Hirdetés
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: A sor végén
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
cinemazealot
üzenetére
-
jones965
Modder
válasz
Psycho18
üzenetére
No, csak elkészült, bár én hiányolom a vízhűtést!
Gratulálok!Én is belekezdtem egy új projektbe, már pár hónapja készülök rá és most végre van rá időm.
Egy kicsit összetett feladatot tűztem ki célul, a most készülő modban lesz arduino vezérléssel működő mechanika, világítás és természetesen az EKWB támogatásának köszönhetően vízhűtés. Jelenleg az automatizálásnál tartok a fiammal, aki nagy segítség ezen a téren.
Az egész gép 3D nyomtatott és lézervágott alkatrészekből fog felépülni.
Egy kis ízelítő, a radiátorok előtt saját tervezésű és készítésű redőnyök lesznek, amit a fentebb említett módon fogok működtetni.
-
jones965
Modder
válasz
jones965
üzenetére
Sokat törtem a fejem, hogyan használjam ki a Lianli ház adta lehetőségeket, hogy egy általam is elfogadható kinézetű házat valósítsak meg. Mivel folyadék hűtés mindenképpen tervbe volt véve, így a tartálynak egy külön tartó konzolt kellett terveznem. Lézervágóval rendelkezem, így gyorsan megrajzoltam és kivágtam, valamint a 2 konzolt krómcsővel kötöttem össze. Így a végeredmény harmonizál a ház karakterével is.
-
jones965
Modder
válasz
spanglee001
üzenetére
-
jones965
Modder
Berozsdásodott szerszámaim újra munkára fogva. Megkértek 2db Mátrix HD7970 cfx kártyák tehermentesítésére, lévén darabonként 3 slotot foglalnak és súlyuk sem elhanyagolható.
Megálmodtam egy ilyet, és így sikerült. Az alaplapi tálca nögött van a teherhordó rész, ami természetesen állítható és ebbe van befogatva a tehermentesítő plexi konzol. Ebbe pedig a kártyákat megtámasztó szintén plexiből készült távtartók. -
jones965
Modder
válasz
Andrew31
üzenetére
Ha jól olvasom ki az elképzelésedet, akkor a gépről szeretnéd a szoba világítását is vezérelni. Arra kell számolni, hogy az alaplap (már ha erről menne a ledszalag) RGB vezérlő terhelhetősége maximalizálva van, így ennek függvényében lehet plusz ledsort rákötni.
2. Ha külső vezérlő van tervezve, bár ennek ellentmond az általad említett szoftver alkalmazása, akkor igazából a korlát a külső eszköz terhelhetősége.
Összegezve, kompromisszumok mellett kivitelezhető az elképzelésed.
-
jones965
Modder
válasz
seniman
üzenetére
Azt nem értem, hogy amiket kiszedett belőle vélelmezhetően az a személy, aki megvette tőlem, mit csinál az ebbe a gépbe alakított elemekkel. Külön external pci-e tartó riser kábellel, valamint az előző hsz-ben is látható kiegészítőkkel.
Önmagában azok az elemek is több mint 10K-t értek. Egyrészt bántott, hogy ott áll üresen ez a szebb napokat megélt ház, másrészt mivel én is ajándékba kaptam így nem akartam nyerészkedni vele, ezért is adtam oda ilyen olcsón. Amennyiben a "belső" körből jelentkezett volna valaki, az ingyen vihette volna. Fent volt pedig pár hónapig a bazáromban. -
jones965
Modder
válasz
spanglee001
üzenetére
Akkor nincs védő földelés ezek szerint. Itt kezdődhet a probléma. Ez elég rizikós az elektronikai eszközöknek, javaslom villamos szakember tanácsát kérni, mit tud javasolni. Vélelmezem, hogy a panelháznak lennie kell védőföldelésének, enélkül komoly problémák jelentkezhetnek a ház üzemeltetője felé. Ezeknek én a helyedben utána járnék, még mielőtt komolyabb gond nem jelentkezik. A kisfeszültségű hálózatok is életveszélyesek tudnak lenni nem szabványosságból eredően.
-
jones965
Modder
válasz
spanglee001
üzenetére
A villamos hálózatod EPH bekötéssel rendelkezik?
-
jones965
Modder
Lehet korábban nem írtam, de ez a gép megrendelésre készült és az alapkoncepció, hogy a Tt core szériára hasonlítson, illetve csak a szükséges méretekig terjeszkedjen.
Reserator 1 külső hűtéssel van megoldva, annak vannak a kivezetései a vga konzolon. A képen még nincs rajta, oda kuplungos csatlakozók kerültek.
Egy KTQM87/mITX lapban lévő integrált cpu-t hűt, annak meg bőven elég. -
jones965
Modder
válasz
GoldhandRent
üzenetére
-
jones965
Modder
válasz
GoldhandRent
üzenetére
Annyit, hogy a saját "márka nevem", ezeket a címkéket én készítettem.

Alacsony fordulaton hangtalanok, de majd használat során kiderül mire elég -
jones965
Modder
A hátoldal felől semmit nem lehet látni, lévén az eredeti lemezt nem bántottam, így a radiátor és e közötti 3 szög által lehatárolt helyre lett betervezve a csövek és szivattyú. Utóbbi közvetlenül a fehér plexire van rögzítve, természetesen rezgés csillapítással.
Itt vannak a készült fotók, a csövezést nem örökítettem meg, de hátul szilikon csövezéssel vannak összekötve, illetve egy 10 mm vastag plexilap a közösítő.
-
jones965
Modder
Most pihenőben, egyelőre más munkák vannak. A Tt core P5 házet is átépítettem, ezt már régebben terveztem, és ami megdöbbentett még engem is, hogy ugyan azokkal ahardverekkel, igaz a D5 szivattyút lecseréltem DDC-re, de lényegesen javultak a hőmérsékleti értékeim. A kinézet pedig olyan lett amilyen.
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
válasz
tailor74
üzenetére
Egy nap alatt (idő függvénye), 3-5 elemet tudok elkészíteni. Ami pirosra van festve, az pl 6 darabból lett összeállítva. Méretre vágás/melegítés/hajlítás/élletörés/kerekítés/csiszolás/ragasztás/festés. Nagyjából minden elemen ezek a munkafázisok váltják egymást. Na meg persze előtte méretezés-tervezés. Ha ez úgy sikerül ahogy tervezem, megpróbálom a Computex-re és a Ces is kivitetni.
A felsőtest részében lesznek a hardverek, amiket hátulról lehet majd szerelni, miután felnyílt a páncél.
-
jones965
Modder
Ha beszélni tudna a kép, azt mondaná: ha megnövök ez leszek.
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
válasz
zolee5016
üzenetére
Ezekkel a felszerelésekkel nehéz lesz szépen elkészíteni. Egyébként mindkettő oldalt melegíteni kell, hogy egyformán tudjon nyúlni az anyag, melegíteni pedig addig kell óvatosan hogy ne hólyagosodjon, míg a saját súlyától meghajlik.
Tartok tőle, hogy ami méreteket megadtál, nem fog sikerülni ahogyan szeretnéd. Ide már fűtőszálas hajlító kellene, legfőképpen hogy az csak azt a részt melegíti meg, ahol a hajlítás szükséges, ebből adódóan nem ívben hanem szögben hajtható. -
jones965
Modder
& tailor74: nyilván Ti ismeritek a munkáimat és ezáltal asszociáltok a Crysis-ra. Mellesleg tényleg abból maradtak ki a hatszög elemek, azok segítségével maszkoltam és festettem. A perforált lemez segítségével pedig ezen a hatáson próbáltam lágyítani. Mivel ez a elem túlnyomó részt takarásban lesz, így már csak a szponzori logok kerülnek fel rá.
Az előlapot is hasonló megoldással készítem el, a belső részhez igazítva, persze kevesebb crysis motívummal.
-
jones965
Modder
Na elbeszélgetek itt magamban, de mindegy...., na szóval lassan kész a gépház, a belseje még várat magára, de már úton az aquatuning support, így reményeim szerint jövő hétvégére készen leszek.
A színek ellenére azért egy kicsit próbálom markáns vonalakkal is felvértezni.
Úgy döntöttem ezt és az A.P.R.P.M. gépeket viszem a DCMM-re. -
jones965
Modder
válasz
zolee5016
üzenetére
A riser kábelek működése számomra is rejtély, rengeteg fajtát kipróbáltam, inkább kevesebb mint több sikerrel. Ha biztosra akarsz menni, akkor sajnos zsebbe kell nyúlni és a 3M, Lian-Li, Thermaltake legújabb kábeleit szabad csak megvenni. Ezek sajnos mire kézhez kapja az ember bőven 30K fölött lesznek, de legalább azt adják, ami rájuk van írva. A többi lutri.
(#5146) flymi : nekem van 2.000Ft-os Kínai riser kábelem, ami simán megy 3.0 támogatással (most is arról a gépről vagyok), míg van Deepcool, Tt kábeleim, amik vagy nem adnak képet, vagy Gen1.1 jobb esetben 2.0 sávszélen mennek.
-
jones965
Modder
Kábel menedzsment. A Bit-tech.net oldalon kint van a gép, aki szeretné megtisztelheti.

-
jones965
Modder
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- RTX 5080-as GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gratulálok!

Az alsó boxra én készítettem a feliratot, illetve a box takarja az alsó 2 slotot, itt van elrejtve egy külső vezérlő, amiből tucatnyi kábel jön ki ( hőmérő szenzorok, venti vezérlők.)