Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JanR

addikt

válasz kisjimy #22684 üzenetére

Azért a 200 feletti sebesség se mindennapi :) Inkább azt támogatom, hogy kinek mi.

Az egyik barátom épp a héten vesz autót. Tudja nagyon jól, hogy a dieslekkel sok a hibalehetőség, főleg az újabb nagynyomásúakkal, de ennek ellenére még is azt vesz. Neki a városi fogyasztás az első szempont, meg a chipelés, tuning.

Én nem szeretnék tuningolni, csak azt szeretném, hogy szép hangja legyen az autónak, ha meg odalépek menjen. Asszonykám sem szereti a diesel hangot és így maradt nálunk a benzin (tudom az új dieselek már nem annyira hangosak). Ahogy írtam korábban is, 90%-ban pályázunk az autóval, nagyon ritka a városozás, max. ha valahova megyünk ott 1 bolt, meg a végcél. Na most ehhez nekem nem kell egy 1.6 / 1.9, vagy hasonló diesel, hogy 6 literrel eljárjak. A mostani Omegam is egy régi autó, 8 litert mondanak rá átlagba (nekem is akörül van, télen +1,5-2 liter), na most nemrég voltam vele Kecskeméten 100-s tempóval és 6,7 liter lett 100-n a fogyasztásom, pedig volt 1-2 előzésem. Na most ha valaki azt mondja, hogy ez egy 2.0 16V-s benzines motorhoz viszonyítva sok, akkor vitatkoznék vele (és azt is tudni kell az Omegaról, hogy a 2 literes motorhoz viszonyítva nagyon nehéz a kaszni). Ezért nem félek a 3.2 V6-tól egyáltalán.. teljesítmény, szép hang, 90% pályázás. Na most ha lesz egy átlag 8-9 literes fogyasztásom, már jól jártam. Az utóbbi 3 év alatt meg egyetlen egyszer fordult elő, hogy az autóval 10km alatt közlekedtem, télen pedig mindig hagyom járni egy kicsit, hogy ne hideg motorral járjak.

Omeganal meg sajnos megnyomja a fogyasztást a LE/súly arány, na meg a célállomásnál a kis részben történő városlátogatás (pl. Budapest..). A zöld lámpás kigyorsulásokról pedig már leszoktam (mondjuk ha meg lesz az autó, biztos 1x, 2x ki lesz próbálva;]).

Részemről a benzin motor hangja az, ami leginkább eldönti, hogy benzint veszek diesellel szemben, de bennem van a "félés" is, hogy tönkremegy a turbó, vagy a kettős lendkerék, porlasztócsúcsok, stb.. Tudom benzinnél is sok minden tönkremehet, de valahogy még is.

mod: Na meg a korom.. tudom, ezt is autója válogatja, de a legtöbb diesel füstöl és szerintem az undorító.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés