Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-08-12 16:10:56

LOGOUT.hu

Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) daniel2121 válasza Gerisz (#1300) üzenetére


daniel2121
senior tag

Nem edge led hanem backlight.

(#1302) Gerisz válasza daniel2121 (#1301) üzenetére


Gerisz
addikt

Teljesen ledes?
Én azt olvastam, hogy LED-es, külföldi fórumokon is, de LG-nél is írják olyanra amire a gyártó meg azt írja, hogy Edge Led-es.

Ha tényleg így van akkor mi lehet a hátránya a többi TV-hez képest?
Mert nagyon tetszik és az ára is. Ennyiért nem kapok teljesen LED-es TV-t.

A 46PFL5605H/12 és a 46PFL5605H között mi a különbség?

[ Szerkesztve ]

(#1303) daniel2121 válasza Gerisz (#1302) üzenetére


daniel2121
senior tag

A leghitelesebb információk a gyártó honlapján vannak,ott pedig backlight van. Szerintem semmi különbség nincs a kettő között.

(#1304) pheco válasza sebgutkopf (#1298) üzenetére


pheco
csendes tag

Köszi a válaszokat. Sem az enyhe masszírozás, sem a stuck pixels repair programocskák nem segítettek. Mindegyik pixelnél az van, hogy a dpt progi fényerő skálájával játszva (240 és 0 között) 240-35 megvilágítási tartományban szépen homogének a környezetükkel (észre sem vehetők), de ahogy sötétitek 35 alá egészen nulláig, úgy "erősödik fel" a beragadásuk. Az lehet, hogy egy bizonyos feszültséget - hiba folytán - mindig kapnak, ezért nem tudnak sajnos kialudni. 2 méteres távolságból nem látszanak, de bosszant, hogy még 1 hónapos sincs a tv és 6 ilyen fénylő pontocskát fedeztem fel... Nálatok hibátlan a fekete képfelület?

(#1305) Znupi válasza pheco (#1304) üzenetére


Znupi
csendes tag

Nekem is van kettő, de csak közelről látom én is. Ennyire nem veséztem ki hogy fényerő illetve a kontrasztra mit reagál. Szerintem a tiedet már cserélik. Én nem foglalkoztam vele...

(#1306) atexati


atexati
csendes tag

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tud segíteni. 2 hete vettünk mi is egy Philips led tv t (32PFL5625), minden rendben van vele egyet kivéve éspedig néha furcsa jelenséget produkál ami a hangzását illeti, ugyanis néha meg meg akad a hang vagy inkább ugrik mint a lemez a lemezjátszón, nem tudom hogy érthetően leírtam e de remélem hogy valaki tapasztalt mar ilyet és tud segítséget nyújtani. Az a furcsa benne hogy ha a készüléket teljesen áramtalanítjuk akkor nem csinálja ezt a hang, de viszont ha csak a távirányítóról kapcsolom ki és a stand by állapotból kapcsoljuk be akkor csinálja ezt a furcsa jelenséget.
Persze ellenőriztem az összes kábelt hogy nem az e a baj hogy nem csatlakoznak rendesen de nem utána is produkálta ezt a dolgot, nem állandóan csinálja csak úgy kb. öt percenként de annyira zavaró mert teljesen elvonja a figyelmet olyan gyorsan is történik szinte alig felfogni de mégis megzavar a műsor vagy film nézésében.
Segítségeiteket előre is köszönöm.

(#1307) Daffni2 válasza atexati (#1306) üzenetére


Daffni2
addikt

Nemrégiben irtam ilyen problémára a lehetséges megoldást:firmware frissítés

"Aki ad,az nyer"

(#1308) temes69


temes69
aktív tag

Sziasztok!
Ilyen tvt vettem: philips PFL5605H. Az a problémám, hogy a számítógépes üzemmódot sehogyan sem tudom bekapcsolni. Állandóan szürke marad. Első konfigurálásnál hozzárendeltem az oldalsó hdmi-hez, ezt azóta már levettem, kipróbáltam mindhárom csatlakozót de semmi. Valakinek valami ötlete? Jó lenne ha be tudnám kapcsolni, mert akkor a képjavítókat filmnézés közben is tudnám kapcsolgatni.
Előre is köszi a segítséget!

(#1309) propery


propery
csendes tag

Hali!

Jóideje nézegetem már a neten az LCD/LED tv-ket vásárlási szándékkal, de valahogy mindig találtam valami kifogásolnivalót amiért nem vettem meg egyiket sem. Így jutottam erre a fórumra is, megtetszett amit a az 5605 és 7605 -ről írtak egyes userek. Eddig nem is foglalkoztam a philips márkával, mint lehetséges "célgéppel", de hogy az alacsony input lag miatt játszani is tudnék ezeken, és amúgy is meggyőző a képe, a kisebb felbontású adás sem rossz rajta, szuperjó fogyasztású - megtetszett. Elmentem hát ma egy "nemhülyék boltjába" , hogy meglessem a kicsikéket, de elég meghökkentő dolgot láttam. Az összes ott kiállított philipsnek: 5605, 7665, 6605, 8605 elég furán nézett a képe, közelebbről ilyen kásás, szemcsés volt a képe, mint amikor mondjuk egy fényképezőmmel iso 1600-ban csinálok képet - ami messzebbről összhatásként nem csúnya, de közelebbről nem túl bizalomgerjesztő. Én nem birizgáltam, állítgattam ott egy tv-t sem, de mindegyiken ugyanaz az adás ment, egy természetfilm, mondjuk amikor a gepárd a háttérben elkezdett spurizni, a képe eléggé széjjelcsúszott szegénynek... (mondjuk a többi tv-n sem volt sokkal különb). Szóval akkor ez most mi volt? egyik philips tv sem volt beállítva rendesen? mem voltak bekapcsolva a képjavító funkciók? a filmanyag ami ment valami hd adás féle volt, mert pl. a samsungon, sonyn jól nézett ki közelebbről is.
Lehet jövő héten, ha nyitva lesz, elmegyek a philips bemutatóterembe, és megnézem ott is, és viszek valami anyagot, hátha ki tudom próbálni.

(#1310) Barthezz2 válasza propery (#1309) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Megnyugodhatsz, otthon, beállítva, 100x jobb lesz, mint ott volt.
Alapbeállításokon túlszaturáltak a színek, a plafont veri a fényerő és a kontraszt, az összes képjavító cucc be van kapcsolva, aminek fele inkább csak ront rajta.

De szerintem nyugodtan menj be, és állítgasd át magad, úgy a biztos, hogy megtudd, megfelel-e neked. :)
De ne a gyári sémákat váltogasd, egyik sem az igazi. :N
Az LCD TV topicban volt linkelve egy teszt, ott meg voltak adva kalibrált beállítások hozzá, azt állítsd be.(ha nem találod, leírhatom majd, de most sietek, így nincs rá időm, hogy végigpötyögjem..)

Everybody lies.

(#1311) XTaki


XTaki
tag

szevasztok!

atovlastam a topicot, de igazabol meg vacilalok :

Philips 42PFL5405H lenne a befuto a maga 130k-s araval. tobbet nem birok kiadni :)

Szoval kerdes, hogy ez a mai kor technilogiajanak megfelel-e, avagy csak valami kifuto darab?

tobben rajongtak a Ambilight funkcioert...ebben pl nincs.

tulelem? :)

XTaki

(#1312) Turbobacsi válasza XTaki (#1311) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

tobben rajongtak a Ambilight funkcioert...ebben pl nincs.

tulelem?

--->

ennyi pénzért túléled (kifutó darab persze, azért ennyibe kerül)

[ Szerkesztve ]

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#1313) XTaki válasza Turbobacsi (#1312) üzenetére


XTaki
tag

mennyire van lemaradva a mostani elmezonyhoz kepest?
mit kellene hozzatennem, hogy erdemi javulast kapjak?
es melyik modell lenne az?

XTaki

(#1314) sb


sb
veterán

Sziasztok!

Engem is a PFL5606H foglalkoztat most, méghozzá a 52"-os változata.
Megnéztem egy tesztet, a színhűségéről nem sok jót írtak, ill. a betekintési szögre sem, de az más TV-nél sem láttam sokkal jobbakat. Kontraszt viszont igencsak jó és a fogyasztás is tetszett. A homogenitás szintén nagyon jó. Médialejátszó annyira nem érdekel, bár ha jól vettem ki azért az mkv-kkel elboldogul.

1-2 apró kérdésem lenne, ami nem derül ki tesztekből:
A képarány módok: Van-e olyan nagyítási módja, ami a 4:3-as képet teljes szélességben kiteszi úgy, hogy torzításmentes marad. Vagyis az alsó-felső részt levágja a képből.
Talán ez? "[A kép autom. nagyítása]: A kép automatikus nagyítása, hogy a lehető legnagyobb mértékben, torzításmentesen kitöltse a képernyőt. Fekete sávok jelenhetnek meg. Számítógéphez nem alkalmas."

Ill. ha ez a fenti működik, akár más képmódban is, működésre lehet-e bírni mindezt automatán? Jelenleg a Samsung 40A656-omra scart-on bekötött UPC boxnál úgy megy, hogy a "nagyítás" mód aktív. Ez a 4.3 képeket kinagyítja a fent leírt módon, de ha 16:9 csatornára váltok, akkor a TV automatikusan átvált 16:9-re. Majd 4:3 csatornánál vissza "nagyítás"-ba. Ez jó lenne ha megmaradna és nem kellene kézzel állítgatni. Legalább scart összekötésnél, de az se lenne rossz, ha HDMI-n is tudna ilyet.

És végül az utolsó kérdés, hogy nem PC módban van-e lehetőség 1:1 pixel mappingre akármilyen formában? (100Hz-et szeretnék használni PC-ről, HDMI-n meghajtva úgy, hogy megmaradjuk az éles kép.)
A manual alapján: "[Nem méretezett]: A legnagyobb felbontást biztosítja számítógép esetén. Csak akkor érhető el, ha a [Kép] menüben a [Számítógépes üzemmód] aktív."
De ez ált. más TV-knél is így van, PC módon kívül nincs "nem méretezett" mód... viszont trükközve - mondjuk az élességet 0-ra állítva - helyre szokott jönni az 1:1 pixel mapping ilyen esetben is. Itt is így van?

A képmódos kérdésekre nem csak 5605 tulajoktól várom a választ, gondolom ez inkább márkafüggő, mint típus...

[ Szerkesztve ]

(#1315) Daffni2 válasza XTaki (#1313) üzenetére


Daffni2
addikt

mit kellene hozzatennem, hogy erdemi javulast kapjak?

Például:
TX-P42CX3E - Panasonic - 106 cm-es HD plazmatelevízió

Elég komoly érdemi különbség lenne. :DDD ;]

"Aki ad,az nyer"

(#1316) XTaki válasza Daffni2 (#1315) üzenetére


XTaki
tag

valamiert a plazmaban nem bizom...
foleg, hogy idonkent otthagyom a cuccot es orakig nem nyulok hozza...felnek a beegesrol...

XTaki

(#1317) sebgutkopf válasza sb (#1314) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A képarány módok: Van-e olyan nagyítási módja, ami a 4:3-as képet teljes szélességben kiteszi úgy, hogy torzításmentes marad. Vagyis az alsó-felső részt levágja a képből.
Talán ez? "[A kép autom. nagyítása]:

Van rá mód. Viszont ez nem a kép autom. nagyítás esetén a tv nem vág le képrészletet, hanem a lehető legnagyobbra nagyítja a képet részlet vesztés nélkül. A 4:3 torzítás nélküli nagyítására a 16:9 arány fix kiválasztása alkalmas. A képfelület automatikus kitöltése már torzítja a képet.
Tehát a 16:9 arány kiválasztásával, ha a jel 4:3-as, akkor levágja amit kell, míg 16:9-es jel esetében nem csinál semmit eleve ki van töltve a kép.

Hdmi-n a méretarány beállítást célszerű a forrás készüléken beállítani, hogy milyen 1080-as jelet küldjön és a tv-n a nem méretezettre állítani. Persze lehet mókolni más megoldással is kérdés a jelforrás mit tud.

A nem méretezett mód elérhető bármely hdmi jel esetén, valamint full hd tv adás esetén is. Ilyenkor valóban megvalósul az 1:1 pixel mapping.

(#1318) sebgutkopf válasza XTaki (#1311) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Mostanában divatos lett évente teljesen új készülékcsaládot kiadni. Ennyi idő alatt persze lehet érdemi technikai változás is, de igazából nem minden évben van valós ugrás a technológiában. Bizonyos években jön valami igazi újítás, míg máskor csak új design, vagy áttervezett menü stb...
Amíg panelből illetve a vezérlő elektronikából új generáció nem jön, addig a kép és szín minőség nem változik. Egy egy újabb technológia bevezetésekor a frissített modellben már finomított verzió van az első példányokhoz képest. Ha egy technológia már nem újdonság, akkor ott az érdemi javítások már megvannak.
Tehát ha jól választasz készüléket, akkor nem lesz semmi kényszered arra, hogy 2 évente újat vegyél helyette.
Nekem pl kimondottan heppem volt, hogy inkább vettem a ccfl világításos 5405-öt mint egy foltos edge ledes drágább készüléket. Szintén nem szeretem a túlszaturált képet, a természetesebbre törekszem (mások azt mondják erre, hogy fakó) és erre könnyebb rávenni a ccfl-es panel elektronikáját. A sokat emlegetett fogyasztási különbség se valami hatalmas. Gyári adat szerint a tipikus teljesítményfelvétel 40"-os ledes esetén 84W, míg a 42" (nagyobb méret) ccfl esetén 95W. Kemény 11W a különbség. A valós érték persze a te beállításaidtól függenek. Nálam este 65W, nappal 105W a fogyasztás.

Szóval a kérdés mi és mennyiért jön helyette? Ennyi pénzért kapsz-e jobbat, vagy mennyivel többet áldoznál egy valóban jobb készülékre?

(#1319) sebgutkopf válasza pheco (#1304) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Nekem 1 db döglött subpixelem van. Egy kék subpixel lényegében állandóan fekete. Közelről lehet látni és subpixel lévén csak bizonyos színek esetén észlelhető az adott felületnél. Már 1m-ről se látni, szóval nem érdekel. Ez amúgy is benne van az iso szerinti tűréshatárban.
Kérdés, hogy nálad teljes pixel a hibás vagy csak sub. 6 db esetén (attól is függ hol vannak) már előfordulhat, hogy gariztatni lehet.

(#1320) sb válasza sebgutkopf (#1317) üzenetére


sb
veterán

Köszi. Amit eddig láttam TV-ket ott a 16:9 mód a 4:3-at széthúzta torzra. Ez a kinagyítást így tetszik, ahogy írod.

A nem méretezettnél meg akkor bármilyen forrás esetén van lehetőség és a képjavítók (és 100hz) is aktív marad...? Akkor ilyen szempontból gázos a manual.

Neked milyen típusod van pontosan?

szerk: A HDMI-s arányok meg valóban jelforrás függőek elsősorban, csak mivel ott ált. szabványos 1080i van, amiből nincs 4:3 megfelelő, így a boxok a 4.3-as képet is ilyen módban adják, fekete csíkokkal, tehát marad az a megoldás, hogy a TV oldalán kell vmit kezdeni a képméretezéssel.

(#1321) XTaki válasza sebgutkopf (#1318) üzenetére


XTaki
tag

hasonlokepp gondolkodunk, habar az a vilag, amikor a 10 eves CRT-m meg mindig megvan, mukodokepes, mar elmult, szinte biztos vagyok benne, hogy kb 5 evre fogok venni TV-t.

"Ennyi pénzért kapsz-e jobbat, vagy mennyivel többet áldoznál egy valóban jobb készülékre?"

mindket opcio erdekes lehet, kapok-e jobbat ennyiert...
illetve van-e generacios ugras mondjuk 10-20-30 ezerert tobb penzert...

XTaki

(#1322) Ropy


Ropy
csendes tag

Sziasztok

Vettem egy philips pfl5625H típusú tv-t. A bajom az vele, hogy időnként nem hajlandó széthúzni a képet hanem az oldalán hagy egy fekete csíkot. A szolgáltató a T és iptv megy. A set top box-on beállítottam többféle módon is már a képernyőt illetve a tv-n is a képet. Mindkét esetben próbáltam mindegyik beállítást. Ami érdekes, hogy valamikor megcsinálja és széthúzza a széléig van amikor nem. Továbbá amikor megcsinálja akkor is baromi lassan 10-15mp késéssel és ha hozzá nyúlok a settopboxos távnyomóhoz akkor összehúzza megint. Sőt van olyan hogy bizonyos reklámoknál még annál is jobban széthúzza, hogy a logo is alig látszik a képben. Mi lehet az oka mit kéne másképp csinálni? Firmwaret még nem frissítettem azt ma este akarom megcsinálni. Tippek ötletek esetleg hasonló tapasztalat? Illetve még azt is kérdezném, hogy néha szinte merem állítani, hogy a crt tvmnek sokkal jobb képe volt mint ennek itt. Pl a logo körül pixeles szóval mintha a felbontás nem lenne elég nagy. (hmdi kábelen próbáltam) Tudom ez csak tv adás nem hd film de azért kicsit gáz... :(((

Segítségetek előre is köszönöm

(#1323) penell1234


penell1234
tag

Sziasztok! Lenne egy nagyon hülye kérdésem van nekem egy Philips 32PFL9632D10 LCD TV ami nagyon szuper kis tv és 2008-as. Van benne USB és az érdekelne ha az USB foglalatba tennék egy WIFI képes adaptert akkor működne a tv és számítógép között a dolog?

(#1324) sb válasza sebgutkopf (#1318) üzenetére


sb
veterán

Én is kb. így gondolkodom. :) Azzal a kiegészítéssel, hogy sokszor egy kiforrott technológiát inkább visszafelé fejlesztenek, amíg nincs új. Lásd edge-led, 10 helyett sok helyen 8 bites panelek, elektronikák, stb...

Én most egy Samsung 55C650-et néztem ki, épp hasonló megfontolásból: most még viszonylag jó áron lehetett kapni, CCFL, míg a 2011-es modellek már elvileg mind edge-ledesek az alsóbb szegmensekben felhős képpel. Csak kicsi lemaradtam, már nem kapni jó áron, ill. kicsit túl nagy is lett volna (40-ről meg a 46/47-es váltást túl kicsinek tartom. :)), így láttam most meg az 52PFL5605-öt, mint kompromisszumot. Ráadásul a backlit led mégiscsak szimpibb a CCFL-nél, ez nem edge...

A fogyasztás érdekes kérdés. Otthon van egy 42LD450 is, ami 65W-ot eszik átlag, ez alapján azt mondanám a led már nem lehet jobb annyival, hogy megérje. De 52-55"-ban amiket most nézegettem, szvsz a 120-140W meglenne, míg erre az 52-es 5605-re kalibrálva 60W körülit írtak. Ez kiugróan jó.

(#1325) Beatbox


Beatbox
csendes tag

Sziasztok,

már 1,5 éve van egy 32PFL8604-es Ambilight-os TV-m, és most a másik régit is szeretném lecserélni a TV-t egy 40 v 42-esre. Főképp TV/DVD nézésre használnám. Miután nagyon szeretem az ambilight-ot, ezért marad a Philips, de a két kiszemelt között elég nagy különbségek vannak:
40PFL7605H
42PFL7685H

Nézegettem itt a fórumot, és láttam, hogy a 40-es Sharp panellel van, míg a 42-es LG-vel van szerelve. Igazából az érdekelne, hogy melyik a jobb választás a kép szempontjából.

Köszi a válaszokat.

(#1326) sb


sb
veterán

Még egy kérdés az 5605-höz.
A csatornalistát egybevonva kezelik? Analóg és digitális (T és C) lehet egy listában vagy ezek különböző módok? Csatornaváltás mennyire gyors?
PVR funkció nem is hekkelhető benne, ugye?

(#1327) sebgutkopf válasza sb (#1324) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Kalibrált állapothoz tartozó fogyasztást nem érdemes a tipikus gyártói fogyasztással összevetni. A kalibrált mindenképpen alacsonyabb fogyasztást eredményez elviselhető fényerővel és nem szemkifolyató kontraszttal. Természetesen a nagyon nagy képméreteknél már kijön a led előnye fogyasztásban, máskülönben 50" fölött már jobban elszabadulhatnának a wattok.

(#1328) sb válasza sebgutkopf (#1327) üzenetére


sb
veterán

Nem a gyári adattal vetettem össze. Gyári adat pl. az említett 47LD450-re asszem 190W, a kinézett 55C650-re meg még több. Kalibrálva lesz az előbbiből 70W körül, utóbbiból - kb. - 110-130W, ha minden igaz. Ehhez képest a ledesekre én is -10-20W-ot olvastam, de ez a 60-70W-os mérés elég meggyőző volt az 5605-nél.

(#1329) sebgutkopf válasza sb (#1326) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Én a kábel tunert DVB-C használom. Az megtalálta a digitális és az analóg kábel csatornákat a rádió adókkal együtt és egy listába tette az egészet. A csatorna számozásban különíti el őket. Tehát 1-től 80-ig vannak a digitális csatornák. 100-tól az analógok és 1000-től a rádiók. A köztes csatorna számok természetesen nem jelennek meg, így nem kell őket átléptetni. Szerintem ez a megoldás teljesen logikus, amikor beüzemeltem a tv-met pont azon gondolkoztam, hogy így kéne majd átrendezni a csatornakeresés után, de amikor készen volt örömmel láttam, hogy a készülék is így gondolta. Kábel és antenna mód között nem tudom, hogy megy a váltás, vagy kell-e.
Hát egy CRT tv sokkal gyorsabban vált csatornát. Ha egy csatorna pedig HD akkor még lassabb. Tudtommal más tv-knél is lassú a hd adásokra váltás.

[ Szerkesztve ]

(#1330) sebgutkopf válasza sb (#1320) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A nem méretezettnél meg akkor bármilyen forrás esetén van lehetőség és a képjavítók (és 100hz) is aktív marad...? Akkor ilyen szempontból gázos a manual.

Nem méretezett csak 1080-as jel esetén lehet akár pc, média lejátszó, vagy full hd tv adás. A tv natív felbontásától kisebb jel esetén ez a funkció nem érhető el.
Ezeknek a tv-knek van kb 6 képmódjuk + 2 egyéni. Ezek külön külön paraméterezhetőek mind képbeállításban és képjavítási funkciók tekintetében kedved szerint. Mindegyik meg is jegyzi mit csináltál. Ezeken felül van pc üzemmód is, de a képjavítókat bármely más módban is teljesen kikapcsolhatóak. Ezen témák között később már gyorsan lehet váltani, ha kéne. Tehát a 100Hz is kedved szerint lehet ki illetve bekapcsolva a nem méretezett esetén is, és a pótképeket bepakoló mittudom én milyen motion is kikapcsolható (vagy be több fokozatban) a 100Hz-el együtt vagy nélkül. A pc mód lényegében egy gyorsított beállítás, amivel ezeket a színmanipulátorokkal és minden input lagot növelő dologgal egyszerre kilövi.

Nekem amúgy 42"-os 5405-öm van. Tudtommal csak a panelben van a különbség az 5605-höz képest a menü és minden más tudása azonos, így használat szempontból nincs eltérés. Nem hinném, hogy kevesebbet tud az 5605 :)

(#1331) sebgutkopf válasza XTaki (#1321) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Az elsőre a válasz talán egyszerű. Ennyiért ennél jobbat nem valószínű, hogy kapsz.

A második már pénztárca függő, hogy monjuk 50k többletért van-e olyan, ami valóban annyival jobb? Esetleg tud valami olyan többletet, ami neked nagyon tetszik, vagy kell. Ár/teljesítményben a drágább modell ugyan nem lesz versenyképes, ez sosincs arányban, ezért kérdés, hogy van-e valami ami meg tudja fogni a fantáziádat.

(#1332) XTaki válasza sebgutkopf (#1331) üzenetére


XTaki
tag

koszonom a valaszokat!
igyekszem mihamarabb megvenni! :)

XTaki

(#1333) sb válasza sebgutkopf (#1330) üzenetére


sb
veterán

Köszi.

A csatornakezelése jól hangzik és ezek a képmódok is, ha valóban így van.
Amivel eddig találkoztam (Samsung és LG-k) ott mindig volt vmi megkötés ezekre:
Ami egyezik, hogy PC módban nyilván az összes képjavítót kikapcsolják, azok elérhetetlenek lesznek. Amiben változó volt a tapasztalatom, hogy a az 1:1 mapping, vagyis a a nem méretezett képmód sok TV-n direktben szintén nem aktív, ha nem PC módban van, hanem vmi általános módban.
Pl. az LG-n úgy néz ki, hogy PC módban "nem méretezett" a képmód és minden képjavító "szürke". Ha 100Hz-et akarok (filmekhez), akkor PC mód kikapcs, ilyenkor viszont nincs "nem méretezett" mód, "eredeti" módba kell tenni és az élességet 50%-ra tenni, így megint éles, 1:1 pixel mappinges képet kapok.

A Samsungomon ugyanez: 100Hz miatt ki kell lőni a PC módot, emiatt nincs "nem méretezett", "16:9" módba kell tenni és élesség 0-ra húzni.
Haver LG-jén ua, mint a Samsungomon: 0-ra kell venni az élességet.

Tehát változó, de abban mindben egyeznek, hogy alapjáraton nincs 1:1 mappinges mód, amit csak beállít az ember és kész a tűéles kép.

És ez nem csak akkor van így, ha 100Hz-et akarok használni, hanem akkor is, ha a bemeneti 60Hz helyett 24/50Hz-et használok. Szintén ugyebár filmeknél... Mivel a PC mód csak 60Hz-es forrásnál aktív, így ebben az esetben szintén kikapcsolódik és ua jön, ami fentebb le van írva.

De ez a fent említett TV-knél jól be van lőve. Mivel, ahogy írtad, a különböző források is külön módoknak minősülnek így külön be vannak állítva. Ha a PC 60Hz-en ad ki jelet akkor PC módban kis input laggal megy, pl. játéknál. Filmre meg 24/50Hz-re vált a vga, a TV pedig átvált a PC módról... ahogy be van állítva a 100Hz és egyebek... plussz külön az élességgel az 1:1 pixel mapping.

(#1334) Dzsano


Dzsano
tag

Mi is most tervezzük (anyák napjára) venni egy 42pfl5405-öst. ennyi pénzért szerintem megéri. Az agyondícsért Samsung C650 tud kb ennyit, de ott meg elhallgatják a képfrissítést, ami a Philipsnél 2 ms. A Samunál szvsz lesz az 5 is.

Más: a régebbi, de kitűnő házimozi rendszerhez simán hozzá tudom kapcsolni, mert van rajta digitális koaxiális hang kimenet, ami az újabb modelleken nincs. Ez is fontos, mert nem minden HDMI.

Szombaton megnézzük, jövő héten rendelés lesz. Ha megérkezik írok róla.

(#1335) sb válasza Dzsano (#1334) üzenetére


sb
veterán

Hát mondjuk ez a képfrissítési adat nem sokat ér. Az 5605-re is 2ms-et írtak a tesztben mégis lehúzták eléggé. Állítólag jól látszik a panel lassúsága a gyors jeleneteknél.

(#1336) pheco válasza sebgutkopf (#1319) üzenetére


pheco
csendes tag

Köszi! Lehet tudni, a Philips pontosan milyen garanciát vállal pixelhibára? Mit jelent, hogy nem mindegy, hol vannak a hibás pixelek?

(#1337) Ropy válasza Ropy (#1322) üzenetére


Ropy
csendes tag

Közben megtaláltam mivel volt a gond. A set top boxon is van egy gomb amivel a képarányt lehet állítani amivel már állandóan széthúzza a képet. Így már használhatóbb a dolog bár az eleve széthúzott képeknél szintén meg kell változtatni ha oda kapcsolok. A firmware frissítés nem hozott látványos nagy változást bár a tv valami 75.xxx.xxx szoftverrel jött és most már 140.32.000 van rajta ami biztos számít. A gyors mozgásnál a tv műsorban valóban láttam én is áthúzást de ezt inkább az adás minőségére fognám. Hd filmek képe gyors mozgásnál is nagyon jó és éles az xboxról már nem is beszélve. :C

(#1338) sebgutkopf válasza sb (#1333) üzenetére


sebgutkopf
őstag

De ez a fent említett TV-knél jól be van lőve. Mivel, ahogy írtad, a különböző források is külön módoknak minősülnek így külön be vannak állítva. Ha a PC 60Hz-en ad ki jelet akkor PC módban kis input laggal megy, pl. játéknál. Filmre meg 24/50Hz-re vált a vga, a TV pedig átvált a PC módról... ahogy be van állítva a 100Hz és egyebek... plussz külön az élességgel az 1:1 pixel mapping.

Ezt azért egyszer be kell állítani, valamint ha különböző beállításokat akarsz használni eltérő jelforrások esetén, akkor mindegyikre használj külön smart képmódot. Utána a kiválasztott módot megjegyzi az adott bemenethez.
Saját példa:
Média lejátszó hdmi-n küld 1080/60p-s jelet értelem szerűen 16:9 arány beállításával, az egyik egyéni módot használom rá, nem méretezett módban és 100Hz aktív, de a motion akármik és minden dinamikus szar kikapcsolva, egyéni fahér egyensúly beállítással és az általam kedvel kontraszt, szín, fényerő és gamma beállításokkal. A média lejátszó tud 24p módot, így ha a lejátszandó anyag 24p-s, akkor úgy küldi a jelet. Amint ezt a tv megkapja az is átvált 24p módba. Lényegében semmi teendőm csak indítom a filmeket és a tv meg megjeleníti tökéletesen.
Tv nézés esetén HD adásnál be van állítva a nem méretezett mód a 100Hz stb, míg sima digitális csatorna esetén automatikus nagyítást használok (nem szeretem, ha levágásra kerül valami a képből, illetve a torz képet egyáltalán nem tolerálom). Itt egy másik smart módot használok kicsit erősebb színekkel mert a tv jel nem olyan jó mint egy mkv fájl.
Azt még nem néztem, hogy analóg adás esetén szintén külön megjegyzi-e a képarányt és módot, mivel nincs okom az analóg csatornát nézni, ha már jön digitálisban.
DVD esetén a dvd lejátszónál beállítottam a 16:9 képarányt és a tv-n talán szintén 16:9, vagy automata nagyítás nem tudom már ritkán nézem.

Az egész lényege, ha egyszer számodra szimpatikusan beállítod, akkor utána csak a jelforrások között kell válogatnod és a tv-t nem kell piszkálni.

PC mód mellett van a smart módok között egy game mód, ami szintén kikapcsol minden elektronikát és hasonló a pc módhoz (talán azonos is). Annyi, hogy a fehéregyensúlyát egy egyéb képi beállítását érdemes átprogramozni nézhetőre, mert alapból túl hideg és túlhúzott a fényerő, ezeket korrigálni kell egyszer. Ebben a módban viszont ki van kapcsolva a 100Hz, ami egyébként visszakapcsolható. Nyilván ez a mód arra van optimalizálva, hogy minél kisebb legyen az input lag.

(#1339) sebgutkopf válasza pheco (#1336) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A szabvány ISO előírás szerint vállal mint a legtöbb gyártó.
Monitoroknál a Samsung és az LG kivétel, mert ők vállalnak 3 nap csere garit akár 1 subpixelre is, de a tv-knél szerintem ők se vállalják ezt be.

Az iso szabványosban benne van, hogy 1 millió pixelen hány hibás teljes pixel, vagy subpixel, illetve ezek kombinációja elfogadható. A súlyozásban szerepet kap, hogy hol van a hiba. Tehát a kép közepén lévő hiba súlyosabb gond mint a szélek felé.
Azt tudom, hogy relatíve sok hibát enged a szabvány, de fejből nem tudom a pontos paramétereket rá kéne keresni.

(#1340) sb válasza sebgutkopf (#1338) üzenetére


sb
veterán

Persze, az egyszeri beállítás nem téma, én is így értem el a fenti működést. Azt hiszem kicsit túlbeszéltük a témát. :)

Úgy látom, hogy kb. ugyanúgy használjuk a TV-t, mármint az előre beállított módokkal.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy itt is van-e ilyen a Philipsnél, ill. nincs-e vmi olyan tiltás, ami nekem kellene és nem lehet beállítani. (Pl. az 1:1 pixel mapping mód)
De a részletes leírásokból úgy tűnik, hogy nincs és elég jól konfigolható.

Köszi a segítséget!

(#1341) pepi76 válasza sebgutkopf (#1299) üzenetére


pepi76
csendes tag

Szia!
A képernyőszélek változtatásával csak kicsit befelé lehet állítani, tehát mégjobban megnyúlnak az alakok. A másik állításnál meg csak felfelé vagy lefelé lehet állítani a teljes képet.
Azért köszi!
Másnak nincs vmi tippje, hogyan lehet avi-s filmeket amiket felfelé nyújt a tv rendes méretben megnézni? (PC rendben viszi, usb-ről ilyen gagyerák)
Köszi

(#1342) pepi76 válasza sb (#1314) üzenetére


pepi76
csendes tag

A betenkintési szög sztem katasztrófális.... Bár lehet, hogy én túlreagálom, de a tv elhelyezését vedd figyelembe, és vigyél magaddal pendrive-on vmi filmet kipróbálni egy üzletbe, mert a demók "kicsit" túl jók :-)

a képe szerintem szép, a távirányító gagyi (pl a teletextet 2 gombnyomással lehet elérni az időzített kikapcsolást meg 100 lépésből, persze ha ezeket nem használod akkor tökmindegy)

(#1343) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Mivel elromlott a nemrég vásárolt Philips 5605-ös tv-m, de természetesen garanciális volt, így most,egy új készüléket kell helyette választanom. A cég felajánlt helyette egy 5606-osat. Ez ugye az idei modell. Input lagban es is elég gyors? Jó választás lenne?

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#1344) Daffni2 válasza adamssss (#1343) üzenetére


Daffni2
addikt

Szerintem nem jó választás,mert az már Edge LED -es.

"Aki ad,az nyer"

(#1345) adamssss válasza Daffni2 (#1344) üzenetére


adamssss
veterán

És az amelett, hogy vékonyabb miben tud kevesebbet?
Ha jól tudom, már az edge-ek is tudnak majdnem teljesen homogén megvilágítást adni.
Régen lehet h hátrány volt de az új modellek már kb azt tudják mint a back ledesek.

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#1346) Daffni2 válasza adamssss (#1345) üzenetére


Daffni2
addikt

az új modellek már kb azt tudják mint a back ledesek.

Ezt még nem tapasztaltam.

Talán a felsőbb kategóriás készülékek esetében van némi javulás, de az sem igazán jó. Véleményem szerint.

"Aki ad,az nyer"

(#1347) adamssss válasza Daffni2 (#1346) üzenetére


adamssss
veterán

Sajnos az a baj, hogy nem biztos, hogy tudnak még adni a régiből mert az már kifutó modell...
Szerinted mit tegyek?
Fogadjam el az újat? Annyira azért nem lehet rossz, nem?

Köszi

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#1348) Daffni2 válasza adamssss (#1347) üzenetére


Daffni2
addikt

Akkor adjanak csereutalványt és vedd meg itt:[link]

Annyira azért nem lehet rossz, nem?

De, annyira rossz.
Megnéztem tüzetesen, mert egy ismerősöm is akart venni, mondván csak újabb tipus, aztán letett róla, olyat vett mint az enyém. ;]

Egyébként 6606 akart lenni nem? 5606 nincs a Philips oldalán sehol.

[ Szerkesztve ]

"Aki ad,az nyer"

(#1349) adamssss válasza Daffni2 (#1348) üzenetére


adamssss
veterán

Megpróbálom.
A philips-el az a baj hogy már az összes tv-je edge ledes... Kivéve a 9xxx szériát. Az meg kicsit drága.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#1350) sb válasza pepi76 (#1342) üzenetére


sb
veterán

Ezeket nem használom, bár láttam a menüjét egy youtube videoban, hááát nem fogott meg engem sem. :)

Ma megnéztem a 46-ost az MM-ben, én nem láttam problémát a betekintési szögben. Legalábbis ennél láttam rosszabbat. Nekem PVA-s Samsungom van, annak elég jó, csak épp a tükröződő képernyő miatt nem lehet belőle semmit látni. :D
Otthon szülőknél LG IPS panellel, annak elvileg erőssége a PVA-hoz képest is, mégis nagyon szürkül oldalra, szinte azonnal. Nagyon zavaró, pedig nem vagyok rá érzékeny annyira.

Szóval ehhez képest itt a 46PFL5605-nél semmi ilyen drasztikusan zavarót nem láttam.
Néha oldalról is nézzük egyébként, de jellemzően szemből.

Egyébként az 52"-esben milyen panel van?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.