- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #102665 üzenetére
Tegnap én egy ZSÍR ÚJ 0km-es laptoppal voltam így. Hátamon hátizsák, de nem abban volt a gép, hanem a balkezemben szatyorban volt a dobozos új laptop. Olyan hátast dobtam, hogy ihajj! Viccesen nézhettem ki, a laptopot a szatyorral az égig emeltem, tartottam felfelé, én meg a hátamon feküdtem a járdán
Szerencsére se a laptopnak, se nekem nem lett bajom, a hátizsák a hátamon puha volt, felfogta az ütődést.
Azért félve bontottam ki a dobozt, hogy vajon repedt e a kijelző vagy bármi, mert azért először csak odacsesztem a doboz sarkát, mielőtt felnyomtam az égig
Fostam, mert nem saját célra vettem a gépet, éppen vittem a gazdájának... para lett volna, ha széttört volna.
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #102592 üzenetére
Köszi! Hát remélem jó darabig nem foglalkoznak még ezzel és nem kényszerítenek rá, hogy minden TV-hez kelljen külön STB... egyrészt totál felesleges, mert a TV-k a saját rendszerükben teljesen jól kezelik az adókat és megszoktam azt az egyszerű rendszert, másrészt nem akarnék még egy plusz kütyüt ezért, tök felesleges, ha a TV is lekezeli. Nekem az extra funkciók abszolút nem kellenének, amit esetleg az STB-k nyújtanak, úgymint felvételi lehetőség meg egyebek, mert azt tudja a TV is, illetve van direkt erre egy HDD-s felfevőm, ha nagyritkán valamit fel akarok venni. Talán egy darabig nem foglalkoznak ezzel, mivel sokezer előfizetőnél meg van a kiépített rendszer, ha most hirtelen lecserélnék, akkor mehetnének mindenkihez eszközöket telepíteni, kábelezni, stb. Eleve nem is olyan régen volt a mostani rendszerre az átállás (optika kiépítés és az új routerek/modemek telepítése).
Amit viszont idéztél, az jelenleg totál hülyeség így, mivel nem kell hozzá semmit csinálni, csak a koaxot szétosztani egy T dugóval, tehát ehhez nem kell sehová sem bemenni, csak venni egy párszár forintos elosztót, ahogy én is csináltam több TV-re.
-
-
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #101939 üzenetére
Én ezzel teljesen tisztában vagyok.
Én pont arra céloztam, hogy totál védelem nélkül minden kábel sérülékeny, pl nyest általi szétrágásra.
Ha belenne rakva valami védőcsóbe, akkor kisebb eséllyel rágja át bármi is. Persze, az úgy sokkal bonyolultabb és drágább, teljesen logikus, hogy mindenhova így húzzák be. Az is logikus, hogy aki védett(ebb), stabilabb, biztosabb, nagyobb rendelkezési állású hálózatot akar, az fizessen bérelt vonalért tízezreket vagy többet havonta (amihez manapság alap a komolyabb mobilnetes backup rendszer, akár több is), valószínűleg kisebb sávszélességgel.
Az emlitett optikai net gigabites, de nincs 10e Ft / hó, szóval ezt el kell így fogadni, ez egyértelmű.
Inkább itt az volt a gond, hogy béna módon húzták végig egy lapostetőn, ahol simán hozzáfért a nyest. Ha rendesen, kicsit a tető felett hozták volna végig, akkor nem lett volna gond vele. Vagy legalább a tetőn berakták volna valami csőbe, akkor sem lett volna gond.
-
válasz
DJ. Ru$y #101900 üzenetére
Igen
Eszközkezelőben is látszik vajon a hálókártya?
BIOS?
Illetve nagyon paraszt, gép kihúzHangkártyával szokott Windows olyat, hogy a firmware feltöltése nem történik meg boot közben, és mivel a Windows valójában nem áll le, nem is tölti újra újraindításkor, csak ha kinyomod hosszan bekapcsgombbal indulás közben, amikor még nem megy az energiagazdálkodás
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #101821 üzenetére
Létezik azért egy bizonyos méltányos használati "rendelet".
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DJ. Ru$y #101542 üzenetére
Elszoktam már az ilyen gyártói, széttúrt androidos telefonoktól, a Samsung saját felületétől meg a sikítófrász kerülget, hogy semmi nincs ott, ahol lennie kellene normál Androidon.
Igaz van két Xiaomi is a családban, lehet, hogy ott kellett egyszer megnyitni a fotók appot, hogy menjen a szinkronizálás. Egyéb vacakolásra nem emlékszem. -
-
-
-
Bigemperor
senior tag
-
Bigemperor
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #100620 üzenetére
és Dluinet:
Hát ezzel marhára nem értek egyet, rendes, normális, szerződött szerelőt találtam, vélhetően az itt ajánlott kiváló szakembertől semmivel sem rosszabb, 70e ft-ért is (tavaly 50e ft-ért volt erre ajánlatom), szóval ez nagyon mellément. Jónéhány építési, szerelési, kivitelezési munka kapcsán van, vélhetően nagyobb rálátásom mint Nektek, pont ebben a feladatban még nem volt időm megfelelően tájékozódni, DJ.RUSy válasza megint csak a demagógiát és a szokásos megmondóember dumát tartalmazza, mindenféle ténybeli alátámasztás nélkül. -
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #100165 üzenetére
Kösz az infót, na a2d2 ha kell, szólj, még meg van a kód. Most vettem a héten egy ismerősnek, de mégsem kellett.
Ugyanis úgy jártunk, hogy vett egy ÚJ gépnek hirdetett asztali PC-t az emagról. De ugye rendszer nélkül, Linux-szal telepítve. Mondta kellene neki rá Win11, telepítsem fel, mondom ok, de én nem mókolom, nem töröm fel, vegyünk egy kódot. Mondja ok, semmi gond. Megvettem a kódot, még az előtt, hogy hozzám került a gép, tehát még nem is láttam a gépet. Gondoltam mire nálam lesz a gép, legyen meg minden, ami kell hozzá.
Elhoztam a gépet, na ekkor jöttek a meglepetések: zsír új dobozban a gép, eddig ok, zsír új számítógépház, ez is ok, de oldalát leszedve ledermedtem: Lenovo alaplap! Mondom az nem lehet, ez sima gagyi egyszerű PC ház, nem Lenovo, a Lenovo meg ad alaplapod csak úgy noname PC házba, az biztos. Nézem, i5-6500 cpu, ez sem lehet új...
Szóval, új házba rejtett BONTOTT egykori deszktop gépből való alaplappal szerelt masina.
Win11 telepítést elindítottam, semmi kódot nem kért, telepítés végén fogadott is a szépen beaktivált Windows 11 Pro verzió! Mert ugye ezek a gépek nagyrészt üzleti szférából jönnek, ahol már volt rajtuk Windows aktiválva, így újratelepítés után gond nélkül automatikusan beaktiválódnak.
De hogy akkor miért Linuxszal árulják, azt nem értem, de mindegy.
-
-
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #99734 üzenetére
Nemtudom, őt már próbáltad e, ismerősöm csinálja, fogalmam sincs, hogy olcsó e vagy drága, egy próbát talán megér.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
Bigemperor
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #91855 üzenetére
Ez nem egészen így van. Az ingázók legfeljebb 24 óra időtartamban átléphetik a határt,de csak akkor,ha lakcímük légvonalban 30km-en belül van a határtól. Ennek az az egy szépséghibája,hogy a legtöbb átkelőt (így például a legközelebbi Dravaszabolcsit) lezárták!
Na rájuk nem vonatkozik a karantén/negatív teszt.
Teljesen jó amit küldtél,ez a lakcímre is igaz,a 30km-es szabály. -
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #91606 üzenetére
Jah jó persze, valamiféle saját hálózati nyavaja IP-je biztosan van
Csak kérdés, hogy azzal/azon keresztül lehet e bármit csinálni, meg hogy be lehet e lépni bármiféle menübe. Ezt még nem próbáltam. Valaki esetleg?
Na, közben nyomtam az otthoni szerveremről egy traceroute-t, van az én saját routerem után egy ilyen, hogy:
1. 192.168.1.1
2. 10.0.0.1
Akkor az a 10-es lehet a digi box? Bár szerintem az már inkább valami központi szerver lehet.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
DJ. Ru$y #91601 üzenetére
No, sikerült belépni. Bekapcsoltam a PPPoE Passthrough funkciót, jelszavat kért, de automatikusan kitöltötte. Nem tudtam semmit megnyomni, mert felugrott egy kis ablak, de nem tudom mit írt, mert villámgyorsan el is tűnt, kidobott a menü és utána nem engedett belépni, azt írta elértem valami limitet. 20 perc után beengedett újra és most zöld a PPPoE Passthrough csúszka, de fogalmam sincs, hogy csinált e bármit is, mert a játékban még mindig nem "Open".
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #91601 üzenetére
Aha, köszi az infót, hála Istennek szinte sosem kell Telekom hálózaton szórakoznom
Nagyrészt Digi van mindenhol, ahol tennivalóm van és/vagy vállalati hálózatok. A mostani otthoni Telekom mizériákat nem ismerem...
Mondjuk a Diginél is PPPoE van, de ott mindenképp kell a szolgáltató a beállításhoz, ha nem a szolgáltató saját routerét akarod használni, hanem a sajátot és azzal csatlakozni PPPoE-val. Azt hittem, hogy a Telekomnál is így van ez.
-
Exian
addikt
válasz
DJ. Ru$y #91595 üzenetére
Ja, persze ez is igaz, akartam én is írni, ám nálam speciel 25 éve alap dolog, hogy helyihálón lévő gépek fix IP-vel vannak beállítva. Eleve DHCP-t csak a Wifis routereken szoktam bekapcsolni, a kábeles hálózaton nincs is DHCP-s kiosztás nálunk sehol, pont ilyen okok miatt is. Persze otthoni hálózaton kevésbé szokott lenni külön router, úgyhogy ott tényleg figyelni kell erre, hogy fix IP-vel legyen a gép vagy MAC alapján fixen kiosztva, ha mindenképp DHCP kell.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest