Új hozzászólás Aktív témák

• betyarr

veterán

üdv újra!

lenne 1-2 kérdésem a (tőlem) tapasztaltabbakhoz:

1. mennyire ssd gyilkos az rpi ha sd kari helyett használom?bár,akárhogy is akarom különböző appokkal/dockerrel stb. szétgyilkolni,ez gondolom nem több száz GB-nyi írást jelent.maga az raspbian meg gondolom tudja úgy kezelni,hogy ne 3-4 évente kelljen cserélni.vagy tévedek és azért csak óvatosan?(ssd topikban rákérdeztem,ott azt mondták bármelyik ssd jó lesz a célra).

2. ebből kifolyólag nem tudom,hogy érdemes/egyáltalán lehet-e biztonsági mentést készíteni a meglévő rendszerről és az alkalmazásokról,hogy szükség esetén visszaállítható legyen minden az aktuális állapotra?

3. vannak itt sokan,akik rpi-n és egyúttal dockerben futtatják az adguard home-ot.nézegettem leírásokat/videókat,ahol külön ip-t állítanak be az adguardnak.ebben az esetben miért nem jó az rpi ip-je?miért kell (érdemes?) külön ip?a docker miatt?

4. ez egy kicsit "rétegkérdés",de böngészgetés közben olvastam,hogy a unifi controller-hez nincsen hivatalos docker aplikáció,csak az ügyesebbje megoldotta és a github-on elérhetővé tette.szerintetek melyik a jobb/biztonságosabb/stabilabb stb. megoldás?az ilyen githubos "magánvállalkozások",vagy a raspbianra eleve telepíthető,java-s verziója a controllernek?

köszi szépen előre is a válaszokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés