- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Lenne egy pi zero wifim, és egy eos Canon dslr kamerám.
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy összekötöm a pi-t usb-n a kamerával, és helyi hálózaton, vagy a pi accespointján keresztül vezéreljem mobillal, lássam az elkészült képet, stb.
A https://dslrcontroller.com/-on már van erre megoldás, de az tp-link acces pointtal megy, és openwrt-re alapul.
Át lehet ezt portokni pi zero w-re valahogyan? -
lehella
senior tag
válasz
toth_janika #28679 üzenetére
Amit nem tudok belinkelni, azok a csatlakozók a ledszalaghoz, amik a sarkakba kellenek. Ez a szalag olyan méretű, hogy még a leddiszkontban se volt hozzá jó L csati vagy bármilyen, így forrasztani kellett, amit rendeltem az se volt hozzá jó. Ez volt az.
Amit viszont hasznosítottam: A led szalaghoz jár egy USB csati meg egy vezérlő a demozáshoz, az USB csatit levágtam és bekötöttem. Kellett egy GPI csatlakozó, meg led szalag csatlakozó is. Én a 2 méteres vezetéket eltudom látni USB-ről, de rendeltem egy ilyen adaptert ha mégse vitte volna el. -
dew28
aktív tag
-
-
-
-
dew28
aktív tag
Nekem pl ezt irja 2 kulonbozo PI-n valo futtatasnal fuggetlenul attol, hogy kb 1T szabad hely van a halozati meghajton.
rsync: write failed on "/media/mntDRV/DST_PART2/var/log/messages.1": No space left on device (28)
rsync error: error in file IO (code 11) at receiver.c(393) [receiver=3.1.2]
ez mitol lehet? -
válasz
kovbandi82 #28689 üzenetére
És a pi úgymond maga alól menti a kártya tartalmát? Hálózatra?
-
válasz
kovbandi82 #28687 üzenetére
Ez a script az futó raspberry-n is megy? Vagy miért kell automatizálni?
-
válasz
kovbandi82 #28674 üzenetére
74, 75 sorokat ki kel törölni:
else
usageÉs a 124-134 sorok is feleslegesek:
read resp
if [ "$resp" = "i" ] || [ "$resp" = "igen" ]
then
clear
else
clear
umount /dev/$SDCARD'p1'
umount /dev/$SDCARD'p2'
echo "A program leállt."
exit 1
fi+A hozzá tartozo "echo"-k is csak a terminálra írnak neked. Ha átirányítod fájlba, akkor megmaradnak mint naplófájl", egyébként törölhetők.
Ill az rsync -vah paraméterezésből elhagyhatod a v-t, akkor nem meséli el miket másolt, csendben végzi a dolgát.
-
-
kovbandi82
őstag
Egyébként valamelyik KODI verzióban megoldható, hogy IPTV is menjen ( addonnal persze). Persze elsősorban magyar csatornákra gondolok.
-
Flowtation
őstag
válasz
toth_janika #28679 üzenetére
Amit a kolléga irt, az is jó, esetleg nézd meg a 2812 típust is, tudtommal újabb technológia.szerk: nem szóltam, ez is az.
-
törölt tag
válasz
Tressy #28660 üzenetére
Köszönöm!
Kipróbálom ezt a konfigot is.
Közben visszaolvastam és látom, hogy creators update után nem fog menni a netbios névfeloldás sambával megvalósított megosztásokon. Android VLC látja az avahi által meghirdetett megosztásokat, csak PC-ken kell IP-t megadnom (vagy hosts fájlt szerkesztenem hozzá).
A másik oldalról nincs gond, látom Kodiban a windows-os megosztásokat ha a max protokollt NT1-re rakom.
-
kovisoft
őstag
válasz
kovbandi82 #28677 üzenetére
Bocs, csak találgatok, mert a munkahelyemen vagyok, nem a RPi előtt. Mit írt ki a szkript utoljára? Ugyanolyan paraméterezéssel indítod crontab-ból is, mint kézzel? (leszámítva a <<< "i" részt) Próbáltad kézzel indítani ugyanúgy, mint ahogy a crontab-ba be van írva? Úgy látom, két "read resp" sor is van a szkriptben, milyen paraméterrel futtatod, egyszer vagy kétszer kell i-t beírni? Esetleg próbáld meg úgy is, hogy van egy newline az i után, pl:
sudo ./rpi_shrink.sh /dev/mmcblk0 <<< "i
"vagy ha két i-t kell beírni, akkor:
sudo ./rpi_shrink.sh /dev/mmcblk0 <<< "i
i
"Esetleg megpróbálhatod lecserélni a read resp sorokat resp="i" sorokra.
-
lehella
senior tag
Hello, 4 erest választottam, a 2801-es egész pontosan: Aliexpress
-
kovisoft
őstag
válasz
kovbandi82 #28674 üzenetére
Pl. indítsd valahogy így:
./valami.sh <<< "i"
-
válasz
kovbandi82 #28671 üzenetére
Az eredeti szkriptet CPT.Pirk publikálta, és én módosítottam itt-ott.
Ez lementi a kártya aktuális állapotát egy img fájlba úgy, hogy csak a valóban foglalt területet menti le, így akár kisebb kártyára is visszaírhatod a rendszert.
-
DonCosta
tag
válasz
cinemazealot #28667 üzenetére
Oké, kipróbálom. Sőt most hogy írtad a variációkat azt is kipróbálom, mit kezd vele ha egy 720p-s slowmotion videót játszok le ami 200fps.
-
cinemazealot
addikt
válasz
DonCosta #28665 üzenetére
A Pi-nek hardveres dekódere van, így simán lehet, hogy a 4 CPU mag 50%-os terheltsége csak a körítést (hálózatkezelés, streaming, memória kezelés stb.) jelenti. Majd a nálam okosabbak megmondják a tutit.
Bár az is kérdés, hogy milyen formátumú videóról van szó, milyen codec-kel tömörítette a kamera. Mert ha a Pi tudná is a 100 fps-t, lehet, hogy olyan stream-et próbál dekódolni, amihez nincs hardveres dekódere... bár ez meg azért hülyeség, mert akkor meg 100%-on pörögne a CPU. Mindegy, találgatok.
Próbáld ki egy ugyanabból a kamerából származó, de max. 25-30 fps-sel rögzített felvétel lejátszását. Ha azt viszi, akkor biztos a 100 fps sok neki.
-
válasz
kovbandi82 #28659 üzenetére
Milyen rendszerről szeretnél mentést készíteni?
Az OSMC/LibreElec saját mentési funkciót biztosít, és nem magát a rendszert kell bitenként elmenteni, hanem elég a beállításokat, amit ezzel tökéletesen megoldhatsz.
MaCS
-
DonCosta
tag
válasz
cinemazealot #28664 üzenetére
Köszi a választ! Nem, nem lassított felvételről van szó, de lehet hogy a 100fps a problémás ezek szerint?
Pedig látszólag a proci terhelés nem éri el az 50%-ot sem lejátszás közben. -
cinemazealot
addikt
válasz
DonCosta #28663 üzenetére
Minden azon múlik, hogy a Pi-nek szánt videó mit állít magáról, milyen hosszú: olyan hosszú, mint amilyen hosszú a rögzítés volt (mert akkor az bizony 100 fps magas bitrátával és az a Pi-nek sok), vagy 3-4-szer hosszabb, mert igazából egy lassított felvételről van szó, amit ugyan 100 fps-sel rögzítettél, de lejátszani már 24/25/30 fps-sel lenne ildomos. A Pi még a 50/60 fps-sel is megszenved néha.
-
DonCosta
tag
Sziasztok!
Tegnap futottam bele egy problémába és keresem, hogy mi okozhatja:
- múlt héten vettem egy akciókamerát (Xiaomi Mijia) és a hétvégén csináltam pár full HD videót vele (H264 1080p 100FPS)
- egy Raspberry Pi2 -t használok médialejátszásra Libreelec (Kodi) -val. (tegnap le is frissítettem az épp aktuálisra)
A problémám az, hogy eddig minden 1080p-s filmet probléma mentesen lejátszott. Ezeket a saját szerzeményeket viszont csak nagyon akadozva viszi. Megfigyeltem, hogy a rövid kb fél perces videót is ugyan úgy szaggatva játssza le mint a hosszabbakat, pedig láthatóan betölti már előre a teljeset.Megnéztem a hardver kihasználtságot, de nem úgy tűnik mintha teljesen ki lenne hajtva, sőt.
Szerintetek mit kellene átállítani, vagy mi okozza ezt a jelenséget?Köszönöm előre is!
-
.Farkas.
tag
Hali!
Nem tudjatok hol lehet beallitani, hogy amikor CEC-en keresztul ralepek a PI-re (OSMC) akkor kapcsolja be a hazimozit is? Egy idoben igy csinalta default
-
válasz
csubyy #28643 üzenetére
Azért előbb nem árt tisztázni, hogy mi ért UPC kártya alatt. A műholdas UPC-t nem ismerem, de a kábeles UPC esetén nem megoldható. Nem elég a kártya, mivel a kártya és a kártyaolvasó (CI+ modul) társítva van, más eszközben nem működik. Per pillanat nem kapható CI+-os kártyaolvasó/modul fogadó (PC-hez sem), csak komplett dvb-c vevőbe(ill. a TV-kbe) építve érhető el.
PABOTHNK
Pontosan meddig jutottál el a beállításokban?
A Windows-os gépeken van külön biztonsági program telepítve(víruskergető/tűzfal/bármilyen plusz biztonsági megolsás). A Windows-os gépek látják egymást, elérik egymás erőforrásait? -
Tressy
senior tag
válasz
#91073280 #28651 üzenetére
Openelec alatt igy működik .config könyvtárban samba.conf fájl tartalma
[global]
server string = OpenELEC
workgroup = WORKGROUP
netbios name = %h
security = share
guest account = root
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65536
SO_SNDBUF=65536
smb ports = 445
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
deadtime = 30
os level = 20
mangled names = no
syslog only = yes
syslog = 2
name resolve order = lmhosts wins bcast host
preferred master = yes
domain master = yes
local master = yes
printcap name = /dev/null
load printers = no
browseable = yes
writeable = yes
printable = no
encrypt passwords = true
enable core files = no
passdb backend = smbpasswd
smb encrypt = disabled
use sendfile = yes[storage]
path = /storage
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yes -
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Mentést szeretnék csinálni a rendszerről, de a következő gondom lenne:
A Win32-vel le tudom menteni a partíciókat, de a Windows 2 külön partícióba csatolja fel az SD-t ( F a boot, D a ext4) így 2 mentést tudok csinálni ugye, amit macerásabb visszaállítani.
Meg persze jobb lenne, ha tudnék online menteni, crontabban időzítve. Utóbbira van megoldás? -
AcCEsS
senior tag
A service listában ott van a kodi, csak a stop utasításra nem reagál. Viszont időközben találtam megoldást!
Fel kell telepíteni ezt a két csomagot, kodi-eventclients-common és kodi-eventclients-xbmc-send és a leállításhoz ezt a parancsot kell kiadni:
sudo kodi-send --action="Quit"
Tökéletesen működik!
-
lehella
senior tag
válasz
AcCEsS #28574 üzenetére
Én tegnap üzemeltem be az Aliexpressről összerendelt cuccokkal a ledszalagot. A fentebb említett tutorial alapján csináltam mindent, néhány kivétellel: 60 db ledet vezérelek a TV USB kimenetéről vett feszültséggel, valamint a ledszalag végét nem kötöttem be erre a tápra, csak az elejét, de ugyanúgy működik, mint ahogy a leírásban lenne. Annyi szívás volt még, hogy a szalag vágás miatt a rendes L csatlakozók nem passzoltak a szalag méretéhez, ezért forrasztanom kellett, ez kicsit megdobta a szerelési időt. A ledszalag vezérlése a kéket a zölddel felcseréli, ezért nem RGB hanem RBG eszközként kellett beállítanom a programban, de erre is kitért a leírás, más eltérés meg nem volt. Nagyon jó handmade cucc
-
Pé
senior tag
válasz
AcCEsS #28644 üzenetére
Nem lehet hogy nem kodi a service neve, csak indítani lehet és utána más néven fut ?
sudo xbmc stop -ot próbáltad ?vagy nézd meg milyen service-ek futnak : sudo service --status-all
Ha esetleg kodi fut, akkor próbáld meg a sudo service kodi shutdown-t . Más ötletem egyelőre nincs.
-
törölt tag
Valakinek sikerült már működésre bírnia az OSMC Samba servert úgy, hogy látszódjon a windows kliensek Hálózat mappájában? Nem akar összejönni, sehogy.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
wassermann #28636 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de azért a WOL nem egy nagy elvárás, és általában a hálókártyának kell támogatnia. A Raspberry esetében ez meg is van, ott valszeg a firmware (bios) nem támogatja valamiért (vagy a franc tudja...).
A sudo ethtool -s eth0 wol g parancs tényleg "g" módba, azaz wake on lan módba teszi a hálókártyát, ha lekéred, megkapod a "Wake-on: g" státuszt. Mégsem reagál az ébresztésre. De olyan cikket is találtam, ami szerint a Raspberry PI 3 kétféle chippel(?) szerelt, és az egyik fajtával működik a WOL. Viszont abból nagyon keveset gyártottak... De az is lehet, hogy ez simán hoax.
-
-
lacko6
senior tag
Hi.
Valaki tudna linkelni adaptert amivel tudom használni a UPC kártyát Tvheadend -el a pi3 mon.
-
válasz
AcCEsS #28631 üzenetére
Szerintem nem melléfogás, hanem a rendszer felépítéséből fakadó tulajdonság.
A cél egy filléres eszköz volt, ami meg is valósult. Ha WOL-képes lenne, akkor összetettebb, drágább struktúra lenne -- ráadásul teljesen feleslegesen, mivel nagyon vékony az a felhasználói igényréteg, ami ténylegesen indokolttá tenné a WOLT-t. Nekik nem ez az eszközük.
Az átlagfelhasználó számára a 0-24 üzem az életszerű, havi kb. 100 Ft-os villanyszámlával.
MaCS
-
válasz
bb.bocs #28628 üzenetére
A legegyszerűbb, pl. usbit, Win32 Disk Imager programokkal lemented a lemezképet, és egy ugyanakkora, vagy nagyobb lemezre vissza is tudod írni. Mivel ezek a programok az egész lemezről készítenek másolatot, a lemezkép is a lemez méretével fog megegyezni.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
kovisoft #28630 üzenetére
Hááát tényleg ez elképesztő melléfogás, hogy nincs WOL támogatás a Raspberryben.
Egyébként Raspbian (vagy egyéb Linux alapú rendszer) esetén szkriptből hogyan tudom leállítani a Kodi-t?
A sudo service kodi stop utasításra nem csinál semmit (a start megy jól).
ps-ben ez látszik:
568 ? S 0:00 /bin/sh /usr/bin/kodi-standalone
573 ? S 0:00 /bin/sh /usr/bin/kodi --standalone
595 ? Sl 142:07 /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/kodi/kodi_v7.bin --lircdev /var/run/lirc/lircd --standaloneDe nem szeretném killel kilőni, valami szabályos leállítási módszert keresek...
-
Fastfact
csendes tag
válasz
AcCEsS #28619 üzenetére
Nekem is ugyanez van. Kettőt rendeltem mert kellett havernak is. Az enyém működik, az övé nem. Ja és egyiken se volt adattábla.
(#28622) peternac:
"Még azt kéne valahogy megcsinálnom (ha lehet egyáltalán), hogy táp ki- bedugás nélkül a tévé elindítsa az RPi3-mat."
Nekem az LG okostévén (~2014, WebOS 2.0 talán) be lehet kapcsolni ezt a lehetőséget (automatikus tápszinkronizálás) youtubeViszont nekem is lenne problémám:
Most már megy 24/7 a Pi-m, azonban random időnként egyszer csak nem működik a hdmi cec, csak reboot után. Ezzel nincs gond, beidőzítek napi egy rebootot és kész. Viszont ilyenkor mindig errort ad a torrent. Ha leállítom a daemont a webes felületen, és utána indítom újra akkor no error.
Le tudom valahogy állítani a cronban a daemont? Thoradia repoból telepített Deluge-ról lenne szó LibreElecen. -
bb.bocs
őstag
végre megvan. retropie alatt megy minden, a rendszeer is ,a kodi is... igaz a videós gond nem oldódott meg... lehet tényleg a vas kevés hozzá, ár úgyláttam hogy ha nem hálórol akarom nézni akkor jó. na mind1. igazából amire kell jó a retropie eddig legalábbis kb . Más. hogyan tudom az egész komplett sd krátyát minden akár rejtett partícióval együtt klónozni egy másikra?
áttenném másik krátyára az egészet
-
bb.bocs
őstag
vinyóval rádugva megy a film gond nélkül szrtem. tölt tölt tölt... videót... sima full hd adás... nem is 4k. oké procit tolja 100on. de bufferel és ha azt megcsinálta megy. nem hiszem hogy n es wii lenne a zeroban,d e lehet. (ha ugyanarra gondolok)
más:
villog a kép... annó táp gond volt nem vol t neki elég az usb... átraktam a config fileban a config hdmi boost ot 9 re és jó volt. most igaz mást raktam rá, de ez valahogy nem oldotta meg a problémát, továbbra is villog . ötlet? -
bb.bocs
őstag
válasz
peternac #28622 üzenetére
köszi mindenkinek, átfogom rágni
sima rendszer alá raktam kodit, de lassabb volt mint simán önmagában egy kodi
most eljutottam oda hogy van kodi, van sima rendszer de pie nincsen.
lhet megközelitem másik odlalról a témát majd
más kérdés. mivel wifin keresztrül néznék a nasról ilmet, hát sajnos a gyári wifije gyenge ehez ha jól látom . van jó kis usbs cuccom, de hiába dugom bele, nem igen akarja kezelni.mi lehet a gond? (2.4ghz ről 5ghzes netre lépnék mert azért "akad" kül)
másik opció a lan kábel, de macerás lenne végighúzni, meg csak 3.0áson menne igazán gyorsan.(igaz nincsen igás netem.)
elég tudatlan vagyok a raspberryben, de érdekelnének az iylesmik azért -
peternac
tag
válasz
bb.bocs #28616 üzenetére
Szia!
RPi3-mal igaz, de én így csináltam a RetroPie+KODI kombót:
Simán felrakod a RetroPie image-et, majd a RetroPie-on belül felrakod a KODI-t, mint opcionális csomagot. Neten van leírás vagy video hogy ezt merre találod.
A RetroPie-on belül pedig ki lehet választani, hogy melyik induljon el rendszerinduláskor.
Nekem pl. a KODI-val indul (filmlejátszás a fő feladata), HDMI CEC működik faszán egy LG tévével. A KODI-ból lehet teljes rendszer leállítást választani vagy exit esetén elindul/átvált az EmulationStation-re.
Még azt kéne valahogy megcsinálnom (ha lehet egyáltalán), hogy táp ki- bedugás nélkül a tévé elindítsa az RPi3-mat. Jelenleg vagy állandóan megy, vagy táp ki-be.
Fogyasztása egy gyári táppal, ha már itt tartok:
RPi3 kikapcsolva, táp bedugva: 0,7 W alatt
RPi on, KODI vagy EmulationStation idle: ~2 W
RPi on, KODI (1080p) vagy ES normál használat: ~3 W
31 napos hónappal és 3 W folyamatos fogyasztással számolva az: 31x24x3=2232 Wh -> 2,232 kWh -> olcsóság -
AcCEsS
senior tag
válasz
Janaboy #28615 üzenetére
Ha nem gond a külföldi rendelés: Én 1-2 hónappal ezelőtt ezt rendeltem meg és azóta is megelégedéssel használom. A Pi 3 Domoticz servert futtat, illetve Kodi segítségével HD tartalmak lejátszását végzi hálózaton keresztül, SQL adatbázisba dolgozva a statokat. Még sosem láttam "villám" szimbólumot a képernyőn, ami az elégtelen tápolást jelezné...
-
válasz
Janaboy #28615 üzenetére
Nehéz kérdés, mert a noname töltők kivitele, tudása, majdhogynem szállítmányonként változik. Tehát ami xy-nál vett fehér töltő 1 hónappal ezelőtt bevált, az lehet, hogy ma már mást tartalmaz belül, és mégse olyan jó választás.
Nem írtad, hogy külföldi rendelés is szoba jöhet-e. Szóval ha biztosra akarsz menni, megveszed az eredeti töltőt kedvenc kereskedődtől.
Válaszhthatsz elektronikával foglalkozó újság/portál WEB oldaláról kifejezetten Pi-hez ajánlottat. Nos persze ott vannak a kínai pl.gearbest-es motyók, amik nem sokkal olcsóbbak, nem biztos hogy azt tudják ami rá van írva, cserébe akár 1 hónap mire megjön. Csak a akciósan, leértékelve reszkíroznám meg, ill. ebay-en is körbe kell nézni.Gyakran a rossz minőségű USB kábelen bukik meg a mutatvány, mivel olyan nagy ellenállású anyagból készít(het)ik, ami ellenállásként viselkedik, és mire a Pi-hez ér, már esik annyit a feszültség, hogy szívárványozik, vagy el sem indul.
Persze az ebay-en is vehetsz jót, kábelest, olcsón, csak előre nem tudja az ember mit vesz. Olyan ez mint a lottó, vagy az együttélés, utólag derül ki, hogy jó ötlet volt-e
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. tudtok vlhol olyan képet raspberry pi zero w re amiben ott a rendszer alap, ott van a kodi, a retropie szóval ilyen all in? aztán elgondolás alapján mindig kiválasztanám mi induljon el.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Keresgeltem itt vissza, hogy melyik tapot rendeljem, ami a legolcsobb, de azert megfelelő legyen.
Tudtok segíteni?
Retropiet akarok majd használni.Koszi,
Udv -
bally4
tag
válasz
cinemazealot #28610 üzenetére
Köszi, utána nézek. Nem tudtam, hogy külön beállítást jelent a PC és az Android kliens
-
tt124307
tag
válasz
#peter #28612 üzenetére
Beteszed a merevlemezt egy külső HDD házba és USB2-n keresztül bedugod a PI-be. 2.5"-os HDD esetén érdemes egy aktív USB hub-on keresztül rákötni, 3.5"-es HDD esetén pedig úgyis kell adni külön tápot a HDD háznak.
Kábelben is kapsz azonos funkcionalitásút (sata <-> USB), de érdemesebb egyből külső házat használni. Más opciód nem nagyon van / lesz, a PI-n nincs sata interfész. -
#peter
csendes tag
Raspberry pi3-hoz szeretnék csatlakoztatni egy sata merevlemezt(sata2).Tudtok ajánlkani átalakitó kábelt?
-
válasz
Geripapa #28605 üzenetére
Az álmos könyvek szerint a CUPS parancssorból is rávehető különböző fájlok kinyomtatására: lpr -P printername file.pdf
Fogalmam nincs, hogy alapból milyen formátumokat támogat, de kiindulási pontnak szerintem jó. -
bally4
tag
Halihó!
Rövid kérdésem:
PC-ről tudok total commanderrel simán tudok csatlakozni a pi-re, hálózati kapcsolat létrehozásával, a "pi ip címe/megosztott mappa" beállítással.Android mobilon is tc-t használok a LAN pluginnal, illetve használnék. Ha ugyanazokat a csatlakozási adatokat beírom, mint PC-n, akkor a Nem sikerült csatlakozni, status access denied hibaüzenet fogad és nem enged be.
Mi lehet a gond? Használjak másik klienst?
Előre is köszi a válaszokat! -
Patice
nagyúr
-
válasz
Geripapa #28595 üzenetére
Mondjuk belemásolsz egy office dokumentumot, és azt kinyomtatja? Vagy csak mezei szöveg(napló) fájlt kell kinyomtatni?
Inotify-tools csomagot telepítve, egy kis script fájl:
inotifywait -r -m -e modify /var/log |
while read path _ file; do
echo $path$file modified
done
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest