- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2698 üzenetére
-
spanglee001
addikt
válasz
seniman #2697 üzenetére
Alaplapra
1x1 centis kellene 13 db, régebben linkektem aki a sabertooth fx 990 et vizezete le univerzalis blokokkal.
A feetek mellet levö valamikre ragszatotta, de írta is hogy opcionnális.
5,1 ghz futtatta az fx 8350- et, és a vrm csak 28 fok volt
Ami nálam 50 fok alapjáraton. -
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2696 üzenetére
VGA-ra vagy DDR-re?
-
spanglee001
addikt
Hol találhatnék olcsón ramsüniket, ragasztópasztával?
A vízpumpa rezgéselnyelő rögzítésére erre gondoltam: [link]
megállná a helyét, vagy csak szivacsoljak inkább -
baboss
őstag
Ha valaki led villágitást szeretne a blokkra vagy a gépházba itt lehet kapni 5 -és 12v-os ledet,egyből rá lehet kötni a tápegységre.
-
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2691 üzenetére
De kis kutatással akár olcsóbbat is találhatsz.Ez csak egy hirtelen összekapart példa volt,hogy nem egy elveszett ügy a beszerzése
-
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2689 üzenetére
Például akár innen
-
spanglee001
addikt
Ez komoly?
A leírásban alu szerepel nem arany, másfelé 20k fölött van
Mivel lehetne ezt kiváltani?
Fa asztalba lesz berakva a radi oldalra, kifelé fog fújni a "házból", tehát a venti belül lesz.
Ettől kicsit igényesebben szeretném, de így lesz az elhelyezés kb. És az asztal is ilyen lesz, csak nem festve hanem karbonfóliázva.
Csak ugye kívülre menne ez a rács, és ezzel fogatnám oda a radit az asztalhoz. De ennyi pénzért, szerintem egyedi mintára is vágnák nekem lézerrel (szerintem, nem tudom).
Még a felfogatást meg is oldanám valahogy, de rácsot honnan tudnék szerezni? -
-
Vartanus
őstag
azon is agyaltam,hogy az egész lap fölé csinálok plexiből egy olyasmi dolgot mint ami a TUF lapokon van Thermal Armor.
A megvalósítást úgy képzeltem,hogy az alaplapot nem sima M3-as csavarokkal rögzítem a távtartókhoz,hanem csavarok rájuk újabb távtartókat amire rámenne a plexi(feketére festve). A VRM-re meg amúgy is Tody féle jó kis blokkot tervezek később(akkor lehet hamarabb lesz H2O blokkom ennyi.).
Annyi gondom van ebben a koncepcióban,hogy a kondik,csatlakozók és egyebek miatt kéne legaláb 15mm-es hosszúságú távtartó ha jól számolom,nekem meg csak a sztenderd 5mm-esek vannak.
De ha mégis a gyári bordák feketére fényezése lenne, és netán szervízbe kénne vinni akkor mennyire lenne feltűnű,hogy újra van eloxáltatva arany színűre?
-
feco72
Modder
Modding Mastersen volt-e már valaki?
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Ezer éve jártam erre,mert sajnos mostanság moddingra nincs sok időm
(emiatt nem tudtam nevezni az idei Veletechre sem).
Vettem egy Asus lapot, viszont az aranyozott szín nekem nem tetszik (a leendő modom fekete-piros-fehér színalapokra épülne és ebbe az arany nagyon nem illik bele.).A kérdésem annyi lenne, hogy ha átfújom a hűtőbordákat feketére akkor visszaveszik még gariba ha baj lenne?
Ha ez nem jó megoldás van más ötletetek? bármi kreatív gondolatat szívesen veszek
-
-
seniman
veterán
-
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2666 üzenetére
Marha jó az a Dremel Trio
-
baboss
őstag
válasz
spanglee001 #2662 üzenetére
Ha rétegelt lemezből csinálod akkor mielőtt kivágnád a lukakat érdemes azt a rész lakkal bekenni,mert a fűrész az egyik oldalon szépen vág a másik oldalon meg felszakítja a szálakat ha nincs lelakkozva.
-
Pete55555
addikt
válasz
spanglee001 #2662 üzenetére
Helyes
Az üveg jobb, én is üveget vennék mostmár a plexi lap helyett a házhoz.
15-ös rétegelt lemez meg pont jó lesz hozzá, erős anyag az. -
baboss
őstag
válasz
spanglee001 #2660 üzenetére
Hátha tudok segíteni.
Asztalos munkával foglalkozom.Én MDF lapot javasolnék,nagyon könnyen megmunkálható és nagyon sima a felülete.A sarkok illesztésénél élek találkozásánál könnyen összelehet csiszolni egy síkba.Lehet lamelló kekszel összefogni ragasztással.,de össze is csavarozhatod.A csavart beljebb húzod és majd autó gittel kijavítod,gyorsan szárad és könnyen csiszolható.Az éleket sarkokat felső maróval le lehet kerekíteni igény szerinti rádiuszra.A nyállásokat lukakat CNC gépen nagyon szépen meglehet csinálni,de dekopírfűrésszel is kivághatod.Ha kész van minden akkor lehet festeni,a legszebb ha le van fújva .Ha fóliázni szeretnéd akkor lelakkozod és így már könnyen rátapad a fólia.A tetejére üveget javaslok,körbe meg lehet csiszolni ha igényt tartasz rá,nem töltődik fel elektromossággal mint a plexi,és nem karcolódik olyan könnyen,a plexi nagyon érzékeny.Volt plexi házam és hetente kellett portalanítani mert állandóan hozzátapadt a por.
Üveget itt szoktam venni,van edzett is.
Az MDF lap festésnél lakkozásnál sima marad,amíg a rétegelt lemez lakkozás festés után kiszőrösödik érdes lesz a felülete amit le kell csiszolni a lakk és a festék felhúzza a szálakat.
Pont most dolgozom MDF lappal.
Ha az élébe marsz nútot akkor akár ilyen lemezt (több fajta mintával lehet kapni) is rakhatsz be a szellőző nyállásokba,vagy fém ,műanyag rácsot is.
Így néz ki a lamellózás.
Most muszály lemennem a műhelybe dolgozni.Este szívesen segítek ha van kérdésed. -
spanglee001
addikt
-
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2657 üzenetére
Lebontod egy buszmegálló oldalát,az ki is adja
Gondolkodtam én is sokat ilyen asztalon,csak győzött a helyszűke
Esetleg még MDF is jó lehet elég masszív és tömör.
Viszont az üveg alsó/belső felét behúznám biztonsági fóliával,ki tudja mikor esik rá véletlen egy söröskorsó
Legalább nem kell a szilánkokat porszívózni a gépből.Izom üveget esetleg egy régi leselejtezett flipper gépből is lehet szerezni,azokban elvileg olyannak kell lennie.
-
feco72
Modder
válasz
spanglee001 #2655 üzenetére
A súlyt üvegnél így tudod számolni:
1 nm 1 mm vastag üveg 2.5 kg -
Livio
tag
válasz
spanglee001 #2655 üzenetére
Biztosan üveget választanék a karcállósága miatt.
Mit akarsz fóliázni, a fát? Megtapad egyáltalán azon? -
spanglee001
addikt
nem könyökölök rajta, csak a razer nostromo lesz rajta, és a billenyűzet fog rálógni.
én is a szilóra gondoltam.
viszont plexi vagy üveg legyen
a vastagságot majd egy üvegestől megkérdezem pl edzett üvegből vékonyabb is jó, viszont nehéz
de ha jó a plexi az könnyebb, biztos van belőle valami erős és vékony fajta. -
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2653 üzenetére
Nézd a mezei bútorlap 19 mm vastag, de nem olyan erős, mint a rétegelt lemez... szal. a fene tudja
Asztalos tudja... Plexiből -ha könyökölsz rajta- a több a jobb, 4-es az biztosan kevés, inkább 8-ast tennék, ekkora darabnál nem egy horror ár.
Jah, szilóval ragasztani sztem elég, de erre majd mondanak vmit.
-
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2651 üzenetére
Érdekes. Mondjuk hátul hagynék ~20 cm sávot fixen, akkor a monitort, etc, nem kell lepakolni nyitáshoz. Nekem spéci asztallap van, két oldala ívben kijön, tartja a könyököm. Kollégámnak volt ilyen, mindíg piszkáltuk, hogy a hasa miatt van bemélyedés a közepén... de kényelmesebb. Láttam vhol döntött lappal is, nah az király lehet, csak leborul a sör...
-
spanglee001
addikt
válasz
spanglee001 #2647 üzenetére
Eldöntöttem ha elkészül beleköltözöm
[link]
Nem festve lesz hanem karbonfóliázval, kérdésem az lenne. hogy plexi vagy üveglap legyen?
Elektrosztatikussága miatt kérdezemmege a súlya miatt
15 ös rétegelt lemezből készül, ebből kilesz marva amennyi a vastagsága lesz az üvegnek\plexinek.
Milyen vastag legyen, kb 55x35 cm lesz de elég erős a 4mm vastagságú vagy kell 6-8?
Mivel ragasszam be? Ha sokat marok le az asztallapból akkor, akkor gyenge lesz a tartása, legyen dupla az asztallap 30 mm? -
mpierre
veterán
A'sszem tartom a havonként egy lépést előre "szabályomat": [link]
-
szab.tam
nagyúr
válasz
spanglee001 #2647 üzenetére
tlán ez a leghíresebb.
most nem találok róla több képet...***
megvan
üsd be gugliba:
üveg asztal pc - képek szekció.
itt lesz egy pár asztalba épített, üveglapos pc. -
spanglee001
addikt
Régen találtam, fa asztalba épített számítógépet, pontos leírással, méretekkel.
Most nem találom, már egy órája keresem de semmiEzt, megtaláltam ez sem rossz, ha nincs más akkor ezt megcsinálom, de kétséges hogy bele költözöm e
Esetleg tudnátok linkel hasonlókat ? -
F e Z o
veterán
válasz
spanglee001 #2642 üzenetére
Molexnál a fekete a test, a piros az 5V, a sárga a 12V. USB-n a két szélső a +5V és a test, a két középső pin az adat.
A neonokat molexról "hajtsd" meg.
-
ViZion
félisten
válasz
De a fénycsőnek 12 V kell, az USB meg 5 V... az nem baj?
és 500 mA max, ami szerény is, akkor is ha aktív hub. Kapjon az tápot, régi nyomtató vagy monitor táp filléres cucc. -
seniman
veterán
válasz
Az usb 5voltot nyom,de nem tudom a teljesítménye elég e a neonnak.A molex meg ilyen:
-
spanglee001
addikt
Az aktÍv hub, egy roccat Apuri, azt nem berhelném inkább.
Nem a gépben lesz a neon, hanem az asztal alatt, és ahoz közel van hub, egyébkén nem csak én vagyok ilyen hülye
de nem is kell molex, az usb-t elvágom és hozzákötöm a neon plusz minuszához.
A lényeg az usb nél melyik a plusz minusz, mert a molexnél gondolom a fekete a minusz a sárga plusz, legalább is a neonba ezek mennek, és adna e neki elég áramot az usb?a házban van elosztó az alaplapon 2 helyet foglal a házon 4 usb van, viszont a kártyaolvasónak is kell egy lyuk, vagy feláldozok 2 usb-t
pc bontó okés, ez nem is jutott eszembe
-
ViZion
félisten
válasz
spanglee001 #2640 üzenetére
USB-molex?
Ha az aktív hubot berhelnéd, akkor a gány helyett nem jobb külön táp, vagy miért nem kötöd a tápra a neonokat? Ha a házban több USB van, akkor ott van neki valami elosztó, nem kell alaplapnál külön sztem. Keress PC bontót ott vannak kanócok fillérekért.
-
spanglee001
addikt
hol tudnék szerezni, usb ről molex csatira átalakítót, vagy esetleg csinálnék, ha mondanátok, hogy hogyan kell.
a lényeg aktÍv usb hubra tudnám kötni molex csatival a 2x3 watt kék neont, a kábel lehet gány mert rejtve lesz.
Megoldhatóalaplapi usb-t tudok e osztani, mert nekem 2 hely van, abba a gépház 4 kivezetése van rádugva, tehát 9 pines nyáról 2db 9 pines apára elosztó kellene, hogy az előlapi panelt is rá tudjam dugni
és hosszabító is kellene 9 pin anyáról 9 pin anyáraés hol tudnék szerezni, vagy hogy hívják azt a hangkábelt ami az előlapi panelt és az alaplapot összekoti (ac97
vagy hasonló)
-
HollyBoni
veterán
Régebben volt valami topik, ahol modderek a gépeiket mutogatták, ez él még? Nem találom. Azt tudom hogy onnan fel lehetett kerülni talán a pc-style-ra.
-
jones965
Modder
Igen, én magam részéről ezért is favorizálom inkább az asus ROG termékeit, valamint pontosan az asus termékekből felépített módjaim hoztak közelebbi kapcsolatba a gyártóval, mint szponzor.
Mellesleg valószínűleg ilyen blokk megy majd a Black Edition lapra, lévén a 2db Titanon is ilyenek vannak, Jól fognak passzolni egymáshoz.
-
jones965
Modder
válasz
SkyS1gn #2625 üzenetére
Az egész koncepciónak pontosan ez a lényege. Az én kérésem volt, hogy ilyen kártyát adjanak. A többit meg majd meglátjátok, elöljáróban annyit, hogy ez nem mod lesz.
Van egy másik terv is, ami lehet párhuzamosan fog készülni. A veletech nyereményházba van ilyen alaplapom is.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #2618 üzenetére
"A rögzítését hővezető ragasztó szalaggal gondoltam"
természetesen az is teljesen jó.
az a sensiku septoku, tököm tudja mi.
dave junior féle...****
baboss
én alapvetően már okádni szoktam a carbon mintás fóliától, és inkább mindenkit az egyedibb irányba terelgetek.
de ez teljesen jól néz így ki.
tetszik.amikor meglátok egy piros-feka verzsönt, mindig hozzáképzelem az egyik hűtőmet, a zolee5016 kollégától begyűjtött, hozzá való kábelekkel. (valahol a lakásban bedobozolva fekszenek. együtt, vagy külön, azt sem tudom...)
-
baboss
őstag
Köszönöm az elismerést
,másfél nap munka volt.Ablakmosóval áttöröltem,majd szárazon felraktam.Az aránylag sík felületekkel nem volt gondom.Az előlappal megszenvedtem,a bal és jobb szélén a barázdákba a fekete nem akart sehogy bemenni.Ezért döntöttem úgy,hogy pirosat használok hozzá.Amikor fent volt a fekete kivágtam és pirosat raktam helyette.A tető is nehéz volt,a fekete fólia elfogyott,a hiányzót pótoltam pirossal,de a végeredmény szép lett.A munka végén megkoronáztam a házat és felraktam az ASUS emblémát.
-
baboss
őstag
Cooler Master HAF XB - A kocka átalakítása.
Kész van a karbonfóliázás. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #2616 üzenetére
"Mennyire életképes szerintetek "
beszélgess vele, hogy ne legyen öngyilkos.
nem értem a kérdést.úgy készítsd el, hogy legalább ne gyengítse a hűtést.
én vennék alulemezt.
azt megformáznám.
festeném.
így még a hűtést is javítanád, tehát nem nézne senki hülyének, hogy a dizájnolás miatt elrontasz valamit.aztán valami semleges szilikonos ragasztással (tekasil) rárögzíteném a gyári bordázat tetejére.
ha csupasz a ram, akkor gyengíteni kell a szilikonos ragsztót pl. pasztával, hogy a későbbi leszedékor ne tépje le a chip-et.
a legjobb a semleges tekasil : paszta - kb. 3:1
itt bővebben olvashatsz róla... -
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Az jutott eszembe , hogy a ramokra készítek egy ál hűtőbordát , pusztán dekorációs célból . Mennyire életképes szerintetek ?
-
baboss
őstag
-
baboss
őstag
Sikerült a mintázatot is összehozni,hogy a piros fekete átmenetnél találkozzon.A minta más szögben fut tovább.
-
baboss
őstag
Elkezdtem a karbon fóliázást.
Lehet,hogy a fogantyút feketével kellene.
A szellőző rácsok kivágása babra munka,ez az első amit csinálok. -
-
feco72
Modder
Felraktam a tervemet a CM versenyre.
[link] -
seniman
veterán
válasz
spanglee001 #2600 üzenetére
Harisnya ügyében nála érdeklődj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú Galaxy Tab S8 5G, fóliás, minden tartozékkal, 1év garanciával!
- Pioneer VSX-835D 7.2 DAB Dolby Atmos / DTS X
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Egyedi ékszerdobozka
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest