Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hemaka
nagyúr
Ha valaki használja mail szervernek (is) a Pi-t megírná melyiket és mik a tapasztalatok?
Az kellene már csak jelenleg, igazából ha van olyan, ami már továbbküldeni tudja egy adott email címre, akkor is jó. -
Warter
addikt
válasz Penge_4 #9500 üzenetére
Vegyél valami olcsó nas-t 30-40e-ből már van, azon tudsz megosztani és torrentezni is.
hemaka: Nem tudom, hogy milyen mail szervert akarsz használni, de a "smarthost" az amit be kellene állítanod a szolgáltatod szerverére és akkor ki fognak menni a levelek.
pl: sendmail+upc - define(`SMART_HOST',`mail.chello.hu')dnl
[ Szerkesztve ]
-
hrvp
aktív tag
Az mèg mindig nem lát el minden funkciót, amire szüksège van.
Csak sajnos szerintem nincs is olyan eszköz, ami mondjuk 35ezer Ft alatt van, jó torrentezni komolyabb korlátozások nèlkül ès mellette mèdialejátszónak is. Mert arra sem jó minden, a tv-m belső lejátszója is viszi hddről a 10-en x gigás fullhd filmet, na de akinek BD25-50 ès 24p is elvárás... Ja ès persze nagyon keveset is fogyasszon.
-
hemaka
nagyúr
Sima levelező szerver kellene, amit thunderbirddel le tudok húzni a Pi-ről.
A másik meg, van egy .hu domainem, amit szeretnék a mostani Pi webszerverre irányítani. A Bind9-cel próbálkozom, de valahogy nem akar működni, pedig már kismillió tutorialt átbújtam.
A noip meg tudja oldani egyébként ezt is, nem csak a dinamikus ip címeket? Mert ha végképp nem megy, akkor inkább fizetek nekik pár ezret, aztán jól van. -
erikke17
őstag
válasz erikke17 #9486 üzenetére
Erre valaki ? :-/
Hogyan is működik ez valójában... ?Még annyit, hogy honnan érdemes beszerezni Pi-t? Ebay-en találtam átlátszó házzal hűtőbordákkal együtt. Hivatalos raspberry oldalon shop részen valami kacifántos oldalak vannak szóval azok kilőve element14-en meg azt írja hogy nincs raktáron...
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
-
erikke17
őstag
válasz bambano #9511 üzenetére
Hmm értem, csak én itt Szlovákiában lakom
Van nálunk is egy webshop de 45euró+postaköltség...
Ebayen amit találtam jó is lenne 32Euróra jön ki. De ha vámot fizetek meg az adó rá már megint ugyan ott vagyok
farnell-t ahol néztem valami rosszat nézhettem, mert mos találtam és van nekik ott 31 euróra jön ki... Ez nagyon jó, de itt hogy van a postázás?
Hűtőbordát meg átlátszó házat ebayről beszerzem 2 dolláros tételek arra meg nincs vám meg a többi
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
trance89
őstag
válasz erikke17 #9512 üzenetére
nekem alzáról van (50 eur volt), de itt van 2 üzlet meglehetősen olcsón:
http://www.dialogue.sk/index.php?page=textaktual&id=71
http://www.pocitace.ellano.sk/185894/raspberry-pi-model-b+-512mb.html
az ebay-es rendelést felejtsd el mert nagy eséllyel csak kínai szar másolatot kapsz, ha pedig valami baja lenne akkor meg szintén szívás
most biztos hogy a dialogue-ról rendelném, ők az itteni hivatalos disztribútor és meglehetősen olcsó is tőlük[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Részben igaz, eddig ha számolgattam egyik variációnál akár +10eur is lenne 5 eurón nem vacakolnék... Csak Ebayről ugyan ott vagyok mint ha nálunk venném..
trance89 - Megbízható eladót néztem, free shipping De miután utána számoltam ki is lőttem lehetőségek közül...
Azért néztem farnellt hivatalos boltot, van nekik szlovák részük is sk.farnell.com de itt meg kézbesítés kitudja hogy van...
Alza elég sokat rádobott
Ez a dialogue tetszik, vannak nekik cuccok is hozzá köszönöm! Bordát tokot meg ebayről beszerzem...
Más: Valaki próbálkozott már olyannal, hogy HDMI-ről valamilyen converterrel levenni hangot spdif-re?
[ Szerkesztve ]
-
bencsikgab
tag
Regchecken átmennek azok a névszerverek? Ajánlom a cloudns.net-et.
-
erikke17
őstag
válasz wassermann #9519 üzenetére
2 Eurós tétel, ha húzva van lesz netán jól jön..
azbest - Szóval akkor kivitelezhető... Mert kellene HDMI Splitter is külön ha csak nem olyan, hogy video jel megy tovább HDMI-n. Mivel házimozira szánom a hangot passtroughval. Mert ahogy olvasgattam itt nem nagyon szereti licenc nélkül Pi...
sad-Vamp - Ó ez az rlx egy aranybánya thx Én ilyenekre miért nem bukkanok rá
Valahogy olyan kétségeim voltak dialogue weboldallal kapcsolatban elég silány felülete van, pluszban még ha rendelést is eltolták. De itt van minden rlx-en Pi-hez bordák, házak, tápok stb...||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Penge_4
veterán
válasz bencsikgab #9497 üzenetére
Efelett a hozzászólás felett el is siklottam. Köszi. Ezek szerint ha a RPI B+ bír 224 torrentet, akkor a kétszer ekkora teljesítményű Banana PI bírna 4-500-at is, nem?
A 10-20 Mbit nem rossz. Itt úgyis az alacsony fogyasztás + uptime kettős a fontos, nem az, hogy most 2x annyi idő alatt töltődik le valami.
Microservert nem akarok, mert akkor már megint elkezdek agyalni, hogy nem-e lenne jobb egy jól skálázható PC, ami brutál teljesítményre képes, ha kell, ha meg nem, akkor alacsony fogyasztással csendesen elmegy a szoba sarkában és akkor 2 legyet 1 csapásra.
-
K4jusz
tag
Sziasztok. Van egy samsung H5000-es sorozatú TV-m. Belső médialejátszójával pl. pendriveról bármilyen filmet lejátszik hanggal együtt. Viszont ha DTS filmeket játszok le a PI-ről passthrough-val, akkor minden néma, nincs hang.
Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Openelec van fent
A TV elvileg tudja kezelni:
Dolby MS10 / MS110
Dolby Digital Plus / Dolby Pulse
DTS Studio Sound / DNSe+
DTS Studio Sound
DTS Premium Sound / DTS Premium Sound 5.1
DTS Premium Sound 5.1 -
Ereshkigal
őstag
válasz Penge_4 #9524 üzenetére
Kérdés, hogy mit értünk bír alatt?
Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, mert csak pár napig volt nálam most egy B+ kipróbálásra, de nagyot csalódtam benne. Persze én vagyok a hibás, mert 1. mit vártam, nem torrent szervernek tervezték, 2. nem olvastam utána, hogy az ethernet és az usb egy vezérlőn lóg, és bizony instabillá válhat (+ azt már írták előttem, hogy ne várjuk tőle az USB2 sebességét).
A lényeg: belőttem próbaként 5 torrentet, hadd töltse őket, majd elutaztam két napra. Ránéztem telefonon, egy darabig mentek a letöltések, aztán kb. 2 óra múlva már nem tudtam elérni a Pi-t ssh-n, "tetszhalottra" fagyott. Visszatérve áramtalanítani kellett. Majd alaposabban átnyaltam a transmission konfig fájlját, egyszerre csak egy torrentet töltsön, ne legyen túl sok peer, stb., így rendben volt napokig. Szerintem 200+ torrentnél csak az kérdéses, mikor fagy majd csutkára. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Openelec/xbmc-t használok a raspberry-n. Olyan kérdésem lenne, hogy van valami olyan lehetőség, mint amit a chromecast csinál? Tehát,hogy a notin nézek egy youtube videót és az átlököm a tv-re a raspberry-n keresztűl? Nem akarnék venni egy chromecast-et.
-
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok
Ahhoz, hogy a Pi-n a GPIO pinekkel el tudjak kezdeni "játszani" mit kéne rendelnem? Tegyük fel, hogy vennék egy PIR szenzort és ezt működésre akarom bírni, kell nekem ehhez még valami? Pl Gertboard + kábelek?
illetve honnan érdemes rendelni? + tippem van, de tudom, hogy van egy 4. hely ahonnan szoktak az emberek, de nem emlékszem már a honlap nevére, szóval a 3 jelölt* ebay
* aliexpress
* konradHonnan érdemes szenzorokat meg kiegészítőket venni?
Üdv
-
erikke17
őstag
Szerinte ez mennyire lenne megfelelő?
[link]Ára picit necces, de van rajta Spdif és toslink is nem kell splitterrel megküldeni külön mert egyik felén be másikon ki.
-
azbest
félisten
válasz erikke17 #9530 üzenetére
Szerintem amit linkeltem, annak is van be és kimenete is hdmi-hez. Bár ez csak 2 csatornásként van írva. Különben mi értelme lenne?
A deloc félét is kapni ebay-en ahogyan látom, elvileg van amit UK-ból küldenek.
Mondjuk a drágábbakon látok Spdif és toslink csatit is.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Új vagyok még itt és nemigen találtam eddig választ a problémáimra.
Kb két hónapja vagyok tulaja egy Raspberry pinek, amit xbmcvel használok itthon filmnézésre. Egyelőre csak egy hagyományos tv-vel. A problémám az, hogy az egész menü, főleg a vizszintes vonalak, remegnek és ez nagyon zavaró. A beállításokban nem tudom se a felbontást, se a képfrissitési frekit átállítani. Mi lehet a probléma?
A másik gondom az, az, hogy filmnézés közben lehalkul a hang, nem nagyon, de de pont annyira, hogy zavarjon. Ha viszont belepörgetek a filmbe, akkor visszahangosodik, ez mitől van? Találtam egy beállítási menüpontot, miszerint: Kimenet konfiguráció: ezt rögzítettre állítottam, mert optimailzát beállításon volt, lehet, hogy ez segit?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Flow
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
csimpas
tag
sziasztok
gondolkozom egy 7 colos érintőképernyő vételén.
igazából csak egy jukebox futna alatta, dos alatt.
szerintetek működhet az érintő kijelző dos alatt?
-
wassermann
Topikgazda
válasz Flowtation #9532 üzenetére
A képremegésre:
Hagyományos TV-hez be kell állítanod a PAL szabványt a config.txt-ben. Ezt legkönnyebben a Programok menüpont alatt Raspbmc Settings - System Configuration - Additional config.txt settings-mezőben lehet beírni:sdtvmode=2
Majd indítsd újra és ha kell a kép határait huzigáld helyre.
-
bambano
titán
válasz csimpas #9538 üzenetére
miután a dosos programok zöme nem használ egeret, ezért valószínűleg nem.
pontosabban nem a touch screen nem működik, hanem a róla érkező jeleket nem fogja értelmezni a dosos program. kb. a vaknak hiába raksz villanyrendőrt probléma.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Raspberry Pi-t vagy Banana Pi-t érdemes inkább vásárolni? Mennyivel ér többet az erősebb hardver a gyengébb community támogatásnál? Van itt olyan, aki esetleg használta mindkettőt?
-
siddis
őstag
Találtam, hátha valakit érdekel errefelé..
-- Aux armes, citoyens --
-
Ereshkigal
őstag
Nincs Banana tapasztalatom, a raspberry-s is csak napokban mérhető, de én azt mondanám, hogy ha barkácsolni akarsz, akkor Málna, ha valami szervert dobnál össze, akkor inkább Banán.
siddis: én a minidlna-t próbáltam eddig, nagyon alap cucc, de amire nekem kell (kártyapc+külső vinyóról el tudjam érni a zenéket a PC-ről, androidról) tökéletesen elég volt. Amire viszont nem találtam még megoldást: be tudjam olvasni a kliensen a CUE fájlokat is, és tudjak lépkedni az egy fájlban (FLAC) lementett zenékben. Ha erre van valami ötleted (más szerver progi), szívesen fogadom.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
válasz Ereshkigal #9542 üzenetére
Köszi!
eBay-ről rendelt már valaki?
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
egészen elegem lett abból hogy az okostv buta és lassú, a notebookot meg macerás mindig a TVre kötni. Rögtön a PI-re gondoltam, de vannak azért fenntartásaim. 1080p lejátszást bírja? Netezni lehet vele valahogyan? XBMC szóba se jöhet mert utálom ezeket a csilivili cuccokat, notin is windows+külső vinyó+utorrent+vlc comboval tolom, és a gyerekek is ahhoz szoktak (a feleségemről nem is beszélve...) Lehetséges ezt valahogy a PIvel összehozni (mármint valami hasonlót), vagy építsek inkább valami Windowsos HTPC-t?
-
PeterPH
senior tag
válasz killerjohn #9544 üzenetére
Igényeid alapján az utóbbit válaszd.
-
Asztee
aktív tag
Sziasztok !
Valaki csinált már Hyperion-t a WS2801-es LED sor öntapadós verziójával ? Érdekelne a tapasztalat. Milyen lett a végeredmény ? (Ez ugyebár hátrafelé világit nem oldara) 3 cm-es led távolság az jó ? 64 leddel még megbirkózik a Pi ?
Nekem fali-konzollal van rögzítve és az egyik oldalon kb 10, a másikon kb 20 cm-re a faltól. Ez a távolság nagyjából oké ?Köszönöm.
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #9542 üzenetére
Végül az mpd/ympd páros lett (doc nemrég megjelent cikke alapján), viszi a CUE-t is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nekem egy bermann csőbe van beleragasztva a ledsor és 45 fokos szögbe van állítva a tv síkjához képest.
Minél közelebb van a falhoz a led, annál kevésbé homogén a fénye, látszik, hogy külön vannak a ledek. Ha távolabb teszem a tv-t a faltól, akkor jobb a szín. Szerintem 10-20 centi már elég lehet. 4-5 centinként vannak a ledjeim, ha jól emlékszem és 50 db van. 100-ra már azt szokták mondani, hogy sok, 64-el szerintem még meg kellene birkóznia a Pi-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest