Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Két hete viszont a bíróság – új eljárásban – első fokon ismét bűnösnek találta, így hat hónapot kapott felfüggesztve. Az indoklás lényege hasonló az egyszer már hatályon kívül helyezettével: nem ütött, de volt neje arcán bőrpír keletkezett.
Ez mi? Ha valaki szégyenében elpirul, akkor valakit meg börtönre ítélnek?
Mindazonáltal nem az ügyben foglalok állást, csak a cikk marha megfogalmazását kritizálom. VAGY a bírósági indoklást. -
fokukac
nagyúr
válasz
FehérHolló #55498 üzenetére
olyan gonosz vagy
-
válasz
FehérHolló #55495 üzenetére
tegnap meg ment
-
fokukac
nagyúr
válasz
bobsys #55493 üzenetére
A kertészek kitettek magukért.
Ui. tényleg, az megvolt, hogy a 4 napja nagy csinnadrattával átadott Várkertet ma újra lezárták fél évre?
De így majd még egyszer át lehet adni a következő választásra.
Ez annyira magyar, de kis hazám, én így szeretlek...
Uui. politika egy szó sincs benne! (Hofi)
-
válasz
FehérHolló #55487 üzenetére
Kekec, bár van igazság abban amit mondasz, de bármi is történt, remélem mindenki tanult belőle.
UI:Világbéke
-
válasz
FehérHolló #55481 üzenetére
Ment privát üzenetet a változásokról, s benne volt, hogy ráutaló magatartással (a szolgáltatás továbbhasználatával) elfogadod.
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok!
Érdeklődnék hogy van e olyan program számítógépre ami megjegyzi a képeket majd kijelöli megfelelő sorrendben. Érthetőben:
Mutatok 10 képet 1mp-ként , majd összekeverem, és próbáld kirakni sorrendben ahogy mutattam. Mindezt úgy hogy a számítógép mutassa nekem. A 10 kép mutatása után egyben a 10 kép látható, nos ide kéne valami ami a sorrendet megmutatja. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #55485 üzenetére
A közlönyben megejelenő összes jogszabályról és annak változásáról külön levélben értesítenek gondolom. Ez de csak is ez esetben elnézéssed kérem, legközelebb személyesen fogok privát üzenet küldeni ha változik az ászf.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #55483 üzenetére
Mikor elindult a gépház egy kiemelt cikkben tájékoztattunk mindenkit erről. Ettől függetlenül gondolom előtted is ismert az a jogi axióma miszerint a törvény/szabály nem ismerete nem mentesít annak hatálya alól.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló #55481 üzenetére
Minden esetben tájékoztatjuk a felhasználókat a megfelelő felületen (gépház) a szabályzat változásáról, akik a változások fényében teljesen szabadon és demkoratikusan dönthetnek arról, hogy elfogadják azt vagy sem.
Elnézésed kérem, azokat is töröltem. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.
A fórum/topik egységessége, a töredezettsége elkerülése érdekében minden kapcsolódó hozzásólás törlésre kerül ilyen esetekben. -
FehérHolló
veterán
Én a szabályzatot 9 éve fogadtam el. Akkoriban nem volt benne, hogy változhat. Útközben a változásokról nem tájékoztatott senki. Most akkor mi van jogilag?
Mellesleg elég vicces, hogy a politikai töltetű hozzászólásom túlélte a takarítást, a szavazás technikai részleteit elemző két hsz-em pedig törölve lett.
-
Joker88
őstag
van itt valakinek Ford Fiestája ?
Most vettem egy 1998-as évjáratú, 3 ajtós, 1299 ccm-es autót,de mivel külföldről behozott, nincsen hozzá semmi kézikönyv,javítási útmutató... Valaki rendelkezik ilyennel,aki el is tudná küldeni nekem ? -
Na első munkanap, itt meg már vér folyt
UI: Elnézést mindennemű politikai megnyilvánulásért itt az ON totyikban
-
Ezer éve tilos a politizálás a fórumon, pedig sokáig küzdöttünk azzal, hogy megmaradhasson, 2004 júniusától 2009 februárjáig ment a politizálás, rengeteg sok moderátori energiát elvonva, és nagyon sok feszültséget szítva. Konkrétan volt olyan, hogy összevesztek a poltopicban, aztán a szakmai részlegben meg írta a másik a alaplapos kérdésére, hogy tudja mi a válasz, de egy büdös komcsinak nem segít.
Tényleg benne van a szabályzatban is, nem titkos, a legutóbbi nagy szabályzat reorganizációnál egyébként tavaly külön privát is ment mindenkinek (2013-02-03 14:13:49-kor), ha máskor nem is láttátok, akkor biztosan kellett.
A szabályzatba pedig belinkeltük ezt a hosszabb kifejtést is.
Jó látni, hogy értelmes arcok vagytok, akik egy jó darabig under the radar értelmesen tudtatok erről beszélni, de én meg nem mondhatom azt, hogy jó rendben, X meg Y és Z beszélget a politikáról, mert értelmes arc, a többiek meg nem.
Viszont.
Öt (5) év (esztendő) telt el a poltopic legutóbbi bezárása óta (ami a netes időszámításban egy fél örökkévalóság), annyit mi is megtehetünk, hogy legalább egy esélyt adunk annak, hogy az eltelt években bölcsebbek és kulturáltabbak, de mindenképpen higgadtabbak lettek a fórumozóink a politika terén (is), ezért megnyitottam ezt a topicot.Normális hangnemet, higgadtságot, kulturált beszédet várunk el egymás és (nagy levegő) még azok iránt is!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #55468 üzenetére
Nemtom mi a neve, de ez az, hogy egy cégnek van egy közüzemi/energia számlája, és egy külsős cég úgy tudja módosítani a szerződést, meg találni olyan javítható értékeket, teljesítménylekötést, stb., hogy az éves szinten mondjuk 2M Ft megtakarítást jelentene a cégnek. Természetesen a sikerdíj mondjuk 30%, tehát az akció éves szinten 1,4M Ft megtakarítást jelent a cégnek, az ezért kifizetendő utólagos díj pedig 600 000 Ft.
A japán vezetés nem nagyon tudta megemészteni, hogy miért fizetnénk bárkinek 600k-t. Igaz, hogy 1,4M megtakarítás volna a haszon, 600k-s befektetésre, de szerintük ez nem jó. Igaz, hogy enélkül éves 2M Ft a teljesen fölösleges veszteség, de akkor is.
Inkább fizettünk évente 2M Ft-al többet. Mert természetesen házon belül sem erőforrás, sem kapacitás nincs arra, hogy a külsős cég munkáját ingyen, házon belül megcsinálja bárki. Pláne nem ezért fizetett saját munkavállaló.
A példában szereplő számok csak szemléltető jellegűek. De a mérték hasonló.
-
rushty
őstag
válasz
concret_hp #55468 üzenetére
loss aversion
-
fokukac
nagyúr
Akkor kérlek, no offense, de lehet, hogy nevetséges a szabályzat.
--------------
concret: p*ncira fordítva: a soha meg nem szerzett p*ncik sokkal jobban fájnak. Símán lehet, hogy 80 éves korodban is eszedbe jutnak majd
Amúgy tőzsdére fordítva (ami szintén remélem, hogy nem teljesen tilos, pedig nincs köze a számítástechnikához, sőt maga a gonosz, a megtestesült spekuláció), nekem az a pszichológiai tapasztalatom, hogy sokkal jobban tűri a veszteséget az ember, mint kéne, ugyanakkor ha nyerőbe kerül, sokkal hamarabb kiszáll, mint kéne.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Integra #55467 üzenetére
Senki nem kötelezett, hogy elfogadd a szabályzatot, önként fogadtad el. Most sem kötelezünk rá hogy elfogadd (ahogy a bankok is megadják ezt a lehetőséget minden esetben) bármikor megtagadhatod.
Részemről a téma lezárva itt, a továbbiakban az ezzel kapcsolatos észrevételeknek csak a korábban már általam linklet topikban van helye elkerülendő ezen topik túlzott offolását.
-
concret_hp
addikt
izé van 1 olyan pszichológiai jelenség, hogy az elmaradt lehetőséget sokkal kisebb minusznak érzékeljük, mint a konkrét minuszt. szóval ha nem nyersz 1000ft-t, azt sokkal kevésbé érzed rosszank, mintha konkrétan ki kell fizetned 1000ft-t. mi ennek az értelmes neve?
(bocs, nem tudtam P*nára konvertálni az elvesztést)
-
Integra
titán
amikor mi elfogadtuk a szabályzatot, nem fogadtunk ilyet el, sőt volt poltopic. amit valamiért csak fagyasztotok, pedig ha ennyire konzekvensek akartok lenni, már mindegyiket törölni kellett volna.
ti max később EGYOLDALÚAN módosítottatok a szabályzaton!! ahogy a bankok csinálják. semmivel sem vagytok jobbak. -
-
NoLF
veterán
Szabadnapos vagyok es zuhog az eso - se kosar, se pingpong
A betervezett kirandulas is ugrott...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55462 üzenetére
Nem akarnék állást foglalni, de én néha azt éreztem, hogy már az elmúlt hónapokban többször túlmentünk a korábban igen alacsony politikai ingerküszöbön, és nem nagyon volt moderálva. Ezért írom sokadszor, hogy csodálkozom, hogy a korábbi 0 tolerancia után mostanáig ennyi el-elféregetett. A tegnapi események meg kicsit már mindenkiből kihozták a zállatot, szerintem ennek akarták elejét venni.
Ugyanakkor az #55453-al is többnyire egyetértek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #55460 üzenetére
Persze. Aszondjahogy:
"...Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
Bármely beavatkozás, mely hátrányosan változtatja meg a Szolgáltatás megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát, zavarja a többi Felhasználót (például: [...] vulgáris, [...] tartalom)..."
Örülök azért, hogy egyelőre csak a pol. iránt van kvázi zéró tolerancia
-
fokukac
nagyúr
Én nem panaszkodni akarok, meg nem fogok utána járni, mert annyira nem érdekel,
csupán itt jeleztem, hogy szerintem némileg túlzásokba esés tipikus esete forgott fenn.Amíg kulturált keretek között folyik konverzáció arról, hogy mi történik körülöttünk, az szerintem nem ártalmas.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #55459 üzenetére
lassan biztos vagyok benne, hogy a PINA is valami fórumos szabályba ütközik....
ha másba nem, akkor legkésőbb a melegek személyiség jogaiba
-
Integra
titán
válasz
fokukac #55453 üzenetére
azt azért vágod, hogy nagyjából azért ez volt itt messze a legkultúráltabb kerekasztal, mert a másik oldal nem képviseltette magát, ne kergessünk illúziókat ezzel kapcsolatban, de igen, nagyon normális volt a hangnem és jó cikkeken, statisztikákon, gondolatokon agyaltunk.
sebaj, most lehet majd újra a kikapcsolós topicban számtechről, az időjárás és munka nyavajákról, meg a hüvelygombáról beszélgetni, enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas -
fokukac
nagyúr
szerintem teljesen konszolidált keretek között beszélgettünk arról, hogy mi folyik ebben az országban. Mert ez mindannyiunk életét érinti, akármennyire is tilos.
Lehet itt farizeuskodni, de az a helyzet, hogy a topiclakók fele már disszidált, azért, ami itt van. A másik fele pedig csak gondolkodik rajta.Amúgy azért kíváncsi lennék, hogy hova lett az a cirka 55 ezer hozzászólás, kedves moderátor úr...
-
Qru
MODERÁTOR
TILOS politizálni a fórumon!
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest