Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
https://datasheetspdf.com/datasheet/APW7070A.html
Ez lehet az.És ahogy Cpt.Pirk mondja. Ha egy ilyen step-down szabályzó elpusztul, annak oka van. Vagy kapott egy pofont kívülről (nem valószínű) vagy zárlatba ment valami utána, és az ölte meg, vagy maga az áramkör van rosszul tervezve, túlmelegedett az IC, és ki tudja, mit vitt még magával (pl. ha zárlatos lett, és a bemenet kikerült a kimenetre).
Nemrég volt itt egy univerzális LCD meghajtó, azon is egy ilyen csinált az 5V-ból 3,3-at, és miután meghalt, vitt mindent, valószínű a scaler prociig :S Legalábbis az IC-t leszedve és a kimenetére 3,3V adva még mindig zárlat van, pedig utána már csak az 1,8V-os kör jön, meg a proci.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
Ez épp nem kapható, ez itt igen, ez jó lehet?
Mert akkor megrendelem. Amúgy te mennyiért cserélnéd? :)a komplett panel is rendelhető aliról, az úgy 7-8e Ft.
-
Exian
addikt
Elmondom mi volt. Ez egy külső tápos monitor. Úgy kezdőtött, hogy zizegett, sercegett a monitor bekapcsolt állapotban és sokszor nem adott képet. Ki lett próbálva másik ugyanolyan, gyári tápegységgel. Járattam napokig, semmi baja nem volt, eltűnt a sercegés, zizegés, ki-be kapcsoltam, tökéletes volt napokig, ment szinte éjjel-nappal. Így elkönyveltem, hogy a tápja szállt el. Vett új, de nem gyári tápot hozzá a monitor tulaja, a boltban mondták neki, hogy ez hozzá való, jó lesz hozzá. Egy sima Akyga laptop táp, aminek ugyanaz a fajta csatlakozója van. Rá lett kötve és pákk, első bekapcsolásnál elfüstölt. Annyi, hogy a gyári tápja 19V 1.3A 25W, ami lett véve hozzá, az 19.5V 4.2A 92W. Ez ugye nem kellene, hogy baj legyen, az hogy nagyobb ampert és ezáltal nagyobb wattot tud, az csak előny.
Az meg hogy 19V helyett 19.5V, az sem kellene, hogy baj legyen.
De fene tudja, mivel előtte volt az a zizegés, meg hogy már alig-alig adott képet, simán lehet, hogy volt valami baja a panelnek, csak fura volt, hogy másik gyári ugyanolyan LG táppal meg hibátlanul, zizzenés nélkül ment.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Exian
addikt
válasz CPT.Pirk #99505 üzenetére
Nem kaphatott fordított polaritást, gyári szerelés, nem lehet semmit felcserélni.
Ami még felmerült bennem, hogy lehet, hogy kicsit túl hidegen lett rádugva, bár nem hiszem. Itthonról vittem szoba meleg állapotból, 20 percet autóztam, a kocsiban ugyan hideg volt, de azért nem annyira és nem állt órákig hidegben. Szóval szerintem nem csapódhatott ki benne pára ilyen hamar. Mert az valóban gáz, ha egy lefagyott cucc melegbe bevíve rögtön áramot kap. De itt ez azért nem állt fent szerintem.
Meg hát baja volt neki, nem véletlenül szólt az ismerősöm, hogy nézzem meg.
Na, akkor megrendelem az IC-t, annyit még megér, aztán kiderül.
Szólok majd, ha megjön, gondolom pár hét...
[ Szerkesztve ]
-
Kezdett már dögleni a cucc (khm, zizegés, a tekercsek nyinnyoghattak a túláramtól), a táp meg 1,3A-nél valószínű lekorlátozott. Jött a 3x akkora terhelhetőségű táp, ami meg tudta adni azt az átfolyó áramot, amit a döglődő elektronik szeretett volna, csak ugye az már egy hibás működés volt. IC pukk
Kérdés, hogy az IC hibája okozta a dolgot, vagy az IC által táplált kör? Tehát IC-t levenni, megnézni, hogy mit látni utána (zárlatos-e a kimenetén lógó áramkör), stb. stb.(Amúgy meg fizika : ha valami nagyobb terhelhetőségű -> azaz mennyi ampert tud leadni, az nem gond, mert max. könnyedén kiszolgálja a fogyasztót. Itt az volt a gond, hogy a fogyasztó azért akart többet felvenni, mert maga hibás volt.)
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Attix70 #99510 üzenetére
Igaz, picit más ez a panel, de amúgy csereszabatos, szóval a panel jó lenne a monitorba, attól függetlenül, hogy 1-2 dolog máshogy van.
Itt egy kép amúgy a konkrét, elfüstölt panelről.
De amúgy ennek most sok jelentősége nincs, csak mintának raktam fel, hogy ilyesmi panelről van szó, nem számított különösebben, hogy nem 100% az. De csak 1-2 apróságban van eltérés a lapon.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
válasz Attix70 #99512 üzenetére
Arról a képről amúgy honnan látod pontosan, hogy más vagy hogy milyen IC van rajta? Félreértés ne essék, nem kötekszem, csak én nem látok rajta semmi feliratot vagy bármit, ami alapján beazonosítható lenne. De ismétlem, nincs jelentősége, abszolút csak minta volt, hogy milyen jellegű panelről van szó, illetve azért is raktam fel, hogy ha valakinek van olyan lapja, mint a képen szerepel, az is jó lenne kompletten, akkor nem kellene próbálkozni az elfüstölt IC-s lappal.
-
Attix70
aktív tag
Elkezdtem visszakövetni a lábak bekötését és nem az mint a tied. Műszaki emberként szeretem körültekintően átnézni a problémát
Amúgy beraknék egy szivargyújtós telefontöltő kis oanelját tokkal vonóval , azok is tudnak 2 A-t , ha kell adhatok[ Szerkesztve ]
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Van pár eladó cuccom, nézzetek rá, hátha valakinek valami érdekes belőle! Topiklakóknak van némi alku is.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Exian
addikt
válasz Attix70 #99516 üzenetére
Van hozzá táp, az nem gond elvileg. De igazaból ezt most nem értem. Azok max. 12 V-osak, nem? Elég lenne az a monitornak, aminek 19V kell? Vagy amúgy is 12V-t csinál rögtön magának a vezérlőpanel belőle?
Utka: megkérdeztem, nincs és nem is tudnak beszerezni, Aliexpresszt mondták ők is, hogy csak ott találtak, de onnan nem rendelnek. Meg onnan tudok énis...
[ Szerkesztve ]
-
Az IC kimenetét megkeresed az adatlap alapján, és oda bekötsz neki 5V. Ha mákod van, akkor működni fog.
Gyak. úgy kezdődik a monitor, hogy a 19V-os tápból 5V csinál. (Vagy 3,3V, nem tudom, mire van belőve az IC. Viszont abból még stabilizál 1,8 is, ha ez a NYÁK kicsit is hasonlít arra, amire gondolok )Mutogatni való hater díszpinty
-
Exian
addikt
Keresek 1db TP-LINK TL-WR740N routert. Lehet más típus is, a lényeg, hogy rárakható legyen a DD-WRT. Ezt a típust ezer éve használom, bevált a célra, ezért keresem konkrétan ezt, de lehet más támogatott is, annyi a lényeg, hogy olcsó legyen. Nem kell nagy sávszélesség tudomány, egy szöveges alapú netes alkalmazást kell áttolnia egyik routertől a másikig... Gyakorlatilag Wifi repeaterként funkciónálna, szóval ha valakinek van olcsó repeaterje eladó, ami gyárilag tudja, az is jó!
-
Utka
aktív tag
Üdv!
SD kártyát vennék.
Fénykép/videó rögzítésre, Redmi 10 pró -ba 32 -de inkább 64GB.Van ajánlott? (SanDisk, Kingston, Adata ?) Pécsett hol érdemes?
Köszönöm.
Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
Exian
addikt
Én most vettem nemrég 512 GB-s Kingston MicroSDXC-t. Ez alap cucc, nekem Sony Walkmanba kellett, ott ugye totál mellékes az adatátviteli képesség/sebesség, bár nem rossz, 25-30 Mbyte/sec tempóval tudok rá írni. Egyszer megtömöm Flac és DSD zenékkel, aztán évekig hozzá se nyúlok nagyjából.
Videók rögzítésnél esetleg már számíthat a sebesség. Én Sandisk Extreme Pro-t néznék.
Viszont nagyobbat vennék, főleg a 32-es, de a 64-es is hamar megtelik.
Szerintem jobban jársz, ha rendelsz. Én Aqua.hu-ról rendeltem az 512 Gb-st 21-ért, helyben nem nagyon láttam 25e alatt, de inkább 30 körül.
[ Szerkesztve ]
-
A Kingston nem gyárt, csak brandel. Sandisket, Samsungot, de esetleg full gagyit is. (A San meg a Samu pl. gyártanak kártyát.)
Bunnie írt erről egy nagyon részleteset[ Szerkesztve ]
-
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy HD Sentinel által talált rossz szektorokat lehet-e valamilyen progival javítani, erősíteni? Ha igen és van, aki már próbálta, mivel sikerült neki? Ha nem, akkor így jártam.
Köszi
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz plaszy #99532 üzenetére
Így jártál. Viszont a hibás szektorok helyét egy darabig a tartalék lemezterület szektorai veszik át és ez még nem jelenti azt, hogy ki is kell dobni a hdd-t pár bad sector miatt... Viszont gyakran kell ellenőrizni mert a gond akkor van, ha elkezd növekedni a hibás szektorok száma, ott könnyen beadja a kulcsot pikk-pakk.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
rnrn
aktív tag
Ismét keresek "rég" 10"-os tabletet, 5-6 db-ra lenne szükségem. Android 4.2 fölött lenne jó, 2/16 GB az irány. Max. 10-15 eFt-ot tudnék adni darabjáért, állapottól függően. Ha van tok, az is jöhet! Priviben tudtok keresni!
-
stfx
aktív tag
válasz plaszy #99532 üzenetére
A HDD regenerator proggi csodakra kepes bad sectoros winyoval. Cimbi hozott egy winyot, hogy meghalt, de az elete osszes kepe rajta volt, de tobb szazezer forintja nincs adatmento cegekre. Semmi recovery proggi nem tudott visszahozni kepeket, napokig hdd regeneratoroztam, es utana az osszes kepet tudtam recoverelni. A hd sentinellel nem kell foglalkozni hogy mit ir allapotra, az egy tipp, aminek semmi koze a valosagoz. Felolvassa a smartot es abbol csinal egy kovetkeztetest. En vettem egy ssd-t gari nelkul, kb 2 heten belul telelett Uncorrectable Errorral, hd sentinelbe mindjart lement 67%-ra, es adott neki kb 600 napot. Lezerofilleztem az ssd-t, firmwaret frissitettem, majd dobtam egy secure eraset, azota beleraktam 460 napot az ssd-be es hiba nelkul mukodik, es a sentinel meg mindig 600+ napot ir ki ra.
-
" A hd sentinellel nem kell foglalkozni hogy mit ir allapotra, az egy tipp, aminek semmi koze a valosagoz. "
Azt tudod, hogy működik a SMART?
Amikor nem jól "tippel" a HD sentinel, akkor valami miatt hibás adatokból következtet, vagy nem ismeri a winyót, vagy nem kap SMART adatokat.Meg akkor szokott még falsot adni, ha a SMART pl. kábelhiba miatt tárol le hibákat.
"Lezerofilleztem az ssd-t, firmwaret frissitettem"
Ez lehetett a kulcs, valószínű bugos volt a FW. (A zero fill meg különösen jó az írásmennyiség szempontjából )A HDD Regenerator is olyankor szívó, amikor hiába rakja helyre, pár nap alatt ugyanúgy tele lesz bad sectorral a cucc. Használom én is, de azért nem egy életbiztosítás az ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Jah, nálunk is Rózsadombon. A piros műanyag szelektív kukák úgy vonultak az Illyés Gyulán végig, mint az autók. Mentek dél felé. Aki ezeket kitalálta... pláne, amikor üresek, semmi súlyuk nincs. Bár régen le voltak láncolva, de az a lánc is vicc volt, erősebb széllökés el is szakította. De több áláménum kuka is megindult és/vagy felborult, több autót el is találtak azok is.
Aztán sok redőny is elrepült, volt több olyan is a szomszédban, akiknek a komplett erkély beépítést elvitte redőnyöstül.
Aztán, a házak tetején a széleken lévő bádoglemezek is nagyszámban repültek. És az már veszélyes is volt, egy olyan repülő, vékony, éles szélű lemez valakit fejbetalál... életveszélyes tud lenni.
-
stfx
aktív tag
válasz IO.sys #99541 üzenetére
Igen.
hcl: felre ertetted amit irtam, en az allapotra a kondicio %-ra gondoltam, es az tovabbra is egy tipp a smart adatok alapjan, lathatod az en esetembol, hogy hiaba tok jo azota az ssd-m amiota "megjaviottam", azota is 67%-ot ir a kondiciora, ami nem igaz. Viszont legalabb eladhatattlan lesz, mert mindenki a 67%-os kondiciotol fog beparazni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest