Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mhydas99
senior tag
Hallottam mar par interjut errol, nem ujdonsag. A '30-as evek ota jelen van, azt hiszem a Paramount kezdte anno. Pwrsze a filmipar az egyik legnagyobb penzmosoda, gondolj bele 1 ev produkciogyartasi ido alatt egy nagy filmnel beleolnek 3-400 milliardot. Oriasi penz es ez csak egy...de az atlag kisebb filmek is mar 50-100 milliardbol keszulnek...
Ilyen szempontbol lenyegtelen. Ha a letezeseert fizetni kell, akkor kell. -
wolfman
veterán
válasz
mhydas99
üzenetére
Mondjuk azt ehhez hozzátenném, hogy Hollywoodot saját maga sokkalta jobban kirabolja a filmstúdiókon keresztül, mint az emberek a filmek letorrentezésével. Láttam kb. 10 éve egy yt videót, amiben egy faszi elmagyarázza szépen, hogy nagyon sok film, miután az utolsó takarító és statiszta is ki lessz fizetve, a film már akkor mínuszos, mert a rá lekért pénzek jó része csak mesterségesen vannak legenerálva X helyen papíron. Pontosan nem tudom a gerincét, de megpróbálom megkeresni a videót, roppant lehangoló. Simán hihető Amerikáról és az álomgyárról.
-
válasz
Celithrandi
üzenetére
Ne beszélj marhaságokat.
Egyrészt belső adathordozókon is van Artisjus matrica, másrészt a másolás legalitása nem függ attól, hogy van-e az adathordozón matrica. -
Tangerine
senior tag
válasz
Celithrandi
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a HDD árakban is benne van.
-
Celithrandi
addikt
Megjegyzem a magyar szabályozás szerint (érdekes módon) csak akkor beszélhetünk "kalózkodásról" ha belső winchesteren tároljuk a datát. Minden másra már ki van fizetve a jogdíj.
[link] -
Tasunkó
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
A probléma részben megoldott, mert a torrent révén több milliárd ember megnézheti a filmet, te ezt lopásnak nevezted. A bicikli eladása és egy film eladása között nem tudsz különbséget tenni, miközben ezek közös pontja a pénzbehajtás. Nem is csoda ha az egész érvelésed a mivanmivan, mert a pénzbehajtás a bűnszövetkezetek területe, amivel elég sötét színben tünteted fel a számodra nyilván felszentesített kapitalizmus és szabad piac kifejezéseket.
#154 mhydas99 Ezt biztosan nem hívják művészetnek, mert senki sem tudta még megfogalmazni hogy mi a művészet. Azt tudjuk hogy a pénzbehajtás nem az. A szellemi értékért meg úgy lehet pénzt kérni, ha a technológia azt megengedi. A fing elszáll, az írás megmarad még, de aztán lehethogy megfordul a széljárás. Senki sem fizet az 500 éves halott reneszánsz kőművesnek azért, hogy Sergio Leone meg tudott rendezni egy jelenetet.
-
mauimagic
senior tag
Mi beteg? A kapitalizmus?
Az, hogy ma egy mozifilmet többmilliárd ember is megnézhet szerinted nem fair?
Azért, mert régen színház volt és egy előadás nézőszáma limitált, vagy mi a probléma?
Hogyan oldanád meg ezt a problémát?Legyen 1 millió nézőszám a "fair", és ha ennyien látták, a többinek legyen ingyenes? Gondolom a mozik rezsiköltségét csak ki kéne fizetni, vagy ott is ingyen lenne?
Szabad piac. Szörnyű
-
Tasunkó
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
Nem én, de valaki biztosan. Mégis, meddig menjen el egy ilyen dolog értéke? Mert legyártanak egy biciklit, eladják és ott vége, kell új biciklit legyártani, ha akarnak érte kérni valamit. De megcsinálnak egy filmet, és nem hogy 8 milliárd embernek eladják az 1 darabot, de ha meghalnak, akkor az utánuk következő 8 milliárd is fizet az 1 darabért. Hol a logika abban, hogy valakiket akkorára kell dagasztani, hogy belefulladjanak a vagyonba? Meg aztán eltanulják a bicikligyártók, és akkor azt mondják, elég 1 bcikli, ha kifizeted, megszagolod és mehetsz tovább, kész a deal. Ez az értékkiegyenlítési mód, erősen súlytott az biztos. Ez vezetett a magas hozzáadott értékhez is, ami ugyanez. Oké, hogy valaki kitalál olyat, ami sok kis helyen apró hasznokból egy nagy hasznot csinál, de ha más lenne a helyében, akkor más találta volna ki, mégis ahhoz az egyhez kötődik a kifizetés. Beteg.
-
Tasunkó
őstag
Van ebben az egészben olyan Robin Hood-os életérzés.
-
stickermajom
addikt
válasz
mhydas99
üzenetére
De hát mondtam, hogy nem gond! Ez teljesen normális, én is így csinálom.
Például csomó könyvet veszek Kindle-re, de azért valljuk be a polcon csak jobban mutat a fizikai verzió mintha kitenném a vásárlást igazoló számlákat az epubról, nem? Semmi baj, elhozom a könyvesboltból. Hiszen úgyis fizettem már az ebookért, így a kiadó megkapta ami neki jár. Saját használatra kell csak, hogy gyönyörködhessek benne.
-
mhydas99
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Miert is? Mert fizetek 5 szolgaltatonak, akiknek le kellene fedniuk a filmek 90 szazalekat de nem teszik fel a sajat gyartasu tartalmukat szinkronnal??? Kvazi ugyanazy toltom le, amit fizetve meg is nezhetnek azonnal csak szinkronnal. Ebbe en nem kotnek bele. Ha mas tenne azt is megertenem siman. Ha valaki egyaltalan nem fizet a streamingert cserebe tolti le torrentrol a mediat ingyen az mar mas kerdes.
Konyvekkel ugyanezt csinalom. Megveszem nyomtatva, mert ugy az igazi, de ha utazok nem viszem magammal mert nagy es serulekeny. Inkabb letoltom ugyanazt torrwntrol az ebookomra. Sajat hasznaltra ugy, hogy mar fizettem a nyomtatottert. De kar is neked magyaraznom, toltsel csak akkor. -
mauimagic
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Én is így szoktam amúgy. Auchan nagybevásárlásra kifizettem a 20k-t, de náluk sajnos nem volt vaniliás cukor, szóval simán csak elhozom a Tescoból. Mi mást tehetnék? Más Dr Oetker termékért úgyis fizettem, így kompenzálva van a gyártó is.
Na ezt meg kéne filmesíteni! Ha sikerül, esküszöm letorrentelem
-
stickermajom
addikt
válasz
mhydas99
üzenetére
"Tolvaj az aki lop mas karara."
vs
"Egyebkent en is torrentezek, ha epp nincs fenn az a film vagy sorozat ami erdekelne az ALTALAM fizetett 5! streaming appon. Vagy ugye epp szinkronnal neznem de nem azzal van fenn. Reszemrol fizetek boven a hozzaferesert, ha valamit megsem tudok azokon megnezni akkor leszedem. "Kognitív disszonancia at its best.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én is így szoktam amúgy. Auchan nagybevásárlásra kifizettem a 20k-t, de náluk sajnos nem volt vaniliás cukor, szóval simán csak elhozom a Tescoból. Mi mást tehetnék? Más Dr Oetker termékért úgyis fizettem, így kompenzálva van a gyártó is.
-
-
Nergalos
aktív tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Azt, hogy torrentezek, most találtad ki? Csak úgy magadtól? Mert én ilyet nem írtam sehol. Mestere vagy a “direkt-értetlenkedésnek” Viszont írtam, hogy a családtagjaidat tolvajozd le, köszi.
Annak az embernek, aki nem érti, hogy mit írok neki, dirket-félreérti -tehát te- , furán állhat a kezében az értelmezési kéziszótár.
Azt is írtam, hogy -bár úgysem érted- a filmnézés nem az életem értelme mint neked.
Szóval leírtam, hogy miért vagyok azzal a trenddel, hogy lemondom a stream előfizuimat és azóta gyanúsítgatsz és b.szakodsz velem. Menj inkább és kapcsold be az 5csatornádat és keress magadnak egy nyugtató filmet.
Jó szórakozást! -
mhydas99
senior tag
válasz
Nergalos
üzenetére
Tolvaj az aki lop mas karara. Ez egy fogalom, amit az ertelmezo keziszotarban is igy definialnak. Keress ra, lehet mellette lesz a keped is. Ne kerd ki magadnak, mert ha torrentezel es nem kompenzalod maskepp a gyartok fele, akkor az lopas. Ennyi. Megertem, hogy nem tetszik neked a megszolitas, akkor ne csinald es nem leszel az.
Egyebkent en is torrentezek, ha epp nincs fenn az a film vagy sorozat ami erdekelne az ALTALAM fizetett 5! streaming appon. Vagy ugye epp szinkronnal neznem de nem azzal van fenn. Reszemrol fizetek boven a hozzaferesert, ha valamit megsem tudok azokon megnezni akkor leszedem. Ami azert mar egyre ritkabb. -
Tasunkó
őstag
Igen, én is használtam ezeket. Eszembe jutott a Keresztapa 2-nél a DVD változatnál plusz képkockák voltak gyakran, emiatt elment a szinkron időnként váratlanul nagyot, szájmozgásra kellett tologatni a hangsávot. Terveztem még más szinkronokat is így megcsinálni, de megelégeltem amennyi idő elment vele.
-
Nergalos
aktív tag
-
mvkly
senior tag
A Jó, a rossz-t fejből nem is tudom, a Rátóti/Gera/Gruberrel láttam először, nekem az marad az "eredeti" szinkron. Szabó Sándor Brando hangját adta még az elsőben, de ha mono, akkor tuti hogy a régi szinkronnal van meg neked a 2. is.
DVD Shrink, SoundForge, te jó ég, mennyi idő elment velük. Majdnem biztos vagyok benne, hogy az én régi-új Keresztapa "szinkronom" ment körbe a torrenteken éveken át, mert nosztalgiából benne hagytam 2-3 durva elcsúszást az időzítések közt és ez mindig szembe jött. Aztán ezt idővel más kijavította. -
Nergalos
aktív tag
-
Tasunkó
őstag
Nekem a Keresztapa 2.-nél megvan a régi, de ezzel már befürödtem hogy melyik az eredeti, mert nekem a Jó a Rossz és a Csúfban a Szöszis az eredeti, nem a Szőkés, szóval ki tudja hogy Szabó Sándorral-e. Videókazettáról játszottam fel a hangsávot és állítottam össze DVD-re, csak asszem mono, meg időzíteni is kellett, volt pár pluszjelenet.
-
mvkly
senior tag
-
mvkly
senior tag
Nagyjából ja. Valami érthetetlen okból zenét sosem töltök le, mert arra ott van 2 zenei streaming és a youtube prem, ennyit a szarrágóságról. A fülemnek megvan ezeken minden kívánságom. Viszont hadd nézzem azt, amit szeretnék és habozás nélkül kitolom rá a havi 20-at, 30-at. De írhatnék 50-et is, nekem ennyit megérne, hogy olyan minőségben (nem HD, bármelyik hangsáv, bármelyik vágás) nézzem, amiben szeretném, egyetlen kattintásra. És akkor nem fogok semmilyen fórumban sírni, hogy má megin emelik a havi díjat. Különben is, minek sírnak, ha mindent megtalálnak a streamingeken? Pont azért, mert nem találják meg azt, amit keresnek. Vagy mert szar a felhozatal.
Pl. ma estére be van készítve Az elnök emberei (a film), szinkronnal. Ezt hol kapom meg? Kifizetem. Ja, nincs? Sebaj, ott van helyette a Witcher 4. évad a Netflixen. Francnak vagyok ilyen válogatós, mi?
(bár azon most betojtam, hogy a Kínai negyed szinkronnal fent van Apple-n. oké, szinkron, de ki hogyan látta először...) -
Tasunkó
őstag
válasz
mhydas99
üzenetére
Nem azt mondtam, hanem azt hogy a filmiparnak a jó film vagy értékes, ezek a tulajdonságok láthatatlanok mint a negyedik dimenzió. Ha sorolod a példákat, mindre lehet ellenpéldát is mondani, csak arra a működésre világít rá, hogy lényegében fogalma sincs arról mit csinál. Statisztikailag meg pláne nyilvánvaló hogy fogalmatlanok.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
mauimagic
üzenetére
Oltás is, meg kellő számú hiteltelenítő szimplahülye vagy komolyanveszi-tudatlan, de mindkét esetben nagyszájú, így egy esetlegesen kritikus szemlélettel alternatívákat is mérlegelő gondolkodás gyorsan konteóvá süllyeszthető és nevetség tárgyává tehető, topic zárható, bármiféle érvelés pedig ezáltal csírájában elfojtva és győzött az igazság.
Hold my beer..
-
mhydas99
senior tag
Nem azert nem csinalnak "jot" mert draga. Eleg sok underground film van, ami az utobbi 10 evben mondjuk 10 uj auto arabol keszult es aki ismeri oket (marketing nem volt persze) az szereti is. Peldaul sci-fi korokben sok ilyen van, peldaul a The man from Earth. Eleg sok kamaradrama is keszult mjnjmalis koltsegvetesbol kivalo felvetesekkel. Persze ezek nem latvanyfilmek, mert azokhoz valoban sok penz kell. De a legkivalobb filmek kozt alig fogsz talalni latvanyos filmeket, amik CGI-jal vagy rengeteg robbantassal keszultek.
Jo tortenet, jo rendezo, operator es vago illetve jo szineszek kerdese az egesz. Egyik sem kell, hogy kivalo legyen, de nem art.
Az egy tevhit, hogy a valoban jo az draga illetve hogy a draga az valoban jo.
Ott vannak a Tarantino filmek peldakent. Ha kivesszuk a meno szineszek fizeteset a kepletbol, akkor kifejezetten olcson keszult filmek. A kozvelemeny szerint nagyon jo filmek, szerintem is, de nem mindenki egyforma, sokan nem szeretik. Sokan a lagymatag gilmeket szeretik, ezert is van hatalmas rajongotabora a Hallmark filmeknek... -
mauimagic
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Mer Téged mán a nagyvízen túl teljesen elaltattak a kemtréllel me a zelembétékús, négeres sorozatokkal!!4
Mongyuk ehhez kellett az oltás is, most áll össze a kirakós...
-
Tasunkó
őstag
válasz
mhydas99
üzenetére
Aha, fú hát ez már nekem magas, végülis elképzelhető hogy ezeket lehet ilyen jelzővel illetni. De úgy tűnik ez az értékek tárgyiasítása kifejezés, csak a kibaszás újabb eufemizálása. Legalizált átverés, és a vita arról folyik ezeknek kapcsán, hogy mettől meddig terjedhessen a legális kibaszás mértéke.
Amúgy nem azért gyártanak olyan médiát, mert a lakosság ennyire fogyatékos, hanem mert olcsó. Ha olcsón tudnának jót akkor jót adnának, az a baj hogy ebből a jót nem tudják, csak az olcsót. Az üzletnek egyáltalán nincs hozzáférése az értékeshez, a pénzhez van.
#118 mauimagic Aki elfogadja az egyik csalást, miért gond neki a másik? Ez csak érdekháború. Egyébként ne használd a lopás szót erre, mert félrevezető. Még nem sikerült tárgyként kezelni az illúziót vagy ötletet, vagy mi ez ami megalkot egy számot, vagy egy filmet, mert megfoghatatlan, csak megy körülötte a vég nélküli szerencsétlenkedés, ahogy törvényesíteni próbálják, de ez ilyen tyúk vagy a tojás probléma. -
mauimagic
senior tag
válasz
mhydas99
üzenetére
Aki ezt tudja es ki akar belole lepni, legalabb fel labbal, azt a tobbseg kinezi, megszolja, szivatja.
Ha ezt így érzed, akkor a baráti társaságoddal van gond szerintem.Senki nem nyom stukkert senkinek a fejéhez, hogy vegyen iphone 28-ast, vagy toljon Sciotek Busa gluténmentes papayás-beefjerkeys gyurmaport. Akit minden reklámmal meg lehet hülyíteni, annak nagy eséllyel önértékelési problémája van, amiről a gonosz fogyasztói társadalom maximum közvetetten tehet.
-
mhydas99
senior tag
A kapitalizmus targyiasitja a valodi ertekeket, mert:
A mai vilagban a siker a mervado. Legy sikeres az eletedben, munkaban, legy kivalo a hobbidban, erts mindenhez is egy kicsit legalabb. Emellett nezz ki jol, elj egeszsegesen es legy jofej minden korulmenyek kozott. Ez bizony a kapitalizmus szulotte. Teljesen a kulsosegekre megy ra es epp azert, mert a kulsosegeket lehet eladni.
Ha jo a fizud akkor tobb dolgot tudsz venni.
Ha okos vagy az nem jo, mert akkor nem lehet manipulalni reklamokkal, life coachinggal.
Ha minel tobb a hobbit amit kivaloan akarsz uzni, az megint csak rengeteg penzbe kerul, dagasztva ezzel az arctalan cegeket.
Ha szeretsz valakit mutasd ki! Valentin-nap, karacsony. Ajandekok, vasarlas. Minel szebb es jobb, dragabb az ajandek, annal kiralyabb vagy.
Szeretsz konyvet olvasni old school modon konyvtarbol? Az nem jo, nem hoz hasznot. Vegyel inkabb ebookot es regisztealj be valamelyik online konyvesboltba, az hozza a penzt.
Oregedsz, csunya vagy esetleg nem annyira fitt? Az nagy no-no. De semmi baj, vehetsz kozmetikumokat, jarhatsz edzoterembe, vasarolhatsz meno ruhakat. A plasztikai mutetek is reszletre igenybe vehetok.
Ha csak egy "atlagos" ember vagy, aki atlagosan nez ki, dolgozik atlagos fizetesert, annyira belefarad, hogy a teve ele ul kikapcsolni gyerekek utan az a jo nekik. Mert tudjak, hogy akkor elegedetlenne valsz az eleteddel, mert olyan tartalmat krealnak, ami szines, mindenki legalabb kozeposztalybeli es elkezdesz vagyakozni. Utazasra, vasarlasra egy jobb eletre.
Ezert van sokszor tele a magyar emberek kosara is a gazdasagi helyzet ellenere: mert hitelkartyaval fizetnek.
Szoval el van targyiasitva mar minden. Aki ezt tudja es ki akar belole lepni, legalabb fel labbal, azt a tobbseg kinezi, megszolja, szivatja. -
mhydas99
senior tag
-
Tasunkó
őstag
válasz
mhydas99
üzenetére
Pontosan. Következik ebből, hogy minél értéktelenebbet csinál, annál nagyobb eséllyel sikerül neki, és annál hatékonyabb is benne. Ha vesszük hogy 3500 filmből 500 jó, ami bárhonnan nézve is képtelenül jó arány lenne, akkor 85% az esélye annak hogy szar lesz amibe belekezd, az már egész jó teljesítmény. Képtelen értéket előállítani, az csak egy vesztesége, viszont te meg azt állítottad, hogy
A kapitalizmus legnagyobb atka, hogy targyiasitja a valodi ertekeket
-
-
mhydas99
senior tag
Nezz korbe. Akinek jol megy es tanult, az jobbara odafigyel az egeszsegere is es egy bizonyos kor felett mar elhagyja ezeket a dolgokat. A szegenyebb retegnek meg remeny meg orom kell a szurke hetkoznapokba, ezert latod oket cigizni, inni vagy lottozoba jarni. A szegenyseg (nem a melyszegenyseg) sokszor csak valasztas kerdese. Akar tobbet tenni magaert es a szeretteiert az ember, ami rengeteg mhnkaval jar, de hosszutavon kifizetodo vagy belesupped a nyomorba es csititja a lelket a kulonbozo szerekkel?! A sikeres es a sikertelen emberek kozotti kulonbseg az onbizalom, kitartas es szorgalom.
-
mhydas99
senior tag
Mindenhol ez megy, eleg csak lemenned a boltba kajaert:
-Shrinkflation, azaz a termek ara nott, de a mennyisege meg osszement.
-Uj receptura-egyre tobb termwkre van irva na nem azert, mert meg jobb minoseget akarnak eled rakni, hanem mert olcsobban akarnak gyartani, ergo rosszabb mjnosegre valt a termek, meg ha ezt az izebol nem is feltetlen mondanad meg... -
mhydas99
senior tag
Magadbol indulsz ki, ahogy a legtobb ember.
Tudod, hogy vilagszinten hanyan vannak rakattanva a szerintem (es gondolom szerinted is) gagyi brazil szappanoperakra? El nem hinned...tobb szaz millioan. Igen.
Es az ujhullamos koreai sorozatokra (Netflix)? Szinten dobbenetes, a Netflix-elofizetok tobb, mint 20 szazaleka imadja azokat, szinten szappanoperak. Az nagyon aok ember.
Vannak minosegi filmre/sorozatra vagyok, mint mi, akik nem szeretik az ilyesmit. Es van egy hatalmas tomeg, akik arra vagynak. A szamok beszelnek.
Szoval a kritikusok es a "muertok" -eleg sznob szoval elve- kritizaljak a Netflixet a valoban minosegi tartalmak hianya miatt mar evek ota. Csak az van, hogy a massziv tomeg meg tokeletesen elegedett az ilyen Temus sorozatokkal/filmekkel. Komfortzonasak, kelloen bargyuak ahhoz, hogy szerethetoek legyenek. Es azert tobb no nez ilyesmit, mint ferfi... -
Tasunkó
őstag
válasz
mhydas99
üzenetére
Inkább az hogy képtelen tárgyiasítani az értéket, viszont azt hazudja hogy tudja. A jó film ingyen készül, hiszen pont úgy kap forrásokat mint a gyönge produkció, ezért amit belefeccöltek plusz energiát, azt senki nem fizette meg. Annyira nem tudja tárgyiasítani az értéket, hogy elképesztő veszteségesen állítja elő, és ha véletlenszerűen csinálná, hatékonyabb lenne. A Netflix produkció, ha igaz ez hogy 3500 film, akkor abból nagyon gavalléran van 100 jó ami felejthető, meg 5-10 igazán jó.
-
-
Alex91
félisten
válasz
mhydas99
üzenetére
Ez az epizód a streaming szolgáltatók és az előfizetéses modellek egyre aggasztóbb terjedését bírálja, kiterjesztve azt az életmentő orvosi szolgáltatásokra.
En inkabb ezt hangsulyoznam ki...
Hogy mennyire etikus az, hogy valami szolgaltatast megveszel, aztan fogjak, es behoznak egy uj csomagot dragabban, ami kvazi az eddigi csomagod szolgaltatasdaval egyezik meg. A te altalad fizetettbe meg mondjuk betesznek reklamot, meg csonkitjak a szolgaltatast... -
mhydas99
senior tag
Nem ujdonsag, a Repoman mar jopar evvel azelott is errol szolt nagyjabol, vagy akar meg regebbi filmek, amiket nem ismerek.
A kapitalizmus legnagyobb atka, hogy targyiasitja a valodi ertekeket es a vegen pont az elet szamit a legkevesbe. Nezd profitorientalt multimilliardos gyogyszeripari vallalatok vs tobb tizezres nagysegrendu halalesetek, felelosseg nulla.
A kapitalizmus jelenlegi formaja csak arra jo, hogy oriasi penzugyi es erzelmi szakadekot okoz az emberek kozott valamint igazsagtalanul cserben hagyja az atlagembert (Amerika-egeszsegugy)... -
mvkly
senior tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Hülye vs szabadságharcos, fillérb'szás... Feleslegesen szalmabábozol és nem veszed figyelembe a másik álláspontját. Ráadásul pont ezért írtam a gaminget is, ahol nem szórakozom tört szemetekkel.
De akkor leegyszerűsítem (nem azért, mert hülyének tartalak, csak nem akartam még jobban offolni):
Marathon man, Chaplin, Istenek fegyverzete/Rendőrsztori 1-2, Fejjel a falnak, meg egy ff Borgnine film, amik az elmúlt 1-2 hétből eszembe jutnak. Ezeket találd meg streamingen. Megérthetnéd, hogy muszáj használni torrentet is, ha azt akarod nézni, amire vágysz. Szerintem ez tök egyszerű.
CSAK erről beszéltem, nem Netflixes hülyékről, satöbbiről. -
Alex91
félisten
Ajanlom a Netflixen megnezni a Fekete tükör sorozatnak a "Common People" (Köznép) címu reszet megnezni... (Ez a 7. évad 1. epizódja)
A történetben a főszereplő feleség, Amanda, agydaganat miatt kómába esik, és egy Rivermind nevű cég előfizetéses rendszerrel tartja életben a tudata egy részét digitálisan a testében. A pár egyre nehezebben tudja fizetni az emelkedő díjakat a jobb életminőségért, és alacsonyabb szintű csomagra kerülve a feleség szó szerint járkáló hirdetéssé válik.
Ez az epizód a streaming szolgáltatók és az előfizetéses modellek egyre aggasztóbb terjedését bírálja, kiterjesztve azt az életmentő orvosi szolgáltatásokra. -
mhydas99
senior tag
Amig egy szegeny csaladban mindket szulo napi 1 doboz vigit elsziv, vagy alkoholra koltenek, addig nem kell nekem ez az alsajnalkozas...
Hogy hivod azt, ha valamihez ingyen jutsz hozza torvwnytelenul, masokat megkarositva? Lopasnak vagy rablasnak. Igen. Tehat aki ezt teszi, az tolvaj. Ilyen egyszeru. -
mhydas99
senior tag
Rendben, ertheto hogy zavar a mar tulzott LMBTQ-propaganda a filmekben. Megertem, hogy lemondtad. Gondolom torrentezel helyette. Ha tenyleg nem vagy fillerb*szo, akkor azt a havi parezer forintot filmekre koltod? Peldaul veszel havi 1-2 filmet legalisan? Vagy kolcsonzol tobbet? Mert ha nem, qkkor sajnos nem mondasz igazat, hisz egy fillerrel sem akarod tamogatni a filmipart a munkajaert, de az altaluk gyartott produkciokat azert elvezned, ingyen. Ezt lopasnak hivjak mindenhol...
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
Erre gondoltam hogy az előfizetők így törlesztenek valamit az elnyomásból aminek a szerencsésebb felére kerültek, és a gyarmatpsításból amit idehoztak. Tényleg jelentéktelen összeg, lehet gesztusértéke, de azért nem akkora mint amikor letérgyelnek az afroamerikaiak előtt.
-
-
mauimagic
senior tag
Szóval már a buzik meg a négerek is bejöttek a képbe...egyre meggyőzőbb...

Ha nem buzinégerest nézek, de pl a Netflixen, akkor is bebuzulok, vagy hogyan működik ez?
Mondjuk a zeu úgyis előbb-utóbb átműttet minden férfit, úgy megyúnk majd tütüben az ukrán frontra, szal lehet mindegy...
-
Nergalos
aktív tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Asszem a lényeget nem érted. Szarért egy forintot sem fizetek. Ez pedig jól indult jó áron és rosszabb lett drágábban. Na ez az, amit sok ember gyomra nem vesz be. Szóval lehet, hogy te nézed hülyének az embereket ezzel a háromezerforintozással.
Nem beszélve arról, hogy engem a sok buzulás is elkezdett idegesíteni a filmekben. Mert az kötelező, a feketebőrű főszereplővel együtt. Hangsúlyozom, hogy ezeknek a direktsége zavart legjobban. Na meg csak azért, hogy zaj legyen, nem kapcsolom be a tv-t.
Én ezekért mondtam le a 3 stream-előfizumat.
Nem azért mert nincs háromezrem akár többször is!
-
mauimagic
senior tag
Komolyan. De úgy látom az itteni fórumozók nagy többsége szerint minden streaming szolgáltatás előfizető hülye, úgyhogy itt elengedném a témát

Szerencsétekre akad pár millió hülye , aki fizet a streamingért, filmekért valamilyen formában, ha nem így lenne, akkor nem lenne filmgyártás.De lehet ezt is rosszul látom
Még egyszer elmondom: felnőtt ember számára szerintem a torrent elképesztő pitiánerség, mikor előfizethetsz havi pár dollárért olyan szolgáltatóra, amire akarsz.
Ha akarod, 2 havonta váltogathatod.
Az, hogy valakinek ez nem elég, mert birtokolni akarja a világ összes filmjét/sorozatát, nekem furcsa.
Az pedig, hogy mindezt valami Mátrix-szerű szabadságharcnak állítják be egyesek, megmosolyogtató.Nrm szabadságharc ez, hanem fillérbaszás
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Dißnäëß
nagyúr
Az egész világon szerintem. Most ez a cél..
Kivétel talán Monaco, Svájc, Liechtenstein, Andorra és hasonlók, az ilyen "renitens", nagy mainstream-hez nem tartozó és nem tartozni akaró "milliárdos menekülős" országok, ami se nem USA, se nem EU, se nem Csájna, se semmi nagy durva mass surveillance. Aztán lehet rosszul látom .. -
-
Dißnäëß
nagyúr
Lézerpontos diagnózis.

Járom egy ideje az online vásárlós oldalakat. Nem CD-ket veszek, hanem a számomra fontos zenéket FLAC-ban. A PDF-et letárolom mellé a könyvtárba, hogy életem végéig bizonyíthassam, én ezt megvettem (mint egy CD-t), innentől pedig az összes streamer bekaphatja.
Hozzáteszem, egyre könnyebb dolgunk van: egyre kevesebb dolog (film és zene) köt le, legalábbis szerintem sokkal szarabb alkotások készülnek ma (nem technikailag, hanem összességében), mint 10-20+ éve. Erre még az ízlés esetleges megkövülése is rásegít, így el fogok érni egy pontot biztosan, hamarosan, hogy vállvonós lesz az egész történet.
Vén koromra maradnak a RAW fájlok a fényképezőből és a kedves emlékek hozzájuk.
Na jó. Esetleg egy Caribbean Blue vagy egy Equinoxe Pt. 5. -
mhydas99
senior tag
-
mhydas99
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Megnezned? Orwell 1984? V, mint Vendetta? Filmek (konyvek), de az bennuk az ijeszto, hogy kozelitunk ahhoz a vilaghoz. Kontroll akkor van, ha a neppel elhitetik, hogy veszelyben vannak es a megoldashoz statarium kell (jelenkori Magyarorszag). Hamarosabb a haborura es migraciora hivatkozva az egesz EU-ban is megindul majd a felelemkeltes es a jarulekos megfigyelesek, kesobb diktatorikus rendszer. Csak ido kerdese...de ez mar nagyon OFF...
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Mondjuk azt megnézném, hogy az az EU ami egy óraátállítást nem tud eltörölni végigvisz egy ilyen totális megfigyelésre épülő projektet.
Chat Control?...
-
-
Torrenten letolteni legalis. Ha olyan tartalom van letoltve, amihez a jogtulajdonos nem jarult hozza, az illegalis
Nem.
Érdemes elolvasni a 1999. évi LXXVI. törvényt meg megnézni az Artisjusnál, hogy miért is van a matrica (és megérteni, hogy tulajdonképpen az Artisjus a "kalózkodás" legálisnak maradása mellett küzd, mert ez indokolja a matricás pénzek beszedését). -
mhydas99
senior tag
Tartalmak es oldalak felderitese, jogtulajdonosi halozat felkutatasa metaadatokbol, ceges bejegyzesekbol? Nem kell ehhez AI, de AI-jal sokkal gyorsabban megoldhato a mintak alapjan. Persze ehhez kellenenek a szolgaltatok beleegyezesei az egyeni forgalom monitorozasara, ami jelenleg GDPR elveket sert EU-s szinten. Amint az EU elkezd foglalkozni a temaval, megengedi a szolgaltatoknak, hogy kiadhassak az elozmenyeket annak a szervezetnek, aki majd ezzel fog goglalkozni az AI segitsegevel. Meg nincs igy, de biztos vagyok benne, hogh csak ido kerdese. Jelenleg csak a rendorseg kerhet ki adatokat a szolgaltatoktol es azt is csak megalapozott gyanuval es biroi hozzajarulassal.
-
mvkly
senior tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Ezt komolyan kérded? Nem vagyok feltétlen a kalózkodás mellett (10-15 éve nem töltök le tört játékokat, megveszem ami érdekel, ha ez számít valamit), de ezt a szabadságot semmi sem helyettesíti jelenleg. Egy bizonyos életkor alatt biztos a "minden ingyé van" elv dominál, de objektíve nézve, a "bármit, bármikor"-t egyedül a torrent adja meg.
-
-
mhydas99
senior tag
A tarhelyekre kivetett artisjus ado nem azt jelenti, hogy innentol kezdve legalisan lehet tarolni illegalisan szerzett mediat rajtuk. Az ado csak egy ujabb ado, mivel Magyarorszagon mar a levego is haromszorosan meg van adoztatva...
Torrenten letolteni legalis. Ha olyan tartalom van letoltve, amihez a jogtulajdonos nem jarult hozza, az illegalis. A torrwnten valo visszatoltes is illegalis. Ha hivatalos forrasbol van letoltve media, amihez hozzajarult a tulajdonos (ergo vagy meg volt vasarolva vagy ingyen kinalja) akkor legalis. Nem tul bonyolult. Az hogy jelenleg nem buntetik a torrentrol letoltott illegalisan felkerult tartalmat az szerencse a letoltoknek. Meg nem talaltak meg a modjat annak, hogy behajtsak a jussukat. Amint megtalaljak es a szolgaltatok is belemennek, onnantol kezdve eleg hamar vege lesz az oldalaknak...Az AI tud majd ebben segiteni nekik. -
-
Még az is kevés lenne. Mint volt már itt szó korábban a régi filmek nincsenek fent, csak a "mainstream"-ek szinte. Továbbá ha figyelembe vesszük azt hogy néhány éve 8 és 16mm-es és egyéb filmszalagon körülbelül 500.000 cím van, DVD-n 250.000, Blu-Ray-n 35.000 és 4k UHD-n meg olyan 1500-2000. Ilyen arányokban érdemes gondolkodni és összehasonlítani a streming szolgáltatások átlagos 3-4000 felhozatalával ami persze változik idővel sajnos, hol van hol nincs...
Ezért is van részben saját lemezes gyűjteményem, ami viszont BŐVÜL, idővel. -
mauimagic
senior tag
Nem értem hogy jön ide a net előfizetés...az torrenthez is kell, kivéve ha a szomszédtól lopod a wifit is...
Szal egy
30004000 Ft-os (most néztem meg full hd-m van
) Netflix előfizetést vessünk össze a torrent ingyenességével.
Nekem pitiáner ennyiért letöltögetni, de ahány ház, annyi szokás
-
DS39
nagyúr
Annak egyszerű a dolga, aki sosem tért át.
-
válasz
mauimagic
üzenetére
Az ohne-nál most listaáron a legjobb tv előfizetés 10980 forint, a giganet+netflix csomagban 10380.
Ez, enyhén szólva, borsos. Ezért 720p-ben egy eszközön netflixezhetsz. Ha nem elég egy streaming előfizetés, akkor még több.Én biztosan nem fogok 30 rugó árszinten ilyeneket vásárolni.
Egyébként neked 3k a netflix. *MOST*.
-
mauimagic
senior tag
Havi 3 rugó a Netflix.
Biztos én vagyok elkényelmesedett milliárdos, hogy ezt az egetverő összegget hajlandó vagyok beáldozni azért, hogy annyi filmet és sorozatot nézzek, amennyit akarok és ne kelljen torrentel b.szakodni.
Bekapcsolom a tv-t, nézem, aztkész.
Külön bónusz, hogy a reklámokat, világhierös magyar szinkront megúszom.Nem a filmezés a fő hobbim, így nem tikkelek attól, hogy pl a Netflixen nincs fennt a Halálo Siramban 47, nézek mást.
A vízért többet fizetek havonta, egy margarita pizza nem jön ki annyiból, mint a Netflix havonta...tényleg valakinek megéri a macerát a töltögetés?
Én is torrenteztem régebben, de nekem egyszerűen kényelmesebb előfizetni.
Csirkét sem tartok, pedig biztos olcsóbb lenne, mint a bóti, meg jobb is...csak a szarszag meg a korán kelés...
-
Folyamatosan hallani hogy a megvett játék nem a tiéd csak a liszensz az és bármikor visszavonhatják.
Ami egyébként hülyeség.
Egyrészt az emberek nem értik azt, hogy mit vesznek (ebben nem volt igazán változás) másrészt meg hogy mi van abban az EULA-ban, amit elolvasás nélkül leokéznak, ehelyett elhiszik azt, amit fogalmatlan influencerek benyögnek tiktokvideókban. -
Turist
tag
A gaming piac kb. ugyanez.
Több mint 20 éve játszom, de egyre kevesebb a minőségi játék.
5-10 éve még azt mondták, egyre több ember veszi meg eredetiben amivel játszani szeretne.
Aztán jöttek a 70 dolláros játékok.
Folyamatosan hallani hogy a megvett játék nem a tiéd csak a liszensz az és bármikor visszavonhatják.
Legutóbb a game pass 3000/hó helyett hirtelen duplája lett.
Ki kételkedik benne, hogy ezek után nem fog nőni a torrent oldalak látogatottsága ?
-
PowerBuldog
veterán
Volt HBO, SkyShowtime előfizetés. Ezeket szépen lemondtuk miután össze vissza törölték a dolgokat. pl Star Trek a Skyról.
Mostanra a Disney és a Netflix mardt, de ezeknél is rezeg a léc. Disneynél megint egy csomót le kell töltenem, mert nincs szinkron (Szívek szállodája a feleségemnek, X-Akták nekem)
A Netflixen meg hiába van egy csomó minden ha a saját gyártású tartalmak is kritikán aluli minőséget képviselnek. -
válasz
zetor2000
üzenetére
Elvileg a letöltés jogsértő, gyakorlatilag a jogsértések várható darabszáma miatt tarthatatlan lenne az eljárás, ezért a repó díjból befolyt bevétellel kártalanítják a jogtulajdonosokat.
A letöltés pont ugyanúgy jogsértő papíron, mint a feltöltés, a magyar jogrend nem a letöltésnél és/vagy a feltöltésnél húzza meg a határt, hanem az anyagi haszonszerzésnél. -
Ha valaki vesz egy vinyót, amire filmet tölt le, azon van reprográfiai díj, amiből a jogszabály szerint a jogtulajdonosokat fizetik.
Ha valaki vesz egy vinyót, amin soha nem lesz semmi film, zene, azon a vinyón is van reprográfiai díj, amiből fizetik a jogtulajdonosokat.
A véleményed emiatt egyoldalú volt. -
mhydas99
senior tag
Miert is kap valaki jogdijat, ha illegalisan van letoltve egy film???
Magyarorszagon letolteni lehet, megosztani nem. Igaz. A legtobb torrent viszont visszatoltos kiveve, ha fizet valaki tagsagot.
Szinkronszineszeknek jar a jogdij? Miert? Megkaptak erte a gazsit. A filmszineszek sem kapnak jogdijat a filmjk utan csak akkor, ha olyan szerzodest kotottek, de ez nem jellemzo csak a fix ber... -
-
Azt mondod, hogy aki megcsinálja a filmet, annak a szerzői jogait tisztelni kell, aki pedig szinkronizálja, azét nem?
Mindjárt utánanézek a gugliban, hogy a farizeus vagy a hipokrita szót kell ilyenkor emlegetni...Jelenleg Magyarországon letölteni nem törvénytelen. PONT. Ezt már leírtam itt is. Másrészt akkor is kapod a jogdíjat, ha letöltik a filmet. Sőt, akkor is, ha nem töltik le a filmet. Ez, szerinted, helyes?
-
mhydas99
senior tag
A filmeket is ki kellett talalni es le kellett gyartani, ami mind penz. A jogdijak meg minden eloadonak jarnak. Be lehet szereznj mindent ingyen is, de az torvenytelen illetve megkarositja a szellemi tulajdonost is. Ha mondjuk en talalnek ki valami jo sztorit, osszeszednem ra a penzt, jelzalogot meg egyeb hiteleket vennek fel es kockaztatnam az egzisztenciam emiatt, akkor szerintem jogos elvaras, hogyha bejon, akkor a jogdijakat folyamatosan kapjam. Az is munka.
Egyebkent hiaba nem adjak ki a filmeket, meg lehet vasarolni hivatalosan DRM-mel. Ha epp nincs rajta szinkron, akkor vasarlas utan en sem tartom bunnek, ha letolti ugyanazt valaki, en is ezt csinalom.
Masfelol kulgoldon ha megveszem a nyomtatott konyvet, akkor ingyen letolthetem az e-book valtozatat is nagyon sokszor, hivatalosan. Magyarorszagon termeszetesen mindenert is fizetni kell...(artisjus afo az adathordozokon sincs kulfoldon pl.) -
Nekem kb 2000 filmem van meg eredeti lemezen kb 1550 bluray és 450 4k uhd, és ennek ellenére szoktam filmeket letölteni, amihez pl nem tudok ritka esetben magyar feliratot társítani. Illetve nem érzem lopásnak azt, ha egy filmet már megvettem legálisan egy formátumon, akkor ugyanazt a netről ugyanabban a formátumban letöltöm. Lopás illetve kalózkodás az én szememben az, mikor az ember letölti a filmet, kiírja és eladja. Na kérem ez bűn az én szememben is. Továbbá ha tetszik egy film, de nem lehet megvenni fizikai formátumon, de szeretné az ember birtokolni, akkor nincs más módja, mint letölteni, erről nem mi tehetünk, hanem azok akik nem adják ki a filmeket. Mondjuk ez utóbbi a ritkább eset, de pl. nekem van kb 20 ilyen filmem amit megvennék ha tudnék, így a pendriveomon vannak. Pedig a szándék bennem megvan, hisz filmgyűjtő vagyok és a hobbim is ez. Úgy állok a filmekhez mint Toto a Cinema Paradiso című filmben.
-
-
kilua
senior tag
Hát nem is tudom. Mindenféle videó feltöltő oldalon mindenféle virusos reklámot dobál... A torrent miért kínlódás?
Ja ncore? Én anime dolgokat nyaa torrentről, nyugatit 1337x-ről szedek. Ott nincs inaktívitás.
Különben egyszerűbb telefonnal. Ülök a TV előtt telefon a kezemben. Telefon gyorsan letölti, wifi ftp szerveren meg eléri a TV a telefon tárhelyét. Ha van 15 giga szabad hely az elég egy 4K filmnek is.
-
mhydas99
senior tag
Az hogy darabonkent kolcsonozz vagy megvegyel filmet mar evtizedek ota elerheto. Amazon Prime, Apple TV, Rakuten stb...ezeken mind meg lehet venni eleg sokat. Aruk valtozo, ha regebbi a film, akkor forintban ugy 2-4 ezer/darab. Sokan ezt is sokalljak, meg az 1000 forintot is, inkabb letoltik. Ezzel nem lehet mit tenni sajnos.
-
wolfman
veterán
A filmek világában meg azért virul a torrent, mert minden harmadik BD egy hiányos, felületes ócska szar. Torrenteken meg rendre felbukkannak olyan emberek, akik a pl. kínai kiadású képminőséget vegyítik a homemade, de jelentősen jobb magyar szinkron verziókkal, főleg mikor a BD-re nem kerül fel egy régi klasszikus eredeti szinkronja, mintha tökön lőnék magukat.
Streaming meg nem éri meg a tömegeknek platformonként 2-3 húzónév miatt. Esetleg ha darabjaiban vehetsz meg egy egy sorozatot vagy filmet, de akkor meg az egész értelmét veszti az üzemeltetők felé, mert úgy meg már végül is nem szolgáltatást adnak.
-
Celithrandi
addikt
2TB?
Inkább 20-40. De igen, nekem is mozim van és htpc ről médiatárból megy a lejátszás. Az életről lehozna ha most hirtelen ki kellene találnom hogy az 1987 es Hellraiser mely treamen érhető el majd csak ezért előfizetni, majd külön programból vagy modulból megoldani a lejátszását úgy hogy a kép és a hang is rendben menjen át. A másik része meg az hogy én nem vagyok hajlandó 1080p ben majd utána 4k ban megvenni újra olyan filmeket amiket egyszer már dvd-n megvettem. Arról nem is beszélve hogy ha kell egy magyar hang vagy felirat és az x stream oldalon nincs, és márpedig nem lesz MTV szinkron sehol akkor opció sincs. -
krivics
csendes tag
Mellettem ez a streaming-vonat elment.
Erre most kiderül hogy megint, csak már visszafelé.
-
Szerintem ennyire nem lehet leegyszerűsíteni.
Mi pl. családilag sok év deezer után váltottunk spotify-ra, mert az android app deezernél hulladék. Fizetünk a zenékért mittomén 8-10 éve. A playlistek átviteléért is fizettem.
Netflix van, de volt digi tv is anno. Nem torrentezek, mert minek? Aminincs netflixen -sajnos egyre több- azt megnézem online, a régi filmek még videán is fent vannak, nekem elég. Minek tároljam ezeket?
Igen, a film streaming sem tökéletes, lehetne valami jobb megoldás, ahol minden elérhető és a havidíjért mittomén x óra film jár. -
ceia
őstag
Száz problémája van a streamingnek, egyáltalán nem kielégítő megoldás. Még szép, hogy van kalózkodás. És azért nem szűnik meg soha, mert az ember alaptermészetéhez tartozik a mohóság. Mindenből ki akar szedni mindent, amit csak tud, persze többletmunka nélkül. Az a mód nem érdekli. A vásárló pedig minden árából lefaragna, amiből csak lehet. Minden túl drága, még az is, ami nem.
-
-
Alusky
senior tag
Hát igen ez meg a másik, ha az ember nem törekszik a tűéles képre akkor végtelen mennyiségű linkgyűjtő oldal van ahol a különböző videómegosztókon, csak linkkel megnézhető státuszban fel vannak a filmek töltve. Én is egyre gyakrabban nézem ezeken, mert akkor még a torrenttel sem kell kínlódni, tárhelyet adni neki. És mivel itt valóban nem osztom vissza a tartalmat, mint a torrentnél, ez elvileg a ténylegesen legális is. Annyira rászoktam, hogy amúgy az nCore már ki is dobott fél éve inaktivitás miatt és azóta sem kértem senkitől meghívót, mert nincs rá szükségem.
Egyetlen hátrány, hogy net kiesésével nincs film se, de mindig van valami teendő aztán addig visszajön, én nem vagyok életképtelen, összegereblyézem az udvart, felmosok stb.
Nem sok film van manapság amit mindenképp eredeti bitrátán akarok nézni, öregszik az ember, zenéből is elég már a 320-as MP3... -
Soderes
senior tag
Filmet nem lehet ellopni. Most már meg főleg nem, mert nincs fizikai formátumban.
Annak idején se loptuk el, csak lemásoltuk és visszavittük.
Nem igazán értettük ezt a asva-s reklámot a filmek elején. "Nem lopnál kocsit"
Egy rész nem egy kávéház, más részt DVD Shrinkkel úgy is kicsaptuk onnan, hogy jobb legyen a minősége a filmnek.
-
-
-
Alex91
félisten
-
-
junkpod
nagyúr
Minőség: azért a streaming meg mindig nem olyan mint egy letöltött 70+Gbyte 4k HDR DTS-hdma film.
Talán a Disney+ hoz jó minőséget, de még az sem olyan.
Ár: folyamatosan emelnek, nálunk D+ és YouTube music van, lassan eléri a fájdalom küszöböt az áruk.
Tartalom elérhetőség: nagyon korlátozott a rengeteg platform miatt, justwatch a barátom, ha nincs fent az előfizetéses oldalon akkor torrent.
Morális: az elofizetett zenei és filmes szolgáltatások árai miatt úgy érzem egy átalánydíjat fizetek az egész világra, amiben a torrent is benne van. Fizetek is, torrentezek is, jut is marad is, béke van. -
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Lehet hogy nem azt a topgunt akarta letölteni.
#22 bambano
"Szerencsére a bírók nem láttak még torrentét" -
-
#8 Narxis / #10 8th / #18 Spy89
+1 fizikai verzió ma már retró. Megvásárolsz egy előfizetést valami klienshez játék, film vagy zenei gyűjtemény kedvéért, majd évekkel később eltűnik a katalógusodból, licencproblémák vagy támogatás megszűnése miatt – és hoppon maradsz.
Nem véletlen, hogy világszerte ellenállás formálódik, sőt, petíciók is indulnak. Az emberek szeretnék megtartani a hozzáférést ahhoz, amiért már egyszer fizettek. Érdekes módon ezt sokan – még klasszikus IT közösségekben is – „warez” nézőpontból közelítik, pedig a jelenség valójában a digitális kényelem szvsz lelki avulás és a tulajdon fogalmának elmosódásáról szól.A fizikai verzió ma már sokak szerint felesleges – elavult verzió, megsérült adattár, karcos lemez, kétségtelenül meghibásodó lejátszó, porosodó polc egy ócskavassal amin nem fut a legújabb
Aiakármi. Mégis van bennük valami fontos: jogi biztonság. Ha megvetted, birtokolhatod a saját példányod és senki sem veheti el. Ez az a fajta kontroll és tulajdon, amit egyre nehezebb védeni.A streaming és online szolgáltatások korában valójában nem birtoklunk semmit – csak hozzáférést bérlünk. Az egykor közösségvezérelt fórumok helyét pedig gyakran kattintásvadász tartalmak és felszínes viták veszik át.
-
"ugye nem lopnál filmet?": természetesen nem.
-
Csatlakozom a már elhangzottakhoz. Spotify és Netflix van, mellette kollégáktól "akciósan" még valami streaming... De a Netflixet jövőre elengedem, mert a korábban nézett anime sorikat is leszedték, rengeteg film nem elérhető. Apple TV-t nézegettem, de sztem nem kell az sem.
Amúgy mindent megtesznek a kalózkodás ellen: a bosszúállók 82-t és a páukembör a peta dimenzióba visszatér 3-at pl. alig töltötték le
Jó sorozatokat "kiszínezik" (Valós halál, 2. évad főszereplő csere...), majd miután nem tetszik a népnek, kijelentik, h sz@r az egész, kuka a további évadok
stb... -
podtibi
senior tag
Ami még fontosabb és nem árt kirakni a videó leírásába, kiegészítésként: A tartalmak szolgáltatása régiótól is függ.
-
Semplar
őstag
nCore, online-filmek, sorozatbarát mellett fizessen a f......
-
mhydas99
senior tag
Az a baj, hogy hiaba van nekem is tobb strwaming elofizum, ha rengeteg film nincs rajta magyar szinkronnal. Vagy a koltsegcsokkwntes miatt ujraszinkronizaljak VALLALHATATLAN minosegben (igen, rad mutatok Skyshowtime es Star Trek...)
Disney-n az X-aktakhoz nincs szinkron peldaul. Netflixen a jo nem sajat gyartasu filmwk tobbsegehez szinten nincs.
Alapvetoen mar wleg regota angolul vagy eredeti nyelven nezek mediat, fwlirattal, de egy faradt nap vegen, vagy ha nosztalgikus hangulatban vagyok, akkor vagyom a szinkronra.
Hiaba fizetek ertuk, ezeket nem kapom meg sokszor. Es akkor bizony letoltom. Elvegre fizettem mar erte, igy nem tartom bunnek.
Jo volna, ha wzekre is figyelnenek mar.
Persze miota van streaming, azota megjelent az ures tekintettel es tudattal valo gorgetes is sokaknal (sokszor ugy mwgy el fel ora, hogy az wmber csak gondolkodik mit nezzen). Ez a fajta instant hozzaferes meg nagyon nem jo. En is tudatosan csokkentem mar a teve wlotti idomet, mert nemreg volt egy idoszak, amikor nagyon kiegtem ezekben...
Persze az lenne az idealis egy utopiaban, ha:
1. Csak 1 db strwamingplatform lenne, de azon minden elerheto. Igaz ez igy horrordraga lenne.
2. Lenne 1 olyan platform, amin minden megtalalhato minden nyelven es a havidijert cserebe mondjuk havi 50 orat wnged felhasznalni peldaul.
Barhogy is, mar nyugaton is megszaporodnak a torrwnt letoltesek, mert az amugy ezt nem is ismero, lelkesen elofizeto wmbereknek is eleguk van mar es igen, a rwgiok kozti tartalmi kulonbsegekrol meg szo sem esett.... -
8th
addikt
Kalózkodásnak (nem törlődik, ingyen van, reklámmentes blablabla...) van még egy ritkán említett előnye: nem kell internet kapcsolat a letöltött tartalom elfogyasztásához. A videó végén feltett kérdésre ha nem nagy baj inkább nem válaszolok egy nyilvános fórumon.
Ettől a videós formátumtól még mindig a hideg ráz.
-
Mennyit töltöttem le az idén? Az összeset
-
Narxis
nagyúr
+1
Valamelyik nap olvastam, hogy az HBO mennyi mindent fog most törölni, köztük olyanokat is ami teljesen saját gyártás, saját tulajdon. Ennek meg mi értelme? Amíg ez lesz a streaming addig a kalózkodás nem fog megszünni. Vesz az ember egy 2 TB-os HDD-t aztán letölti ami kell és szépen sorjában a maga idejében megnézi. Nyilván illegális dolog de ezzel az életben nem tud versenyezni a streaming, még csak megközelítőleg se mert ahhoz be kéne fejezni a tartalmak törlését, a fragmentáció lehet magától megszűnik ahogy vásárolják fel egymást a nagy stúdiok. Ugye most a WB van terítéken ha jól tudom.
-
JulianSinulf
őstag
Egyrészt baromira nem egyszerű a legális, ahogy a videóban is említve van. Vagy szarkazmus akart lenni? Nem jött át.
Aztán meg ott van a régiókorlát. Német IP címmel nem kell magyar szinkronos filmeket nézni. Még felirat sem biztos, hogy van, hiába van odaírva. Először és utoljára az amazon prime-ot néztem, mert volt 1 hónapos ingyenes próbám egy rendeléshez csapott postai akció keretében.De ott van az a tény is, hogy minden egyre drágább lesz és az emberek ott kurtítanak a kiadáson, ahol csak lehet.
Az autóbiztosító simán a képembe tolja, hogy minden drágább, ezért emel a biztosítási díjon. És nem tudok mit csinálni, mert egy váltásnál csak még drágább lenne.
De nem csak ez, mások is simán meglépik. Aztán max felmondhatom a szerződést és átmehetek máshova, ahol úgysem lesz olcsóbb. Szóval nincs választás.
A melóhelyen meg hiába megyek a főnökhöz fizuemelésért, elhajt a francba. Ráadásul a negyedéves jelentésekben megint mínuszban volt a cég és a következő negyedévre sem vár mást. Szóval a fizu stagnál az értéke meg csökken.Vagy egy éve lemondtam a humble choice-t, de az nem is volt drága. Pár hónapja lemondtam a PS plus-t is. Mást már nem tudok lemondani. Ott spórolok, ahol lehet és tudok.
Egyszerűbb egy filmet lehúzni torrentről, mint a boltból fizetés nélkül kihozni a napi kaját.Emellett mit vannak erre úgy rászállva, mikor a nagy cégek valami jogos érdekre hivatkozva mindent is ellopnak, aztán büntetés meg alig. Vagy épp röhögve kiperkálják és csinálják tovább, csak ügyesebben titkolva.
Amúgy is eléggé megszedik magukat a fizetőkből, kibírják, ha egy ferrárival kevesebb fog állni a garázsban. -
Tasunkó
őstag
A nyugati fogyasztóhoz, és annak mennyiségéhez van igazítva az árazás. Innentől csak matek hogy mennyi további fogyasztóért érdemes a nyugati fogyasztóhoz maximalizált árból a veszteséget benyelni.
Ugyanakkor a másik végen annak a veszélye is fennáll, azaz egy sikeres tökéletes elzárásnál, hogy túl sok unnyugati fogyasztó elől hozzáférhetetlenné válik a nyugati értékrendet közvetítő tartalom, ezáltal inkompatibilissé válik a további termékek irányában is. -
ftc
nagyúr
Hát én összeszámoltam
HBO 120EUR/év
Netflix 168EUR/év
Disney 140EUR/évaz nekem 428EUR évi szinten, mellé meg TV.
Ha elkezdek stremet nézni az otthoni netemnek annyi, más nem tud mit kezdeni a nettel..
Nekem ez sok anyagilag, s csak 3 előfizetést számoltam.
Miért nem lehet pl 1 olyan ami minden egy helyen van s csak azért fizetnék , amit néztem max...
-
F34R
nagyúr
Annyi streaming van hogy ezeket lekovetni lehetetlen.. hmax, netflix, hulu, disney +, shrudder( ha exclusive horror) Amazon Prime, Paramount + stb stb...
Nana hogy el a kalozbirodalom.
-
Alusky
senior tag
Ugyanaz.
Szétdarabolt szolgáltatások, ha mindre előfizetsz marha drága, olcsó csomagokba reklám, szándékosan meg nem vásárolt magyar szinkron, levett évadok, elkaszált sorozatok stb. -
Nincs titok es mar a felutesben is meg lett valaszolva: mert szejjel van szegmentalva a streaming piac. Eleinte volt csak Netflix, ott lehetett sokmindent latni - egy elofezetesert. Aztan Max, Prime, Disney, kutyafule, goteszeme - ha mindent latni akar az ember, sokfele elofeizetest kell tartania. Annyira pedig nem olcso egyik sem, hogy mindegyiket tartsa az ember. Ezen felul a streaming szolgaltatok elkezdtek a szankciokat a jelszo megosztasa miatt, illetve reklamokat tenni a legolcsobb csomagokba. Valoszinuleg nem azert, mert veszteseges a cucc, hanem mert meg tobb love kell.
Ennelk sokkal egyszerubb letolteni vhonnan a cuccot es megnezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Microsoft Surface Hub 2s - Interaktiv 4K monitor/ All in one PC - I5 8. generációs - Piaci ár alatt
- Benq - LU951- 5000 Ansi Lézer projektor - Piaci ár alatt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3905, 100% Akksi
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De oké, ez már egyéni szoc problem, erre mehet a pitiáner tolvaj (sic!) megnevezés... A Keresztapa fent van, de Szabó Sándorral? Azt sajnos kötve hiszem.

) Netflix előfizetést vessünk össze a torrent ingyenességével.
Inkább 20-40. De igen, nekem is mozim van és htpc ről médiatárból megy a lejátszás. Az életről lehozna ha most hirtelen ki kellene találnom hogy az 1987 es Hellraiser mely treamen érhető el majd csak ezért előfizetni, majd külön programból vagy modulból megoldani a lejátszását úgy hogy a kép és a hang is rendben menjen át. A másik része meg az hogy én nem vagyok hajlandó 1080p ben majd utána 4k ban megvenni újra olyan filmeket amiket egyszer már dvd-n megvettem. Arról nem is beszélve hogy ha kell egy magyar hang vagy felirat és az x stream oldalon nincs, és márpedig nem lesz MTV szinkron sehol akkor opció sincs.
stb...