Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2351) imyourfriend válasza crey (#2350) üzenetére


imyourfriend
őstag

Mondjuk más a kettő ez tény. nálunk a második háznál egyszer le volt szedve a kémény mert az alja folyton bekormolódott meg rossz helyen volt. Kiderült hogy kormos a tégla amivel felhúztuk csak nem figyeltünk rá. Utána felhúztuk, felmásztam bebádogoztam aztán már idén be is volt fűtve :) Igen az ilyesmivel vigyázni kell, mi ezért csinálunk/csináltunk mindent magunk. Akkor az biztosan jó.:) Most például mivel apu erdész így rokonnak is ő intézte a gerendákat meg a szarufát a házhoz, mint hogy vegyen valami ukrán vagy rossz minőségű alföldi darabot. ;) Ebben a témában azért ritkán hallok új dolgot. A szabályok meg szabályok, a kiskaput mindig meghagyják bennük valamiért. De igazán a legszomorúbb hogy ~10 éve egy 20 millióból épült házban 10 millió volt az anyag és 10 a "szakértelem". Mi az utóbbit a gázszerelőn kívül kihagytuk, meg persze a tervezés, lekötés az elektromos fővezetékről és a műszaki átvételezés. Mást mindent megoldottunk. Sajnos nem Magyar embernek van tervezve egy bádogos vagy egy ács órabére.

Akkor nem tudom milyen építészt fogtatok ki, tudtommal annak kell elfogadnia.Vagy építész vagy építőmérnök amelyik aláírja az építési tervet. :) Ezt mindig összekeverem.

[ Szerkesztve ]

(#2352) A Zéé válasza crey (#2350) üzenetére


A Zéé
addikt

öreg hiba :)

Hát igen. A kémény pl tipikusan egy olyan dolog, amiről mindenki azt hiszi, hogy kis apróság, nem is számít az épület egészénél, aztán amiatt van a szarakodás. De legalább azt nem kellett visszabontani, és egy teljesen újat építeni helyette.

(#2351) imyourfriend
utolsó bekezdésedhez: nem baj, ha nem vagy tisztában a dolgokkal, csak akkor ne írj marhaságokat.
bár ahogy látom ti mindenhez jobban értetek mindenkinél mindenben. Szeretem az ilyen ügyfeleket. Múltkor egy hasonló beállítottságú kuncsaft majdnem egy óráig magyarázta nekem azt, amit 2 perc tervrajz nézegetés után magamtól megértettem, majd utána még fél óráig részletezte apámnak is, hogy megértse hogy működik a kályha. Apámról nem árt tudni, hogy 20+ éve cserépkályhákkal foglalkozik, de akkor se érthetett hozzá jobban, mint a kedves ügyfél.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#2353) imyourfriend válasza A Zéé (#2352) üzenetére


imyourfriend
őstag

Értek hozzá elég jól, csak pl ezt hogy építőmérnök vagy építész keverem össze. Azért ne hasonlíts egy olyan emberhez aki azt hiszi okos a dologban s közben meg kiderül hogy a semmit ragozta 30 percig. Köszönöm :D Jártam már így én is, egyik rokonom akarta elmagyarázni hogy a fa tüzelésű kazán 60 fokon jobban teljesít mint 90 fokon. Azóta sem érti meg miért fűtök én el ugyanannyi fát és van itthon 25 fok, náluk meg a most szigetelt házban van 21-22 fok (csontra ugyanazt a kazánt használjuk) ;) De vannak ilyen cipők csak ezek egy idő után kényelmetlenek lesznek.
Viszont ez már szakmai téma, inkább emailt írj ha folytatni akarod a beszélgetést.

[ Szerkesztve ]

(#2354) aleister válasza A Zéé (#2348) üzenetére


aleister
veterán

Vagy a feketében. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#2355) crey válasza A Zéé (#2352) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Én nem értek hozzá. Végignyontam egy épitkezést meg egy teljes ház felújítást, de az esetek többségében csak pislogtam, hogy mit hogy :D amúgy nekem dánke, elég volt, nem kell többször. :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2356) t_a_m_a_s válasza imyourfriend (#2353) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Értek hozzá elég jól, csak pl ezt hogy építőmérnök vagy építész keverem össze.

Anyám... :W Megfogadtam már magamban, hogy nem válaszolok neked, mert tipikusan az az ember vagy, aki ha azt mondja a pirosra hogy zöld, akkor az zöld és kész... Zéé például szemlátomást kissé otthonosabban mozog az építőiparban mint te, hidd el. De baz'meg ez a mondatod ez nagyjából az év mondása itt a fórumon! Egy műszaki dolgokhoz elmondása szerint értő, egyetemista ember hogy a bánatos tökbe tudja összekeverni az építő- és az építészmérnököt??? :W :W Mit tanulsz te az egyetemen? Művelődésszervezést???

Na hagyjuk is, tényleg reménytelen eset vagy...

Holnap majd jól beletépünk...

(#2357) madgie válasza crey (#2355) üzenetére


madgie
titán

Én most csinálom ugyanezt :D Persze a fejem meg verem a falba, mert ez a rohadt tél nem akar elfelé takarodni, közben meg ott lenne a sok kőművesmunka...
Ma jön meg a lemeztető is a garázsra, be jó lesz hóban felrakni.

(#2358) MC Pite válasza imyourfriend (#2339) üzenetére


MC Pite
veterán

Röviden: De, _nem_ építheted fel a házad, mert nem vagy szakember, nincs képesítésed és nem tudsz számlát adni. Ugye hiteles építkezésről volt szó. Amikor kötözködnek hogy az 1,8milla számlából amit bevittél ők 1,35öt látnak reálisnak (vicc), és most annyit kapsz...
Venned kell számlát a saját munkád után, amit az ellenőrzés és büntetések miatt nem nagyon adnak. Ennyi... Az utóbbi 5-6 évben nem egy, nem két munkatársam építkezett, és mindnek kellett hitel hozzá.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#2359) imyourfriend válasza MC Pite (#2358) üzenetére


imyourfriend
őstag

Ezt most nem értem, miféle számlát kell vegyek? Egyetlen egy jogszabály se tiltja hogy én magam felépítsem, pont. Aztán jöhet mindenféle hatóság, de hogy én nem fogok számlát venni vagy felesleges munkaerőt alkalmazni az is biztos. Egyáltalán nem értem hogy mit ellenőriznek és mi a szabálytalan abban amit magánterületen építek a törvénynek megfelelően?

(#2356) t_a_m_a_s: Nem szeretnék válaszolni erre, míg van internet és ha az embernek szüksége van rá utánanéz. Van jobb dolgom annál minthogy bizonyítsak bármit bárkinek is, felesleges. Inkább olvasok könyvet helyette mert ez hasznosabb időtöltés. ;) Szeretem az irigy és lenéző embereket, minden egyéb célozgatás nélkül!

(#2360) crey válasza imyourfriend (#2359) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Ha hitelt veszel fel az építkezésre, akkor ahhoz hogy a bank a lakáshiteleknek megfelelő kamatozású hitelt biztosítsa, minden esetben számlákkal kell igazolnid, hogy mester emberek - és cégek - építették azt a házat, amire a bank hitelt adott. Ha belegondolsz, ez a bank érdeke is, mert ha valamiért nem tudod fizetni a törlesztőket, akkor érdeke, hogy olyan ingatlan álljon fedezettként a hitel mögött, amit nem Józsi bá' meg a fia mókolt, hanem szakemberek. :)

Itt nem a jogszabály a kérdés.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2361) imyourfriend válasza crey (#2360) üzenetére


imyourfriend
őstag

Hitelnél igen. Viszont én inkább olyan hitelt veszek fel hogy megspórolom a szakember munkáját. Kamatozzon többet de fele annyi pénz lesz amit felveszek. Most hogy jött a lakáshitel? Egyenlőre építkezésről beszéltünk. Szerencsére bankkal még nem volt ilyen tapasztalatom, ne is legyen. :U Az lehet hogy Apu nem szakember de úgy lett megtervezve ez a ház és kivitelezve hogy bármikor nyugodtan alszok benne. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2362) crey válasza imyourfriend (#2361) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Ha nem akarsz évtizedekig elhúzódó építkezést, akkor hitelt fogsz felvenni. A lakás hitel pedig nem azért lakás hitel, mert csak kész lakásra költhető...

Továbbra sem érted, nem kérdőjelezem meg édesapád képességeit - biztos léteznek ilyen polihisztorok.
De ahhoz hogy hivatalos építési engedélyt kapjatok, Kell egy építési terv, aminek megvannak a formai és szakmai követelményei, na azt nem ő fogja összeállítani.

A használatba vételi engedélyt pedig kizárólag akkor kapjátok meg, ha minden az eredeti terv szerint készül el. A szomszédunkat azért basztatták, mert nem akkora méretű nyílászárókat épített be, mint amik a terven szerepeltek.

Újra mondom: más egy tetőszerkezet csere, felújítás és egy komplett építkezés (mind a hármat végignyomtam).

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2363) Freddy76 válasza imyourfriend (#2359) üzenetére


Freddy76
addikt

De tiltja, pont. Tervezési-építési-szerelési munkát csak megfelelő képesítéssel rendelkező, nyilvántartott, adott esetben engedélyezett szakember vagy vállalkozás végezhet. Ellenkező esetben nem lesz meg sem az építési, sem a használtbavételi engedély.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2364) crey válasza Freddy76 (#2363) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Jogásszal meg ne vitatkozz, mert ír neked egy ÁSZF-et mérgében :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2365) imyourfriend válasza crey (#2362) üzenetére


imyourfriend
őstag

így igaz a tervező megtervezi, majd te kivitelezed valamilyen formában vagy kivitelezteted és vagy előtte vagy utána kell találnod egy műszaki ellenőrt aki aláírja hogy ez a lakás biza lakható. Mi csak túlbiztosítottuk a házat, de a tervre tényleg nagyon oda kell figyelni ez tény. ;) Valaki aláírását adja hogy szerinte az az épület rendeltetésszerűen fog működni.

(#2363) Freddy76: legyen úgy ahogy gondolod én nem vitatkozom ezen. Ezek szerint csak nálunk van így hogy van ismerős ellenőr aki jön és ellenőrzi a folyamatokat majd aláírja a papírt a végén. Azt kell mondjam sok pénzt megmentett nekünk akkor az úriember. :D

[ Szerkesztve ]

(#2366) crey válasza imyourfriend (#2365) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Jaaa kérem, megfelelő kp.-ért cserébe ebben az országban arra is találsz aláírását adó embert, hogy te egy 40 éves veszélyeztetett terhes nő vagy...

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2367) imyourfriend válasza crey (#2364) üzenetére


imyourfriend
őstag

Távol álljon tőlem, ne hívj jogásznak mert rágalmazásnak fogom venni legközelebb. ;] Gépészmérnöknek készülök amúgy. Megfelelő kp-ért aláírják, de én csak megtakarítom a pénzemet azzal hogy szabályszerűen megcsinálom azt amit egy "szakember" csinálna. Nem egy ismerősöm küldte el már a szakembereket melegebb éghajlatra. Hát még a kivitelezőket, ajjaj :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2368) A Zéé válasza imyourfriend (#2365) üzenetére


A Zéé
addikt

Műszaki ellenőrt abszolút ne keverd ide, mert az meg egy családi ház építésénél nem is kell!
Könyörögve kérlek, fogadd már el, hogy NINCS IGAZAD! :W
191/2009 Olvasd el, ha nekünk tényleg nem akarsz hinni, de fejezd be ezt kérlek. Mert ez már az "itt mindenki hülye, csak én vagyok a helikopter" effektus.
Részemről téma lezárva. (bár ha megint valami ordas marhaságot írsz le, nem ígérem, hogy nem írok rá)

Just a simple Lineman...

(#2369) Freddy76 válasza crey (#2366) üzenetére


Freddy76
addikt

Na, kellett ez már nekem, hogy végre megkapjam az eszet egy nálam okosabbtól. Baszki, kezdek jól szórakozni :C.

Zéé: nincs igazad. Nem érted? Nem lehet.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2370) zool1


zool1
őstag

A fentebb olvasottakról egy dolog jut eszembe, amit nem tudom már hol olvastam. Ha elveszed a csövet a szemed elől kitárul a világ... :K :))

(#2371) Freddy76 válasza zool1 (#2370) üzenetére


Freddy76
addikt

Nem tudom, nekem ismét Máté 5.3 jut az eszembe. De lassan már a jelenések 13.18 is...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2372) zool1 válasza Freddy76 (#2371) üzenetére


zool1
őstag

Nekem egyszer volt jelenésem, de az is pálinkától... :DDD

(#2373) crey válasza imyourfriend (#2367) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Nem te vagy a jogász, hanem Freddy :P nah, tényleg én is befejeztem.

Freddy: hülye :D

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2374) imyourfriend válasza A Zéé (#2368) üzenetére


imyourfriend
őstag

Bármit vehetsz marhaságnak, tavaly építkezett falunkban egy ismerősöm és nem úgy értesültem mint aki sok szakembert hívott volna, lehet csak nálunk megy így a dolog. De úgy vagyok vele ha nem kell feleslegesen szórnom a pénzt akkor nem szórom. Pedig hozzám is bármikor benyithat az ellenőr és megkérdezheti mit csinálok. Idén/jövőre tervezünk egy műhelyt építeni a telkünkre, elvégre ide is szakembert kellene hogy hívjak? Ne aggódj itt nem fog ilyen ember megjelenni. Pont.

(#2375) MC Pite válasza imyourfriend (#2359) üzenetére


MC Pite
veterán

De tiltja, értsd már meg!
Építkezni fogsz (ahogy elképzelted pláne) az is biztos. Ha nem érted, nézz utána. Meg hogy pl az ukránok fele, harmad összegből hamarabb felhúznak ezek miatt egy házat mint mi.

Nem érted, nem neked kell bizonyítani olyannak aki építkezik :W Te hiszed hogy diznilendben élsz hungarisztán helyett.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#2376) Freddy76 válasza crey (#2373) üzenetére


Freddy76
addikt

Ne személyeskedj, szólok egy moderátornak.

Múltkor volt egy ilyen alkudozásom a főnökkel, lehet, hogy bevállalom, és elkezdek itt írtani :DDD.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2377) t_a_m_a_s válasza imyourfriend (#2374) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Jogilag, szakmailag nincs igazad (bár sosem fogod belátni), másfelől meg igazad van, amíg van aláírós ember, miért is ne úgy mennének a dolgok ahogy?

Az a baj ebben a nyomorult országban, hogy a hozzád hasonló gondolkodásúak mindig megtalálják az aláírós embert... És etekintetben igazad van, ne is fizess semmilyen szakembernek x-et, amikor a töredékéért úgyis aláírja valaki... És ez nem csak azt minősíti aki fizet az aláírásért, hanem azt is aki aláírja, holott ez mindenfajta kamaránál súlyos etikai vétségnek számít. Majd ha egyszer véletlenül leszakad valahol egy födém vagy egy tetőszerkezet és agyoncsap 1-2-30 embert, a csak az aláírását adó "tervezőt" vagy "kivitelezőt" begy példaértékűen megbüntetik, talán változik ez a mentalitás. Addig nem fog, és jól láthatóan a te generációd, a most tanuló, felnövekvő mérnöktársadalom sem fog változtatni rajta.

Mondjuk mi az összes ilyen "csak alá kellene írni" embert elhajtjuk a búsba, de biztosan bennünk van a hiba...

Holnap majd jól beletépünk...

(#2378) aleister válasza imyourfriend (#2374) üzenetére


aleister
veterán

Ja, hogy a falubeli ismerősötök engedély nélkül építkezik...nekem meg drogot árul. Akkor az is törvényes?

Értsd már meg, hogy mindent LEHET csinálni, amíg nem derül ki. Tekintve, hogy nincs olyan szervezet, ami prekogokból áll, és amint felhúznál egy kéményt, materializálódik a kertetekben, és kéri az engedélyt. Ellenben,ha felnyom a szomszéd, vagy baleset történik (megráz az áram, beszakad a tető, nem szelelő kémény miatt megfulladnak páran, stb), akkor bizony jön az illetékes szerv, és megnézik, hogy szabályos volt-e az engedélyeztetési eljárás. Először megcsinálják hátulról szárazon a kedves ismerősötöket, aki volt olyan jó fej szignózgatni, majd titeket. Sok sikert!

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#2379) Karima válasza Freddy76 (#2371) üzenetére


Karima
őstag

Nekem meg filózoli :) (már ha mond valakinek ez a név valamit:))

(#2380) imyourfriend


imyourfriend
őstag

Nézeteltéréseket elkerülve: miután beszereztük a hivatalos engedélyeket és végre elkezdődik a dolog szerintem itt páran arra gondoltak hogy villanyhoz villanyszerelőt, gázhoz vízhez stb mindhez külön szerelőt kell törvény szerint hívni, falakhoz kőművest. Nálunk ezek az emberek kimaradnak a folyamatból. Legyen törvényszerű vagy törvénytelen. Ha az illető ellenőr átnézi utána a rendszert és mindent rendben talál onnantól nincs miről beszélni. Meguntam. Urambocsá jöhet bármilyen szervezet. :DDD

(#2381) Larry303 válasza Karima (#2379) üzenetére


Larry303
addikt

tudtommal nem mondjuk ki :DDD

én amúgy jól szórakozok, remélem estig elhúzódik és akkor sörözhetek is közben :)

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#2382) Balinov válasza Larry303 (#2381) üzenetére


Balinov
félisten

ugyugy :DDD ilyenkor mindig ez az anigif ugrik be

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2383) crey válasza Balinov (#2382) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Neked nem csak beugrik, de rendszeresen posztolod is, hogy aztán törölhessem :P :D

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2384) Balinov válasza crey (#2383) üzenetére


Balinov
félisten

szoval te vagy az :DDD baj az anigif? ez pl. nincs masfel mbyte

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2385) crey válasza Balinov (#2384) üzenetére


crey
MODERÁTOR

Jaaa dehogy. Én is röhögök rajta, csak ezt mindig akkor dobják be, amikor épp megy valami vita - és ott ugye törlünk általában X hozzászólást... azzal megy ez is.

Amíg nem óriás méretű fájlokról beszélünk, addig a kutyát nem zavarja a fél éventi egy-egy anigif.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#2386) Balinov válasza crey (#2385) üzenetére


Balinov
félisten

ja, hogy amaz ok miatt van takaritva. akkor megnyugodtam, hogy nem szemelyes ;]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2387) imyourfriend válasza Larry303 (#2381) üzenetére


imyourfriend
őstag

Én volt hogy idegeskedtem, most is tehetném hogy milyen butaságot beszélnek néha, de nem teszem. Inkább nevetek rajta :) Attól hogy a többi embert teljesen félrevezeti még lehet jókedvem :R

(#2388) Freddy76 válasza Balinov (#2382) üzenetére


Freddy76
addikt

Gifet hogy kell csatolni?

Szerk: gyors vagy vazze...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#2389) Balinov válasza Freddy76 (#2388) üzenetére


Balinov
félisten

siman belinkeltem kepkent, de szerintem fel is tudod tolteni a ph! sajat keptarhelyere Mester

szerk:
10 ujjas gepiras ismerete meg PH!-s email hsz ertesitok csodakra kepesek

[ Szerkesztve ]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2390) Larry303 válasza imyourfriend (#2387) üzenetére


Larry303
addikt

én sem idegeskedem és nem is szólok bele mivel totál fogalmatlan vagyok e téren....csak olvasgatok :)

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#2391) aleister válasza Larry303 (#2390) üzenetére


aleister
veterán

Még mindig nem adunk étket a mesebeli, zöld lényeknek. ;)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#2392) imyourfriend válasza Larry303 (#2390) üzenetére


imyourfriend
őstag

Mostanában több szabadidőd van már? Vagy ahogy felnő a gyereked egyre kevesebb. :D

(#2393) Larry303 válasza imyourfriend (#2392) üzenetére


Larry303
addikt

nem ismerem ezt a szót..valaki belinkelné mit jelent? ;]

https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs

(#2394) #40935168


#40935168
törölt tag

Jó ez az offolós topic, lazulni este tökéletes :C

(#2395) spanyoll válasza #40935168 (#2394) üzenetére


spanyoll
addikt

Nekem uncsi amióta mindenki hitelt vesz fel és nem vesz fel. Be se járok, most is csak valamilyen chatbot ír ide.

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#2396) #40935168 válasza spanyoll (#2395) üzenetére


#40935168
törölt tag

:) Mi történt, becsípett a gépszíj melóhelyen ?

(#2397) spanyoll válasza #40935168 (#2396) üzenetére


spanyoll
addikt

Az annyira nem szerencsére, max az időmet csípte be a szemét. 8.00-16.30ig ott vagyok, utána párszor lejárok barátommal edzeni, tehát nagyrészt olyan 7körüli időpontra érek haza. Kaja, kis gépezés, akármi, aztán dőlök az ágyba. Így meg nehéz érdeklődni a hitelek és a fórum iránt :D Ja és mellette újfent felvételi folyamatban, ami nem könnyíti meg az életem, hogy úgy mondjam. Várom már a májust, no, jobb lesz onnantól minden :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#2398) spanyoll válasza #40935168 (#2396) üzenetére


spanyoll
addikt

Sőt, most, hogy jön a jó idő még a mostaninál is kevesebbet fogok fórumozni. Jövő hónapban elkészül az országútim, veszek túracuccokat, aztán indul a mandula. Szerintem max itt, a haladó fotósban ritkán meg a nikonosban láthattok, de még alakul. A 70-300as projektem pedig jegelem, nem remegek annyira jelenleg egy teléért, de sok másért igen :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#2399) imyourfriend válasza spanyoll (#2398) üzenetére


imyourfriend
őstag

Mik nem derülnek ki,országúizol is? :) Én is hajtok, igaz idén még csak 150km-nél járok az időjárás miatt de szeretnék évi 3-4ezret hajtani ;)

(#2400) Throme válasza Freddy76 (#2371) üzenetére


Throme
veterán

Nekem t_a_m_a_s említette meg, hogy itt megy a nagy banzáj.... :D
Beleolvastam, de nem kötött le ez a meddő hitel vita.

Valaki szólt neki egyébként, hogy nem a lokál a legmegfelelőbb hsz gyűjtő hely, mert itt - ha jól tudom - nem 1 az 1ben "váltják" a hsz-eket. Igy lassan kerül magasabb rangba... ;]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.