Hirdetés
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Az elmúlt egy hétben kb. 50 záporzivatarfelhőszakadás volt szíves meglátogatni, napot és száraz utat/utcát nemtom mióta nem láttam megint, és a legmelegebb azt hiszem 17 fok volt, de az átlag inkább 13. A kocsi, bár garázsban áll naphosszat, mégis merő csatak, mert akármikor kihozom, tengelyig kell gázolni a vízben.
Szóval leszel szíves magadhoz venni az időjárásod, mert itt errefelé már nem nagyon kéri senki
Amúgy rájöttem, te a napot és meleget vonzod, és utálod, én meg az esőt és hideget. -
Integra
titán
válasz
föccer #57189 üzenetére
most nézem jobban a fotót, ha megnézed, a második kocsinál ki is ugrott a vagon a helyéről a peronra, szóval tartom a sok százmilliós tippem
látom, tibiatya is írt már cifrát hozzá, úgyhogy egy pillanatra elbizonytalanodtam és hoaxnak gondoltam, de aztán láttam, hogy van másik cikk is -
pohár
félisten
-
Nem tudom mi van a levegőben, de tegnap óta sz@rul vagyok, láz, végtagfájdalom, ma meg torokfájás és láz, aludni meg kb. alig az este.
-
Integra
titán
válasz
föccer #57189 üzenetére
csak remélni tudom, hogy azért pont ilyen esetekre betervezték megfelelően a szerkezet és az alváz gyengítését és elemes cserélhetőségét, mert ha ilyennél elcsúszik az egész padló... nem lesz ott bónusz a következő 60 évben
hogy lehet ennek így nekimenni, nemtom.. semmi riasztó rendszer, semmi önfékezés? -
fokukac
nagyúr
hmm. jól látom, hogy 2x4 GB DDR3 RAM ott kezdődik, hogy 20 ezer? De van 24-ért is...
Mi történt már megint, földrengés volt Tajvanon?
amikor én vettem az enyémet, 13 rugóból kijött...
-
pohár
félisten
-
fokukac
nagyúr
szépjóreggelt kívánok.
miről van itt kérem, nagyba' szó? -
Valaki nem tudja/emlekszik esetleg hirtelelen, hogy modularis hatvanyozasnal a g^(1/b)-t hogy ertelmezzuk? (Illetve mi van akkor, ha a Diffie-Hellmann key exchange soran az egyik fel g^(1/b)-t kuld vissza g^b helyett?)
-
kraftxld
félisten
Ennek olyan a hangja, hogy nem lehet mellette megmaradni.
Amikor én WS gépekkel bütyköltem, mindig 1-2 generációval korábbi alapkonfigot vadásztam le fillérekért, majd raktam bele jóféle procikat, rengeteg memóriát, FireGL-t, 10K-s SCSI vinyókat az apróról (SSD akkoriban még mutatóban se volt) és kb harmad/negyed áron kijött. -
lenox
veterán
Hat supermicrobol mindenfele szerver van... Amugy pontosan milyen feladatra? Ugy ertem egy intel desktop proci egy mezei osszerakott konfigban azert eleg sokmindenre jo, de gondolom valami miatt amire szeretned pont nem, mi a bottleneck, a sok ram? Mennyi kene? 64-128-256 GB? Vagy 12 magot is szeretnel? Vagy 16-24-et?
-
Aha, kosz. Igazabol nekem ebben az esetben nem lenne szuksegem (eros) grafikus kartyara, csak sok memoriara, sok threadre, es ha lehet, akkor viszonylag jo single threaded teljesitmenyre, de ez nem annyira kritikus talan.
Raadasul egyelore hobbira kellene csak, szoval ezert erdekes az ara.
-
-
tbs
addikt
válasz
FehérHolló #57172 üzenetére
Bizony, meg kell válogatni a desktop alkatrészeket a projekthez.
Dr. E -> igen , erősen lassult a "fejlődés".
És ja - régebben WS cuccokból szoktamvolt salgópolcos szervereket építeni, vagy masszív "desktopra" csendesített tápos levetett szervervasat használni.
Montyt kérdezd meg, nincs-e nagyvasa - mindig szokott lenni nála valami csúnya.
-
Valojaban amire kene, arra lehet, hogy a legjobb egy hasznalt szerver lesz, kvazi fillerekert lehet kapni az ebayen sokmagos gepeket, sok memoriaval... eros desktopom van mar.
Pl:
HP ProLiant DL385 G2 | 2x AMD Opteron 2356 | 8x 2,3 GHz | 32 GB RAM (ECC)
4x 146 GB HDD SAS 2,5" 10K | DVD | iLO2 | LAN | 2x PSU300 ajro.
Vicces egyebkent, hogy harom eve raktam ossze egy asztali gepet, es meg mindig kb. mindenre eleg, azert regen ez nem igy mukodott.
-
tbs
addikt
Jaja. Homemade esetben a körítésen lehet igazán spórolni (táp, diszkek, videó alrendszer), egy jó WS alaplap "drága". Mondjuk tápon nem spórolnék.
Igazából ha megvan a cél hogy mire, akkor desktop és nem ws alkatrészekből lehet olcsóbban építkezni ws közeli teljesítményre...
-
Van ertelme workstation-kategorias szamitogepet darabokbol osszerakni, vagy nem igazan lehet olcsobban megkozeliteni a HP Z800/Dell T5500/T7500 szinvonalat?
-
7
addikt
Nem vagy vele egyedül. Nem mondom, hogy azonnal és teljes pontossággal felismerem, de azért többnyire egészen hamar feltűnnek az angolul beszélő magyarok. Nekem az a szembeszökő (vagy fülbe?
), hogy egészen máshogy hangsúlyozzuk a szavakat és mondatokat, mint ahogy azt más kultúrákban tapasztaltam.
-
Lortech
addikt
válasz
bobsys #57160 üzenetére
Nagy poén hallgatni honfitársaink kínlódását külföldön, repülőn (nem Bp-xy viszonylat), boltban, étteremben, munkában, nyaraláson, miközben nem tudják hogy van körülöttük magyarul értő, aki érti az elmorzsolt bazmeget.
Annyi ilyen sztorit átéltem.
Egyébként általában elég könnyű felismerni az angolul beszélő magyarokat. Hiába angolul beszélnek, valahogy olyan tisztának hangzik, ahogyan beszélnek. És most nem a horror akcentusos makogásról beszélek, hanem a jól beszélők beszédjét is.(#57056) concret_hp: húzzál bele, én is hétfőn kezdek új helyen. Izomláz miatt vélhetőleg robotzsaruba' fogom nyomni.
emvy: köszi a tippeket, valóban túlhajthattam magam. Elkezdett szúrni a térdem 20km-nél, aztán 30-nál kiment a bokám jellemzően a tök sík dombtetőn, miközben a panorámában gyönyörködtem. Ugyanazon a lábon. Aztán lelassultam, mert bedurrant a másik - még jó - lábam, mivel azt terheltem jobban, erre le is hűltek az izmaim, izületeim, így már 40-nél minden bajom volt, aztán a további lassú kínlódást rövidre zárandó belefutottam a végébe kb. 7 kilométert a 10-ből, még az enyhe emelkedőkön is, és valahogy tök jól esett az előző kínlódáshoz képest, volt energiám, csökkent a fájdalom, és még úgy éreztem a célban, akár még szívesen mennék pár kilométerrel, de aztán puff, amint megálltam, leültem, teljesen elkészültem.
-
válasz
Lortech #57157 üzenetére
Szokvanyos, de abban az ertelemben nem normalis, hogy lehet tenni ellene es valszeg tulhajtottad magad kicsit. Szenhidratot, sot es folyadekot vigyel be (a sot ne hagyd ki), es pihenj.
Szoval egyel, nagy valoszinuseggel a metabolizmusod borult fel kicsit. A sos kajat ne hagyd ki, ha meg nem mondtam volna.
Az elso Velence 10x utan voltam igy, amig masnap delben be nem toltam 40 deka rantott hust
-
bobsys
veterán
En meg kapkodom e fejem a kozertben, mert mindenki magyarul beszel korulottem
-
Lortech
addikt
válasz
BlacKSouL #57158 üzenetére
Nem tudom pontosan, hány éves vagy, de emlékeim szerint a feleannyi idős lánykák már egy jó mallorcáztatásra jók lehetnek.
Amúgy engem kissé zavar ez, már nekem is elvétve jónapotoznak tizenévesek a házban meg mindenfelé. Pénztárban előttem a ~velem egykorú komát lehellózzák, nekem meg a jónapotkívánok. Néha meg visszaköszönök (*: ha hölgy az illető) egy határozott kezét csókolomot, akkor meg:
.
-
Lortech
addikt
Ironmanek! Komolyabb fizikai igénybevétel (teljesítménytúra) után normális lehet, hogy enyhén belázasodtam (38,5)? Tapasztaltatok ilyet?
Megfázás tüneteit eddig nem produkálom, előtte sem, és nem is éreztem közben, hogy probléma lenne, célban rögtön törölköző, váltóruha...
Aztán húsz perc múlva már alig tudtam kiszállni a kocsiból és vacogtam.. éreztem, hogy a fáradságon túl valami nem oké és lám.. -
tildy
nagyúr
Igy van.
El is mentunk ma Cambridge-be
Tenyleg gyonyoru ido volt.
Blacksoul: Lehet csak rossz tapasztalat, de nekunk a portugalok jobban bejottek, a spanyolok kevesbe. ( Mintha mediterran parizsiak lennenek)
Jahm, es megvolt az eves PDR-om, azt hiszem, ismet jon egy kis bonusz
Nolf: ha Londonban jarsz, van vagy egy - masfel liter agyaspalinkank, nem igazan fogy, az elmult masfel evben esm antialkoholista lett, szoval...
-
BlacKSouL
addikt
Az a ciki, hogy a lépcsőházban összefutok néha 1-1 kiscsajjal(nem egy, több is van), nézem bentről hogy húdemeghát. Kinyitom neki az ajtót, aszondja: csókolom.
Namost egyrészt mindig elröhögöm magam, másrészt örülök, hogy legalább köszönnek, harmadrészt meg mondom neki hogy csá, de ezzel teljesen összezavarom, úgyhogy onnantól nem beszél velem. Pedig ritkán növesztek fél centisnél nagyobb szakállt, de már kis borostával is lecsókolnak. Izé, lecsókolomoznak.
Pedig alig vagyok csak kétszer annyi mint ők. -
nike_
addikt
Most gondoltam bele, hogy 2 hónap múlva 19 éves leszek. Te jó ég, régebben a 19 éves emberekre már kész felnőttként tekintettem...
Így magamra nézve meg sehol semmi...
-
BlacKSouL
addikt
Aszódon jöttem keresztül kocsival, de csak remélem, hogy az Aszód volt, és hogy nem mentem keresztül senkin, mert Gödöllőtől Hatvanon át Lőrinciig olyan konstans felhőszakadászáporzivatar esett 1 órán keresztül, hogy gyakorlatilag azt sem láttam, van-e még eleje a kocsinak. Itthon láttam, hogy van, de ilyen esőben utoljára nemtom mikor vezettem.
-
-
fokukac
nagyúr
Az imént oly' ügyesen raktam odébb a monitort az asztalon ("takarítás" jelszóval), hogy a hdmi-kábelnek a gépbe bedugott csatlakozója konkrétan eltörött, olyan 120 fokos szöget zár be a dugalj-rész és a csatlakozó. A kép elment, újra kellett indítani a gépet.
Kicsit hajtogattam a kábelt, most van kép.
Bravó -
fokukac
nagyúr
-
bobsys
veterán
válasz
Tothgera30 #57113 üzenetére
Azt csinaltam, bevalt
-
Grafiqs
őstag
Ez jól esett.
-
Grafiqs
őstag
válasz
föccer #57126 üzenetére
A Fônök, meg elbújt a sarokban, és különben is hülyén van számozva. "figyelemtlenül " biztosan nem robogózom esetleg figyelmetlenül, de még úgy sem. Bizonyíték erre az, hogy még élek...
Kiscsalád jól köszönöm kérdésed. Már 20 hónapos a kisfiam. Imádom. Igazi "szeme sem áll jól" gyerek. Errôl mesélhetne a Fônök.
G
-
Grafiqs
őstag
Anyám, OnTopic?!
G
Szerk.: Halott OFFtopic?!
-
pohár
félisten
válasz
Integra #57119 üzenetére
hm, és árban sem vészes (már amelyik
)
ezt az Absolutot azért szeretném nagyon megkóstolni, mert csak kint kapható (meg itt-ott Európában jó drágán, még ebay-en is iszonyat ára van, 10k/üveg), ismerősöm kint volt egy évet Fort Myers-ben, és ő ivott ott, azt mondta, hogy valami iszonyat király (úgy mondta, hogy ezt sem veti meg) -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #57116 üzenetére
nem csirke az, hanem varnyú, meg nem disznó, hanem ürge
de a többi stimmel..olyan fíínom égett tojúszag lesz hamarosan, hogy mind a tíz lábujjad megnyalod. -
válasz
FehérHolló #57116 üzenetére
Addig örülj, amíg nem kínálnak meg belőle
-
FehérHolló
veterán
Hát komolyan, én ilyet még nem láttam.
A szomszéd cigányokhoz érkezett egy teherautónyi vágott csirke (fosztatlan) és két döglött disznó. Alig várom, hogy elkezdjék őket feldolgozni itt a mellettünk lévő udvaron.Aki nem ismerné a helyszínt, annak elmesélem, hogy a Mester és a Nagykörút sarkához nagyon közeli lakóblokkról van szó.
-
aizen92
addikt
válasz
Tothgera30 #57114 üzenetére
Az a macskás nagyon durva!
"Amikor meglátta múltkor az újságban VV 'fas**m tudjakit' lekölykedzett, PEDIG KAN"
nem normális.
-
-
bobsys
veterán
Aposomnal a kanape egy rakas szar. Alig aludtam az ejszaka ugy faj a derekam. Mondjatok el nekem a nagy titkot amivel veget vethetek ennek a fajdalomnak, hogy ma ejszaka tudjak aludni ( a foldon ).
-
NoLF
veterán
vazze
látszik hogy ma este korán végeztem, le is gurult azóta egy pár ilyen és olyan sörital
a fene se nézte a nicket, mea culpa!
bandus: egészség! sajnos hiába vagyok körbevéve folyamatosan jobbnál-jobb italokkal skóciából, írországból, kanadábó, amerikából, japánból, én nem szeretem a single malt whiskeyket és társait, csak a bourbon megy... ezért nem akartam belevau
-
NoLF
veterán
válasz
aizen92 #57096 üzenetére
angol azért megyeget, ezért belgában hollandban ellennék, de csak specifikus helyeken, ahol csak túristák vannak szinte és az angollal el lehetne lenni, node kapcsolat nélkül semmi. monacoban is lenne hely, node oda azért kicsit több kellene belőlem minden irányban, s a francia sem lenne elhanyagolható
a német 6évig ment anno, most már csak értem ,de nem beszélem - kis gyakorlással visszajönne.
spanyol vonz, mert ibizán nagyon sok lehetőségem lenne, csak ott ugye májustól októberig szabadnap nélkül melózni ennyi idősen már annyira nem pálya, máshol még nem nézelődtem, az ország és a nyelv vonz, érteni értegetem a spanyolt, de beszélni semmi.
thaiföldre is mehetnék akár bárminek, de az nagyon-nagyon más világ, és legalább annyira messze is van :|@: ebből pont kóstoló volt a clevelanderben mikor voltunk, csúszott
-
Integra, ajanlj mar valami jo japo viszkit. Egesz nagy itt a kinalat es kipribalnam
jeg nelkul ofc.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Autós topik
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Akciókamerák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest