Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
Egyébként köszönöm a jókívánságokat, úgy tűnik, hogy az illető túléli a betegséget, épségben visszaértünk tegnap hajnalban.
-
szőröscica
addikt
válasz
BlacKSouL #57097 üzenetére
Én több embert, rokont is ismerek, akik már hazajöttek Spanyolországból, pedig volt köztük jól menő étterem tulajdonosa itt. Azt látom a környezetemben, hogy idővel visszajön a nagy többség.
Nekem is szimpatikus Spanyolország, de ha tervezném is elhagyni Magyarországot (eszemben sincs), akkor sem céloznék meg olyan helyet, ahol alsóhangon 25%-os a munkanélküliség.
-
BlacKSouL
addikt
Én eddig kb. 5x jártam spanyolhonban, és kifejezetten kedvelem a kultúrát, az embereket, csak nem tudok spanyolul. De ha mennem kellene, akkor mindenképp oda mennék. Ott azért nincs ennyire monszun, se tundra éghajlat. Ráadásul van már kint 5 db volt osztálytársam is, Gibraltár mellett, és nem nagyon hallom őket panaszkodni. Az emberek mentalitása is tetszik, mediterrán népség, de nem annyira nagypofájúak, mint az olaszok, és nem is annyira lusták, mint a görögök.
-
aizen92
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
aizen92 #57092 üzenetére
Inkabb szomoru mint szep, de mit tehetnenk?
Bar engem mar nagyon foglalkoztat a hazakoltozes gondolata, bar lehet inkabb csak masik orszagba kellene menni. Nemet, holland, belga, spanyol, majdnem mindegy lenne... Csak ugye a nyelvi korlatok.
Black: nekem is pont 5 napja rakul valami rohadalom a szajpadlasomon, es mivel nincs mar itt palinka (!!!!!), nem tudom mivel kezelni, a sor szart sem er, masfele ipari roviddel nem szivesen kezelnem... Lassan feladom.
-
BlacKSouL
addikt
Kibszott afta itt tobzódik a pofámban 5 napja, és nem akar múlni. Na most megpipultam, ráöblögettem egy kis mézes házi pálinkával. Először eláztattam a könnyemmel a szakállamat, de aztán úgy elzsibbadt, hogy teljesen kilőtte. Nemtom jó lesz-e neki, de nekem igen
Ráadásul a bölcsességfogamnál van, olyan mélyen, hogy alig férni hozzá...szerencsére az etil hozzáfért -
aizen92
addikt
ennyien vagytok kint???
ez nagyon szép! és egyben szomorú is sajnos.
-
parandroid
félisten
válasz
kraftxld #57090 üzenetére
Elhatározni könnyebb, mint megtenni, különösen, ha a nagyik sírásra fogják.
Nekünk is tele van a hócipőnk, és a gyerekek is már teljesen jogosan panaszkodnak, hogy amióta kiköltöztünk, nem voltunk még sehol, mindig csak Mo-ra járunk családot látogatni. Úgyhogy most már nagyon érik, hogy a nyári látogatás helyett tényleg kiránduljunk inkább egy nagyot valahol a világban.
Sajnos mindig közbejön valami, vagy betegség, vagy haláleset, vagy valami sürgős munka otthon, amiben segíteni kell...
p
-
bobsys
veterán
Legkozelebb jovunk Magyarorszagra, hotelbe megyunk es senkinek nem szolunk, hogy itt vagyunk csak annak a 3-4 embernem akivel talalkozni akarunk. A maradek napokon meg autoba ulunk es megmutatjuk a gyereknek az orszagot.
-
fasyrt
őstag
válasz
parandroid #57081 üzenetére
Engem jó érzéssel tölt el az, amikor más gondol rám.
-
NoLF
veterán
válasz
Volna volna... Ha a kiskutya nem kakalt volna, kidurrant volna.
Nalam happy days, 7kor vegeztem 11 helyett, vidamsag
Borzaszto egyebkent hogy angliaban ha elobujik a nap, az embereknek is azonnal kotelezoen mindenfele parkokba es erdekesebbnel erdekesebb helyekre kell menniuk, ezzel total gallyra teve egy atlag csucsrajaratott penteket/szombatot. <- kerthelyiseg nelkuli vendeglatoegysegek szempontjabol
-
tbs
addikt
válasz
Namost mér'..! Had csukoljon a kolléga..!
-
fasyrt
őstag
válasz
FehérHolló #57079 üzenetére
Nem akartam sikert kívánni, mert ez nem olyan szituáció, ahol sikeresnek kell lenni. Veletek vagyunk ~ gondolunk rátok.
-
aizen92
addikt
én is annak a híve vagyok, amíg megtehetem hanyagolom a gyógyszert, évente max 2-szer kell bevennem fejfájás csillapítót
De ehhez lassan hozzá kell szoknunk, mert nagyon gyakoriak az utóbbi években a szélsőséges időjárási viszonyok és ez rosszabb lesz a jövőben.
Nos, ha már házi praktika, betonerős fekete tea és napi 4 liter folyadék, na ez általában elmulasztja nálam a fejfájást.
(#57070) Integra: Estéhez meg sok sikert! Go get 'em, Tiger!
-
Integra
titán
válasz
aizen92 #57067 üzenetére
ma pont ez volt
kisütött délelőtt, kezdtem jobban lenni, fél óra múlva elkezdett dörögni és leszakadt ismét, de valami kegyetlenül.. negyedik algopirin 48 órán belülmost már kezd kitisztulni, kezdek én is jobban lenni, de az utolsó két nap mint egy zombi, úgy kóvályogtam, alvás zéró.. évek óta nem volt ilyen
-
Integra
titán
harmadik nap hidegfront és eső, lassan befejeződhetne, mert a fejem kezd tényleg szétesni
-
NoLF
veterán
válasz
venember83 #57018 üzenetére
Jo kerdes, biztos elkalandoztam
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57063 üzenetére
-
EQMontoya
veterán
válasz
FehérHolló #57055 üzenetére
+1. Főleg, hgoy beágyban azért illik olvasható, de gyors kódot írni... Nah ez sokaknak haladja meg a képességét.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57059 üzenetére
Szerintem az no magic, hogy az első napon akkorra hívnak be, amikor már biztos benn van a főnök. Én legalább 30 perc tartalékot is hagynék rá.
Sok sikert a melóhoz!
-
válasz
FehérHolló #57058 üzenetére
Értelmezés egyes
, leülök magamtól inkább
-
válasz
concret_hp #57056 üzenetére
Na ja, még szerencse, hogy ma csak fél 2-ig vagyok.
UI: Te ilyenkor kezdesz ? ehh, én meg itt vagyok már 6:55-től, igaz a munkaidő 7:30-tól van.
-
concret_hp
addikt
nah utolsó hétköznap meló kezdés előtt... úgy izgulok
-
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #57024 üzenetére
Jómagam a Monty Python-t kedvelem inkább.
Amúgy pedig jön Evetke, és esik a hektopaszkál
-
fokukac
nagyúr
na vaze, hazajöttem, és volt vagy 17 fok a lakásban. Mondjuk az Tildynek biztos jó, de nekem annyira nem.
szóval befűtöttem légkondival.
éljen a nyár.De fogadjunk, hogy egyszer kisüt a Nap, és egyből rohadt meleg lesz
-
válasz
FehérHolló #57047 üzenetére
Ja, az ugy konnyu. Viccen kivul.
-
válasz
FehérHolló #57047 üzenetére
Vagy felkelsz, hogy ez csak egy rossz álom
-
válasz
bandus #57042 üzenetére
A fejlodesi szakaszok:
- ah, csak X nyelvben tudok, a tobbiben nem
- ah, minden nyelv hasonlo, ugy altalaban tudok programozni
- ah, megsem, tevedtemNem a nyelvek az erdekesek, hanem a keretrendszerek, paradigmak. Amit lentebb irsz, azt velem megtortent (felvettek fejlesztonek X nyelvre ugy, hogy odaig csak Z meg Y-t csinaltam, es tobbet fizettek), de ez valojaban irrelevans, es inkabb fiatalon tortenik csak meg.
Jo pelda a Javascript. Maga a nyelv egy f*shalom konstrukcio, egy jo C++ programozo nyilvan pillanatok alatt megerti a szintaxist. Jo JS-fejleszto lesz ettol? Fenet, attol lesz valaki jo JS-fejleszto, hogy tudja, hogy milyen konyvtarakat, keretrendszereket kell hasznalni, mi mivel mukodik jol, mik a szokasos problemak.. a szuk ertelemben vett 'nyelv' az nem bonyolult.
Szoval nem aze' nem veszunk fel webfejlesztonek egy C++ gurut, mert nem eleg okos, meg nem ertene meg a HTML-t, hanem mert nem tudja, hogy azon a heten epp aktualisan milyen bugja van a Node.JS-nek ha mittomenmilyen csomagkezelovel teszed fel a ZXY MVC frameworkot.
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #57042 üzenetére
Komolyan nem tudok jó mérőszámot, különben azt írtam volna.
A szoftverfejlesztés kevesebb, mint 10%-a szól arról, hogy egy kiválasztott nyelven bepötyögöd azt, amit megterveztél.
emvy: Köszi, meglesem. Rég volt már, és csak arra emlékszem, hogy szopás volt a tervezési hibák debugolása.
(Azt hiszem, interpretert használtunk, nem compilert.) -
válasz
FehérHolló #57041 üzenetére
Interpreter? GHC nem eleg jo? Fordit nativba, van LLVM backend is asszem, meg C outputot is tudsz generalni.
-
válasz
FehérHolló #57041 üzenetére
hát miben?
mármint kötekedően hangzik a kérdés, de tényleg fogalmam sincs
-
válasz
FehérHolló #57038 üzenetére
A szokasos pelda, qsort C vs. Haskell:
void qsort(int a[], int lo, int hi)
{
int h, l, p, t;
if (lo < hi) {
l = lo;
h = hi;
p = a[hi];
do {
while ((l < h) && (a[l] <= p))
l = l+1;
while ((h > l) && (a[h] >= p))
h = h-1;
if (l < h) {
t = a[l];
a[l] = a[h];
a[h] = t;
}
} while (l < h);
a[hi] = a[l];
a[l] = p;
qsort( a, lo, l-1 );
qsort( a, l+1, hi );
}
}------------------
qsort:: Ord a => [a] -> [a]
qsort[] = []
qsort(p:xs) = (qsort lesser) ++ [p] ++ (qsort greater)
where
lesser = filter (< p) xs
greater = filter (>= p) xsVan, aki szerint az elso erthetobb, szerintem nem.
-
válasz
FehérHolló #57034 üzenetére
Viccen kivul jo otlet lehet. Vagy Scheme, vagy Clojure. Csak mert koncepcionalisan nagyon egyszeruek, es tuti fejlesztik a gondolkodast.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #57034 üzenetére
igen, kocka-
-
lenox
veterán
Egy jo kis ml vagy prolog kell meg...
-
-
cattus
addikt
válasz
concret_hp #57025 üzenetére
Mi Pascal-lal kezdtük a programozást (14 voltam akkor, most 17), aztán rá 2 évre C++.
-
BlacKSouL
addikt
Semmi humorérzéketek...
-
concret_hp
addikt
annak idején qbasicet nyomtuk suliban, csak hát azóta lett 1-2 új dolog is, azért kérdem
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #57020 üzenetére
python az valóban jó, otthon is tudja majd használni mindenféle komolyabb futtató-/fordítókörnyezet környezet nélkül.
basicet semmiképp, egyetértek emvyvel. -
BlacKSouL
addikt
válasz
-
válasz
-
concret_hp
addikt
17-18 éves valakinek, hogy legyen fogalma a programozásról, mit ajánlanátok?
nem vagyok benne biztos, hogy javával kéne kezdeni... -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57005 üzenetére
Megjött a délutáni roham, hanyattgalamb mellé szellőzőfedél, szúnyogháló, redőnyszekció, valami gyors amit nem láttam, és egy csíkos napernyő.
Azt nem tudom, az 5 emelet magas nyírfa hogy nem törik derékba 8-9 méteres amplitúdóval. -
Kaptam ma egy allasajanlat-spamet emailen:
Ellátandó feladatok:
- C++ nyelven történő fejlesztés
- Képi, diagnosztikai rendszerek fejlesztése
- Több oldalú elégedettség biztosításaWTF?
-
-
válasz
szőröscica #57012 üzenetére
Jobbulást az illetőnek, és jó utat.
-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica #57012 üzenetére
Jo utat, ovatosan.
-
szőröscica
addikt
Én meg indulhatok Erdély oda-vissza útra egy órán belül, ebben az időben. Nem várhat a dolog, sajnos szó szerint élet-halál kérdése.
Elég rossz dolgok történnek mostanában a családban.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #56996 üzenetére
Hagyyad ma, meg a 15 eves suzukijat sem kepes lecserelni
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid #56999 üzenetére
Emlekszem anno a nagyfaluban jelentkeztem vmi viztisztitoberendezessel foglalkozo ceghez termekmenedzsernek (aka porszivougynok) ahol is interju helyett rogtonzott termekbemutatot kaptunk egy csepeli gyarban (bar bortonnek tunt).
Maga a cucc eleg komoly es draga volt, mindenesetre nem akartam ezzel foglalkozni, de a bemutaton maradtam, es eleg erdekes dolgok derultek ki (kamu aligha lehetett).
Probaltunk mindenfele vizet, csap, ezzel tisztitott csap, azzal tisztitott csap, aldokategorias bolti, kozepes bolti, evian es tarsai tipusu draga vizek, elektrolizis es picsafust, a vege az lett hogy en ugy dontottem, iszom a csapvizet es abba doglok bele.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
A házmester (inkább megbízott nyugdíjas mindenes) mondta még délelőtt, hogy körbejárta a háztömböt, és a feleségével ketten 4x fordultak, míg mindent összeszedtek és behordtak, amik feltételezhetően az erkélyekről hullottak le.
-
válasz
Elobb lattam az erkely elott egy egy helyben repulo galambot. Vicces.
-
concret_hp
addikt
lelövik az iwiwet, utólag úgy látszik, kb. a legjobbkor adták el az alapítók
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57001 üzenetére
Most azt nézem, hogy mi nem repült még a levegőben az ablak előtt (7. emelet) Az erkélyeket teljesen letakarította, lábtörlők, virágok, cserepek, felmosók, edények, kuka, ruha, zacskók, hamutartó, galamb hanyatt, meg még sok más is hiányzik mindenhonnan, ami elrepült itt. Az ablak a tetejéig csurom víz, pedig 140 centire kinyúlik fölé minden felső emelet erkélypadlója egybefüggő folyosóként. Tehát alulról esik az eső. Néhányan megunták régi esernyőiket, és felnyitva, mintegy magnéziumporként villannak egyet amikor kifordulnak önmagukból, és szakadnak le ugyanazon mozdulattal a merevítőikről. 5 perc alatt 11 széjjeltépett esernyőt számoltam az utcán, de az embereket nem érdekli, ők kinyitják, mert esik. Huss, volt nincs esernyő.
Azért jó, hogy nem ilyen amerikai papírházban lakom most, bár a 64 lakásos tömb is folyamatosan remeg. -
EQMontoya
veterán
Semmi tisztelet nincs a mai fiatalokban. Hát hétköznapra tenni a születésnapi ivást?!
-
parandroid
félisten
válasz
FehérHolló #57000 üzenetére
Az viszont úgy derék.
Továbbra is tiltott a poltikia a politikai topikon kívül.
[ Módosította: Qru ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Asztali PC , i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest