Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GURUlok
újonc
Hosszú küzdelem után nálunk is felkerültek a PR-Telecom dobozai.
Ha az NMHH-nál megtörént az "utólagos nyilvántartásba vétel", akkor a hálózat készen van? Ebből szolgáltatás mikorra várható?Arra lesz lehetőség, hogy az általuk kiépített hálózaton valami normálisabb szolgáltatót válasszak (pl. digi?)?
Az biztos, hogy akármi felüdülés lesz a jelenlegi 5/0.5 ADSL-hez képest
-
GURUlok
újonc
Köszönöm, az jól hangzana, ha ilyen gyorsan menne.
Sajnos ettől a cégtől túl sok jót nem várok, itt pl. már a módosított határidejük szerint is tavaly ősszel végezniük kellett volna.
Biztosan sokan váltanának, mert itt csak ex-Invitel ADSL elérhető, ami meg olyan amilyen.Viszont amin meglepődtem, hogy olyan helyekre is bekötöttek, ahova nem is gondoltam volna, zártkertes részekre is például.
A PR csomagjaiban az sem tetszik, hogy a feltöltés elég ritkán 30 feletti. Nem tudom hogy ez csak a meglévő koaxos hálózatukra vonatkozik-e vagy optikán is ezt akarják adni?
-
GURUlok
újonc
Aki szintén olyan "szerencsés" volt, hogy a PR-Telecom fejleszt nála, arról tud bárki valamit, hogy a legfrissebb határidőiknek bármilyen realitása van-e/volt-e?
https://pr.hu/szechenyi2020Idén még várható, hogy elindul, hiszen egy körzet kivételével 2020-as határidők vannak (most éppen, de párszor már tologatták).
A másik kérdésem, hogy ők milyen technológiával csinálják az optikán a TV-t? Mint a digi, hogy abból koax lesz, vagy IPTV-t nyomnak, mint a telekom?
-
-
GURUlok
újonc
Az szép. Meg az is, ahogyan ezt az egészet kommunikálták (sehogy), a honlapjukon továbbra is ott figyelnek a (többségében már lejárt) határidők.
Ott is átadják a hálózatot, ahol már valamit megcsináltak? Mint korábban írtam nálunk áprilisban felrakták a dobozokat, és azóta csend. Persze a pályázati oldalakon sem derül ki semmi, annyit meg tudtam nézni, hogy ezután felvették a támogatási pénz 90%-át. Aztán leléptek. Mondjuk nem biztos, hogy ezzel rosszul járunk, de hogy így mire lesz kész... -
GURUlok
újonc
Azt meg tudja mondani valaki, hogy az NMHH-nál az "előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele" mit jelent?
A szolgáltató bejelentette, hogy építeni akar? Vagy ez ebben az esetben helyettesíti az építési engedélyt? Netán ezután fogják azt elbírálni?Ha egy gerinchálóra ezt beadták, akkor várhatóan mikor fognak nekiállni, és mikorra lehet belőle szolgáltatás? A településen a hálózat már kiépült. Voltak itt sokan hasonló cipőben, az ő tapasztalataik is érdekelnek.
-
GURUlok
újonc
Én meguntam a PR-Telecom SZIP ígérgetését (eredeti határidő talán 3 éve volt). Bár előző év áprilisban felrakták az oszlopokra az optikát, azóta is csak nagy csönd.
Úgyhogy felhívtam a vodát, mert elvileg két házzal arrébb ott a hálózatuk. Igaz, csak kábel, de az ADSL-nél az 500-as kábel is fényévekkel jobb. Meglátjuk hogy rámodzulnak-e?
Viszont az ASZF-ben azt látom, hogy ők már 300 GB felett extrém használatról beszélnek. Hát ez ami viszont nekem extrém. A mostani 5 megás neten is simán van 200 giga körüli forgalmam egy hónapban... nem idejétmúlt egy kicsit ez a passzus?
-
-
GURUlok
újonc
Nekem nyilván nincs... ha valakinek van, azt szívesen veszem!
Ugyanakkor nem vagyok híve az olyan szerződéseknek, amibe leírnak valamit, de aztán nem alkalmazzák, csak ha valamiért nem vagy nekik szimpi. Egyébként igen, az ÁSZF szerint felmondhatják, nem egyértelmű hogy meg is teszik.
Írjanak le egy korrekt értéket. VPS szolgáltatóknál pl. elég gyakran kapsz forgalomkorlátos Gigabit sávszélt, amit ha túllépsz, akkor kapsz "korlátlan" 100 megát. Utóbbin max. 30 TB-ot lehet egy hónapban forgalmazni, és sokszor a gigabit keret is ennyi, tehát aki kimaxolja, az 60 TB-ot tud forgalmazni egy hónapban. Egy szót nem szólnék, ha itt is 30 TB lenne a keret, de még 3-ra sem. Viszont azt gyanítom, hogy a 300 GB-ot sokan túllépik.
-
GURUlok
újonc
válasz rekurzio #5910 üzenetére
Erre gondolsz?
https://nmhh.hu/cikk/238540/Ertesites_epitesi_engedelyezesi_eljaras_szunetelteteserol__CS780252023_szamu_vegzes_Balatonalmadi_2_utem_GPON_optikai_halozatCsak "2. ütem" felfüggesztéséről írnak. Sajnos ezekből a határozatokból semmi érdemi nem derül ki: miért, kinek a kérésére, egyáltalán mit takar a 2. ütem.
Azt biztosan tudom állítani, hogy a kábelek, dobozok Almádiban már 2020 óta megvannak. Még a zártkerti részekre is kiépítették.
PR-nek elvileg már elég kevés lefedetlen régiója van. Részükről Füred le van tudva:
https://pr.hu/doc/Befejezodott_a_balatonfuredi_fejlesztes_20230331.pdfNekem szülők ott laknak, és a mai napig egy 5 megás ADSL-el szenvednének, de tavaly rábeszéltem őket a mobilnetre. Így legalább van valami használható sávszélesség, még ha a késleltetés nem is a legjobb.
-
GURUlok
újonc
válasz KROK640 #6216 üzenetére
Szép elmélet, csakhogy ezek a fejlesztések még az ELŐZŐ (2020-ig tartó) uniós költségvetési ciklus terhére lettek kiírva. Most egyesével nem szedtem össze, de a pénz jó részét már ki is fizették.
Emlékezzünk: az egész program 2014-ben lett bejelentve, papíron 2015-ben indult el, hogy 2018-ra kész lesz.
-
GURUlok
újonc
Na, 2023 aug 7.-én elvileg a PR befejezte a SZIP fejlesztéseket.
Amik 2014-ben lettek belengetve, 2016-ban elindítva, 2018-ra ígérve.
Szóval lassacskán már 10 év eltelt... egy gond van csak: szerintük kész van, csak épp rendelni nem lehet...
Másrészt úgy látom az optikával lefedett területek valójában nem túl nagyok. -
GURUlok
újonc
Nem az a pofátlanság.
A pofátlanság az, hogy van ahol még mindig csak ADSL van. És nem a 30+ megás ADSL2+, hanem a hagyományos, jó messze a központtól, <10 mega alatti sebességgel.
Nem egy speedtest lett ide is feltéve, ahol csak 1-2 mega elérhető!!Telekom koax tud akár 1000/200-at. Azért azzal el lehet "nyomorogni".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest