Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
válasz Lacko87 #99650 üzenetére
Na, miért Te orvos vagy?
Ha igen elmeséled, hogy pontosan miből tudod, hogy az a kicsi köhögés/orrfolyás nem egy kezdődő betegség jele? Semmiből, csak kockáztatsz és talán reméled, hogy pár nap múlva nem lesz másik tíz-húsz szülőnek is ugyanez a dilemmája mert szerinted luxus, vagy nem fertőztök össze egy vagy több másik gyereket olyannal ami a Tiédnél csak egy kis köhögést/orrfolyást eredményezett de a másik gyerket lerúgja a lábáról és esetleg hazaviszi a kisebbnek is aki meg kórházba vagy lélegeztetőgépre kerül. Ha egy gyereknek tünetei vannak, nem küldjük közösségbe, mert felelőtlenség és nem tudtok meggyőzni ennek az ellenkezőjéről.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Exian
addikt
válasz Sir Riccio #99651 üzenetére
Nálunk volt olyan, ez már iskolában, első osztályban a fiamnál, hogy az egyik szülő az első nap megkérdezte, hogy "ha csak kicsit hőemelkedése van a gyereknek vagy folyik az orra, tüsszög, köhög, akkor attól még ugye még jöhet iskolába? MERT ÉN DOLGOZNI MEGYEK, nem tudok otthon maradni vele!". Halál komoly, megtörtént, ott mindenki előtt, a többi szülő és a tanítók előtt kérdezte meg. Csak néztünk.
-
Sir Riccio
addikt
Na, pl. erre lenne érdemes költeni a propagandára meg a családtámogatási rendszernek hazudott építőiparfellendítésre költött forrásokat, hogy ahol már van gyerek annak élhető gyerekkora legyen és a szülő se lőjje ki magát az űrbe a gyerekvállalással tíz évre. Csak gondolkodni az nem divat itthon, ezért a populista lószar megy, a józan ész helyett.
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Lacko87
tag
Én nem de Dr. Pátri László igen és ezt amit leírtam lényegében szó szerint ő mondta. Ő azért lehet jobban ért hozzá, hogy kit kell és kit nem kell otthon tartani.
-
-
s7evcsenko
addikt
Amúgy a fertőző betegségeknek is van egy lappangási idejük, amik alatt nem produkálnak tünetet, de már fertőznek, pl az említett covid.
Vagyis amikorra a gyerek egyet köhint az oviban, addigra már lehet, hogy 3 masikat megfertőzöt.A tvt-ben pl akkor küldik orvoshoz a gyereket, amikor már nem napi 2-3-at köhög, hanem jóval többet, és ez szerintem teljesen jól működik.
Erre is ritkán kerül sor, mert kb minden szülő otthon fogja, ha látja a gyerekén, hogy tényleg beteg.
Hol erősödjön a gyerek immunrendszere, ha nem az oviban?
Mondjuk a miénk bölcsiben edződött, mert ott elég sokat volt beteg télen, de oviban ez minimálisra csökkent szerencsére.Amúgy én se lennék boldog, ha a gyerek két tüsszentése után hívnának, hogy vigyem haza, mert beteg lesz...
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
-
samu2062
aktív tag
Látom, jó pár hozzászólás érkezett a témában. Mondtam én, hogy messzire vezet.
-
Lacko87
tag
https://femina.hu/gyerek/orrfolyassal-oviba/
"Amennyiben a gyermek általános állapota jó, nincs láza, mehet közösségbe."
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Veled értek egyet, nem tudod jól csinálni, valaki mindig kiakad, hiába választod az egyiket, vagy az ellenkezőjét. Túl kell élni azt a 3-4 évet és ennyi. 2. évre növesztesz egy leszarom páncélt, onnantól megy a dolog. Múlt évben letudtuk szerencsére, az iskolában már direkt jelezték, hogy a tanulás fontosabb, mit az, hogy köhint a gyerek, vagy folyik az orra. Tessék járni ha nem beteg, lázas.
-
#TOTTI
őstag
A előbbiekre reflektálva, mi otthon tartjuk, orvossal egyeztetve, de szimplán mert tekintettel vagyunk másra. Még akkor is ha nehezen kivitelezhető.
-
rnrn
aktív tag
Sörgyárban van most v.mi extra-eksön?
-
MZsoltee
veterán
Lenne valakinek eladó 24-es monitora? Pivot-ot kellene tudnia.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
rnrn
aktív tag
1 dl sör kb. 50 kcal, így fél liter 250. Hónapra vetítve 7500 kcal, ami kb. +1 kg zsír felrakódását eredményezi változatlan mozgásintenzitás mellett.
10 perc séta 50-60 kcal-t éget el, így ha egy üveg sör bepuszilására keresünk negatív előjellel ekvivalenciát, az 50 perc sétában merül ki. -
nesa
veterán
Keresek 500Gb vagy 1TB m2 ssd-t.
-
-
őstag
Húskötöző zsineget kellene vennem. Hol lehet kapni Pécsen?
-
Exian
addikt
ZM. Pakkban kérdezd meg. Azonkívül én már vettem a Müllerben is. Illetve, szerintem a Böllérboltban is van talán.
[ Szerkesztve ]
-
-
Utka
aktív tag
Üdv!
Húskötöző zsineg --> Böllér bolt.
Kérdés:
Telekom Tv+Net, NEM Pécsett, hanem faluba'.Van tapasztalat? Mennyire stabil a net? 500/150 vagy 1G/1G érdekelne.
Sok panaszt hallottam a Tv-re.
Valóban lassú a csatornakezelés? mennyire élhető?Vagy maradjak lavóros Diginél és váltsak UPC-ről (neem, nem vodafonra ) Telekomos üvegdrótos netre. (Jelenleg négy vételi helyen (nem) nézünk Tv-t. A Telekom csak max 3 helyen adja. )
Köszönöm.
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
Aby_2014
aktív tag
Nálunk falusi (Szederkény) környéken telekom-os szolgáltatás stabil -mármint ami a netet illeti- 1G/1G-s, szakadás lassulás nincs, játékok alatti ping is rendben,
A Telekom TV (Android box) ugyanazon problémákkal küzd, mit ami a Telekomos fórumban olvashatók, induláskor lassú betöltés, néha kidob kezdőképernyőre, csatorna váltás sem túl fickós , HBO Max, Netflix (TV-s applikáció) röccenés mentesen fut.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kaptam egy hivatalos levelet Csörötnekről, hogy egy ottani társaság 2 évre használatba venné az 56ha erdőmet... De még csak a közelében sem jártam annak a településnek soha, hogy lehet kideríteni, hogy egyáltalán mi közöm van ahhoz az erdőhöz? A Csörötnek 0185/2 hr szám alatt ezt találtam: [link] de nem vitt közelebb a megoldáshoz. A Csötörnekhez legközelebbi rokonságom is Soproni...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
DJ. Ru$y
félisten
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz DJ. Ru$y #99681 üzenetére
Thx!
Tényleg szereplek a tulajdonosi lapon 2013-as bejegyzéssel az én címemmel és születési dátumommal, de az anyja neve részen más valakinek a neve áll, nem az én anyukámé. Ez valami elírás lesz... Plusz akkoriban nem is hunyt el rokonom.
Írok a földhivatalnak...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
Köszönöm mindenkinek! A Böllérbolt lett, ami egyébként már nincs ott az állomás mellett, csak az új Vásárcsarnokban.
-
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Van régen használt objektívjeim.
Olympus E 400-as géppel. Ehhez voltak használva.
Olympus Zuiko Digital 50-200mm 1:2,8-3,5 67 mm átmérő
Olympus Zuiko Digital 50mm 1:2 MACRO 52 mm átmérő
Olympus Zuiko Digital 14-54mm 1:2,8-3,5 67 mm átmérő
Sigma ZOOM 18-50mm 1:3,5-5,6 DC 58mm átmérő.Hordozótáskákban hordva, vigyázva rájuk. Korukat nem tudom.
Ezek mennyit érhetnek most + a gép?Bátyám öröksége volt, nem értek az ilyen dolgokhoz. Vagy hova tudnám elvinni netán akik tudnának rá árat mondani? Pécsen.
Köszönöm szépen.
[ Szerkesztve ]
-
válasz torma1981 #99687 üzenetére
Amúgy sajnos nem brutál sokat, bár ha megfelelő vevőt találsz, akkor szép pénzt adhat érte, pedig amúgy így számok alapján jófélék lehetnek .
(A 4/3-os rendszer sajnos nem sokáig létezett, így nem túl sokan vannak, akik vesznek még ilyen obikat; max olyanok, akik m4/3-ra akarják feltenni.)[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
M_AND_Ms
veterán
Volt, aki már tudott csomagot rendelni a Lahti utcai Lidl melletti Posta csomagautomatába?
Már több, mint egy hónapja ott van az automata és látszólag működik, de kiválasztani még egy kereskedőnél és a Posta weblapján se tudtamAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
rnrn
aktív tag
Milyen az élet 6.81"-os telóval? Gondolkozom rajta... Használ itt valaki ilyen nagy méretű telefont? Köszi szépen!
-
Zewa
senior tag
Sziasztok,
keresek 500GB / 1TB hordozhato SSD-t vagy pendriveot. Hatha.. : )A telefonmeret tipus es tok fuggo szerintem. Vekony tokkal az S22U peldaul remekul -ferfi-kezbe simul pedig 6.8".
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Exian
addikt
Én nemrég csináltam 512 Gb-s pendriveot egy ilyenből meg egy ilyenből. Ez így a létező legapróbb pendrive, ami már nagy tárolókapacitású és meg van 22e-ből. Persze nem valami gyors, egy USB 3-as SSD-s megoldás gyorsabb, de nekem speciel ez nem volt szempont. Csak a nagy tároló méret és a mikroszkopikus fizikai méret számított.
[ Szerkesztve ]
-
Utka
aktív tag
"usb 3-as nvme ssd alu tok"
Valami ilyesmi?Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest