- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
adorjant
őstag
Ha valaki G Astrát keres,tudok egy eladót
Költözés miatt eladjuk az egyik autónkat
2001/12 havi,fehér 1.6 sedan,jól felszerelt,digitklímás,mai napig vezetett szervízkönyv,karambolmentes327e km,árban még gondolkodom,de 600e környékére lőném be,két szett kerékkel (téli 3 szezont futott Goodyear UG8 gyári acélkeréken dísztárcsával, nyári kerék gyári Njoy alufelni,2011es illetve 2009es gumikkal)
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007 #40839 üzenetére
vágom, de itt nem a többpólusú szarokról van szó, hanem az elhasznált ezer éves gyertya vs. új gyertya! na ott lehet érezni a diffit, hidd el!
(#40847) Ck. : van igaz, de ha nem kormol a motor, és nincs retek mindenfelé a karterban, akkor nem úgy retkelődik az olaj! nálunk a daf-ban 60ezer+ km után is sárga olaj jön le belőle, az újhoz képest kicsit törtebb színű, de átlátszó és sárga, jah és persze dízel és egy csepp olajat sem eszik 400e km után sem. ami tiszta az tiszta, nem szarik az olajba! ha egyszer beleszarattak, vagy fekete olaj jön le belőle, az összedzsuvázza az új olajat is, ha nem mossák ki! dízel személyautóknál a fekete olaj inkább előfordulhat, de olaj, márka és használat függő is!
-
Ck.
addikt
válasz
haddent #40816 üzenetére
Én nem lennék annyira boldog azért, hogy sárga még az olaj.
Az olajnak van egy fajta szűrő szerepe is, éppen ezért ha az olaj elkezd dolgozni a motorban, azzal együtt elkezd sötétedni is. Akinek 2-3.000 km múlva is ugyanolyan sárga, mint közvetlen az olajcserekor, az inkább baj, mint öröm. -
Ck.
addikt
válasz
forintuser #40835 üzenetére
Nem volt még gondod a hatóságokkal, ill. a német kollégákkal abból, hogy külföldi (magyar) autót használsz odakint?
-
Skizz
addikt
Fenyőgyantát mi szedi le?
Aceton, olaj nem az tuti.
-
Ck.
addikt
Üdv,
Mit lehet tudni a 2004-2006 körüli diesel Vectrák és Astrákról? Milyenek a motorok? Az automata váltóikról van vkinek személyes tapasztalata?
Skizz:
Fenyőgyanta eltávolító.
Bocsi, muszáj volt. -
Imy
veterán
válasz
AMD Power #40837 üzenetére
Mikor benzines Astrám volt, és Bosch-t vettem bele, mert az a GM gyári gyertya is.
NGK-t japán motorba használok, abba pedig az a gyári.
Szóval mindkettő jó, de sztem gyárit kell bele venni, az való bele, én nem váltogatnék. Bosch teljesen jó. (145e km-t mentem ilyen gyertyával, LPG-vel, smemi hiba nem volt ami gyertyára vezethető vissza)
Most dieselem van, abba nem kell gyertya. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984 #40807 üzenetére
Gyujtógyertya-melyiket válasszuk?
ebből idézek:( Most jön az a rész, hogy "Klinikai tesztek bizonyítják..."
...azt, hogy ha az egyébként széria motorunkban "csak" kicseréljük sima gyertyánkat egy többelektródás, vagy egy speciális fémekből készült, netán "utcai tuning" verzióra, akkor saját fenekünkkel kb. semmit nem fogunk észrevenni. Sem a teljesítményen, sem a gyorsuláson, sem a fogyasztáson. Legfeljebb azt, hogy valahány szerviz alkalmával kiszedjük, elégedetten konstatálhatjuk, hogy bizony semmit nem változott azóta, hogy betettük. Legalább egy teljesítménymérő padra lenne szükség, hogy a változás mérhető legyen. A motortuning nem a gyertyacserével kezdődik.) -
trassher
addikt
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
forintuser #40835 üzenetére
Arra gondoltam,hogy kint is megtudod nézetni hogy kell e cserélni.
(kint közlekedsz vele jó úton,a gép nem olyan öreg,valszeg nem is lesz vele gond szerintem.) -
forintuser
őstag
válasz
mohabá 007 #40834 üzenetére
Éppen ez az.Németben élek.Csak annyira vinném haza a Corsát hogy műszakit nyomjanak rá.De ha emiatt megakad?Nem tudok egy napnál többet maradni otthon...Meg ki tudja milyen árat mond ott a szaki a cserére..
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
forintuser #40830 üzenetére
Én nem hinnék a szerelő kézrátétes,szemrevételezős hiba megállapításában.Kell ott lenni rázópadnak,na az megmutatja kell e cserélned,vagy nem.Itthon a műszaki vizsga része.
-
gzbotii
nagyúr
Ha már gyertyazunk: 1.4 x14xe B Corsa milyen típusú gyertya ajánlott?
-
válasz
forintuser #40830 üzenetére
En most csereltem mind a negyet a hondan. Ket hatso mar csak kb 20-25%-os volt, jobb elsobol folyt az olaj. Hatsokrol szemre bem lehetett megmondani, hogy szarok, gumi nem kopott felre, abbol lehetett kovetkeztetni az allapotukra, hogy erosbb kanyarba kitort a segge az autonak, illetve hirtelen elozesnel billegett jobbra-balra az auto. Egy gatlo kedvezmeny nelkul kb 40-42ezer forint (150€), ugyhogy sajnos realis arat mondott
Ja es a munkadij se lesz olcso itthon szamla nelkul 5-7.000 Ft/lengescsillapito, illetve azt is erdemes tudni, hogy gatlot párban illik cserelni, ha csereled az egyik hatsot akkor a masikat is kell.
-
forintuser
őstag
Lehet hogy eredeti Opelt akar belerakni, nem tudom.De megrendelem otthonról, és majd berakatom valakivel.
Nem sok minden látszik.:
-
gban
veterán
válasz
forintuser #40827 üzenetére
Lehet hogy nem lehúzás, csak ott nem mer gagyiról árajánlatot adni, meg úgy vannak vele hogy mindenki csak normálisat tesz bele, mert ott a 150€ nem sok pénz, és ha olcsóbb kerül bele, akkor is csak a 150€ egy része a spórolás, akkor meg legyen már a legjobb benne.
A 150€ meg hihető ez alapján - cserélni meg ugye párban illik. -
diablo1984
veterán
válasz
forintuser #40827 üzenetére
szemre nem olajos a csillapító? csillapít rendesen? azt nem értem, hogy ha nem valami nagy felni van rajta és nem ültetett a vas, akkor a lengéscsillapítóért miért kellett felemelni? abból is megállapítható, a lenyomja a seggét, vagy csak benéz a sárvédőbe, mert ha olajos de eldurrant, akkor olajosnak kell lennie, a gázoson úgysem lát semmi extrát....
-
forintuser
őstag
Üdv.Adott egy Corsa D.Elvittem itt Németben egy olajcserére.A szerelő kicserélte, fasza minden.Azt mondja a biztonság kedvéért felemeli.Felemeli, azt mondja hátsó lengéscsillapító csere érett.Én, mint laikus nem értek hozzá, mondom oké. Holott a vezetési élményben semmi sem változott. Semmit nem vettem észre.(A gumik nem kopnak, nem rugózik jobban a kelleténél...) Azt mondta majd ír egy árajánlatot.Pár nappal később küldött egy 150€ árat.+ munkadíj..
Hát mondom ez hülye.Erősen lehúzás szagú a dolog...Keresnem kell másik szervizest..
-
AMD Power
titán
válasz
haddent #40819 üzenetére
Biztos rohadt brutális lehet. Főleg ennyi minden fejlesztve lett a D OPC óta.
Ötödször a Hungaroringen: Opel Családi Nap
Idén is lesz Opel Legendák Találkozása, szokás szerint a HungaroringenÉn ezt már alig várom!!
-
haddent
addikt
De az CDTI ne hülyéskedjünk már még szép, hogy megvan
Én boldog vagyok, hogy biztosan 9 alatt van, esetleg 8 közelében
Más világ a szívó benzin és a CDTI, fogyasztásban meg aztán van egy 1.5x szorzó látszólag
AMD Power szép lett és biztos baromi élvezetes egy ilyen kis dög ennyi erővel
-
AMD Power
titán
-
haddent
addikt
Mentünk ma a családdal (összesen 4 felnőtt, nem aprók, nem pehelysúly) egy Budapest - Debrecen oda-visszát. A fogyasztás egy teli tank MOL EVONEO (100) + 1 adalék lötty olyan 8-8.5 -re jött ki (100%, hogy 9 alatt maradt) úgy, hogy összesen kb 100km város a többi 425 az pálya. De 140 volt az alap és megnéztem mit tud: újra, 4 felnőtt ember + légkondi + sík terep = 185 -nél szálltam le a gáz taposásról és még csak 5000 -t sem pörögte ki teljesen
. Aztán gödöllői emelkedőnél 120 -ról indulva domb tetejére 160 lett és még csak ekkora szenvedte fel magát 4000rpm -re, innentől indul meg úgy igazán az élet
Szóval valaki a minap kérdezte, hogy milyen a 85kW -os benzines J astra (nagyon gyanús, hogy Z16XER szvsz.), hát akkor ilyesmi az is, szerintem nem rossz, én élveztem, főleg a paragival
Olyan 3 ezer+ km után a Mobil1 ESP 0W-40 olyan finom szép világos sárga és jó illatú, hogy le lehetne gurítani, nem is fogy, minden összeállt
-
tibee77
őstag
Eljött az idö (szerintem) egy olajcserere.Lättam, hogy a napokban volt pär hsz az olajcserevel kapcsolatban de gondoltam megkerdem, hogy melyiket ajänlanätok az en 1.7-es dcti motoromba.Jo bele az 5w30as vagy legyen 10w40es?Märkät se döntöttem meg e.Ja es sporolni nem akarok rajta.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #40811 üzenetére
Nem emlékszek már.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984 #40807 üzenetére
Én megvétel után úgy kezdtem ,hogy csere. Persze NGK ment bele.
-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007 #40802 üzenetére
Köszi szépen, megnéztem, nem laza...Lehet akkor nem is az volt a hangforrása, de majd ha még előjön felveszem.
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007 #40805 üzenetére
jobban mehet, pl gyertya tipusok között is van diffi, nemhogy egy elhasznált gyertya és egy új között! vajon miért nem akkor cserélünk gyertyát, mikor már az egyik henger nem megy, vagy kihagy és miért nem csak azt? a gyertyák is elhasználódnak, nem csak a kormosodástól(mert 60ezrenként nem megpucoljuk és mehet vissza van), hanem egyszerűen a vezető képessége romlik!
nálam már 2 autónál is észrevehető volt a változás, igaz márka csere is volt:
bosch ->NGK
denso->NGK
a lagunám a régi boschokkal erőtlen szar volt, nem volt benne kraft, minden henger ment, de egyenlőtlenebb volt vele a járása, az NGK-t hogy beletettem, csendesebb, kiegyensúlyozottabb lett és húz mint állat. a kis toyota a denso után az NGK-val jobban húz, bár alapjáraton kicsit hangosabb tőle a motor, de egy 1 literes motornál az erő inkább számít! arrol nem is beszélve, hogy a denso-nál a kerámia-fém találkozásánál már égésnyomok voltak, lehet minimálisan kezdett kifújni 1-2 belőle..... -
Skizz
addikt
Vectra b tulajok! A vezetőülést hogy kell szétszedni? A háttámla dőlés állítóját kéne lepattintani, hogy a bal alsó műanyagot le tudjam venni. Meg akarom húzni a csavarokat benne, mert úgy nyikorog az ülés hogy az idegőrlő. Nem a tömése, nem is a rugók, hanem a háttámla ahogy mozog jobbra-balra, ki van lazulva ez-az.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
horvathkrisz #40804 üzenetére
Nem tévedsz,nem megy jobban.
Csere: 60000km-ként.Meghúzási nyomaték: 25Nm.
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
olvastam az utolsó pár hozzászólást. Szóval gondolkodom rajta, hogy a C Corsa-n kicserélem a gyertyákat, csak azt nem értem, hogy miért menne jobban ettől az autó. Egy gyertya vagy jó, vagy nem. Esetleg tévedek?A másik kérdés: mekkora nyomatékkal kell meghúzni őket?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
lsebestyen #40801 üzenetére
Két ékszijtárcsa között félúton,(generátor,és a másikat nem tudom
) megfogod az ékszijat,le,fel mozgatod.Ha kellően feszes,nagyobb erő nélkül kb:2-3cm-t mozog le,fel.Ha többet mozog,laza,nincs kellő tapadás,elcsúszik valamelyik tárcsán,nyűszög,sikít.Nem szereti a hirtelen fordulatszám növelést,ha gázt adsz.
(nem tudom érthetőbben leírni,de érezni,ha laza ) -
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007 #40799 üzenetére
Honnan tudom ha laza? Bocsi, de nem értek hozzá
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest