Új hozzászólás Aktív témák

• n0rbert0

senior tag

Sziasztok,

Van egy F Astrám, amiben van egy Car 300 rádió.

A rádióval nem tudtam befogni egyetlen adót sem. Először azt gondoltam, hogy antenna probléma lesz, ezért vettem a Tesco-ban 2-3 forintért egy külső antennát, de sajnos ez nem oldotta meg a problémát, mert ugyan olyan sz*r volt, mint előtte.
    Ezután azt feltételeztem, hogy biztos a rádió a rossz, így vettem egy másikat (használtan a Vateráról).
    Sajnos amikor beszereltem, azzal kellett szembesülnöm, hogy ezzel sem működik jól egyik antenna sem.
    Végső elkeseredésemben kivettem a beépítő keretet, amiről lecsatlakoztam a sokpólusú csatit, illetve az antenna csatlakozót is, és keret nélkül dugtam be őket a rádióba. Azt vettem észre, hogy ha az antenna csatit ferdén rakom fel, úgy hogy feszüljön akkor megjavul a dolog és tudom fogni az adókat. De mivel a keretbe nem tudom ferdén belerakni, ezért ezzel a megoldással nem érek el semmit. Ha keret nélkül rakom vissza a rádiót, akkor egy az, hogy mozog a rádió a másik meg az, hogy elmozog az antenna csati egy idő után és megint nem fogja a rádió az adókat.
    [link] [link] [link]

A másik problémám az, hogy a kijelző, amin megjelenik a dátum, ha az autón rajta a gyújtás, de a rádió nincs bekapcsolva azon nem látszik semmi, ha a rádió "aktív".
    Ugye a dátum az megjelenik, ha ki van kapcsolva a rádió, illetve amikor a kódot kell beírni a rádión az is, de ha sávot keresek, vagy egy adót hallgatnék, akkor a sávinformáció/RDS vagy, ha kazettát rakok bele, akkor a "CAS" felirat nem jelenik meg rajta (egyébként más szimbólum se pl. TP).

Valakinek van esetleg ötlete a fenti problémák megoldásához?

Új hozzászólás Aktív témák