Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
Egy gyors kérdés azokhoz, akiknek volt már elektronikacseréje LG-nél. Ilyenkor elveszik minden beállítás? Elég sokat vacakoltam vele az elmúlt időszakban, szóval ha igen, akkor valahogy elmentem magamnak. Van ennek bármi kulturált módja, vagy marad a kőkorszaki papír-ceruza-mobilfénykép?

-
ztfolder
csendes tag
Sziasztok! Én egy 950-es nek vagyok a viszonylag friss tulaja. Nem hallgattam az intő szavaknak, hogy ne keressem a halott pixeleket, és hát találtam is 6-ot. De mind a szó szerint legfelső pixelsorban így nem is minden adásnál látszik, nem zavar. A kérdésem az lenne, hogy ilyenek random maguktól jönnek elő, vagy helytelen használat, bár ez nem tűnik logikusnak, mert nem ez nem beégés. A másik, hogy a garancia mikortól vonatkozik rá, egy bizonyos esetszámnál vagy azonnal az első néhánynál? Előre is köszönöm az infókat!
-
Calogero
addikt
válasz
Final12
üzenetére
Ha nem kell a 2.1 HDMI, és a fő cél a film, akkor a Panasonic lesz szerintem a te tévéd.
Én azt választanám. Vagy GZ950-t vagy GZ1500-t.A sok panel csere miatt pedig ne zárkózz el az LG-től. Nekem is LG van és semmi baja, és vagyunk még pár ilyen LG tulajok itt.
Nézd meg személyesen, nyomogasd őket és válaszd amelyik szimpatikus.
-
mucsácsó
tag
válasz
BubuHUN86
üzenetére
szó se róla, gyönyörű!
csak nekem az HGIG a nagyon napos részekben "túl világos", szóval hogy már rendesen crusholja a körülötte levő objektumokat, úgy vettem észre.. úgyhogy én a sima dynamic tone mapping ON-t használtam főleg, de majd próbálgatom még, köszi a tippet! 
-
Final12
csendes tag
válasz
MultiDoodad
üzenetére
Kizárólag filmnézés a cél,játék abszolút nem!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Final12
üzenetére
Mérlegeled : operációs rendszer , hdmi2.1 megléte, és az ár .( 2 év gyári garancián belül valószínűleg egy esetleges panelcsere sem lesz probléma , némely gyártó szervízénél kicsit határozottabnak kell lenni) Én is LG oleden törtem az agyam , csak addigra elfogyott a c9-es és a karma hatalma a Panát dobta ki nálam. Szerintem ,ha cx- et akarsz vedd meg azt .
-
Clay
senior tag
válasz
Final12
üzenetére
Nem védeni akarom az LG-t, nehogy vki félreértse. De egy-egy panelcserén elég sokat rágódik a topik, illetve mivel az LG elég lazán kezeli, ezért nem minden panelcsere "jogos". Lásd a kollégát aki rosszul állította be a tv-jét aztán panelt cseréltetett, és amikor az új panellal ugyanazt a "hibát" produkálta, akkor jött rá, hogy kicsit jobban bele kell mélyednie a beállításokba. Van ellenkezője is, mint pl Sas kolléga, aki a banding-es 65-ösét simán elkezdte használni, a hiba pedig szépen elkezdett felszívódni. Ettől függetlenül, természetesen neked kell eldöntened, hogy melyik márkát választod.
-
mucsácsó
tag
btw, a Super Resolution beállítás amúgy mit ad?
másfajta sharpening, vagy mi a franc? nem nagyon jöttem rá eddig, és redditről se vagyok perpill sokkal okosabb
-
mucsácsó
tag
válasz
BubuHUN86
üzenetére
fura, de nálam pont valahogy nem az igazi az HGIG a Cusima alatt (B9), de lehet valami el van cseszerintve a HDR beállításaimmal..
bár ahogy láttam, YT-on is fikázták, hogy pont szar benne az HGIG implementáció - bár lehet ez patchel javult azóta, nemtom.
mindenesetre brutálisan szép, és base PS4-en vagyok
-
BubuHUN86
csendes tag
válasz
Kicsimix
üzenetére
Szia! Bő egy hónapos a Cx és nem bántam meg sőt, ajánlom! Jelenleg PS4-el használom de ugye èvvègèn jön a PS5 az ki fogja használni teljes mértékben! Én még mindig elhüledezek amikor benyomom a Ghost of Tsushimát milyen gyönyörűek a szinek, jah a hgig-et azt külön be kell kapcsolni úgy még pengèbb a hdr
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
Kicsimix
üzenetére
Szia, le írhatnánk megint de ajánlom neked, hogy olvass vissza körülbelül 2 oldalt. Az elmúlt héten 3x is kitárgyaltuk a tapasztalatot ezzel kapcsolatban. Személy szerint én egy 55B9-el rendelkezem lassan 9 hónapja nyúzom, napi 6 órát is játszom hétvégenként meg napi 11-et is és néha egy kis sorozat. Nincs eddig be égés és semmilyen más meghibásodás sem, de kérlek csak egy kicsit, olvass vissza....
-
Kicsimix
őstag
Napi 2-3 órás játék (PS,PC) mellett, mennyire ajánlott az oled? Szeretnék egy 65-ös CX-et de nagyon elbizonytalanodtam : )
Szerintem a PS5-nek is valamennyire statikus lesz a menüje.. Pc-n meg tudjuk bár nem célom az asztalt nézni.
Illetve a játékokban a hud..
Mennyire kell félnem a beégéstől? Megvédenek a képernyő védő funkciók?
Nem tudom, hogy évekig használhatom probléma nélkül vagy csak hónapokig..
Sok kommentet elolvastam de képtelen vagyok dönteni
Megvennétek vagy inkább kihagynátok?
köszi!
-
-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Persze, csak ahogy mondtam, a logovédelemet kapcsold be legalább közepesre. Mondjuk a fehér, átlátszó (pl m4 és spíler) logotól nem kell tartani. Viszont ezeken a meccseken vannak még színes statikus elemek, ezért kell a logovédelem. Ami egyébként az FZ szériában még nem volt és így is köszönöm megvagyok, meg a tv-k is, pedig nézek meccseket. Bár most, hogy a Barca...

-
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Piszok jó áron vetted, de azért szerintem az elején még kíméld kicsit. Végül is a logóvédelem elég jó dolog, és nyilván kell, hogy vagizzatok kicsit a HDR-rel
-
Fisha
őstag
válasz
kokobe
üzenetére
Én ezt így azért túlzásnak érzem. Szerintem én rinyáltam itt a legtöbbet a B-m hiányosságai miatt, de mondjuk azokat alá is támasztottam tesztekkel. Ha valakit nem zavar az alap oledes mozgásmegjelenítés, az szerintem nyugodtan veheti a b-t. TM kikapcs, és lefossa a bokáját a képminőségtől. Ugyanez igaz azokra is, akiket nem zavar (vagy nem látja) azokat az artifactokat, amiktől én falra mászok. Akkor meg TM bekapcs. és boldogság.
A TV adás szerintem nagyon szép, persze ha megfelelő a forrás. A BL meccsek pl a m4-en gyönyörűek. A spileren már kevésbé. M1-4-rtl-tv2 saját anyagok, pl híradók mind gyönyörűek. Még jobbak is, mint a film, mert nincs az a fránya 24p szopó.

-
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nem fogod tudni rendesen kinagyítani a képet értelmesen. Sajnos tudom. Nincs is sok értelme. Viszont lesz logovédelmed, azt legalább közepesre állítsd majd be, plusz én az elején még hanyagolnám (az első két-három hétben) a hdr anyagokat. Kipróbálni, rácsodálkozás szempontjából persze lehet, de hdr fimet, sorozatot olyan 2-3 hét után kezdenék nézni. Illetve a fényerőt ízlés szerint, de 40-nél többre ne állítsd sdr esetében. Ez mind a saját véleményem, majd meglátod, de én így csinálnám.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Bennem is motoszkál az , hogy kicsit lazábban álljak a dolgokhoz , a Pana szervízes és boltos is azt mondta nem kell bejáratni , majd meglátom ( úgy gondolom jól döntöttem , nem a 65-ösq90r-es samut vettem meg 550-ért pár /napja kitett darab/)Ja , egyébként azt hiszem az asszony meg a gyerekeim a Netflixen teljes képernyős sorozatokat néznek , itt lesz a lehetőség" nagyban " nézni.
-
Final12
csendes tag
Sziasztok! Még egyszer felteszem a kérdést mert nem kaptam rá választ,Sony A8 elég jókat olvastam róla nektek mi a véleményetek!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Akkor az elején marad a Netflix( később jöhet a többi : de csak módjával) Van még két tévé + laptop + tablet , közben beszéltem a helyi Pana szervízzel , mert mint kiderült van pár hete kiterjesztett gyári garira lehetőség , ugyan kiderült hogy olcsóbb mint a gold , de beégésre az sem jó és törés , villám stb.kár esetén sem jó , így aztán nem is bánom az M.M-es garit. ( Bár a törés kárral szemben kicsit szkeptikus vagyok) Itt értékesítéssel és szervízeléssel is foglalkoznak , azt mondta az úriember ( tulaj kb .több mint 25 éve csinálja a szervízt és boltot) , hogy normál családi felhasználás esetén nem kell tartani a jelenlegi oledeknél a beégéstől.( Úgy legyen)
-
Calogero
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Megmondom őszintén én elakarom varázsolni a családot
Akkor még ezeket ajánlom
Our Planet
Sewen World One Planet
daneel_hu: köszi, majd megnézem -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Elindítasz egy sok évados, teljes képernyős 4k sorozatot Pl: Orange, Saul, vagy mittomén..., ha már ennyire beakarod járatni, de hogy én ezzel mennyire nem foglalkoztam, rögtön a szájába toltam a CX-nek szélesvásznú HDR filmeket. Komolyan, megveszek egy tévét 2 milláért és bejáratom meg logót figyelek, meg babusgatom?
Szerintem, ennek a bejáratásnak valamikor volt értelme, de manapság nem sok, inkább a banding-et kell eltüntetni, ha van, emiatt lehet értelme és úgy nevezni, hogy bejáratás. -
salapp
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Akik nálunk járnak, az öt éves Sony W8-tól is eléggé elvarázsolódnak, ha valami hd megy rajta. Én a GZ950-nél az elejétől fogva próbálnék a helyedben olyan beállításokkal indulni, amik nagyjából maradhatnak később is. Nehogy zavar támadjon az erőben az első álleejtések után.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Hát nem tudom, lehet első pár hétben inkább 16:9-eseket néznék.
Sorozatokban úgyis az a gyakoribb.
De összességében a fekete csík nem akkora para mint a statikus elem. (bár ez is statikus)
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Megmondom őszintén én elakarom varázsolni a családot a Netflix-en nézhető 4ks filmekkel
, köztük az általad említett Planet Earth sorozattal is , hogy tudják értékelni a tv tudását ( minőségibb tévézés ). A feleségem és a lányom elég sok sorozatot néznek Netflixen ( nyelvtanulás) , de a laptopon és tableten , most itt lesz a lehetőség 65 colban nézni. Nekem lehet , hogy a Pink Floyd : The Wall dvd-je lesz az egyik nyitó zenei darab. -
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Akkor a Netflix 4k-ban mehet az elején is (16:9 -ben fekete sávok no para?) , én is szoktam néha a hd csatornákon nézni egy két jó filmet+sportot (m4-et
antennáról ) , de az SD csatornákat igen rühelem ( 2020-ban kicsit már vicc , hogy egyáltalán vannak ilyenek )Az HBO csomagon most gondolkozom , hogy legyen vagy nem.
A lányomnak megmondtam , ha minden áron a nappaliban akarja nézni az SD tini csatornáit , csak is kinagyítva nézheti) -
Calogero
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Esetleg az OLED fényt vedd visszább a gyáriról, és használd...... első sorban úgy is filmezni fogtok az elején.
Nálunk ezekkel lett felavatva az E8
A Holló (DVD)
Nightwish - From Wishes to Eternity koncert (DVD)majd amikor a HTPC és a Erősítő is be lett hozzá üzemelve akkor
Planet Earth II. (4K/HDR verzió)
Metallica: S&M -
mucsácsó
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
+1, a kábeltévé egy hulladék, zéró értelmes tartalommal már egy évtizede legalább - az előfizetés helyett inkább egy Netflix és/vagy HBO GO (bár utóbbi azért necces az 1080p-vel.. :D) persze hogy szar az adás rajta, főleg az itthoni csatornák...szarból várat még a legdrágább TV sem tud építeni
-
daneel_hu
addikt
válasz
Jorgi Kormi
üzenetére
Nézzetek filmes vagy sorozatos tartalmat, de ne tévéadásról.

Nem tudom, engem baromira zavar a sok reklám, a fos bitráta és a sok felesleges logó a sarokban. -
mucsácsó
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
ugyan nincs viszonyítási alapom, de szarnak szerintem azért nem szar a B9 - TV-adásról nem tudok nyilatkozni, mert az életben nem lesz ez kábelre kötve, ahogy az előző TV-m se volt

viszont a filmek és Netflix teljesen fasza, meg játékok is, ráadásul még a szerencsétlen base PS4-es 1080p-t is elég jól skálázza fel..
bár az tény, hogy a TV menüje néha nem egy villám, legalábbis nálam hol tök reszponzív, hol nem..
egyszer kell jól belőni a beállításokat SDR-re és HDR-re (esetleg gamingre és/vagy Dolby Vision cuccokra még külön ugyanezt), és akkor jó vagy vele
bár még mai napig itt-ott finomhangolnom kell 1-1 játéknál a beállítást, de egyébként gyönyörű 
nekem a technicolor és társai profilok abszolúte offosak, rosszul vagyok ettől a sárgás és túl meleg színektől, úgyhogy nálam a Standard/Vivid közötti átmenet lett a befutó - mégha lehet rohadtul nem is színhű így, de nekem így tetszik..

amúgy itt egy tipp, nem tudom, hogy tudtátok-e, de sokat szenvedtem vele, mire rájöttem:
ha BT-n keresztül van aktív audio csatlakozás, akkor nem elérhető egyáltalán a Game mode... legalábbis B9-en biztos
-
Jorgi Kormi
senior tag
Valószínűleg a hétvégére megjön a Pana gz950-es , rá lesz kötve az iptv(sd, hd csatornák+ lehet hbo is lesz rajta) és Netflix .
Na most akkor a bejáratást miként vigyem véghez , mennyire legyek "szigorú" a család többi tagjával , meddig és mire figyeljünk a beállításokkal , stb.( Esetleg az elején kinagyítva az összes tévécsatorna) -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mielőtt eljöttem Magyarországra, kb 2 hete ilyen volt már 5%-on a 77-es CX, szerintem ez év végére (lehet) el is tűnik.
Azé' ahhoz képest, hogy milyen "piszkos" volt, ami röhej, ahhoz képest szépen kitisztította magát. Nagyon ritkán még néha látom, vagy is lehet, hogy már csak bebeszélem magamnak, meg ez ugye pro max-szal készült, ami többet is "lát"... -
kokobe
őstag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Ne vegyél b9-et nem jò.Vagy c9 vagy Pana gz950.Ha gaming az elsődleges akkor c9 ha filmek tv-s adàs akkor Pana.B9 tudom ,hogy kedvezőbb de retek szar a videó processzingje tv-s adàs bődület szar volt szàmomra pl a Pana gz950-ez képest.Natív 4 nem rossz rajta de szerintem nem kell eröltetni inkàbb tegyél még hozzâ egy kis pénzt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
2019-ig biztosan nem.
Bár a B-szériát nem figyeltem, bevallom férfiasan.
BX tényleg visszább van véve, RTINGS mérések alapján.
-
wallace 234
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem a sub pixeleket, növelték ezzel együtt a fényerőt is szépen évről évre visszább vették. Így nem véletlen, hogy nem nagyon égnekbe. SDR: 20-35-ös oled fény, ez inkább a korábbi oledeknél volt érvényes, újabbaknál inkább 35-50 közt van ott, mint a korábbi beállításoknál. Én ezt látom.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Bazsi81
üzenetére
2018-as vagy annál újabb modell itt a topikban még nem égett be. (emlékeim szerint)
2018-as panelek esetében növelték a subpixelek méretét, pont a fentiek végett.
De mivel kumulatív öregszik minden egyes subpixel, ezért a használat során a fakulások "összeadódnak", éppen ezért beégésről csak hosszú távon érdemes beszélni.Ezt csak azért mondom, mert sokan írnak, hogy 6 vagy 9 hónap alatt bizonyos felhasználási körülmények között nincs gond, az még nem jelenti azt, hogy majd 2-3 éves korában nem lesz.
Vigyázni kell a statikus tartalommal és mindenekelőtt jól beállítani a masinát SDR tartalmakhoz. (HDR-nél vagy DV-nél úgyis 50 vagy 100 de azzal nem kell foglalkozni)
(SDR: 20-35-ös oled fény, Pana vagy Philipsnél nem tudom mennyi ez LG-re vonatkozik) -
brucezly
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sokszor kimarad a képletből, hogy a Mac OS és IOS kernl szinten multimédiás operációs rendszer. Ellentétben a Windowsokkal és Linux/androiddal.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
mucsácsó
üzenetére
Én kötöttem rá goldot , de nem a beégés miatt , mert arra nem jó . Bármi más egyéb is lehet ( törés , elektronikai hiba a harmadik évben stb.) , Szerintem ilyen értékű eszközöknél nem árt . Úgy tudom elég korrektül intézik , ha valami probléma van , az M.M biztosítása , ha jól tudom az egyik legnormálisabb .
-
mucsácsó
tag
Szerintetek van értelme GOLD garit kötni MM-nél? Még van 2 napom a B9-re nyomni egyet, de nem tudom, hogy tényleg van-e haszna...
mondjuk eléggé kizártnak tartom, hogy 5 éven belül ne legyen bármi bajuk ezeknek a TV-knek, de aztán kitudja...
és nem csak a burninre gondolok, gyanítom azért bőven van alaplapi hiba vagy más panel hiba, netán szoftveres gány...
tapasztalatok esetleg? -
Bazsi81
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Köszönöm! Hálás is vagyok érte!
-
Bazsi81
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Ezért kérem olyanok véleményét akik játszanak is nem csak filmre használják.

-
wallace 234
őstag
válasz
Bazsi81
üzenetére
Szerintem itt sokan elmondták, hogy mit bír az oled, sok tapasztalatot lehet olvasni! Nekem ez a második oled tvm, de szerencsére egyikkel se találkoztam, se beégéssel se bandinggel! B7 em volt most B9 et nyúzok. Legfőképpen filmekkel, Netflix, HBOgo, Blurayen, egy kis iptv! valószínűleg ezért nem találkoztam beégéssel! Van mikor napi 10 órát is megy! Minimum 4 óra szinte minden nap bele megy.
-
vernaracs
csendes tag
-
Bazsi81
tag
Sziasztok! Olyanok véleményét, tapasztalatát szeretném kérni akik több órát nyúzzák(ps, xbox, analóg tv, film, sorozat stb.) szeretett Oled készüléküket(min.6 hónapja). Tapasztaltak-e bármi negatívumot(beégés stb.)? Köszönöm mindenkinek előre is a megtisztelő és értelmes válaszokat.
-
Final12
csendes tag
Sziasztok! Sony A8-55 jónak tűnik de elég drága,nektek mi a véleményetek?
-
Fisha
őstag
válasz
scar07
üzenetére
Szerintem a fő kérdés az az, hogy oled vagy nem oled. Kérdéses, hogy mennyit és mivel játszanál rajta. Azért a folyamatosan, sokórás játék, fix huddal jó eséllyel még ezeket az újabb modelleket is kikészíti. Hogy pontosan mennyi idő alatt, azt még nem lehetett letesztelni, mert aránylag újak. A 2.1-es HDMI-vel kapcsolatban sincs tudtommal teljesen biztos adat, mivel nincs ilyen forráseszköz a mai napig. De majd biztos jön valaki nálam okosabb, aki ezt jobban kifejti. Sorozatozásra, filmezésre pedig nagyon-nagyon az oledet ajánljuk.
A fenti áraknál nekem a b9 kicsit drágának, míg a cx elég olcsónak tűnik. Szóval annyiért én a c-re hajlanék. Ott még arra figyelj, hogy a X-ekből kiszedték a dts támogatást. Ha belső lejátszóval filmeznél, akkor ez fájó lehet. Esetleg, ha valahol megcsípnél egy c9-et 400 körül, azzal járhatnál a legjobban. (csak ne kiállítási darabot)
-
válasz
rothfb
üzenetére
Ezzel tisztaban vagyok, de azzal is, hogy ez nem az android hibaja, hanem a gyartoke. En ezert sem hirdetem, hogy szar az android, mert nem az.
Szinte barki tehet anroidot a keszulekere es olcso penzen arulhatja azt. Aki ilyet vasarol az remelem tisztaban van a hatranyokkal.
-
válasz
balage25
üzenetére
Van néhány eszköz, amin az android ellenére is tudja a kodi a frekiváltást. Ilyen a Shield is. De a 95% androidos lejátszó nem tudja.
Szerintem minden oledet be lehet állítani egyformára, csak talán az LG-t kalibráltatni kellene. Vagy ha nem, majd az LG-sek segítenek, ha megvetted a tv-t, hogy jobb képed legyen.
Üres hozzászólást törölni lehet...

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Építő/felújító topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

bár ahogy láttam, YT-on is fikázták, hogy pont szar benne az HGIG implementáció - bár lehet ez patchel javult azóta, nemtom.

Vhiktor