Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-08-12 16:10:56

LOGOUT.hu

Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1333) sb válasza sebgutkopf (#1330) üzenetére


sb
veterán

Köszi.

A csatornakezelése jól hangzik és ezek a képmódok is, ha valóban így van.
Amivel eddig találkoztam (Samsung és LG-k) ott mindig volt vmi megkötés ezekre:
Ami egyezik, hogy PC módban nyilván az összes képjavítót kikapcsolják, azok elérhetetlenek lesznek. Amiben változó volt a tapasztalatom, hogy a az 1:1 mapping, vagyis a a nem méretezett képmód sok TV-n direktben szintén nem aktív, ha nem PC módban van, hanem vmi általános módban.
Pl. az LG-n úgy néz ki, hogy PC módban "nem méretezett" a képmód és minden képjavító "szürke". Ha 100Hz-et akarok (filmekhez), akkor PC mód kikapcs, ilyenkor viszont nincs "nem méretezett" mód, "eredeti" módba kell tenni és az élességet 50%-ra tenni, így megint éles, 1:1 pixel mappinges képet kapok.

A Samsungomon ugyanez: 100Hz miatt ki kell lőni a PC módot, emiatt nincs "nem méretezett", "16:9" módba kell tenni és élesség 0-ra húzni.
Haver LG-jén ua, mint a Samsungomon: 0-ra kell venni az élességet.

Tehát változó, de abban mindben egyeznek, hogy alapjáraton nincs 1:1 mappinges mód, amit csak beállít az ember és kész a tűéles kép.

És ez nem csak akkor van így, ha 100Hz-et akarok használni, hanem akkor is, ha a bemeneti 60Hz helyett 24/50Hz-et használok. Szintén ugyebár filmeknél... Mivel a PC mód csak 60Hz-es forrásnál aktív, így ebben az esetben szintén kikapcsolódik és ua jön, ami fentebb le van írva.

De ez a fent említett TV-knél jól be van lőve. Mivel, ahogy írtad, a különböző források is külön módoknak minősülnek így külön be vannak állítva. Ha a PC 60Hz-en ad ki jelet akkor PC módban kis input laggal megy, pl. játéknál. Filmre meg 24/50Hz-re vált a vga, a TV pedig átvált a PC módról... ahogy be van állítva a 100Hz és egyebek... plussz külön az élességgel az 1:1 pixel mapping.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.