nem lesz gond. Az éleket kell majd szépen lecsiszolni aztán jó is.
Csináltam már 1 tervet is kép
Festés helyett arra gondoltam hogy kivágom a lemezt és mögé teszek plexit, hátsó felét lefújom feketére és megvilágítom élbe.
-
Bari
Modder
válasz
intercooler #265 üzenetére
5mm-es üveggel nem lesz gondod. Az üvegesnél jelezd, hogy hova és milyen átmérőjű furatot szeretnél, így azt ők megcsinálják, persze felárért. Az éleket érdemes csiszoltatni, hogy ne vágjon. Pontosan tervezd meg mit szeretnél, tervek alapján az üvegesnél is könnyebben dolgoznak. Én a ház többi eleméhez igazítanám az üveg éleit így ugyan többet kell csiszolni, de összhatásban megéri a plusz költség. Ha nagyobb céghez mész ahol csiszolást is vállalnak nem lesz gond vele.
Másik lehetőség, hogy az eredeti oldallap rögzítő helyeit kivágod és akkor az üveg oldallapot egy utólagos beszerelt elemhez rögzíted, ha magamnak készítenék ilyet, akkor ezt választanám. Több munka de kevesebbet kell az üvege csiszolni ergo olcsóbb lenne. -
blasko92
őstag
válasz
intercooler #265 üzenetére
Én is a plexire szavazok. Az 5-ös üvegnek már van rendesen súlya, és a szélei annak is ugyan olyan sérülékenyek. Lepattanhat/megsérülhet, ha felszerelés közben a ház oldalához ütődik, stb....
A sérülések ellen lehetne rá tenni átlátszó fóliát, mint a telefonok kijelzőjén van.
Egyébként az üveges ki is fúrja az üvegtáblát, ha kéred.Nekem a második verzió jobban tetszik, de az első sem rossz
-
Moddingboy
Modder
válasz
intercooler #258 üzenetére
Nekem is a legelső verzió tetszik
-
BL@CK
tag
Aztis figyelembe kell venni hogyha vastagabbat vágatsz akkor az kifogg állni kicsit a gépház vonalától, akármien szögből is nézed. A plexit meg lehet vékonyabban is (üveget is csak az nem olyan erős) hagyni és úgy nemlessz "kiálló" rész a házból
Legalábbis én így csinálom a sajátomat a legírtak miatt
-
Bari
Modder
válasz
Nekem a legelső tetszik a háromból.
Az üveggel nincsen semmi baj, nem 2mm-es vastagságút kell vágatni hanem vastagabbat, 4-5mm vastag üveg már elég masszív.
Van egy üveg betétes kis asztalkánk (kb 35×80cm), nem egyszer előfordult, hogy a lassan 20kg-os csemetemém az asztalon álldogált, még nem tört össze alatta az 5mm vastag üveg, igaz direkt úgy vágattam, hogy asztallap lesz belőle. -
BL@CK
tag
válasz
Én a legelsőt választanám, ha magamnak csinálnám
Az oldallapot meg márcsak azért is plexiből kéne mert olcsóbb, énis most csinálok teljes oldallapot. A plexit választottam hozzá mert így azért nemkell annyira vigyázni mint ha üveglenne.
-
BL@CK
tag
válasz
intercooler #258 üzenetére
Sztem nagyon jó lessz úgy ahogy írtad, bár én üveget nemtennék oldallapnak mert túl rörékeny akár még simán ha leakarod venni is eltörthet nagyonkönnyek, én sima plexit javasolnék oda. Ha szépen van vágva a széle senki nemmondja meg róla hogy plexi vagy üveg
-
LLKobe
veterán
(#253) Engineer086, (#254) Moddingboy: Köszönöm
Egyenlőre mindenképp így marad, talán majd később kezdek vele valamit, bár egyre jobban úgy gondolom hogy nem baj ez, frankó ahogy van -
szab.tam
nagyúr
-
LLKobe
veterán
válasz
blasko92 #251 üzenetére
Ez eszembe se jutott... Egyenlőre jó lesz így, aztán majd eldöntöm mi legyen. Lehet hogy kiszedem majd a rácsot, csiszolás, visszafújom feketére, és újra az egész
A fekete festék jó ötlet, de tuti elütne a rács alap feketéjétől.Bár ezek az apró dolgok csak engem zavarnak valszeg
Azért az idegesít hogy 2 tekercs szalag volt itthon, a másik persze sokkal jobb lett volna, de én rittig a régi szart fogtam meg... Na mindegy.
-
LLKobe
veterán
Bár egy dologban nem lett jó, az éleknél sok helyen befolyt a festék...
Szerintem az volt a baj hogy a maszkolószalag el volt öregedve, és nem tapadt rendesen, így az éleknél nem lett sajna tökéletes, bár csak közelről nézve szembetűnő.Ezen a képen látszik miről beszélek, az alsó nyílnál szép egyenes az él, a fentinél meg...
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086 #248 üzenetére
Csak rajta
Uraim, a kész képek, lehúztam a maszkolószalagot, a tűző napon hamar megszáradt:
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086 #246 üzenetére
Köszi
Én is marha kiváncsi vagyok, várom a száradást, aztán teszem is fel az oldallapot.
Hát a gumi kérlek szépen Nagypapám műhelyének mélyéről származik
Tökéletes alapanyag volt a művelethez, 3-4mm vastag, erős, de nagyon rugalmas. Emlékezete szerint egy lábtörlő alsó gumiborítása volt
Így kb. 1-2mm mozgástere van a vinyónak, sokkal csendesebb lett. Előtte egy töredezettségmentesítés alkalmával rezgett az egész ház...
-
Engineer086
Modder
Il-Kobe: Jó lett a festés, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz, ha felkerül az oldallap a házra
A winyórögzítés is nagyon tetszik! Elárulod, hogy milyen anyagó az a fül, amivel fellógattad a meghajtót?Szerk: Újraolvasva látom, hogy gumis....esetleg bicikli belső?
-
LLKobe
veterán
válasz
Moddingboy #238 üzenetére
Tehát akkor a rács túloldaláról szedjem le a maszkolószalagot?
-
blasko92
őstag
válasz
Moddingboy #238 üzenetére
"A kevesebb néha több"
-
LLKobe
veterán
válasz
Moddingboy #236 üzenetére
És a túloldalát is teliberagasztottad maszkolószalaggal?
-
-
LLKobe
veterán
válasz
blasko92 #233 üzenetére
Természetesen le lesz maszkolva az egész oldallap, a festeni kivánt részt kivéve
Csak így könnyebb pakolgatni holnapig
Sima PVC vágóval csináltam.Viszont van egy dilemmám: most leragasztottam maszkolószalaggal a rács másik oldalát is, hogy ott ne menjen szanaszét a festék. Viszont így szerintem meg fog állni a rács lyukaiban a festék, mert tuti több réteg fog kelleni.. (A lyukak olyan 1,5mm átmérőjűek)
Ezt hogy a fenébe oldjam meg?Köszi mindenkinek, remélem frankó lesz
-
blasko92
őstag
Szerintem jobban jársz, ha az egész oldallapot letakarod, mondjuk újságpapírral, így megkímélheted Magad egy erős fejfájástól. Szeret az a szórt festék szanaszét szállni.
Várom a végeredményt
Egyébként nagyon jó lett a maszkolás.
Milyen pengével vágtad körbe? Sima sniccerrel, vagy speckó szikével?
-
Engineer086
Modder
Én ezzel a szépséggel kívánok jó éjszakát!
A végleges képek az oldal közepe táján. Erősen ajánlott a teljes blogot végiglapozni! -
blasko92
őstag
válasz
Psycho18 #228 üzenetére
Ezen az oldallapon én is flexxel vágtam ki az íveket is. Én is megdöntve, és apránként mentem át rajta, csak nekem nem kellett a túloldalon is megismételni a vágást, mert simán átvitte az 1,5-ös lemezt.
Bár én inkább kopott, kis rádiuszú korongot használtam a kicsi ívekhez. Utána nekem is jött a reszelő.
-
válasz
szab.tam #224 üzenetére
"melegnek itt van ez..."
Első lépésben kb 30-45 fokos szögben tartva a flexet az ívtől 1-2 mm-re apránként beforogva körbecsiszoltam majd 2. lépésben majdnem merőlegesen a lemezre apránként mélyítettem a vájatot, 3. lépében a lemez hátoldalán megismételtem az első lépést. Végül pedig kézi reszelővel tökéletesítetem a kört. Korongot nem törtem, nem nyomtam nagyon inkább hagytam hogy a saját súlya vigye, de így elég időigényes volt a vágás -
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086 #226 üzenetére
Higító van itthon. Nitro vagy lakkhigító?
Na ki lett addikt?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #220 üzenetére
hideget, meleget.
melegnek itt van ez...hidegnek: alakul, jó lesz ez.
kör kiflexelése. konkrétan hogyan csináltad? (tudom, hülye kérdés.) apránként beforogva, a tárcsát nem túlnyomva, azaz pont érintőlegesen? és nem törtél egyet sem?(#221) ll-kobe
kicsit avétos, de hát sok csecsemő jár ide, akinek új lehet:
Very Well, azzal a kis kezivell... -
blasko92
őstag
Hujujj, az a híres very well. Akkor ahhoz tényleg fel kell csiszolni a felületet.
Nagyon gyengusz festék. Én is azzal festettem az előző dragonomat, de már olyan, mintha nem is lett volna lefestve. Könnyen sérül. Igaz nem volt neki előre lealapozva a felület, de meg volt csiszolva, és még így sem tapadt rendesen. Nekem sajnos csak rossz tapasztalatom van vele :\ -
Az elmult pár napban volt egy kis időm és folyattam a moddolást
A ház elejéből kivágtam egy rész ahová majd 2 venti fog kerülni. Készítettem egy új HDD tartót amin gumibakokra fogom ültetni a vinyóhat, hogy ne rezonáljon be tőlük az egész ház. Mivel az előlap nagyon nem tetszet ezért úgy döntöttem, hogy készítek egy új előlapot. A régi előlap egy részét levágtam és maradt egy keret. Erre a keretre fogattam fel csavarokkal az alulemezt. Az új előlapon 2 venti egy Card Reader és egy ODD kapott helyet. A bekapcs és reset vandálbiztos gombok lesznek (ezeket még nem sikerült beszereznem) és hozzájuk hasonló tokba kerülnek majd a ledek is. A pontos méreteiket még nem tudom ezért nincsenek még kifurva az elólapon.
Véleményetek? Jöhet hideg, meleg -
blasko92
őstag
Akkor csináld azt, hogy kinyomtatsz egy sablont a tényleges alakzatról 1:1-es méretarányban, kivágod azokat a részeket, amiket festeni szeretnél, ráhelyezed az oldallapra, oda ahova szeretnéd a mintát, körberajzolod, és máris meglesz, hogy hol kell felcsiszolnod.
Miután ez megvan, felragasztod a maszkoló szalagot, és erre akár rá is ragaszthatod a már kivágott mintát és pengével körbe is vághatod, így nem kell azzal vesződni, hogy körberajzolod, aztán esetleg elmozdul.
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086 #203 üzenetére
Hmm, az a felcsiszolás szerinted feltétlenül szükséges? Csak mert a kivágott maszkolószalag mentén nem egy életbiztosítás csiszolni
-
szab.tam
nagyúr
ok.
nem értünk egyet, de bocs, nem akartam veszekedni.
igazából bloba kéen ezeet önteni, de ahhoz többen lusták vagyunk. pláne, annak nagyobb a tehetetlensége. az ember a napi bütyköléseire szeret azonnali reakciót. ma is fabrikáltam. feldobom, mert jó vissaznézni, és meghallgatni a holnapi ügyködésre az ötleteket.
de a logout-on inkább cikket ír az ember. más.... -
válasz
szab.tam #212 üzenetére
mert a topikok témája közel azonos, sokan vagyunk, akik mindet figyelik, ezért értelmetlennek tartom
emellett ha figyelek egy témát, nekem zavaró, ha nem egy helyen, hanem több topikra szétbontva van kitárgyalva.
írok modinak és megkérdezem, hogy ez mennyire szabályos. ha az, belenyugszom, ha nem, megkérem, hogy terelje egy helyre az ilyeneket. -
szab.tam
nagyúr
(részben) más a közönség. miért fáj neked, ha pl. a barkács, hogyan néznek ki a gépeink, és ebbe a topicba is bekerül?
én is be szoktam rakni 2-3 helyre, ha topic on. pláne, ha tanulsággal, esetleg felhasználható ötlettel is bír...
szerk:
az meg külön szép, hogy nemtetszésedet inkább privátban nyomod a moderátoroknak, nehogy látszódjon ott az álláspontod, nehogy lehessen rá rögtön ott a moderátorok felé ellenvéleménnyel élni.
ejj... -
válasz
DiceBlade #209 üzenetére
Én nem olyan típus vagyok, aki mindenbe beleköt, de azért amit Te csinálsz, hogy négy topikba beteszed ugyan azt a hsz-t, már nemek is sok! Értelmetlen, zavaró és biztos vagyok benne, hogy a az elvek is tiltják.
Nem te vagy az egyetlen, ne vedd magadra, de én most írok a modiknak, hogy ezt a jelenséget legyenek szívesek szorítsák vissza! -
DiceBlade
aktív tag
4 helyre
Egy régi Codegen házból indultam ki, frissítettem a galériát
Bár már kicsit tovább haladtam, ezek a legfrissebb képek
Valószínűleg kívül fekete, alaplapi tálca és 5,25"ös helyek fehérek lesznek
Ötletek kritikák jöhetnek
picasaweb galéria -
Tudtok segíteni abban, hogy a 24 pin-es alaplapi tápcsatin, a negyedik kábelt, ami dupla, hogy lehet máskép bekötni? Vagy annak mindenkép két kábelből kell állnia?
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086 #203 üzenetére
Vasárnap neki is megyek a témának, és jövök majd a képekkel
-
Engineer086
Modder
Érdemes kicsit felcsiszolni a felületet és arra festeni. Nem kell durva papírral, valami finomabb is elég (pl: 200-as). A festést pedig legalább kettő - és ami fontos - vékony rétegnen végezd el, elkerülve a megfolyást. A háló lyukait nem fogja eltakarni a festés, hacsak vödörrel nem öntöd a festéket rá
-
LLKobe
veterán
válasz
Engineer086 #201 üzenetére
Igen gondoltam
Ezt a verziót preferrálnám én is, ezzel csak az a baj, hogy logo-nak vannak apró részei, a ház oldala pedig nem sík, vannak benne ívek gyárilag, így a felragasztott papír tuti elállna, és úgy nem tudom hogy lehetne fújni.
Akkor az alapozást kihagyhatom? Egy réteg elég lesz vajon (fekete alapra fújok fehéret ugye...)? Ezek a festékek mennyire sűrűek? Csak mert ha a háló szemei közt összeáll az szarul fog festeni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Linux kezdőknek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest