Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amita
csendes tag
válasz zharkanyi #4881 üzenetére
Érdekes ez a felhordó hálózat, kiépítettség kérdés. (Kicsit lejjebb én érdeklődtem Novicom-szolgáltatás kapcsán. Most még a mikrós netem van, amivel kb. annyira elégedett vagyok a sávszél kivételével, mint te, uyganaz a szolgáltató, a Novicom meg kissé fekete ló). Nálunk (Vereb) kiépült minden. A felhordó hálózat Lovasberény felől jött. Nyár vége óta aktív optika van, lehet előfizetni. Szóval nem értem, Nadap felé miért nem vitték a főkábelt. Fura.
Az is, hogy nálunk Novicom a szolgáltató, ott meg a T lesz. Érdekes, hogy ilyen kislétszámú településeknél nem "csomagban" szolgáltatnak. Mármint nekem úgy lenne költséghatékony és logikus, hogy egy szolgáltató viszi a környéket. De nem. -
Amita
csendes tag
Kedves Novicom-os net előfizetők ha olvassátok. Kérhetnék véleményt így, pár hónap után a netről? Stabilitás, ígért sebesség, van-e probléma, ha igen, ügyintézés hatékonysága, ilyesmi. Eddig csak TV-t fizettem elő, a mostani netem közepes sebességű, de nagyon stabil, a problémamegoldásuk pedig gond esetén páratlan. Igazából csak akkor cserélném le őket a sokkal gyorsabbra, ha ez nem jár jelentős "felhasználói élmény" vesztéssel. Gondolok itt a hibák előfordulásának gyakoriságára, illetve az ügyfélszolgálat készségességére.
Őszintén szólva a TV kapcsán nem vagyok elragadtatva tőlük, de még betudom annak, hogy új nekik sok minden. Viszont az nem érintene jól, ha a nettel lenne ennyi kisebb-nagyobb probléma. Akkor inkább várok még, hátha jobban belejönnek, vagy kiderül, hogy nem, és akkor nem váltok. -
Amita
csendes tag
Nekem is véletlenül tünt fel a változás, nyitva maradt az oldal, és újra megnyitottam. Csináltam is gyorsan képernyőképet róla. Ha kásőbb bizonygatnomkéne, hogy de, volt ajánlat.
Ahogy nézem, eddig nem a szolgáltatás volt a fő tevékenységük, csak pár helyen voltak, mintha ez csak mellékes lenne. Inkább adták volna át a Tcomnak, akár olcsón is a lehetőséget.
Az viszont kissé ijesztő, hogy már most nagy a ping, ha nő egy kicsit a felhasználók száma, amikor még alig vannak rákötve. Mondjuk a mostani mikrós netemnél csak jobb lehet, de IPTV-vel jártunk úgy, hogy rákötéskor hajdejó volt, aztán megmikor sokan lettünk, volt minden baja.
Szóval ja, de jó, hogy lettek, csak lehetett volna sokkal jobb is. -
Amita
csendes tag
válasz kory1987 #4730 üzenetére
Novicom plusz. Mivel én egyelőre csak TV-t köttettem, erről van tapasztalatom. Hamar jöttek, a szerelés simán zajlott. Nekem előtte Tcom műhold volt. Nagy előrelépés, hogy a most nem megy el viharnál a kép. Viszont: a Digi SD csatornák igencsak vacakok. A Spektrum pl. szinte esik szét képváltáskor. Valamint a képújság sincs a helyzet magaslatán, több csatornánál nem az van az újságban, ami épp megy. Szóltam már miatta, de semmi változás (mondjuk nem is vártam, mert az üf szolgálat ugyannagyon kedves, de nem igazán látom a szakértelmet, szóval tuti felvették a reklamációm, aztán ment a süllyesztőbe).
Ja, és hogy miért csak TV egyelőre? Mivel elsőre mikor néztem a honlapot, még volt csomagban TV meg gigabites net. Aztán mikor szerettem volna megrendelni, a üfszolg hölgy felvilágosított, hogy azt nem lehet, csak 3 hónapos TV előfizetés után. Kérdeztem, hogy ezt hogy lehet teljesíteni, itt ahol újak, hogy lenne 3 havi TV előfizum? Mondta, rákérdez, mi van. Na aztán mikor visszahívtam (ugyan ígérte, hogy felhív, ha megtud valamit de nem), akkor már változott a honlap, eltünt a csomagajánlat, csak egy van, 55-as nettel van TV,kedvezményes áron. Viszont esküdött, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem lesz már a csomag, ha kötök TV előfizetést, és megvan a 3 hónap, mehet mellé a kedvezményes árú gigabites net. (Ugyanis így jóval jobb áron lenne mindkettő, mint külön kötve - az eredeti ajánlat szerint).
Szóval van gond a Novinál, az tuti, de a számlázás pontos, egyből megjött a tört hónapra, meg a kövi hónapra a csekk (bár ott meg a számlán elrontották hogy melyik melyik hónapra vonatkozik...).
Én továbbra is jobban örültem volna a T-nek, a sokkal több csomaglehetőség miatt, de egyelőre ez van. -
Amita
csendes tag
Nekem ma volt "szerencsém" beszélni velük. Az ügyfékszolgálatos első körben egy csomó kérdésemre nem tudott válaszolni (pedig a NAT-ot nem is kérdeztem). Ami röhejes: A legnagyobb sebességű netet kedvezményesen csak akkor lehet igénybevenni, ha a kábeltv előfizetés megvan már 3 hónapja. Mondjuk kérdeztem, hogy ezt egy új településen hogy lehetne teljesíteni... Nem hatotta meg a csajt, fizessek elő csak tv-re három hónapig,aztéán lehet kérelmezni a netet kedvezményesen. Azt garantálni nem tudja, hogy akkor még lesz-e ez a kedvezményes ajánlat.
A honlapjukon ráadásul ez így nem szerepel az ajánlatnál. Szóval erősen vevő megtévesztése, de igazából a mögöttes üzletpolitikát sem értem. Én nagyon sajnálom, hogy a Telecom lett a szolgáltató...
Plusz én a gárdonyi kistérség településeire ÁSZF-et sem találtam.[ Szerkesztve ]
-
Amita
csendes tag
válasz kory1987 #4225 üzenetére
Hát ez érdekes. Akkor nem egyszerre fejezik be az egész gárdonyi kistérséget? Településenként kell kérni vagy mi? Nálunk tavaly december óta fent vannak a dobozok, kihúzva a kábel, aztán azóta se kép se hang. Most Velencének nekiállnak, a többi meg tovább várhat? Ráadásul ez a Lmake Kft nekem tök új, mint kivitelező. Eddig róluk szó sem volt a pályázatban...
-
Amita
csendes tag
Az a gond, hogy sok helyen úgy kellett lasszóval fogni a vállalkozókat (Pl.a Gárdonyi járást háromszor köröztették meg, mire akadt egyáltalán valaki, aki vállalta a kiépítést). Szóval sajnos a "vegyük el, adjuk másnak" sem megoldás. Ráadásul az is kérdés, ilyen esetben a pályázati pénzt hogy szerzik vissza, hogy az újabb vállalkozó megkapja?
Úgy néz ki, sajnos ahol nem sietik el, ott csak szép lassan épül meg végleg, ha egyáltalán. Gondolom, az EU majd egyszercsak ránéz, mi lett a pénzekkel, de mivel más esetben sem nagyon tudnak mit tenni, csak megállapítani, hogy nem tartották be ami le volt írva, pénz meg huss, itt sem hiszem, hogy bármi ettől változna.
És még ha lenne is irgumburgum. attól még a kiépítetlen területeken nem lesz net továbbra sem, évekig. (Általában maga az EU-s vizsgálat, intézkedés is évekig tart. Ezt használják ki, amikor mosolyogva felveszik a pénzeket. Hol lesznek már akkor, mire valami döntés születik az elmaradás miatt?). -
Amita
csendes tag
Melyek a megfelelő fórumok? Nekem is tele kis piros napozóm a Novicommal, olyan településen lakom, ahol nincs vezetékes net, tehát leginkább ezeknek a fejlesztésére kapta Magyarország a pénzt. Decemberben lehetett valami ellenőrzésféle, akkor gyorsan kihúzták a vezetéket minden utcában, azóta semmi. Most már a járványra sem foghatják mi a fenét csinálnak, azaz nem csinálnak. Ha meg írásban érdeklődik valaki, ügyesen lerázzák.
-
Amita
csendes tag
válasz almafa42 #3818 üzenetére
A gárdonyi járásban a Novi-Com fejleszt. Már amennyire mozognak, mert nem kapkodják el. Én egy ideig írogattam nekik, de nem volt sok foganatja. talán ha más is zaklatja őket, legalább kiderül, kb. mikorra tervezik a fejlesztés befejezését. Bár szerintem a legvégső határidőben.
Az, hogy ki lesz a szolgáltató, még rejtély...
http://www.novicom.hu/
GINOP-3.4.1-15-2018-00264 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése a Novi-Com Kft.-nél a Gárdonyi járásban. -
Amita
csendes tag
-
Amita
csendes tag
válasz kory1987 #3490 üzenetére
Szia! A kábelezés alatt a teljes kiépítést érted, amikor esetleg már csak a rákötés marad hátra, vagy csak a kábel kihúzást, doboz elhelyezést? Ez utóbbi esetben nem lennék annyira optimista: nálunk ezt decemberben megcsinálták, azóta viszont semmi... Mondjuk ennek tükrében, hogy van ahol ennyi sem történt, nem is annyira aggasztó. Ha beindulnak, remélem, egyszer csak befejezik már.
-
Amita
csendes tag
Gárdonyi járás, Novi Com válasz kérdésemre, miszerint vajon mikor várható a munkálatok befejezése, és a szolgáltatás indulása. És ebből az derül ki számomra, hogy a Novi Com lesz a szolgáltató... (Nem vagyok túl boldog ettől).
A járásban várhatóan év végéig befejeződnek a kivitelezési munkák, a szolgáltatás elindulásakor szórólapon fogjuk tájékoztatni a lakosságot. -
Amita
csendes tag
kiskeni: Persze, írtam is, hogy nem veszek rá mérget. De nagyon nem tudok mit tenni, ha nem olyan szolgáltató jön, mint szeretném. Majd kiderül, elvileg ugye év végéig.
[ Szerkesztve ]
-
Amita
csendes tag
válasz Dogbert #3158 üzenetére
Nálunk (Vereb) azt mondta a vezeték kihúzó szaki decemberben, hogy elvileg a Telekom fog szolgáltatni. Persze ezt nem lehet biztosra venni, hisz miért tudná. Az biztos, hogy itt Telekomosok voltak kiépíteni. (Mondjuk azóta is áll minden, gondolom ez egy év végi felbuzdulás volt, hogy valamit fel tudjanak mutatni a statisztikában az EU-nak).
Én remélem, Telekom lesz, mert a Novicom honlapján a kínálat és az árak nem valami bizalomgerjesztőek.
Elvileg idén kész kell lennie minden pályázónak. Remélem, így is lesz. Unom a mikrós netet, habár nem a legrosszabb (20Mb), ráadásul stabil. De na, itt olvasva a Gb-es netről, azért jó lenne afelé közelíteni. -
Amita
csendes tag
válasz Dogbert #2869 üzenetére
Ezzel én is így voltam, de nálunk épp most mozgolódtak, kihúzták a vezetékeket, meg feltették a dobozokat az oszlopokra. Viszont rákérdeztünk, ennek ellenére csak jövő év második felére fejezik be. Szóval kihúzzák a végső határidőig (a honlapon még az első vállalási idő van, de ezt módosították, a végső 2020.) Azt még jó lenne tudni, hogy vajon a szolgáltatók is ők lesznek-e, vagy csak a kiépítést vállalták. Ezt még a szerelők sem tudták megmondani (vagy nem volt nekik megengedve az infóadás). Talán jobban örülnék, ha a szolgáltatást nem ők nyújtanák, mert őszintén szólva nem a legjobb kondíciókkal dolgoznak ahogy néztem.
-
Amita
csendes tag
válasz kory1987 #2864 üzenetére
Szia! Esetleg őket kérdezd meg, ők nyerték a gárdonyi kistérség fejlesztését: Novi-Com Kft.
-
Amita
csendes tag
Elbizonytalanodtam. Falunkban eddig semmi mozgás nem volt, a fejlesztővel folytatott levélváltás miatt nem is nagyon vártam (Novi-Com). hol van még 2020... Viszont az elmúlt két hétben lefektették az optikai kábeleket (földben). Ez csak a fővezeték, az utcákban még semmi.Viszont rákérdeztünk, és a szerelők azt mondták, telekom részéről vannak jelen. Akkor most mi van? A telekom hogy került vajon a képbe? Az oldalukon semmi. Van olyan, hogy a telekom fekteti a "főkábelt", aztán a pályázat nyertese átveszi, vagy bérli tőle? Mert azt nem gondolnám, hogy átvették a kiépítést, mivel akkor lenne valami infó róla a honlapjukon nem?
-
Amita
csendes tag
válasz -Philip- #1088 üzenetére
Csak a saját lakóhelyemen vagyok "illetékes" mert azt ismerem.
Szóval a MT-nek itt semmilyen előfizetője nincs, mivel nem szolgáltat netet. Csak és kizárólag telefonkábel fut az oszlopokon. És (sajnos) nem is pályázott a fejlesztésre nálunk (pedig lenne igény, nincs vezetékes net a faluban, na de kis falu, nem éri meg nekik gondolom...). Tehát akár kölcsön/bérbe is adhatná az oszlopait a pályázat nyertesének, semmit nem veszítene.
A földkábel is kivitelezhető lenne nálunk, nemrég fejezték be az egyéb földben futó közműveket (utoljára a csatornát), így a helyük eléggé kideríthető, és maradék hely is lenne. Azt persze értem, hogy a sokkal drágább, ámde haladóbb megoldást miért nem akarják. Azaz nem értem, mert megérné szerintem - hosszútávon. Nem okvetlenül a kivitelezőnek, de a felhasználónak. Na de az szokta a legkevésbé érdekelni a szolgáltatókat... (Oké, a pénze kell). -
Amita
csendes tag
válasz molnarbalazs #1074 üzenetére
Úgy látom az "Eon oszlopai" indok sok helyen bejön, miért is nem épül/késik a kivitelezés. (Nálunk is az oszlophasználat a gát, állítólag, nem sikerült megállapodni na. De hogy miért az Eon oszlopokat akarják használni, amikor van a faluban telefon oszlop hálózat - na erre már nem kaptam választ).
Folyik az alternatív megoldás kiválasztása? Földkábel nem jutott az eszükbe?! Adj nekik tanácsot, hátha sikerül a választás hamarabb...
Duma, duma csak minden kisebb nyertesnél, vagy kisebb településen, építés meg nincs. -
Amita
csendes tag
Akinél a hírek ellenére mégsem épült ki a vezetékes rendszer. Az állam nem hagy magadra...
-
Amita
csendes tag
Én azért sem értem, mert külön oszlopsor van a telefonvezetéknek, külön az áramnak...
Sok sebből vérzik ez a magyarázat (is), ami köszönőviszonyban sincs azzal, amit ugye másnak mondtak...
Szerintem én még annyi energiát beleölök, hogy ezzel a válasszal megkeresem a KIFÜ-t, hogy akkor most mi van a határidővel, a kivitelezőtől ezt kaptam. Aztán megvárom a választ (ami gondolom lerázó lesz, hisz ők már letudták a részüket, megvan a nyertes, aztán majd csinálja amit vállalt). De mivel szkeptikus vagyok (meg aztán időközben a mikrohullámú szolgáltatóm is észbe kapott, immár 20 Mb-es sebességű a szolgáltatás), igazából már rálegyintettem. -
Amita
csendes tag
Hát lehet futok is velük egy kört. Bár tegnap látván mit írtak másnak, gondoltam én is írok rákérdezve, mi a helyzet. A válasz hamar jött, udvarias, és tök más, mint a fórumtársnak :
Az új optikai hálózat kiépítésének feltétele az E-On elektromos hálózat alkalmassá tétele, de az E-On országos szinten kapacitásgondokkal küzd, emiatt sajnos nem tudunk pontos időpontot megadni a lehetséges kiépítés időpontjáról.
A korábbi tájékoztatásunk miatt okozott esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük.Hát na. Sajnos gőzöm sincs, hogy tényleg az E-On-on múlik-e, így kénytelen vagyok a választ elfogadni. Az áthárítás tökéletes.
-
Amita
csendes tag
válasz dethroner #504 üzenetére
A fura szó talán nem teljesen fedi, bár egyszerűbb, mint a körülírás: tipikus magyaros. Pénzt felvették, aztán majd csak lesz valami valamikor... És nehogy azt higgye bárki, hogy az izgatná őket, hogy de hát el kell számolni az EU felé... Egyrészt hol van az még, másrészt egy kicsi cég hipp-hopp megszűnhet, aztán akkor kit kérnek számon?
Szóval szerintem sok kisebb pályázat nyertese egyszerűen csak lenyúlja a pénzt...
(És persze lehet, arra nem számítottak, hogy egy kis faluból is lehet ám érdeklődés a net iránt, ezért volt gyanakvó a pasi Ők azt hitték, ott fel sem tűnik majd, hogy nem épül a hálózat.) -
Amita
csendes tag
válasz blueboi69 #500 üzenetére
Éreztem, hogy hosszabb idő után érdemes benéznem... Anno én is futottam köröket a Novi-Commal. Az én levelezésem szerint (2017-es) azt ígérték, 2018 negyedik negyedévében meglesz a kivitelezés:
A tervezési előkészületi munkák megkezdődnek ez év októberében, a teljes
beruházás befejezési dátuma előreláthatólag 2018 negyedik negyedév. A
munkálatok ilyen korai szakaszában még sajnos nem tudunk ennél pontosabb
információt közölni.
Na most ehhez képest még mindig mismásolnak? Szerintem - ne legyen igazam -, de ez a cég nemigen fog kiépíteni semmit...Lehet, érdemes lenne utánuk nézni, mármint a hatóságnál rákérdezni, hogy is van ez. Ha senki nem feszegeti, akkor simán ellavíroznak a susnyásban...
-
Amita
csendes tag
Szia!
Ez volt a levélben:
"Az eljárás a GONOP 3.4.1-2015 II. a ütemben zajlott, Gárdonyi járásban a Novi-Com Kft. nyert, mely céggel a Támogatási Szerződés aláírása folyamatban van.
A nyertes pályázat szerint a Novi-Com Kft. a legmodernebb technológiájú un. FTTH optikai hálózat építését vállalta, 2017. októberi kivitelezés kezdéssel, 2018. december 10-i befejezéssel, mely a pályázatban érintett igényhelyeken nagyobb, mint 100 Mbit/s internet sávszélességet biztosít."Aztán hogy ebből valóban mikor lesz valami, az ugye akkor derül ki, ha megépült.
-
Amita
csendes tag
válasz charlie_hu #217 üzenetére
Szia! Én írtam a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek, akik a pályázatot felügyelik. Így tudtam meg, hogy sikerült végre nálunk is a pályáztatás. Azt hiszem, ők a legnaprakészebbek, végül is ők a pályáztatók. Még azt is megírták, melyik szolgáltató lett a nyertes, így velük is fel tudtam venni a kapcsolatot.
-
Amita
csendes tag
És ilyen esetben mi van? Ha senki nem pályázik adott területre? (Amúgy vesszek meg ha értem, miért nem. Nem egy elmaradott, vagy üres térség, lenne elég érdeklődő... Na mindegy). Szóval előfordulhat olyan, hogy a nagy beharangozás után adott térség mégis kimarad?! Az országos fejlesztésből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest