- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #56599 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
Winner_hun #56598 üzenetére
Nem milliós tételekről van szó.
-
Winner_hun
félisten
válasz
kraftxld #56596 üzenetére
Az tudom hogy kb. 10 Ft-tal drágábbak mint ami itt van de különösebben nem izgat, nem az én pénzem. Bankkal meg nem váltatom, az túl macerás, mivel csak napokkal később derül ki hogy mennyi is az annyi. Adminisztráljon annyit akinek az a dolga.. PP váltással egyből ott van Ft-ban az összeg, bőven jó az mindenkinek. Nem milliós tételekről van szó.
Kártya hozzáadásnál 1 dollár + 400 Ft megerősítés, ez látszik is a kártyatörténetnél, ennyit is vontak le. Viszont a részletezésnél 313 F-os terhelés jelent meg, el nem tudom képzelni hogy az 1 dollárból hogy lett ennyi. Ennyire azért nem vált rosszul a PayPal (91 Ft plusz a ~222 Ft-os jelenlegi árfolyamhoz képest)
Levelezőprogramom is adja a meglepetéseket, ezzel az OKkal még nem találkoztam.
-
BlacKSouL
addikt
De nem mindegy milyen géppuskasorozat
Azért ahol gyártották, ott azt is tudják, mivel lehet leszedni.
-
kraftxld
félisten
válasz
Winner_hun #56595 üzenetére
A paypal mindig is egy nagy rohadék volt ha devizaváltásról van szó, elég vastag haszonnal dolgoznak.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #56594 üzenetére
You've successfully confirmed your card
Thank you! We'll refund all charges into your PayPal account within 24 hours.
Hmm 713 Ft-ot vontak le, 1 dollár 313 Ft-nak egy kicsit soknak tűnik.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #56441 üzenetére
Your transaction couldn’t be completed using the card, MasterCard x-5245. To pay for this purchase now, please link a new card to your PayPal account.
-
fasyrt
őstag
Hullanak ezek az ukrán Mi-24-esek, mint a legyek...
Még jó, hogy csatahelikopter...
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac #56587 üzenetére
Na en pl bankado es tranz illetekrol nem tudok semmit. A penzmosasi torveny amit emlitettem asszem ilyen 2004es that azota valtozott tuti, nomeg ki tudja penzvaltokra is ugyanugy ervenyes-e mint penzintezetekre, bar sztem nem kellene legyen kulonbseg.
Egyedi arfolyam is nyilvan intezetfuggo, nalunk anno a kb 500e volt a hatar, anno. Azert gondoltam most 1re
-
fokukac
nagyúr
Na, hozzászólok én is. Szóval.
Nekem már anno 1000 euróval és 1800 dollárral is sikerült kialkudnom egyedi árfolyamot pénzváltónál. Igaz, legutóbb, amikor ilyet csináltam, már nem az árfolyam volt egyedi, hanem a tranzakciós illetéket engedte el (ami ugye önmagában is 6 ezrelék!)
Pénzmosási adatlapot még sosem töltettek ki velem pénzáltónál.
Amúgy pedig a bankok tényleg g*cik, olyan árfolyamon váltanak még devizát is, hogy az már erősen pofátlan.
A megtakarításos topicban csináltam róluk egy összehasonlítást úgy egy hónapja.Persze azt is látni kell, hogy ez egyértelműen a szabályozás és az adórendszer eredménye
(éljen soká a tranzakciós illeték és a bankadó, az az évi ~300 milliárd Ft amit ugye nem a 'zemberek fizetnek meg!) -
NoLF
veterán
Akinek konkret kerdesei vannak, segithetek, bar eleg reg volt mar az ido amikor valuta-deviza ugyintezo voltam. Ha azota nem valtozott, a penzmosasi torveny miatt 300eer huf folotti valtasnal/ki/befizetesnel koteles vagy penzmosasi adatlapot kitolteni, plusz ehhez valtashoz bejelentes is kell, csak hogy legyen a penztarban eleg valuta amikor kell. A bejelentesi hatar persze penzintezettol/valtotol fugg, s ertelmes mennyisegnel (starting at let's say 1M HUF) meg mindenkepp erdemes egyeni arfolyamot kerni. Minden bank koteles kitenni az ervenyes MNB arfolyamokat, valuta eladasi, kozep, veteli es ugyanigy deciza eladasi, kozep, veteli.
Amennyiben sok penzrol van szo ami kulfoldi azamlan csucsul bizonyos devizaban es magyar forintra van szukseg magAr forintszamlan, akkor tobb lehetoseg is van, de en valoszinu utalnek.
Ha a bank tul draga, akar transferwise is szoba johet, olcso, gyors, megbizhato (eddigi tapasztalataim alapjan). Mas kerdes, mennyi penzrol van szo ugye...
-
tildy
nagyúr
Ha van időm pesten, én is a correcthez megyek. De általában nincs időm, mert korán elmegy az utolsó busz Szolnokrol(este 7 illetve 8). Pestről fél 3kor van utoljara közvetlen járat haza. Szóval így váltva nem vagyok pesthez kötve penzvaltas teren, ha neten intézem.
Ma megjártam Jaszalsoszentgyorgy-Bp-Székesfehérvár-bp-Kiskunfélegyháza utat. Most sehol nem késett a vonat, a kalauz kedves volt, minden pontos volt. Ugye hogy lehet így is?
-
elmentem ma egy angol felsofoku vizsara a rigo utcaba, hat a legtobb ember lovari nyelvbol jott vizsgazni a diplomahoz
-
Tehat kozeparfolyamhoz kepest +4 forint, tehat kb. 8 forint a spread, 2.1%. Correctchange.hu szerint naluk a spread 0.5%.
Persze kerdes, mennyit valtasz, par szazezer forintnal tokmindegy (100e-re nezve 1500 forint a kulonbseg), csak nekem most lakasvasarlasrol van szo..
-
tildy
nagyúr
Nekem a raiffeisen az azonnali váltás funkcióban nem vált rosszul. De legalábbis jobban, mint a vidéki pénzváltó k, ahová nagy eséllyel el tudok jutni. Ez azt jelenti, ha a google n 374 a font, ők 370ért váltják.
-
válasz
concret_hp #56572 üzenetére
Ecserire menj, ott a kezedbe adjak egybol
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #56573 üzenetére
vágom, de a központi okmányirodában van ilyen kihelyezett hely vagymi ahol adnak 1 nap alatt, azóta megtudtam
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló #56569 üzenetére
Ez is szerény véleményem szerint bankfüggő.
Definicio szerint a bankjegyek az valuta, a szamlakoveteles pedig deviza, igy nem tudom, hogyan lehetne ez bankfuggo.
Deviza szamlara csak devizat lehet befizetni, forint szamlara meg csak forintot, az, hogy adott esetben a valtast a bank bankjegy vagy szamlapenz valtasakent kezeli, az lehet bankfuggo. Mindenesetre ha van deviza es forint szamlad is a ketto kozotti konverzio az devizaaras kellene legyen mindenhol. -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #56572 üzenetére
Erkölcsi bizonyítványt nem az okmányiroda adja ki. A postán kapsz hozzá egy formanyomtatványt, amit kitöltesz, és rögtön küldheted is a BM-nek, akárhogy is hívják most. 1-2 hét múlva ugyancsak postán fog érkezni, de addig is el szokták fogadni az igényléskor kapott feladóvevényt helyette.
p
-
concret_hp
addikt
múltkor valaki volt a visegrádi utcai okmányirodában, erkölcsi bizonyítványról volt szó? csak ott van olyan, hogy a kezedbe adják egyből? lehet időpontot kérni, vagy ott ülsz fél napot?
(teló konstans foglalt...)
-
Viszlát
addikt
válasz
bobsys #56562 üzenetére
Neked semmilyen közöd nincs a magyar bankokhoz és az itteni bankrendszerhez. A jóváhagyás a Visa/Mastercard rendszerén keresztül történik, aminek a díját vagy te, vagy a bankod megfizeti (valószínűleg a bankod, az éves kártyadíjad ha van sem fedezi). Ha jóváhagyják a tranzakciót, akkor egyből a saját számládra terhelődik és a kártyakibocsájtó rendezi a dolgot a kinti bankod és a magyar bank között.
-
FehérHolló
veterán
Igy van, be kell rakni a valutat szamlara, es akkor mar deviza.
Ez is szerény véleményem szerint bankfüggő.
Például Raiffeisennél (ha már az előbb ezt a példát hoztam) ha deviza számlára fizetsz be forintot, akkor deviza eladási árfolyamon számolnak. Viszont ha egyéb valutát fizetsz be forint számlára, akkor a valuta vételi árfolyam az érvényes. Szóval csak egyik irányban működik amit írsz. (És igen, kell hozzá deviza számla mindenképp.)
Valuta kifizetésnél pedig nevetségesen magas jutalékok vannak. -
lenox
veterán
válasz
FehérHolló #56565 üzenetére
valuta != deviza
Igy van, be kell rakni a valutat szamlara, es akkor mar deviza. Mi a kerdes?
#56566: Szerintem kerdezd meg a bankodtol, hogy naluk mi kell, de pl. az kellhet, hogy legyen forint es usd szamlad is.
-
FehérHolló
veterán
valuta != deviza
A környezetemben nemrég váltottak 6 milliót eurora, a bank (raiffeisen) meg rémes árfolyamajánlatot adott még így is. (Olcsóbb volt felvenni, átváltani egyik nagyobb pesti váltóban, kiutaztatni külföldre, és berakni a bankba, mint simán átutalni forint számláról külföldi euro számlára.)
-
FehérHolló
veterán
-
bobsys
veterán
Koszonom.
Biztos kerdeztem mar, de a kartyas vasarlasok utani akarmilyen adot en fizetem? Mas szoval, ha az amcsi kartyamat hasznalom Magyarorszagon kell fizetnem azt az adot/levonjak kesobb/annyival dragabb amit megveszek?
Vagy ezt a magyarorszagi bankok vonjak (es nem a Visa/Mastercard) hovegen a koltott osszeg alapjan es igy nekem nem kell?Azert is erdekel, mert a kartyamon nem szamolnak fel extra dijat ha kulfoldon hasznalom es a Mastercard 0.5-2 forintal (aprilis adatok) az MNB kozep alatt valtja az USD-HUF
-
Mennyi az a penzmennyiseg, ahol mar celszeru elore egyeztetni a valutavaltokkal? 1M? 10M? 100e?
-
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #56554 üzenetére
A német-magyar átállás egyáltalán nem nehéz, ott nem is váltok át a magyar kiosztásról, van minden. Viszont a török ı, ç, ğ, stb.már elég komplikált, ott nem úszom meg, bár tény hogy nagyon ritkán használom.
tope: Tolvajkergetőket követed a búúkon? Az is agyrém, hogy ők mit kapnak.
bobsys: Blaha-Nyugati viszonylatban vagyok ismerős, ott a Blahán van jó pénzváltó, kvázi a körút-Dohány utca sarkánál, ahol a kerületi ügyfélszolgálat van.
-
bobsys
veterán
Margit hid budai hidfo es Oktogon viszonlyatban melyik penzvaltonal valtsak dollart? Vagy tokmindegy?
-
-
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #56552 üzenetére
US English fizikai layoutot használok magyar kiosztással, í és Í itt legfeljebb akkor lesz, ha átváltok 101 gombos magyar kiosztásra, de az meg akkora egy nyomoronc fostalicska, hogy használja, akinek két anyja van - meg az az írógépen szocializálódott nemzedék, akit meg kellett fenyegetnünk, hogy letörjük a kezét, ha még egyszer egy komplett excel táblát át kell néznünk miattuk, hogy hol használtak még 0 helyett O-t.
Idegen nyelvű billentyűzetek beállításánál meg mennyivel egyszerűbb már, ha megjegyzed, hogy pontosan hol is van az e kevés extra karakter, ami néha kellhet. Persze ha cirillül kéne írnom, vagy kevésbé elterjedt nyelveken, mint a szomszédos szlávok némelyike, akkor nyilván én is beállítgatnám őket, de ha csak angolul és németül írok néha, akkor nincs jelentősége, minden megvan a magyar kiosztásban is.
p
-
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #56544 üzenetére
Nekem speciális karakterekre fel van véve pár különböző billentyűzet: en, de, tr, hu. Amit ezekkel nem lehet, az nincs is.
Valóban, korábban olvastam, hogy az Alt Green az a hősidőkben más funkciókkal bírt, de hogy ma mire jó, hát most már akkor tudom. Fel se tűnt eddig, hogy a jobb altra nem jön elő spéci karakter.
És valóban, az Alt + F4... lehet ezt a kombinációt ki kéne tenni egy funkciógombra. Mert pl. az F9-F12-t nem is emlékszem már, hogy mikor használtam utoljára.
-
parandroid
félisten
Ja, kimaradt a legfontosabb baloldali altos funció, az alt + F4...
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #56543 üzenetére
; \ | € $ < > [ ] # & ~ °
Azt hiszem ezeket használom csak rendszeresen az AltGr+ kombinációban.
Vagy ez neked sima Alt+ -al is előjön? Tudomásom szerint a két Alt nem véletlenül különbözik, sem nevében, sem funkciójában.
Egyébként Ctrl+Alt+Del-t hogy nyomsz egy kézzel pl.?
De önmagában a jobboldali Ctrl valóban ritkán jön elő.
mod: mennyire lassú vagyok most..
-
parandroid
félisten
válasz
fasyrt #56543 üzenetére
A kontrolt nemigen, a két alt közül ellenben a jobboldalinak alkalmanként némileg más a funkciója, mint a baloldalinak (lásd még alt, és alt gr), nálam azzal lehet pl í-t és Í-t, meg még egy csomó speciális karaktert, olyanokat, mint a äÄ€Đđ>#&@{}[]łŁß$Ł$<;>*~ˇ, és társaik csinálni. A baloldali altot így belegondolva ellenben szinte csak játékokban használom / használtam, valami speckó módon programozott, vagy módosító billentyűként. Ja, meg alt+tabozásra!
p
-
fasyrt
őstag
Van aki használja a jobb oldali altot és ctrl-t?
Más: Németországban hol érdemes IT cuccokat vásárolni? Van valami meghatározó üzletlánc?
-
BlacKSouL
addikt
Direkt ölitek?
Salgótarjánon. Persze. Meg Pécsben, meg Szegedett, meg Hódmezővásárhelyütt, meg Budapestben
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #56537 üzenetére
Te is megijesztetted az egereket?
p
-
7
addikt
Heh, pont jókor kapcsoltam be a gépem:
Jó reggelt!
-
concret_hp
addikt
amikor azt hiszed, hogy 1 oldalt kell írnod a diplomamunkádhoz az összefoglalón kívül és kész... de rájössz, hogy egy táblázatban 1 oszlopot rosszul néztél és emiatt egy csomó számítás és az ezekkel járó következtetések is hibásak, az nagyon király
-
fokukac
nagyúr
megöltem a topicot.
nyugodjon békében. -
fokukac
nagyúr
Így 8 hónap után végre leszedtem a Nexus 4-esemről a gyári fóliát.
Hát, mit mondjak, annyival szebb így a kijelző képe, egy új vizuális világ nyílt meg előttem -
válasz
FehérHolló #56528 üzenetére
eddig egyszer fordult elő, hogy ne lett volna szabad hely, amikor oda mentünk, de nem tudom felidézni, hogy ez milyen napra esett. szerintem egy telefont megér, az a biztos.
-
válasz
FehérHolló #56526 üzenetére
igen.
-
FehérHolló
veterán
Emberek, a Bölcső az még létezik a Lágymányosi utcában?
-
válasz
parandroid #56513 üzenetére
nekünk az óra/rádió szerepét egy ilyen tölti be [link], csak két dokkolóval. lehet változtatni a fényerőt, éjjel egyáltalán nem zavaró, plusz marha szépen is szól
-
Integra
titán
utálom az alkoholistákat, hallod kukac?! ....
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #56512 üzenetére
Btw, ez piaci res.
MA zukanyfulkeket vgay kabinokat ( mi a kulonbseg?) nezegettunk, de csak olyan johet szoba, aminel mindket ajto kihajthato koppig. Egyet talaltunk, de azt meg talcaval adtak, az meg nekunk nem lehet, nem megy be a kerekesszek tole, kiesik.
Amin a legjobban lehidaltam, az a zuhanyfolyoka volt a maga 42 ezres araval.....
-
bobsys
veterán
A kiszededd notebook (lenovo) billentyuzetet be lehet rakni a csap ala egy kis mosasra?
-
tildy
nagyúr
válasz
Apumnak van ilyen plafonra vetitos ledes oraja. Mondjuk nem tudom mennyit fogyaszt.
Nem ez, de ilyesmi: [link].
A plafonra a mienk kb 40-50 centis szamokat vetit.
-
Tim82
félisten
válasz
Egyszóval még én sem találtam semmi normális (és költséghatékonyság szempontjából is elfogadható) megoldást arra, hogy ha éjjel megébredek, azonnal lássam, mennyi idő, és ne kelljen kisüttetni a szemem a telefon kijelzőjével.
Pár telefonnál - jellemzően inkább AMOLED kijelzősöknél és főleg nem Droid, hanem Nokia (WP, Symbian, MeeGo) -> bár mintha a Moto X is tudna végre ilyesmit - megoldották anno azt, hogy lezárt kijelzőnél halványan, de éjjel jól kivehetően látszik az időjelzés. Valahogy így.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Nekem egy ilyen teljesít szolgálatot, nemtom hány wattot eszik, de 220V-ról megy, és legalább 25 éves. Legalábbis én 10 évesnél nem voltam több, mikor megtaláltam nagyanyáméknál, és akkor már eléggé leharcolt volt. Ez legalább jól látható.
Csakhogy éjszaka a párnámtól legalább ilyen messze van szemüveg nélkül, és éjszaka ennyit látok belőle.És a szuperfejlett űrtechnika világában nem tudnak egy tetves órát összehozni, ami a normális emberek igényeinek megfelelne. Urambocsá normálisan kivetítene.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL #56512 üzenetére
Én már annak is örülnék, ha egy ébresztőórás rádió nem 10+ W-os fogyasztást produkálna óránként (tekintve, hogy az éjjelilámpám, ami mellett olvasni is tudok, beéri egy 2W-os LED-es lámpatesttel - ha világítania is kell), és ha esetleg nem is zúgna-búgna alapjáraton, az még tutibb lenne... Mondjuk ha nem lenne benne rádió, engem az sem zavarna, ellenben igazán elmehetne egy gombelemmel a szokásos, egy hónap alatt úgyis lemerülő 9V-os hasábtelep helyett, vagy ha már az van benne, akkor átvészelhetne egy rövidebb áramszünetet (gondolom ez összefüggésben van a teljesen értelmetlen alapjárati fogyasztással). Egyszóval még én sem találtam semmi normális (és költséghatékonyság szempontjából is elfogadható) megoldást arra, hogy ha éjjel megébredek, azonnal lássam, mennyi idő, és ne kelljen kisüttetni a szemem a telefon kijelzőjével.
p
-
BlacKSouL
addikt
Már mióta keresek rendes vetítési képpel rendelkező digitális órát, de kivétel nélkül az összes amit saját szememmel láttam, az nagyon gagyi volt. Mindegyikben ugyanaz az életlen, halvány, fókuszálhatatlan gyenge kivetítő egység volt. És a kivetített számok is minden volt, csak nem olvasható. És mindegy, hogy 3000 vagy 12000.
Ja, és nem lenne rossz, ha a normál órája is nagy méretű, olvasható, és világítós lenne.
Tudom, óriásiak az igényeim.Ja, az meg egyenesen az óraipar megbecstelenítése lenne, ha nem AMPM rendszerben mutatná az időt, hanem rendes, normális, 24 órás rendszerben. Nem tudom, ha annyira ragaszkodnak a 12 órás rendszerhez, miért 24 órára osztottak egy napot..de nyilván ez is az én kivételes különcségem.
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #56502 üzenetére
Na, hát mielőtt írtam, háromszor levágta, aztán megpróbáltam negyedjére is, és most jó.
Fura, velem ilyen még nem csinált soha.
@Emvy: a következő az lett volna, hogy elhúzom a tv-állványt, hogy kipróbáljam más hosszabbítóval, de szerencsére így nem kellett.
@Csupor: nem érdekel
-
fokukac
nagyúr
válasz
parandroid #56502 üzenetére
hi!
danke, igen, van fí-relé is, és az kapcsolódik le, és mivel hátul van a dugalj, símán lehet, hogy ferdén dugtam be.
na mindjárt kipróbálom még egyszer... -
parandroid
félisten
válasz
fokukac #56501 üzenetére
A hosszabbító saját biztosítékát nem kell visszanyomni (némelyiknek van ilyenje). Illetve mindig lenyomja, vagy csak egyszer történt? Engem a fi-relé (ha jól emlékszem, hogy hívják az érintésvédelmi biztosítékot) szokott néha megtréfálni áramtalanítás után, ahogy utánanéztem, valami olyasmi türténik, hogy ha ferdén dugod be a dugaljba a dugvillát, akkor ha sikerül a mittudoménmelyik oldalt bedugni először, és a másikat csak később, akkor érzékenységtől függően lecsaphat. Ez a biztosítéktáblán külön van a többi biztosíték előtt, nézd meg, hogy ez csap-e le, vagy valkamelyik kör csak.
Aztán ha hülyeséget írtam, akkor majd jönnek a villamosmérnökök, vagy neduddki, és jól kiröhögtök, de legalább én is megtudom, miért fordul ez elő néha áramtalanítás után újra üzembe helyezésnél.
Itt olvasgattam én is, de a fizika-érettséginek is lassan 20 éve, felét sem értem már...
p
-
fokukac
nagyúr
paranormális jelenséggel állok szemben ismét.
éjjel, amikor jött a vihar, mindent kihúztam, többek között azt a hosszabbítót is, amin a tévé, a médialejátszó, a blu-ray, és a külső vinyó van.
Namost, ma reggel (na jó, délben) dugom vissza, és levágja a biztosítékot...Ez vajon mitől lehet? EGy ilyen médiamarkt-os feszültségvédős hosszabbító mögött van minden...
van még árom másik, azokkal nincs ilyen gond.lehet, hogy a hosszabbító biztosítéka pápára ment?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest