Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Meggyi001: A kérdés...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
Új hozzászólás Aktív témák
-
taki01
őstag
Erdő szélén lakom Kismaroson, igaz a főút mellett. Nálam két szolgáltató érhető el, idéntől. A Telekom 2020-ban bővítette a koax hálózatát (akkor még ott dolgoztam és kellett a home office-hoz a net
) , a Digi meg idén tette elérhetővé az optikai hálózatát. Mivel én exTelekom-s vagyok ezért a Telekomnál vagyok és koaxon is lehet jó és gyors netet szolgáltatni (akinek nem kell annyira feltöltés
, mert az még ED 3.0).
Itt se fenékig tejföl az élet, mert a feletebb lévő utcákba régi Invitel hálózaton max 30Mbps, ha közel vagy a MSAN-hoz (telefonközponthoz). A Digi azért nem bővít, mert anno az Invitel földbe vitte a kábelt és némely közmű alagút beomlott és nem akarják kiásni. Mivel anno az Invitel leadta a környéket, hogy a 30Mbps-es internet elérhető ezért KMR SZIP-ben (Itt csak önerős fejlesztés volt) sem tudott részt venni. Kb tíz évig szívtam a 10Mbps nettel később mikor elérhető lett a 4G utána meg avval (csak 800Mhz érhető el).
Egy fejlesztés nem olcsó és mivel általában nem a Telekom kivitelez, hanem megbíz kivitelező cégeket (ritka eseteben szoktak a Telekom-s munkavállalók is kivitelezni, de az ritka) és ha annak nincs kapcítása, akkor csúszik minden. Nem azért írnak neked mindig más dátumot, mert ez a hobbiuk.
Ha nem felel meg a mostani, akkor van még alternatíva, pl Starlink vagy mobilnet (ha nincs túl terhelve és elérhető több frekvencia). Meg értem én, hogy jelenleg számodra nem megefelő a helyzet. Gondolj bele, abba hogy az nem exInvitel-es terület, mert ott ahol nincs Digi opitikai hálózat, oda már a Digi nem ad el szolgáltatást, így új előfizető nem tudja bekötetni és nincs internete, mert legtöbb exInvitel-es területen monopol helyzetben volt.Hiába írogatsz nekik vagy ide, mert nem lesz előbb gyorsabb szolgáltatásod.
-
taki01
őstag
Igaz nem itthoni fejlesztés, de elég érdekes lehet másoknak is. A Comcast bevezette a Docsis4.0-t és szimetrikus 2Gbps-es net kínál hamarosan koaxon.
-
taki01
őstag
Vácon a Váci kábeltv hálózatát felvásárolta a Kalásznet (Telekom csoport tag). Az előfizetők az Ace Telecom-hoz kerültek. A kábeles hálózatot átépítették, hogy lefele meglegyen 1000Mps (ED3.1 lefele), felfele meg 25Mbps lett. A hálózatot a Telekom előfizetésse
is igénybe lehet venni. (Úgy sokkal olcsóbb
) -
taki01
őstag
Inkább ha 4-5G modemről szeretnétek kérdezni, akkor mobilnetes topikot ajánlom. A mikrotik és a huawei modem-k ajánlottak, főkép azok amik legalább 2 frekvenicát össze tudnak vonni.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nagy valószinűséggel valami mikros kapcsolat lesz.
-
taki01
őstag
válasz
zelikocc
üzenetére
Az energia szolgáltató dönt arról, hogy mit enged és mit nem. Tudom más országokban zsúfoltabbak az oszlopokon lévő vezetékek. Itthon max két szolgáltató lehet egyszerre a villanyoszlopokon.
#5536 makoss:
Az önkormányzat is beleszolhat, hogy légkábel már pl nem mehet egyes területeken a településen és ez is gátolhatja a szolgáltatók megjelenését. Sok más tényező is befolyásolhatja, hogy megjelenjen vagy fejlesszen. Nekik figyelembe kell venni, hogy a beruházásuk megtérül-e és ha igen mennyi idő alatt. -
taki01
őstag
válasz
Berukaa
üzenetére
Ez 4G router a legalja, ennél csak jobbra tudsz váltani. Nem tudom, hogy milyen frekvenciák érhető el 4G-n nálad. Ha több frekvencia is elérhető nálad, akkor érdemes egy olyan router nézni, ami támogatja a CA (carrirer aggregation). Ilyen lehet pl Huawei B535. Ha telefonod támogatja a CA-t, érdemes egykét sebesség tesztet csinálni vele. Ha több infora lenne szükséged, akkor segítenek a mobilos topikban.
-
taki01
őstag
válasz
draco31
üzenetére
Vissza kell fizetni a pályázati pénzt és újra kiírják. Ha nem pályázik senki, akkor emelik a támogatást. A megvalósulási dátumig kész kellene lenni, de sokan nem tartják be. Sok minden befolyásolja, pl: engedélyeztetés, munkaerőhiány stb. ezekre hivatkozva tudják tologatni a határidőket.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Itt Kismaroson, csak település nagyját fedték le optikával és nem is tervezik többit lefedni. Kb azok a részeket fedte le a digi, ahol Telekom is van. Már DSL-re se lehet előfizetni az Invitelnél, mert ők azt mondják, hogy a Diginél kell már szerződést kötni. A Digi pedig azt mondja, hogy nincs optika és ezért nem köt szerződést. Páran megszívták, mert anno kiköttették az invitel-t és most meg szükségük lenne netre, de már nem kötik vissza nekik. Bár az én címem sincs benne, pedig itt lóg előttem az optika.
A diginél egy splitter-be hány előfizetőt kötnekbe? -
taki01
őstag
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Vácon nagyon mozgolódik a digi. A volánbusz pályaudvar környékén kötikbe kötődobozokat.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ma jártam egy kört az erdősebb területeken ahol van még telefon rezes hálózat. Oda nem húzták be az optikát. Ahogy nézelődtem a faluba kb olyan helyeken a van Digi optika húzva ahol Telekomos hálózat is van. Nagyon sok helyen nem húzták ki az optikát ahol most is van DSL hálózat.
A rezes hálózat bontással is bajba lesznek mert több helyen kereztezik az optikát.
-
taki01
őstag
válasz
madagaszkar
üzenetére
Csak infot írtam. Engem nem nagyon érdekel, hogy mikor indul, mert nekem van Telekom HFC 1000/25 Mbps-s netem. Verőcén elég hamar elindult a Digi-s szolgáltatás a kiépítés után.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Kismaroson és Szokolyán már fent vannak a kötődobozok gondolom hamarosan indul. Nagymaroson is fent vannak a kábelek de ott még nem láttam kötődobozokat.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Meg lett a hiba. Sok codewords error a hálózaton. Keresik már, hogy miért. Gondolom után a pingem is fog velemennyit javulni. Hűvesebb időben 5-6 melegben 7-8 ms.
-
taki01
őstag
4 9 ms 8 ms 6 ms tge0-3-1-1-2018.er0-szentendre.net.telekom.hu [145.236.81.72]
5 9 ms 9 ms 12 ms Te0-0-0-0.er0-dunabogdany.net.telekom.hu [84.1.66.189]
6 13 ms 8 ms 7 ms 81.183.3.32
7 8 ms 8 ms 8 ms 81.183.3.129
8 13 ms 15 ms 11 ms 81.183.3.117
9 10 ms 8 ms 8 ms 74.125.242.241
10 10 ms 11 ms 9 ms 216.239.35.183
11 6 ms 9 ms 12 ms muc03s07-in-f110.1e100.net [172.217.19.110] -
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
A ping egy kicsit magas optikához képest.

Nálam Telekom HFC-n ilyen a ping és a sebesség:
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nekem nem kell, mert én kiépítettem a Telekommal magamnak a HFC-t tavaly. A teljes lefedés az kb 3 hónap ezt mondták.
-
taki01
őstag
válasz
Matrox1995
üzenetére
Aki az ügyfélszolgálaton ül az tudja meg utoljára, hogy hol lesz fejlesztés (kivéve SZIP mert arról információk nyilvánosak elvileg), sőt valamikor csak akkor tudja meg amikor már kész a hálózat és megjelenik a rendszerben.
-
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ha sikerül a felvásárlás akkor emiatt tuti sok helyen csúszni fog a fejlesztés, mert visszább fognak venni abból a lendületből ahogy a digi fejlesztette a vezetékes és gerinc hálózatait.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Nem vagyok elkeseredve, mert én vagyok az utolsó akihez még lehet kötni a Telekom koax kábelt. Utánam már csak inviteles ADSL érhető el. Majd 10 évig használt és szenvedtem az invitel ADSL-el azok után ez már meg váltás

-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Én meg már annak is örülök, hogy lefele majdnem meg van a gigabit
Ha minden jól megy akkor a visszirány is fejlődni fog nem soká.
-
taki01
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Pár éve tesomáknál voltam Békásmegyeren, LAN internet és kábeltvjük van. Volt valami nagyobb vihar és nem volt elérhető egy csomó csatorna. Kiderült, hogy egy műholdas kapcsolatot alakítanak át DVB-C-re. Nem tudom, hogy azóta más lett-e a helyzet, de elégé nem volt a topon az ügyfélszolgálat se, mert azt mondták hogy tesómék készülékében van a hiba.
-
taki01
őstag
Szerintem csak azért vették meg mert kellett nekik a gerinc optika amit az invitech hosszú távon biztosít nekik. Legacy DSL hálózatok üzemeltetése sokkal drágább mint a egy korszerű GPON hálózaté. Sajnos az invitel sokhelyen hagyta kb elrohadni a hálózatot és emiatt most DIGI-nek sok dolga van és lesz. Ha kicsit körbe néztek volna térképen, akkor látták volna, hogy csomó zsák falu és olyan kis településeken van jelen ahol nem éri meg szolgáltatni. Ez én meg látásom szerint fő kép a gerinc hálózatok bérlése miatt vette meg az Invitelt, mert ezeket mobilhoz és vezetékes szolgáltatásokhoz is fel tudja használni.
-
taki01
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Pécs melletti településen voltam és többön is átutaztam és elég sok kis településen már volt optika vagy koax. Sőt a szántó föld melé is kivolt rakva egy optikai doboz.
-
taki01
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Lehet de fizetni kell érte. Valamint van valami ár limit is csak már nem emlékszemrá, hogy miképp van meghatározva.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Nálam tervezett karbantartás volt egész múlt héten és kb 1-szer volt kiesés 10 percre

-
taki01
őstag
Az a baj hogy szolgáltatónak sok tényezőt kell figyelembe vennie egy új hálózat építésénél. A legfontosabba a megtérülés azaz mennyi idő alatt térül meg a befeltett pénz. A másik fontos tényező a gerinc hálózatok. Ha megy arra gerinc hálózat akkor általában nem nagy probléma, ha nem akkor az megint pulsz kiadás. A SZIP-es projektek azért vannak hogy ezeket költségek nagy részét levegyék a szolgáltatók váláról és olyan helyen is fejleszenek ahol nem éri meg.
Sajnos nálad azért nem volt fejlesztés mert mikros szolgáltató leadta KIFU felé hogy tud adni minimum 30 Mbps-t és így kiesett a település a SZIP-ből. Ha mikros szolgáltató elindít majd 100 Mbps-es csomagot akkor a SZIP2.0-ból is ki fog esni a település. Általában evvel trüköznek hogy ne legyen konkurenciájuk. Ha vissza keressel akkor más is járt hasonlóan a mikros szólgáltatóval. -
taki01
őstag
Lehet meg van kié a kábeltv hálózat.
http://www.hht98.hu/szolgaltatasaink/kabeltelevizio/Ha jól látom akkor csak tv szolgáltatást adnak azon a koax hálózaton.
Egy telefont szerintem feléjük megér, hátha valaki már megvette a hálózatot és szolgáltat rajta netet is. -
taki01
őstag
Ha látsz villany alatt kábelt és osztót és ha onnan megy a házba vezeték oda csöngess be
hátha valaki megtudja mondani melyik szolgáltató vagy egy számlát tud mutatni és azon rajta van.
Mikron 5GHz-n azért 50 Mbps nem lesz meg csúcsidőben. Én tuti várnék addig amíg ki nem deríteném hogy melyik szolgáltatóé a koax hálózat. -
taki01
őstag
válasz
placeboHUN1
üzenetére
Tiszapalkonya a rendes neve településnek.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Koaxon is meg van a sebesség

1000/25 Mbps telekom
-
taki01
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Megtaláltam a linket is
http://tantusz.nmhh.hu/tantusz/ -
taki01
őstag
válasz
adammeyer
üzenetére
Ha van villanyod akkor lesz telekom és upc is, mert ezek a villanyoszlopon jönnek. Néz ki és ha villany alatt látsz egy vezetéket akkor az egy koax kábel lesz amin tudnak netet szolgáltatni. Ezt kell figyelni az oszlopon.
-
taki01
őstag
válasz
adammeyer
üzenetére
A kalásznet-nek van ott koax hálózata, legalàbbis az önkormányzati oldal szerint.
Szerk.:
2017-es forrás önkormányzat oldala
Kesztölcön elérhető szolgáltatók listája azoknak akik váltani szeretnének:
Invitel https://www.invitel.hu/lakossagi/
UPC https://www.upc.hu/
LCCK http://www.lccknet.hu/
THome https://www.telekom.hu/lakossagi
vanNet http://www.vannet.hu/
Externet https://www.externet.hu/
Pick-Up http://www.pickup.hu/
Akik az Invitelt választanák nézzenek utána, mert a lakossági szolgáltatásukat átveszi a DIGI így hamarosan ott is változások lesznek. -
taki01
őstag
Csak azok publikusak amit EU-s vagy állami pénzből finanszíroztak. A távközlési cégek általában titkolják, hogy hol fejlesztenek, nehogy egy konkurens beelőzze őket. Ebből kifolyólag akkor derül ki a fejlesztés amikor az alvállalkozó megjelenik és elkezdi kifeszíteni vagy behúzni a kábeleket.
-
taki01
őstag
Rossz topikba írtam

Ma beszintezték a hálózatot.
[kép]
Közvetlenül megy a HGW-be az RG11-es kábel. -
taki01
őstag
Vannak megtérülési ráták és ha valahol nem térül meg egy terület lefedése oda nem fog senki két szép szemért kiépíteni hálózatot egyik szolgáltató sem. Pont ezért vannak ilyen eu-s és állami támogatások, hogy szolgáltató olyan területekre is építsenek hálózatot ahol nekik nem éri meg. Sajnos nálad le van fedve mikro-s hálózattal ami elméletbe tudja a 30 Mbps-t ezért nem mostanában fognak fejleszteni. Volt már itt hasonló probléma hogy az egyik mikros szolgáltató hirtelen bevezetett olyan csomagokat hogy ne kapjon senki támogatást. Sajnos ez van ne számíts sok jóra. Következő projekt befelyezés dátuma 2025 ami még mesze van és csúszhat is.
-
taki01
őstag
válasz
placeboHUN1
üzenetére
Nem neked válasz akart lenni. Bocsi
makoss: Szerválj egy telenoros kártyát amin van mobilnet és avval méreges sebességet és ha jobb mint a mostani rádiós akkor menj át a dlottás topikba és kérdezz rá a korlátlan netre milyen opciók van.
-
taki01
őstag
-
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Ez melyik speedtest szerver mert próbáltam az összesere és mind agyon volt terhelve és némelyiken csak 300 Mbps volt a többin sem értem el 600-700 Mbps-nél többet. Ha szelessav.net-n mértek akkor ott meg van 900 fölötti sebesség.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Igen ez HFC. Most lett bővítve itt a hálózat. 300 métert épített ki a Telekom.
-
taki01
őstag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Nálam most terhelve van a hálózat de így se vészes a helyzet

-
taki01
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Magyarország kisebb és itt megkapják a támogatást szolgáltatók. Igaz amit itt leadtak térkép is egy kalap 💩 volt. Nálunk inkább sávszéllel van probléma, mert néhol még mindig 1 Mbps van.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI NVIDIA GeForce RTX 3090 3X OC GPU Kitűnő állapotban
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
) , a Digi meg idén tette elérhetővé az optikai hálózatát. Mivel én exTelekom-s vagyok ezért a Telekomnál vagyok és koaxon is lehet jó és gyors netet szolgáltatni (akinek nem kell annyira feltöltés
)
A szolgáltatók nem szeretett szolgálatok, oda mennek ahova legkisebb költséggel a legtöbb profitot tudják elérni. Ezért vannak állami és eu-s pályázatok, hogy az elmaradt településeket és régiókat szintre hozzák.