Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-08-12 16:10:56

LOGOUT.hu

Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) Alien! válasza Digitalis (#26998) üzenetére


Alien!
senior tag

a 8303-nak is vannak nyűgjei lásd az legutóbbi Netflix-drm para, de összességében egy igazán jó Philips lcd tévé, ahol a HDR kifejezetten rendben van. Az, hogy ki mit vesz észre, sok mindentől függ. Nekem is azzal jöttek a szervízbe, hogy ritka az olyan vásárló aki ilyen dolgokat észrevesz, mert nagy részük tévézik vagy netflixezik max és nem néz hdr mkv-t pl.

(#27002) Digitalis válasza Alien! (#27001) üzenetére


Digitalis
senior tag

Av-n linkelt hdr képek, tényleg szörnyűek. Én még elbszni sem tudnám úgy. Sőt a "magon" a legutóbbi új eljárással készült DV-k, rendre hibátlanok, nagyon jók. Hálózaton keresztül mind tökèletesen mennek. Akár a 140GB-os is. Jóval szebb, színben,dinamikában a HDR-től. Ez az un. új DV. eljárást, meg a 2020- as LG-k már nem viszik. Megvonták ezt a profilú DV licenszet belőlük, egyel régebbi LG-kel meg ok.

[ Szerkesztve ]

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#27003) koppasz1986 válasza MEXX_85 (#26983) üzenetére


koppasz1986
tag

Az enyém is elég trágya... igaz 70pus7505-ös de nekem is ugyanez a gondom a színek érdekesek zöldesek.. mondjuk az enyém élesnek éles de a hdr filmeknél valahogy nem az igazi.. igaz ez előtt a tv előtt még sosem láttam hdr filmeket nincs mihez viszonyítanom, de gondolom, hogy nem ilyen hugynak kellene lennie... Irtam nekik kijöttek megnézte egy idős ember olyan 70 meg a halál közti, lökött egy sablon dumát meg hogy ennek ilyennek kell lennie... már beakartam neki szólni, hogy te aztán tudod mikor még a feketefehér tévéken nőttél fel... mutattam neki pár filmet mi a gondom, de csak annyit mondott a filmekkel lehet probléma nem pedig a tv vel... igen mondom az ncore-on az összes hdr remux film biztos mind szar minőségü.. hozott magával pendrive-on pár demót azt berakta, azt mondja ezen nem lát problémát hát mondom a demók tudom, hogy jól néznek ki rajta, de nem demókat akarok egész nap nézni a tv-n. Azt mondta ő nem lát problémát a tv-vel hiába is vinné el ezzel nem csinálnának semmit... Rákötöttem neki a számítógépet, kérdem miért vált zöldre az egész kép ha rgb színteret állítok be? Annyit mondott rá nem tudja... meg hogy lehet a kábel rossz... mondjuk ebben talán lehet valami bár nem hiszem, mert ahogy elkezdek számitogépről filmezni helyre állnak a színek, de majd veszek egy minoségi hdmi-t azt azzal kipróbálom. A lényeg azt mondta ez a kép jó azt elment... Többen azt irják itt, hogy a gyári képbeállítások is jók, hát nem tudom hogy lehet jó nekik a sok képjavító szarság bekapcsolva alapból túlszaturált az egész meg alapból bevan kapcsolva ez az interpolált mozgás ami meg-meg akad néha, de gondolom akkor nekik az én tévém is tetszene... Haveromnak van egy kb 3 éves 140 centis ips paneles hát ezerszer jobb kép van az övén

(#27004) anrab válasza Alien! (#26995) üzenetére


anrab
addikt

Az lehet de Ő azt össz képről beszélt.
Egyébként azért vettem oledet mert nagyon lesilányították a felhozatalt.

(#27005) MEXX_85 válasza koppasz1986 (#27003) üzenetére


MEXX_85
tag

Igen.... Párom is egyből lefikazta.. Inkabb a pus7304... A bevilagitassal mint ez a olajfestmény.. Semminek nincs èle.. De ezt ha vissza viszem akkor nem is tudom mit vegyek... 240e ft volt plafon.. Lehet semmit.. A lg 43lm660nak meg mindig jobb a kepe.. Pedig már van vagy 10eves...

[ Szerkesztve ]

(#27006) MEXX_85 válasza dino_m (#26991) üzenetére


MEXX_85
tag

Es neked nincs ez a hdr probléma? Élesség...? Illetve arnyekoklasok mintha 16 bites lenne a kép.. Lehet ezt vissza viszem es rendelek egy 8505ot a telekomtol akkor mert en ezt nem nezem így.. Párom aki nem nézi ugy mint én, o is aztmondta higx 30 e ftot nem ér.. Annyira csúnya a képe..

(#27007) Alien! válasza Digitalis (#27002) üzenetére


Alien!
senior tag

A DV filmek 7304-en nekem is szépek voltak, de egyrészt 10-ből kb 2 indult el, és csak a belső lejátszó vitte rendesen, a többi csak hdr-ben. Nem azért látsz hatalmas különbséget ezeken a tévéken, mert a DV ennyivel jobb, hanem azért mert csak azzal foglakoztak a fejlesztők rendesen a Netflix miatt. Erre volt jó a HDMI-s Netflix trükk.

(#27008) Digitalis válasza Alien! (#27007) üzenetére


Digitalis
senior tag

Az alábbiúj eljárású DV profilokat a TV belső lejátszója, direktben, vagy smb-n, minden további nélkül ,kiválóan viszi. (10ből 10et)
Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, Blu-ray compatible
SMPTE ST 2094 App 4, Version 1, HDR10+ Profile B compatible , illetve Mel sl 8.1 Dolby Vision profil. A HDR10 is nagyon klassz, de ezek a DV profilok még attól is láthatóan különbek!

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#27009) Digitalis válasza Digitalis (#27008) üzenetére


Digitalis
senior tag

Az is mekkora blama, hogy a legelterjedtebben használatos Single track, dual layer, MP4 konténeres, MEL-re konvertált DV-ba a legújabb LG-k rendre belefulladnak, (lespórolták belőlük a DolbyVision licencet és a DTS dekódert is…) 2016-19-ig gyártottak meg gond nélkül viszik.

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#27010) dino_m válasza MEXX_85 (#27006) üzenetére


dino_m
senior tag

Az élességgel semmi bajom. A HDR más kérdés, mert többféle forrásból más-más eredmény. A letöltött HDR tartalmakat nem venném etalonnak, mert azok között is változó a minőség. PC-ről szoktam még filmeket nézni, de ha HDR tartalomról van szó, akkor inkább már rászoktam, hogy külső vinyóra töltöm és a TV lejátszóját használom. Így is van hiba százalék, de jóval kevesebb. Viszont az tény, hogy a HDR nélküli 4K tartalmak azok brutálisan jelennek meg. Épp tegnap este jegyezte meg az asszony, egy dzsungel fölött repülő képre, hogy még a fákon a levelek is kivehetők voltak. Szerintem érdemes lehet némi időt rááldozni, hogy kicsit kiismerd, hogy mit tud ez a TV, mert nem hiszem, hogy az 58PUS8535 és a 8505 között bármilyen technikai különbség lenne, hacsak nem hibából adódnak a tapasztalataid, de akkor tényleg inkább küldd vissza, amíg lehet.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27011) dino_m válasza Digitalis (#27009) üzenetére


dino_m
senior tag

Nálam is legalább akkora szerepe van a Dolbynak és a DTS-nek, mint a képminőségnek és ebben a kategóriában a Philips mellett kötöttem ki. A 7304 után kezdtem megbánni, de ez a 8505 jó választás volt.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27012) blakey válasza Digitalis (#27009) üzenetére


blakey
titán

A Dolby Vision profiljai nem új keletűek, ez már régóta így van. A licence nem a TV-k lejátszójához van hanem a megjelenítéshez, nem spóroltak le semmit és sehol nem írja le egyetlen TV-gyártó sem, hogy a lejátszója milyen DV profilokat játszik le kötelező jelleggel. Az, hogy most egyik TV lejátszója sikeresen lejátszik egy profilt az nem jelenti azt, hogy a következő firmware-el is így lesz vagy épp fordítva. Egy 4 éves UHD Blu-ray lejátszó lejátssza az összes DV profilt, viszont ami esetleg újdonság lehet az a konténerekben való változtatás amiről a gyártók nem tehetnek vagy nem is akarnak tenni, az a közösségi fejlesztés és "ügyeskedés" eredménye, arra semmit nem szabad alapozni, egy klikkel letiltják a gyártók ha épp úgy van kedvük. Nem érdemes szórakozni a DV profilokkal, ha kell a DV akkor olyan lejátszót kell venni ami mindezt tudja, vagy olyan anyagot kell beszerezni ami 100%-osan menni fog az eszközön.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27013) MEXX_85 válasza dino_m (#27010) üzenetére


MEXX_85
tag

Ez a baj.. Hogy pl az 58gbos avatar ami a 7304en olyan volt vlc lejátszón mint ha oledet neztem volna.. Kis tulzassal persze.. Most... Hát szürke az egész.. Felveszem a színt leveszem.. Olyna mint ha regi 3d lg tvt néznek szemuveg nekünk annyira homályos némelyik tartalom... Külső winyorol neztem.. Es meg a tekeresnel meg akadt is.. Várni kellett higy betöltson.. De képe... Förtelmes...

(#27014) Voice24


Voice24
őstag

Hali!
7502-n Netflixet nézve hogyan tudom megnézni a képinformációkat? A távirányítón nincs infó gomb, a + gombra nem csinál semmit. Sima tévézésnél a navigációs balranyíl vagy a + gomb hozza elő az infókat, Netflixnél a + gomb halott, a balranyíl meg visszatekerésre jó.

[ Szerkesztve ]

(#27015) blakey válasza Voice24 (#27014) üzenetére


blakey
titán

Philips remote app-al van info gomb.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27016) Alien! válasza dino_m (#27010) üzenetére


Alien!
senior tag

"Viszont az tény, hogy a HDR nélküli 4K tartalmak azok brutálisan jelennek meg."

na itt a baj, vicc, hogy ezeken a tévéken szebb az SDR, mint a HDR. Tapaszalataim szerint még a fényerő is nagyobb ilyenkor. :F

(#27017) dino_m válasza Alien! (#27016) üzenetére


dino_m
senior tag

Szerintem ez a HDR dolog még túl új az otthoni felhasználásban. Nekem már az is tök jó, hogy tudok otthon jó minőségű 4K tartalmat nézni. És igazából még ebben se kényeztetnek el a tartalom szolgáltatók, mert a többségnél még mindig az FHD a maximum, ami elérhető és az is sztereóban.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27018) Alien! válasza dino_m (#27017) üzenetére


Alien!
senior tag

a 2018-as Philips tévém tökéletesen viszi a HDR-t, szóval ez a probléma nem azért van mert új szabvány.

(#27019) Voice24 válasza blakey (#27015) üzenetére


Voice24
őstag

Köszi!

(#27020) dino_m válasza Alien! (#27018) üzenetére


dino_m
senior tag

Az Amazon vagy a Netflix HDR/Dolby Vision ezen a TV-n is jó. Általában a letöltött cuccokkal szokott némi baj előfordulni, de az meg nem mérvadó.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27021) Alien! válasza dino_m (#27020) üzenetére


Alien!
senior tag

Amazon fut hdr-ben?!?!? Nekem sosem indult úgy 7304en, pedig irta a film, hogy az lenne. A Netflix alapból csak DV ezeken a tevéken, hdr nem választható. Nekem fontos a hálózati lejátszás mivel nagy médiatáram van több hdr-es eszközzel megosztva.

(#27022) dino_m válasza Alien! (#27021) üzenetére


dino_m
senior tag

Pedig van Netflixen HDR egyéni, HDR élénk, DV világos és DV sötét, még akkor is ha alapból azt írja a filmhez/sorozathoz, hogy DV.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27023) blakey válasza dino_m (#27022) üzenetére


blakey
titán

A Netflix "legmagasabb" minősége a Dolby Vision, a képprofilok így alakulnak, az egy dolog, hogy van sima HDR profil, de ott a két Dolby Vision profil is, természetesen azt használod amelyiket szeretnéd, de az anyag DV lesz.
Azokon a TV-ken ahol nincs Dolby Vision és csak HDR érhető el, ott természetesen HDR10 lesz a legmagasabb minőség. Egyénileg nem választható.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27024) dino_m válasza blakey (#27023) üzenetére


dino_m
senior tag

A Dolby Vision is egyfajta HDR, de mivel a Dolby dolgozta ki, így más az elnevezés, de attól még mindkettő a kontrasztra épül.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27025) dino_m válasza Alien! (#27021) üzenetére


dino_m
senior tag

Igazad van. Nem az Amazonon, hanem a Rakuten TV-n jön még HDR. :B

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27026) blakey válasza dino_m (#27024) üzenetére


blakey
titán

A Dolby Vision is egyfajta HDR, - Mert én mást írtam?
Pedig van Netflixen HDR egyéni, HDR élénk, DV világos és DV sötét, még akkor is ha alapból azt írja a filmhez/sorozathoz, hogy DV. - ez a színprofilokra vonatkozik és nem arra, hogy milyen formátumot ír ki a TV.

de attól még mindkettő a kontrasztra épül. - ebbe inkább ne menjünk bele, a HDR10 statikus, a Dolby Vision dinamikus aminek a "párja" a HDR10+

Amit általánosan de tévesen HDR-nek hívunk egyes szövegkörnyezetekben az a HDR10-re vonatkozik, és erre volt írva, hogy "A Netflix alapból csak DV ezeken a tevéken, hdr nem választható", ami ugye hibás, mert a DV is HDR, de ha HDR10-et írt volna akkor talán lrtetted volna. :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27027) dino_m válasza blakey (#27026) üzenetére


dino_m
senior tag

Ja, így már világos! :DDD
Szerintem ez a HDR(10+) dolog egy kicsit túl van misztifikálva. Épp a napokban futottam bele az 1982-es "The Beastmaster" c. film 4K HDR-es verziójába. Hát eléggé röhejes, hogy a HDR-rel próbálnak egy újabb bőrt lehúzni róla. Erre aztán rakhatnak bármilyen DV-, HDR-t, ez akkor is marad olyan-amilyen.

[ Szerkesztve ]

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27028) luikay válasza dino_m (#27027) üzenetére


luikay
tag

Ez mondjuk ebben a formájában nem teljesen igaz. Ha megvan a filmnek az eredeti kópiája, annak sokkal nagyobb lehet a dinamikája, mint az eddigi transfereknek, így simán csinálhatnak belőle HDR-es változatot (is).

(#27029) dino_m válasza luikay (#27028) üzenetére


dino_m
senior tag

Csináltak is. Mondjuk, érdemes belenézni. Biztos jobb mint egy VHS, de nem igazán jobb egy DVD-nél. Akkor meg minek? Régen is használtak a kornak megfelelő képjavító eljárásokat. Most kapott még egyet. Aki még soha nem látta az eredeti kópiát, az nem tudja miben lett jobb, csak azt látja, hogy egy ótvar minőségü 4K, HDR film.

[ Szerkesztve ]

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27030) MEXX_85


MEXX_85
tag

] Na ígértem képeket... Holnap viszem vissza inkább a készüléket.. Nem kísérletezek én a beállításokkal... Erre egy nagy szoftver frissítés kellene... De mivel tegnap jött ki az új frissítés és az is van fent.. Így egyhamar nem lesz... 14napot nem akarom kimaxolni.....szombaton Pest.. Mediamarkt, Ott majd meglatom... Nem csak egy reklám logó forog rajta.... Szetnezek.. Én már csak a szememnek hiszek. Ma Fateromat át athivtam mi a véleménye... O elég rahagyos típus, meg engem csesztet hogy mindenbe belekotok.. .. De mikor már 5perc tv adas... Es 10perc hdr tartalom után aztmondja ez borzasztó.... Es vigyem vissza.. Na... Ott már baj lehet.
"Semminek semmi élessege..'
"Nincs mélység... Zoldes lilás minden"

.hd adás..

Hdr...

(#27031) Alien! válasza MEXX_85 (#27030) üzenetére


Alien!
senior tag

Hát ezt azonnal vissza szvsz.

(#27032) NoMagix válasza MEXX_85 (#27030) üzenetére


NoMagix
addikt

Ultragáz!
Nem is kérdés, ennek mennie kell! :K
Ebből nem lesz jó sehogy sem!

[ Szerkesztve ]

(#27033) MEXX_85 válasza NoMagix (#27032) üzenetére


MEXX_85
tag

Már csináltam rendszer törlést is... De semmi javulás... Borzalom... Ettől még a gaba tv is jobb... :W :)) Holnap megyvissza..58pus8505 ttel megprobalkozzak vagy felesleges?

[ Szerkesztve ]

(#27034) Batistuta7


Batistuta7
tag

Sziasztok

A 58PUS8505 típusú tv-je?
Lenne pár kérdésem. A mozgásmegjelenítése milyen? Felhősödés szokott jelentkezni?
Hálózaton keresztül játszik le dts hangot? Pár helyen olvastam hogy a hdr tartalmak nem élesek, erről mit lehet tudni? Gyors ugrás lehetőség filmnézéskor (5-10s)?

(#27035) anrab válasza MEXX_85 (#27030) üzenetére


anrab
addikt

:Y így még elállítani se lehet.

(#27036) NoMagix válasza MEXX_85 (#27033) üzenetére


NoMagix
addikt

Passz!
Nem én leszek a megfelelő segítség, a Telekommal már egyszer megégettem magam! Vettem egy tv-t akciósan nem előfizetésre nem hűségre, 1 hét után visszaküldtem, csak 3 hónapot vártam a pénzre!
Persze ez nem jelenti azt hogy te is így járnál!
Próbáld ki, nincs veszteni valód!

(#27037) minilego


minilego
senior tag

Hali, TV vasarlas elott vagyok most kerult a latoterembe a:

50PUS7855/12

Tapasztalat, velemeny? 140k-ert megeri?

(#27038) MEXX_85 válasza NoMagix (#27036) üzenetére


MEXX_85
tag

Nyugi euronics online vásárlás volt, és bolti nem futárral... Szóval boltba rendeltem meg.. Es el is hoztam.. . Így a 14 napos elállás jogom megvan.... Az eladó mondta hogy ez még senkinek ne jutott beszédbe rajtankivul. Mondom én már 200%osan bebiztositom magam... Aztán csak mosolygott...
Ma hívtam az ügyfél szolgálatot vissza viszem, és adják is a pénzt.. Ezt mondta az ugyfelszolgalatos.. Holnap kiderul..

(#27039) MEXX_85 válasza Batistuta7 (#27034) üzenetére


MEXX_85
tag

Hát ha olyan mint a58pus8535 akkor felejtsd el.. Mert ez is mosott... Elvileg ugyan az. Akeszulek, csak tavkapcsa más... Felhő nulla... Fekete fekete... Ipshez képest... Vlc vagy kodival lehet ugrani össze vissza gyorsan... Bar kicsit szenvedett vele a 8535.. Még a 55pus7304 el ment simán... Pl az avatar... Hdr kalap sza......

(#27040) Digitalis válasza Batistuta7 (#27034) üzenetére


Digitalis
senior tag

Ugyanez a modellem van. Ebben az árkategóriában nagyon klassznak tartom, mozgásmegjelenítése egész jól konfigurálható és szerintem rendben is van. Kijelző felhősödés nincs, teljesen homogén, általánosságban remek a kép is. Droid is gördülékeny, fagyás, újraindulás nem volt sose. Nálam, AC wifin (867 Mbps) simán megy a 2160p DV_DTS is akár. (mondjuk ez erősen kiszolgáló hardver illetve, router függő is) Belső lejátszója fapados, de a tekerés ott is megy, csak hosszan le kell nyomni az ok gombot.
Neten keringő problémákat látva, valószínűleg eléggé nagy lehet a minőségingadozás vannak szoftverproblémák, sőt a Philipsnél feltételezhető panellottó is ezért, hogy őszinte legyek, azt mondom, hogy jelenleg ne ezt a típusú készüléket vásároljad meg.

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#27041) bok92


bok92
addikt

Ha minden igaz a héten meglesz az 58pus8505 cserekészülék, viszont kezdek már tanácstalan lenni a tv-vél kapcsolatban. Valaki próbálta már az av fórumon levő beállításokat? Javultak érdemben a HDR tartalmak? Egyik nap még azt olvasni, hogy jajj de jók ezek a beállítások, másik nap meg azt, hogy amúgy nem ajánlják senkinek ezt a típust megvételre...

(#27042) dino_m válasza MEXX_85 (#27030) üzenetére


dino_m
senior tag

Ja, hogy ez ennyire pocsék?! :Y
Ez egyértelmű csere. Azért kíváncsi lennék, hogy ez hogy mehetett ennyire félre. :F

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27044) Alien! válasza dino_m (#27043) üzenetére


Alien!
senior tag

én csak örülök, hogy a 8303 hardveresen nem képes DolbyVision-re, még a végén szétbarmolnák a szoftverét ennek is. :R

(#27045) Digitalis válasza bok92 (#27041) üzenetére


Digitalis
senior tag

Ha nem lesz gondod akkor inkább maradj a gyári természetes beállításoknál. Nálam teljesen ok az is. (annyi,hogy a whitpoint utolsó 3 csûszkáját lehúzom -7 re,nagyon jó a fekete) többi ízlés dolga. AV-n meg boldog, boldogtalan beírja ömlesztve a "tutit". IPs-VA nem számít, lát egy jó részt,hogy milyen jó,de a többi totál elmászik. Nagyrészben ez is lehet a problémának okozója. Szerintem érdemes most kivárni egy frissítést,biztos lesz... (Azok számára, akik meg úgy gondolják, hogy a szemükkel vagy különféle szűrőkkel beállíthatják a színeket , adjanak fel minden reményt. Csak precíz minták és hardver segítségével lehet harmonizálni, egyensúlyban tartani a teljes teret.)

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#27046) Attilaszabó


Attilaszabó
friss újonc

Sziasztok! Tegnap vásárolt 65 PUS 8505-ös képe sötétben... ez normális szerintetek?

Nagyon zavaróak a világos foltok...

[ Szerkesztve ]

(#27047) dino_m válasza Attilaszabó (#27046) üzenetére


dino_m
senior tag

Az IPS paneles TV-knél már szinte természetesnek mondható. :K
Innen jöhet a végtelenített cserélgetés vagy kicseréled egy VA panelesre. A 8505-ös 58"-os és 70"-os verziója MVA paneles. De a legtutibb az OLED lenne, csak annak megvan a többletköltsége is.

[ Szerkesztve ]

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

(#27048) ЯΞD válasza dino_m (#27047) üzenetére


ЯΞD
senior tag

Nekem is iPS van 55"7304 és akkor én szerencsés vagyok? Tavaly vettük euronics-ba de semmi bevilágítás... Nekem mondjuk gyári talpán van elhelyezve.

(#27049) blakey válasza ЯΞD (#27048) üzenetére


blakey
titán

Nem törvényszerű, hogy minden IPS ilyen, én is találkoztam gyakorlatilag hibátlan IPS-el, tökéletesen homogén és bevilágítás mentes volt. A bevilágítás vagy a felhősödés nem IPS betegség hanem LCD betegség, így kell a témához állni. IPS panel gyengeségei a gyenge kontraszt, az "IPS Glow", a VA panel betegsége a rosszabb betekintési szög, a többi mindkét paneltípusnál jelentkezhet.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27050) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!
2019-2020-as Ambilight modelleken jól működnek az XBOX One / Series fícsörei?
4K@60Hz mellett simán megy a HDR10+, Dolby Vision, stb.?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.