- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48441 üzenetére
Mivel többen szóltak hogy érdekli őket így úgy döntöttem igen, természetesen rajzokat, programot nem fogok megosztani csak működési technikákat és elveket, de a folyamat jól látható lesz. Viszont azért a prototípusnak is kell idő, szóval nem tudom mikor mutatom
most hogy megvan az alap elv hogyan lehetséges ez, elkezdem össze rakni és belefutni azokba a dolgokba amire nem gondoltam, kitalálni a megoldásokat rá stb.
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48439 üzenetére
Ami miatt nyert a dolog és ami miatt lehetséges ennyi eszköz kiszolgálása ennyi pénzből, hogy az esp rendelkezik saját, kommunikációs built in hardware el ami lehetővé teszi az esp k közötti kommunikációt. Ebben az esetben nem gond hogy csak esp esp között tud kommunikálni így, ez az a funció ami megoldotta a legnagyobb gondot (ekkora költségkerettel 1 adó ki tudjon szolgálni 30 vevőt)
itt lesz egy komoly kísérlet hogy meg rengeteg matematika, hány ciklus alatt mekkora erőforrásból hogyan tud ki be tömöríteni stb stb stb, mit hogy hol hogyan veszek fel vagy játszok le, rengeteg optimalizásál, de pusztán a matematikát nézve nem hogy pont belefér, de marad is erőforrás akksi szint mérés és kijelzésre, üzemóra logolásra (késöbbi gari vállaláshoz kellhet) (mekkora sávszél van mennyi eszköz , stb stb stb)
közben még jobban belemerültem, az első prototípus tuti hogy esp alapú lesz, maga a hardver lesz a kissebb gond, mindent meglehet venni, csak össze kell forrasztani
a felprogramozása lesz a “vicces” rész. Végtelenül optimalizáltnak kell lennie .
-
pelgrim_v1
tag
válasz
csubyy #48436 üzenetére
Köszönöm, esp 32 -ről nem is tudtam, aztán kiderült hogy ha a felprogramozásával járó oboát lekűzdöm, tökéletesen eltudja látni ezt a feladatot elméletben. Be rendeltem az első alkatrészeket modulokat , nem nagy ker áron, csak random rendelve is shopból a szükséges alap és modulok 25 euro alatt maradtak.
úgy hogy ebbe az irányba indulok el egyenlőre -
wassermann
Topikgazda
válasz
csubyy #32806 üzenetére
Igen, ez az RTL chipset minden gond (driver telepítés) nélkül felmegy a TVHEADEND alá. A Pi-re kötve DVB-T vételre (földi TV-adás) használom.
Az SDR (software defined radio) nem érdekel, mert ahány sáv, annyi féle különböző antennát kéne gyártanom. Viszont, ha valaki szeretné fürkészni az étert, annak tényleg jó lehet, mert a CB-rádiótól az FM adókon át a légiforgalom követéséig lehet vele mindent fogni.
-
válasz
csubyy #32804 üzenetére
Alapvetően DVB-T-re (nálunk mindig-tv néven fut a szolgáltatás), de ez az RTL chip kicsit másképp is használható. Megfelelően módosított driver-el, és programmal szélessávú kommunikációs vevővé alakítható. (Lehet mezei FM rádió, DAB rádió, de lehet hallgatni vele a légiforgalmat, a rádióamatőröket, ...)
-
válasz
csubyy #28643 üzenetére
Azért előbb nem árt tisztázni, hogy mi ért UPC kártya alatt. A műholdas UPC-t nem ismerem, de a kábeles UPC esetén nem megoldható. Nem elég a kártya, mivel a kártya és a kártyaolvasó (CI+ modul) társítva van, más eszközben nem működik. Per pillanat nem kapható CI+-os kártyaolvasó/modul fogadó (PC-hez sem), csak komplett dvb-c vevőbe(ill. a TV-kbe) építve érhető el.
PABOTHNK
Pontosan meddig jutottál el a beállításokban?
A Windows-os gépeken van külön biztonsági program telepítve(víruskergető/tűzfal/bármilyen plusz biztonsági megolsás). A Windows-os gépek látják egymást, elérik egymás erőforrásait? -
z123456789
addikt
válasz
csubyy #28147 üzenetére
Köszönöm.
Azt elfelejtettem mondani, hogy bár sosem szoktam türelmetlen lenni ilyen rendelésekkel, de jelen estben a pár napos szállítást részesíteném előnyben inkább.
Szóval ha lenne valami közelebbi rendelési lehetőség, szívesen fogadnám ötletként.Elnézést.
(#28148) Egy-két
Uh, egyre jobb ajánlatok pedig.A fene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Ryzen 7 9800x3d RTX 4070 ti
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest