Hirdetés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
peternac
tag
válasz
bb.bocs
üzenetére
Szia!
RPi3-mal igaz, de én így csináltam a RetroPie+KODI kombót:
Simán felrakod a RetroPie image-et, majd a RetroPie-on belül felrakod a KODI-t, mint opcionális csomagot. Neten van leírás vagy video hogy ezt merre találod.
A RetroPie-on belül pedig ki lehet választani, hogy melyik induljon el rendszerinduláskor.
Nekem pl. a KODI-val indul (filmlejátszás a fő feladata), HDMI CEC működik faszán egy LG tévével. A KODI-ból lehet teljes rendszer leállítást választani vagy exit esetén elindul/átvált az EmulationStation-re.
Még azt kéne valahogy megcsinálnom (ha lehet egyáltalán), hogy táp ki- bedugás nélkül a tévé elindítsa az RPi3-mat. Jelenleg vagy állandóan megy, vagy táp ki-be.
Fogyasztása egy gyári táppal, ha már itt tartok:
RPi3 kikapcsolva, táp bedugva: 0,7 W alatt
RPi on, KODI vagy EmulationStation idle: ~2 W
RPi on, KODI (1080p) vagy ES normál használat: ~3 W
31 napos hónappal és 3 W folyamatos fogyasztással számolva az: 31x24x3=2232 Wh -> 2,232 kWh -> olcsóság
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann