Hirdetés
- 🖥️⛅
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- +363025648**
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
Igen, a harmadik ütem. Az még várható volt a GINOP-ban.
Ezekszerint, ha nem viszakoznak, akkor igen.
Az Invitel pedig addigra már lehet, hogy Digi lesz. Remélhetőleg hagyja a felvásárlást. A mi településünkön lévő kis szolgáltatót is megvette. Nagy a terjeszkedés[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
A semminél jobb. A 30mbps-t és a 100-at is ellehet vele érni, ami a két célérték a SZIP-ben.
Lehet, hogy ez volt az egyetlen, amivel pályáztak az adott térségben. Ha valaki FTTH-val pályázik, akkor biztos ő nyer (már, ha nincs két FTTH-val pályázó is), mert nagyobb pontszámot ért a pályázat elbírálás során.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
taki01
őstag
Megjött a Telekomtól a válasz:
Szia! Szíves elnézésedet kérjük a késedelmes válaszadásért! Most kaptuk meg a választ az illetékes kollégáinktól. Sajnos nem várható fejlesztés 2018 első negyedévében, valóban áprilistól érdemes érdeklődnöd. Bízunk benne, hogy minél hamarabb sikerül majd fejlesztenünk a környékeden. Folyamatosan gyarapítjuk az optikai hálózatunkat, hogy minél több ügyfelünk számára elérhető legyen. Nagyon fontos számunkra, hogy mindannyian elégedettek legyetek! ^Máté -
btz
addikt
Részben önerős, részben hazai forrásból, nem EU.
Az önerős az a szolgáltató saját forrásából végzett fejlesztést jelenti.
További részletek itt olvashatók arról hogy a Közép-Magyarországi hazai forrásból melyik járás kerül fejlesztésre. Az önerős részekről a szolgáltatók tudnak felvilágosítást adni.ⓑⓣⓩ
-
taki01
őstag
Mivel tavaly a Telekom azt kérte, hogy érdeklődjek áprilisban, ezt meg is tettem és meg is jött a válasz:
Szia Dani! Megkaptuk a választ illetékes kollégáinktól. Sajnos a címeden nem várható a közeljövőben fejlesztés. Számunkra is kellemetlen, ha ügyfeleink igényeinek nem tudunk eleget tenni, de több tényező is befolyásolhatja az adott címen a telepíthetőséget, illetve az internet hozzáférésnél a sebességértékeket és sajnos még az is előfordulhat, hogy a műszaki adottságok nem teszik lehetővé a szolgáltatás létesítését. Törekszünk arra, hogy egyre több helyen tudjuk biztosítani korszerű szolgáltatásainkat, de ez a legnagyobb igyekezetünk ellenére nem minden esetben tud megvalósulni. Reméljük, hogy a jövőben tudunk majd Neked is megfelelő szolgáltatással szolgálni! Bízunk megértésedben! ^Zoltán
Ezt az ünetet továbbítom a KIFU felé. Kivámcsi vagyok mit fognak reagálni rá.
[ Szerkesztve ]
-
safi.sfr
csendes tag
Meg tudnád mondani, hogy pontosan kinek, vagy milyen e-mail címre írtál?
Legutóbb én küldtem egy levelet nekik (ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu), hogy nálunk is igény lenne a fejlesztésre Győrújfalun, mert van olyan utca, ahol csak mobilinternet elérhető és az sem valami gyors, stabil.
Válaszoltak, hogy nekik nincs lehetőségük a lakossági ügyfelek kiszolgálására csak az intézményekre.
Nem tudom, hogy kinek írjak, mert fejleszteni senki nem akar (kivéve a Vidanet, de Ők is csak légikábelen, amit az Önkormányzet nem engedélyez) a községünkben és "állítólag" a korábbi felmérések szerint teljesül a minimum 30 Mbit/s-os előírás, nálunk pedig vezetékes internet sincs...
Tény és való, hogy van internet (mobil), viszont hogy a jelenlegi átlagos kb. 40 Mbit/s-os sebességet elérjük ahhoz antennát és új routert kellett vennem és van olyan csúcs időszak, amikor nincs meg a 30 Mbit/s, mert mindenki leterheli a tornyot.
Ha a kb. 300-400 lakásból mondjuk "csak" 100 háztartás venne antennát és routert és ráállna arra az egy toronyra, el sem tudnám képzelni milyen lenne a helyzet, úgy hogy az az egy torony még Sárást, Kisbácsát, Szitásdombot és Győr egy részét is kiszolgálja mellettünk.Köszönöm előre is!
-
taki01
őstag
Sikerült beszélnem egy úriemberrel és azt mondta, hogy az Invitel csak Kismaros Szokolyai út 96-ig vállalta az önerős kiépítést amit megtett kb 2 éve, de ennél én feljebb lakom, úgyhogy megszívtam. Azt mondta még hogy adjuk le az igényünket a polgármesternél a hálózat kiterjesztéssel kapcsolatba a Telekomhoz, hogy kb hányan szeretnének előfizetni a nagyobb internet szolgáltatásra. Még annyit mondott, hogy most kezdődtek a Pest megyei visszahulló területekre kiírni a pályázatot.
-
placebo2018
csendes tag
A lényeg nem kell a fos kábelnetjüket használni ha megy a mobilnet bár pár éve soha nem gondoltam volna hogy jobb a mobilnet mint a kábeles de ez van gyorsabb,olcsóbb semmi gond vele,de párnapja azért már történ valami olvastam az épitési engedélyt kiadták az 1.ütemre bár ez még nem a kábelhuzás az majd talán 1-2 hónap mulva azzal meg talán végeznek 2-3 hónap mulva elég nagy falu és évvégére talán lesz belőle valami...
-
btz
addikt
Már régebben írtam erről blogomban is
Sajnos ehhez a rendszerhez nincs publikus hozzáférési lehetőség. Csak szolgáltatóknak, fejlesztőmérnököknek és a fejlesztési projektben résztvevő egyéb tagoknak. Korábban már ráírtam ezügyben a fejlesztési ügyosztályra, hogy sajtó jellegű hozzáférésre lenne e lehetőség, de nemleges választ kaptam.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Cs1csó
félisten
Te is tudod, hogy ez nem így működik, nem egy panasz volt már itt is, hogy az utca túloldalán - sima kétsávos út - digi 1000-es net miközben a te oldaladon 10Mbit-es ADSL 2-3x drágábban.
A legegyszerűbb pl. a fenti esetben, hogy megpróbálsz beszélni a szembe szomszéddal és felesben fizetitek és egy acéldrótra rápakolva áthúzód az út felett.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Nálunk pl. tavasz vége - nyár eleje óta fent van a doboz és az optika ami még egy olcsóbb csomagban is kb. sebességre 3-4x gyorsabb és - remélhetőleg ami fontosabb SOKKAL FONTOSABB - a PING is jobb ami most 24-40 között ugrál, ha az optikán stabil 8-10 lenne annak jobban örülnék, jah és szeptemberre ígérték.
-
Gergosz2
veterán
Akkor viszont nem értem, mert jelenleg Invitel területen vagyunk és értelemszerűen náluk is fizetünk elő. Viszont a GINOP-os pályázaton a PR Telecom nyert, de úgy rémlik, hogy a pályázat célja a hálózatfejlesztés, utána ha kiépült már más tészta hogy ki üzemelteti vagy bérli.
Van itt hasonló cipőben járó ember, akinél szintén Invitel van, ami ugye Digi, de más fejleszti a SZIP-et? Eléggé valószínűtlennek tartom hogy a PR és a Digi is FTTH-t építene ki párhuzamosan egy 400 fős faluban.
Diginek jobban örülnék az ára miatt.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
woodworm
veterán
Erre van valamilyen forrás, hogy mikor és hol hangzott el?
Mert ugyan találtam olyan hírt, hogy a meglévő optikai hálózat korszerűsítése miatt 2 éven belül minden fttb kötés ftth-ra módosul, és egységesen mindenki gigabites elérést kap. De ezekben a hírekben véletlenül sincs benne, hogy ez érvényes a meglévő kábeles hálózatokra és az inviteles területekre is. Utóbbi felvásárlása még folyamatban volt akkor, mivel az azóta felülvizsgált engedély sem kapták meg.
Ráadásul szip pályázatot nyert inviteles járásban lakok, ahol még mozgolódást sem láttam.[ Szerkesztve ]
-
Ic3man
tag
Én ezt megerősítem, bár dátumot nem olvastam sehol.
Ami biztos, a DIGI nem foglalkozik a meglévő rézhálózatokkal (miért is tenné, abszolút '90-es évek), mert elavult, másrészt értékesíteniük kell (talán 1 éven belül).Ez további kérdéseket vet fel. Pl. ki akar megvenni egy rézhálózatot? Kb jobban megéri feltekerni az egészet és leadni a méhbe...
Mellettünk lévő "városban" pl van Telekom, UPC és DIGI is. Ugyebár nálunk is lesz DIGI, kb kész az infrastruktúra, csak valamire várnak (új GVH határozat? vagy 3 településen egyszerre indulnak?).
Felénk pár településen a kábelszolgáltató DOCSIS 3.0 technológiát használ az internethez. Ki használ még ilyet? Igen a UPC... ha lenne esze az UPC-nek (hamarosan Vodafone), akkor megvenné őket kilóra, hiszen gyakorlatilag a mostani szolgáltató úgyis halálra van ítálve a DIGI megjelenésével, így nem lenne drága a bolt és a migrálás sem lenne bonyolult dolog.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
-
Cs1csó
félisten
A PING lehetne jobb. Szinte szinkronban van a le- és feltöltési sebesség.
Kipróbálhatnád pl. CloudFlare DNS-el:[link]
Cloudflare built 1.1.1.1 to be the "fastest DNS service in the world" and will never log your IP address, never sell your data, and never use your data to target ads.
Primary DNS: 1.1.1.1
Secondary DNS: 1.0.0.1They also have IPv6 public DNS servers:
Primary DNS: 2606:4700:4700::1111
Secondary DNS: 2606:4700:4700::1001Vezérlőpult - Hálózati megosztási központ - adapter - tulajdonságok - ipv4 és ipv6
-
Cs1csó
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- LED világítás a lakásban
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest