Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1301) tusi74 válasza attyspocak (#1300) üzenetére


tusi74
őstag

Persze, mert az e-maileddel együtt csak egy kis nyomozás, ha ilyen oldalt lefoglalnak, és ott van minden adatod. De Te tudod... Én mindenesetre ezentúl is körültekintő leszek. Csak szolgáltatásra nem küldök pénzt másnak. Egyébként nekem a megadott oldal, ahová eredetileg kellett volna küldeni a pénzt, be sem töltődött.

(#1302) Stalker-2572


Stalker-2572
addikt

Kissé off de hátha tudok rá válaszolni: hogy lehet newegg-ről vásárolni?
Nekünk sehogy? :(

All Black...

(#1303) 1010


1010
őstag

most akkor lehet a paypal ra utalni?

(#1304) tusi74 válasza 1010 (#1303) üzenetére


tusi74
őstag

PayPal accountról másnak a PayPal-jára persze. Saját bankszámláról saját PayPal-ra nem.

(#1305) Badb0y


Badb0y
addikt

Confirm

Nem tiszta teljesen.
A lényeg változatlan? Vagyis mi nem lehetünk confirmed :F

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1306) zagor tenay


zagor tenay
csendes tag

Teljesen kezdő vagyok a PayPal-on. Rengeteg információt átolvasva próbáltam regisztrálni. Erste Virtuális Visa kártyával próbálkoztam. Mikor az Enroll in PayPal's Expanded Use Program-ot szeretném használni a következő elutasítást kapom:
We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.
A limitet pontosan 400 Ft-ra állítottam. Most nem tudom, hogy a kártyával vagy a limit összegével van-e gond. Esetleg valakinek van-e ötlete vagy tapasztalata ezzel a kártyával vagy hibaüzentettel?

(#1307) tusi74 válasza zagor tenay (#1306) üzenetére


tusi74
őstag

A kártyás terhelésekre általában igaz, hogy sosem szabad csutkáig fogyasztani. Tehát ne pontosan annyi legyen a limit, hanem legyen még plusz 200-300 Ft rajta. De ez igaz a többi netkártyára is, ahol nem limitállítgatás van. Sosem szabad pont annyit rátenni, még akkor sem, ha Ft-ban fizetsz, de ha más pénznemben akkor sem. Olyan 2-300 Ft ráhagyás kell neki.

(#1308) koxx válasza Badb0y (#1305) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ha jól tudom továbbra is csak USA, Kanada és UK -ban lehet confirmed address.

(#1309) cocka válasza Badb0y (#1305) üzenetére


cocka
veterán

Gyakorlatilag 3féle módon lehet, de ha USA vagy UK-beli accountod van, akkor a kártya hozzáadásakor a számlakivonatodon szereplő címet beírva azonnal confirmed lesz a cím. Ha nem tudja a confirmationt automatikusan végrehajtani, akkor jön a képbe az expanded use enrollment, ami után verified lesz az account.

2. mód, hogy igényelsz Paypal buyer creditet, amit természetesen csak USA-beli accounttal lehet, ekkor a kérelmen szereplő címet a paypal automatikusan confirmedként kezeli.

3. mód (kizárólag USA-beli accounttal lehetséges) Választhatsz még alternatív cím hitelesítést is, amihez egy pár feltételnek szintén meg kell felelni, nevezetesen:

Több, mint 90 napja regisztráltál a paypalon.
Legalább 10 buyer reputation pontod van. Ami gyakorlatilag segít eldönteni az eladóknak, hogy a nem confirmed címmel rendelkező egyénektől fogadjanak-e lét vagy sem.
Verified vagyis ellenőrzött tag legyél a paypalon.
Legyél belföldi user (USA) jó anyagi háttérrel.
Olyan címet adj meg, ami nem postafiók.

Ha mindezeknek eleget tettél, akkor küldenek egy titkos kódot arra a címre, amit megerősíteni szeretnél, majd miután helyesen megadtad a kódot a weblapjukon el kell faxolnod nekik pár doksit, ha szerintük minden ok, akkor confirmed címed lesz.

(#1310) cocka válasza zagor tenay (#1306) üzenetére


cocka
veterán

Hát már bocs, hogy ezt írom, de a lehető legrosszabb kártyát választottad. Legalább is nem tudom te hogy vagy vele, de a limit miatti állandó telefonálgatás engem valahogy nem tud felvillanyozni. Vagy ingyen lehet a telebankot hívni? Még jó, hogy nem vagyok erstés. :D

Arról nem is beszélve, hogy jobb ha 700 Ft-ot teszel rá és a limitet meg legalább 700 Ft-ra állítsd. Hát ha marad rajta valamennyi, istenem, majd költöd a következőre.

(#1311) Balinov válasza zagor tenay (#1306) üzenetére


Balinov
félisten

nekem KH-s LAFO-hoz tartozó Visa Eletronról 400HUF+1HUF-ot zárolt.Igaz,14-e óta nem látni a netbankon a tranzakciót,igy azt a rohadt igazolókódot se birom megadni.Sztem legyen a limit 1kHUF..abóból még baj nem lehet

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#1312) tusi74 válasza cocka (#1310) üzenetére


tusi74
őstag

Ez a betelefonálósdi nekem is az agyamra menne. Az OTP-s és CIB-es alszámlás megoldás nekem sokkal szimpibb. Átteszem rá a pénzt, éjjel nappal, akár vasárnap is, és hadd szóljon.

(#1313) Badb0y válasza cocka (#1309) üzenetére


Badb0y
addikt

Tehát :) ???

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#1314) cocka válasza Badb0y (#1313) üzenetére


cocka
veterán

A válasz röviden: nem. Csak USA és Kanada meg UK-beli accounttal lehet a címed confirmed.

Mellesleg ha már a paypal témánál vagyunk. Nem tudom, hogy hogy lehet egy eladó akkora agyilag zokni, hogy hibás paypal címet ad meg. Így ő nem kapja meg a pénzt, neki kell rá várni stb.. Bár az is lehet, hogy hülye voltam, hogy kezdő eladótól rendeltem. De valahol el kell kezdeni, csak ne én legyek már a kísérleti alanya. :DD Mindegy, cancelöztem aztán újraküldöm, ha hajlandó új címet megadni, bár asszem a buyer protection csak az oldalon feltüntett címre érvényes, úgyhogy azért ez is vicces.

(#1315) birno


birno
addikt

Sziasztok!

Próbálok regelni a PayPal-ra, de csak Visa Electron kártyám van és az nem tetszik neki, hiába olvastam, hogy elvileg használható.
Banki átutalással nem lehet valahogy feltölteni?

(#1316) tusi74 válasza birno (#1315) üzenetére


tusi74
őstag

Nem, dombornyomott kártya kell, vagy annak megfelelő netkártya. A Visa Electronnál úgy van, hogy azt bankja válogatja, hogy netes vásárlásra engedélyezi-e. Pl. az OTP engedi, úgy tudom az ő Visa Electronjukat a PayPal el is fogadja. A CIB nem emgedi, az övét meg nem. Van egy olyan oldal, hogy bankkartya.hu, ott minden banknak fel van sorolva aforgalamzott kártyái és ott tudod megnézni, hogy internetes vásárlásra alkalmas-e vagy sem.

(#1317) tusi74 válasza cocka (#1314) üzenetére


tusi74
őstag

Ugyanígy voltam. Egy olasz elírta a címet. 150 € kétszer ment félre. Majd élesben küldtem, akkor azonnal megkapta.

(#1318) birno válasza tusi74 (#1316) üzenetére


birno
addikt

Visa Electron Junior Max van, bankkartya.hu szerint lehet fizetni, de nekem még soha nem sikerült, egyetlen helyen sem fogadták el.
Ezt írja ki: "You have entered an invalid number or partial credit card or debit card number. Please check your entry and try again."
Akkor mi a csoda lehet?
Valszeg majd rákérdezek a banknál.

[ Szerkesztve ]

(#1319) tusi74 válasza birno (#1318) üzenetére


tusi74
őstag

Én meg a helyedben, ha tanulsz, átmennék a CIB-hez, és ott nyitnék egy CIBEZZ számlát. Ez direkt diákoknak van, nagyon kedvezményes. Kapsz mellé egy netkártyát ingyen, ahhoz tartozik egy külön kártyaszámla. Mindig annyi pénzt teszel rá az igazi számládról, akár vasárnap is, ami kell a vásárláshoz. Mastercard-ként üzemel. Nekem még mindenhol elfogadták. Az OTP-nek is van ilyen kosntrukciója, csak ott a Juniorhoz nem adja a webkártyát.

(#1320) birno válasza tusi74 (#1319) üzenetére


birno
addikt

Már nem tanulok, csak azért van még ez, mert kisebbek a költségei.
Fel fogom hívni őket és rákérdezek, hogy vajon miért nem megy.
Furcsa, hogy a PayPal-ra nem lehet utalni, moneybookers-nél ez nem volt gond.

(#1321) tusi74 válasza birno (#1320) üzenetére


tusi74
őstag

Sosem lehetett, de nem is hiányzott. Netkártyával ingyen megoldom. Én már nem tanulok, így az OTP-nél is van webkártyám, meg a CIB-nél is Online magánszámlám (sajnos a CIBEZZ körből már ott is 10 éve kiestem :D).

(#1322) L.T.


L.T.
aktív tag

Ma vettem egy cuccot és GBP-ben fizettem ki. 344 volt a forint/font átváltás és a bank csinálta a konverziót nem a paypal. A paypal 358-ért váltotta volna. Vettem egy másik cuccot is, azt meg USD-ért. Konverziót szintén a bank csinálta, 174 volt a forint/dollár. A paypal itt 180-ért váltott volna.
Azt tapasztaltam már máskor is, hogy ha hétvégén veszek valamit akkor kedvezőbb, ha a bankra bízom a konverziót és nem a paypalra. Tapasztalt már ilyet más is?

(#1323) Oliverda válasza L.T. (#1322) üzenetére


Oliverda
félisten

Minden esetben kedvezőbb ha a bankra bízod.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1324) birno válasza tusi74 (#1321) üzenetére


birno
addikt

Majd megoldom valahogy, mindenestre köszi az infókat! :R

(#1325) L.T. válasza Oliverda (#1323) üzenetére


L.T.
aktív tag

Hát nem tudom, a legtöbbször a paypal konverzió olcsóbb volt. Csak hétvégén tünt fel ez így nekem. Most már mindíg megnézem a konverziót.

(#1326) birno válasza tusi74 (#1321) üzenetére


birno
addikt

Pofánverem magam komolyan mondom, az expires end-et fordítva írtam be és azért nem ment.
Ekkora balfaszságot! :B :DDD

(#1327) L.T. válasza birno (#1326) üzenetére


L.T.
aktív tag

:D :DD

(#1328) birno válasza L.T. (#1327) üzenetére


birno
addikt

Kész vagyok. :)
Jól mondja nekem a gugli, hogy ezt nem kell feltölteni, hanem amilyen értékben szeretnék vásárolni annyit lemel a számláról?
Vagyis előtte küld egy mailt és ha jóváhagyom akkor, igaz?

Egyszer ha lesz időm, meg kedvem, meg olyan szinten szükségem rá akkor elolvasgatom a topikot, biztos le van írva, de egyenlőre csak egy egyszeri alkalomra kell, utána úgyis elfelejtem a működését.
Vagy esetleg van egy jól összeszedett magyar leírás róla?
Párat találtam guglival, de leginkább a regisztrációt, előnyöket, hátrányokat tárgyalták, a konkrét működését nem igazán.

(#1329) Oliverda válasza L.T. (#1325) üzenetére


Oliverda
félisten

Attól függ milyen bankhoz viszonyítod. Szerintem a PayPal baromi előnytelelnül konvertál (mondjuk az OTP-hez képest).

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1330) L.T. válasza Oliverda (#1329) üzenetére


L.T.
aktív tag

Én a BudapestBanknál vagyok. Szóval figyelni kell mindíg nekem ez jött le.

(#1331) kory24


kory24
őstag

Sziasztok!

Ha regisztráltam a paypal-on egy számlát, azonban nincsen bankkártyám.

Így van egy paypal számlám valódi számla nélkül.

Olyat lehet hogy interneten utalnak rá pénzt és én azt interneten el is költöm?

Azaz a pénz nem is kerül valódi számlámra, hanem csak a paypal számlámon mozog?

(#1332) tusi74 válasza kory24 (#1331) üzenetére


tusi74
őstag

Természetesen lehet. Valaki a saját PayPal-jából küld neked pénzt a te PayPal-odra, egyszerűen a PayPal-os e-mail címed megadásával. De hogy ne legyél ennyire kiszolgáltatva máosknak, ha épp kinézted álmaid cuccát az Ebay-en érdemes valamelyik banknál (OTP, CIB, MKB, ERSTE) számlát nyitni, és mellé webkártyát. Ezeknek nincs éves díja (mármint a kártyának, a számlának van havi), de pl. ha tanulsz, akkor a CIB-nejk a CIBEZZ csomagjával kifejezetten jól jársz, és ingyen kapd mellé a netkártyát.

(#1333) kory24 válasza tusi74 (#1332) üzenetére


kory24
őstag

Köszi!

És egy átutalásra mennyit von le magának a paypal?

Konkrétan 8 és 25 euros utalásra gondolok

Illetve ha pénz érkezik a paypal számlára azért is vonnak jutalékot vagy csak ha utalok onnan?

(#1334) tusi74 válasza kory24 (#1333) üzenetére


tusi74
őstag

A PayPal-nál ez az "utalás" szó elég furcsán hangzik. Inkább küldést szoktunk mondani (send-nek van írva a PayPal-on is).

Aki küldi, ő ingyen küldi, Tőled a fogadásrt von le pénzt. Hogy mennyit azt nem tudom, utána kellene néznem, accounttól függ (personal, premier, business). De ha Personal accountnál limitált a pénzfogadás.

De miért nem nézed meg a PayPal-nak a díjakról nagyon jó súgója van. PayPal fees

(#1335) kory24 válasza tusi74 (#1334) üzenetére


kory24
őstag

Erre gondoltál?

Akkor csak a fogadásért kell fizetni igaz?

[Legközelebb az ilyen nagy képeket inkább linkbe, már csak azért is, mert a nagy részét le is vágja]

[ Módosította: Cathfaern ]

(#1336) kory24 válasza tusi74 (#1334) üzenetére


kory24
őstag

Mennyire limitált a fogadás?

10 eurót még fogadhatok?

(#1337) L.T. válasza kory24 (#1336) üzenetére


L.T.
aktív tag

én múltkor 100 Ft-ot fogadtam

(#1338) tusi74 válasza kory24 (#1336) üzenetére


tusi74
őstag

Darabszámra limitált, ha Personal accountod van.

(#1339) kory24 válasza tusi74 (#1338) üzenetére


kory24
őstag

Az mit jelent pontosan?

Pl csak 3x fogadhatok pénzt?

(#1340) cocka válasza kory24 (#1339) üzenetére


cocka
veterán

Le van írva minden a díjaknál. Personalnél Paypal egyenlegről fogadni ingyenes.

Ha pedig bankkártyáról akarsz fogadni, akkor:

0 HUF - 700,000 HUF 3.9% + 90 HUF
700,001 HUF - 2,500,000 HUF 3.4% + 90 HUF
2,500,001 HUF - 12,500,000 HUF 3.2% + 90 HUF
12,500,001 HUF - 25,000,000 HUF 2.9% + 90 HUF
> 25,000,000 HUF 2.4% + 90 HUF

Ez akkor érvényes, ha nem magyar accountról fogadsz pénzt. A magyarról fogadni kicsit kevesebb.

Tehát 3.4% + 0.35 euró az alsó sávhatár, ha magyar accountról fogadsz, ha más accountról, akkor a fenti díjtételek a mérvadóak + 2%. Ja és 0.5%, ha EU országból EU országba küldesz. Max. 5 bankkártyás pénzfogadást engednek meg évente, ha jól emlékszem, de ha kíváncsi vagy rá a regisztrációt követően megnézheted a View Limits linknél.

Pénz kikérés bankszámlára: 250 Ft/ alkalom, ha 25 ezer Ft alatt van a kikért összeg és ingyenes, ha felette. 1500 Ft jutalékot számolnak fel, ha a banki adatokat elcseszted és emiatt nem tudták jóváírni a számládon a lét. Egyébként pedig gondolom fogadásnál mindenesetben a paypal saját konverziós díjai a mérvadóak.

Látod én ezért váltottam a premierre, mert ott jóval egyszerűbbek a díjtételek. Annyi, hogy a paypal egyenlegről fogadott pénzért is fizetni kell.

(#1341) tusi74 válasza cocka (#1340) üzenetére


tusi74
őstag

Ja, ja, de mi magyarok, csak kártyával tudunk neki fizetni, vagy abból a pénzből, ami Ebay-es eladásból jön. Sok a macera szerintem, ha valaki így akarja használni a PayPal-ját. Ennél egy netkártya sokkal kényelmesebb.

(#1342) Oliverda válasza L.T. (#1330) üzenetére


Oliverda
félisten

Hol szoktad nézni az áfoflyamokat? Gondolom a BB-nál a deviza eladási árat nézed.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1343) L.T. válasza Oliverda (#1342) üzenetére


L.T.
aktív tag

Inkább a középárfolyamot szoktam nézni. Nekem a paypal vásárlás úgy is jelenik, hogy POS terhelés tehát kártyás vásárlás. Ott meg deviza középpel számolnak.

(#1344) cocka válasza L.T. (#1343) üzenetére


cocka
veterán

Micsoda mákod van.

Szeretnék még bankokról hallani, akik középárfolyamon adják az ügyfeleknek a devizát. Listát kérnék. :D

(#1345) kory24


kory24
őstag

Hol kell ilyen középárfolyamot nézni?

Egy linket kérhetek?

(#1346) Flashcash válasza cocka (#1344) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Én az MKB-nál vagyok internetes vásárláskor, illetve a conversion options alatt megfelelően beállított Paypal vásárlásoknál is kereskedelmi közép árfolyamon fizetek.
Ez most ilyen árfolyamokat jelent:
1 EUR 259,05
1 USD 175,91
1 CHF 161,20
1 GBP 348,78
2008.01.28. 13:56

(#1347) L.T. válasza kory24 (#1345) üzenetére


L.T.
aktív tag

Minden bank oldalán rajta kell legyen. Devizaárfolyamokat keress.

BB deviza közép. 2008.01.28.
GBP 348.38
USD 175.97
EUR 259

(#1348) Oliverda válasza L.T. (#1343) üzenetére


Oliverda
félisten

Középárfolyam? Deviza eladási árfolyammal kell számolni. Miért adnák középárfolyamon?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#1349) cocka válasza Oliverda (#1348) üzenetére


cocka
veterán

Hát jogos a kérdés egyébként. Nekem olyan szépen számolják devizaeladásival, mint a huzat.

(#1350) Flashcash válasza Oliverda (#1348) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Picit bonyolultabb ez a téma.

Amikor bankkártyával fizetsz külföldi devizanemben akkor vagy egy vagy két konverzióra kerül sor.
1, -Először történhet egy konverzió a kártyatársaság elszámolási devizanemére (Mastercardnál ez EUR euroövezetben és USD minden más helyen, Visa-nál minden esetben USD)
Ezt a konverziót nem a bankod hanem a kártyatársaság végzi.
2, -A második esetben a bankod konvertál a kártyatársaság devizaneme és a számlád devizaneme között, magyarul a legtöbb esetben EUR/USD-ről FT-ra. (feltéve hogy nem devizaszámlát használsz) Ennek a konverziónak az árfolyama a bankodtól függ a legtöbb esetben deviza eladási árfolyamon történik de más árfolyamot is alkalmazhat a bank.

Azt hogy a fenitekből mely konverziókat használják az dönti el hogy milyen devizanemben és milyen bankkártyával vásárolsz.

Forint bankszámlád van akkor pl. EUR alapú Mastercard-al eurozónában történő vásárlásnál csak a 2. konverzió van (EUR->HUF) viszont, ha eurozónában VISA bankkártyával vásárolsz akkor mindkettő (EUR->USD-->HUF).

Amcsi ebayen vásárolsz Mastercard/VISA kártyával, akkor csak a 2. konverzió lesz (USD->HUF).

Ausztrál ebayen vásárolsz, Mastercard/VISA kártyával: (AUS->USD->HUF) konverziók lesznek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.