- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz
Northlorien #47199 üzenetére
Értem. Magyarul nem tetszett és ezért örülsz hogy megszunt. Te magad irtad
De részemről az off zarva. Sajnos egyre többször hallok olyat hogy olyan dolog megszűnésének örülnek emberek amiknek zéró hatása van az életükre és nem is kötelező opció. Érdekes.
Persze lehet en értettem félre. Akkor bocsi -
Northlorien
tag
válasz
sakal83 #47198 üzenetére
Mert lehet, hogy nem zéró hatása van az életemre? Mi van akkor ha konkrétan kellett 3D-val, vagy 3D-sítéssel foglalkoznom? Illetve, utáltam, hogy a szinek nem úgy néznek ki, ahogy azt én szeretném, vagy ahogy egy jól beállított vásznon kinézne? Hogy zavart a szemüveg - több fajta is. Hogy nem voltak normális vetítések a filmekből, mert a 3D-re drágábban lehetett jegyet eladni, és csak elvétve egy két moziban ment anélkül - volt ilyen időszak? Hogy fáradt a szemem tőle? Hogy szemüvegem van, és elég szar sokszor dupla szemüveggel nézni? Azzal, hogy írtó szar, és nehézkés a masterelése a 3D-nek, és nagyjából ritkán csak nem kamu? Azzal, hogy nem voltak a moziban összelőve rendesen a vetítők és az alacsony fényerő miatt konkrétan sötét és fakó volt az egész? Nem beszélve arről, hogy konkrétan szerintem - és ez magánvélemeny - egy dolby cinema sokkal nagyobb moziélmény számomra, mint bármilyen 3D. Egyetlen egy darab film volt, amit szerettem 3D-ben, a Gravity, és ez volt az egyetlen aminél azt éreztem, hogy valamivel többet ad, az avatart is így néztem, és nem igazán éreztem, hogy bármi pluszt adott volna a 2d-s változathoz képest.
Nem zavar a léte, sajnálom, hogy kevesebb van/nincs már és ez jópár embert rosszul érint, ezt föntebb is írtam. Nem mindenki kárörvendő, és nem mindenki örül annak hogyha a másiknak szar, kérlek ne mosd össze a saját elképzeléseidet a világról a valósággal.
-
sakal83
addikt
válasz
Northlorien #47190 üzenetére
Komolyan érdekel hogy mi lehet az oka annak, hogy örülsz a 3d megszűnésének.
Esetleg zavart a léte? Vagy véletlenül többször 3ds anyagot töltöttél le ncore-rol es elfogyott az adatcsomagod?
Mindig is kíváncsi voltam hogy valaki miért örül annak ha megszunik egy technológia ami nem kötelező, ergo zéró hatása van az életére
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
daneel_hu #47192 üzenetére
Sajnos igaz. Avatar, Transformers 3,4,5 Titánok haragja, Sanctum..talán még 2-3 akad, de hirtelen ennyi jut eszembe..talán ezekben volt a legjobb 3D hatás. Rengeteg filmnél annyiban ki is merült a 3D hogy adtak képnek valamennyi mélységet hogy a tér érzet meglegyen és ennyi. Sőt életem leghitványabb 3D élménye a 2014-es Godzilla volt, konkrétan mindegy lett volna ha szemüveg nélkül nézzük, mert még a tér érzékeltetése is hiányzott. Mondom ezt úgy hogy én is szerettem a 3D-t, de sajnos nem sok filmrendező használta ki.
-
renatto
őstag
Nem tudom volt-e: Samsung QD-OLED....
-
daneel_hu
addikt
válasz
DamianB #47189 üzenetére
"Mindenhol el szoktam mondani hogy a jól megcsinált 3D filmek hiányoznak. 4k + 3D nagyon ütne. Kar hogy otthagyták ezt a vonalat."
Hány ilyen volt?
Avatar + a sok animációs film...?
Avataron kívül volt jó 3d-s film amely nem renderelve volt? Biztos van egyébként de érzésem szerint 15-20 db-nál megállunk. -
kokobe
őstag
válasz
undercover #47003 üzenetére
Nem is ma volt...
-
Northlorien
tag
válasz
KTTech #47188 üzenetére
Igen, ez lehetséges, de hidd el, hogy nem ezen múlik, 25 fps-es master anyagokból, napi szinten csinálnak 24 fps-el futó mozi kópiákat, ember nem veszi észre képen a különbséget, ilyen eseteknél a hang az ami macerás.
@DamianB sokfélék vagyunk, én mindig gyűlöltem a 3D filmeket, és speciel örülök, hogy vége van az egész őrületnek, de eltudom fogadni, hogy neked tetszett. -
KTTech
veterán
válasz
Northlorien #47187 üzenetére
Hát, eddig minden sorozat amit néztem 24p volt... a magyar gyártmányú szutykok nem érdekelnek, az UK-ból van pár sorozat amit néztem, azok is 24p-sek... pedig az PAL zóna.
-
Clay
senior tag
válasz
daneel_hu #47184 üzenetére
Ez rendben is van, nem is erről beszélek, hanem arról, hogy eleve úgy forgatják a filmet, hogy ezt figyelembe veszik. Amikor a 3D őrület ment, akkor is észre lehetett venni, hogy melyik az a film amit eleve úgy forgattak, tehát a jelenetek is olyanok voltak, amik a 3D megjelenítőkön ütöttek rendesen (nem a sztereo kamerára gondolok természetesen), vagy csak átkonvertálták 3D-re és gyakorlatilag semmi pluszt nem adott hozzá a 3D.
Igen benne van, hogy időnként elbaxák, ahogy chros kolléga is írta, de én azzal együtt tudok élni.
-
Clay
senior tag
válasz
daneel_hu #47178 üzenetére
Nekem ezzel nincs problémám, a szappanopera sokkal jobban zavar, igaz előtte sokáig LCD-nk volt. Túl közelről se nézzük, kb 3-3,5m(55C8). Sokkal több sorozatot nézünk, mint filmet, azok meg eleve nem moziba készültek. Arra kíváncsi lennék, hogy világviszonylatban, vagy csak mondjuk az USA-ban (ha már a filmek többsége ott készül), mennyi az LCD-k aránya. Nem nagyon tudom azt elképzelni, hogy egy eleve tv-re készült filmnél nem veszik figyelembe, hogy a nézők nagy részének milyen megjelenítője van. Ha plusz információt adunk hozzá a filmhez, szerintem az ugyanúgy nem megfelelő, mint amikor a zenét úgy hallgatjuk, hogy eltekergetjük az EQ-t, hogy mondjuk több mély legyen benne...
Na de hogy PC(polcorrect) legyen a hozzászólás: egyébként meg mindenki úgy használja, ahogy neki tetszik, azért ad lehetőséget állítgatni a gyártó. Ez szigorúan az én véleményem és senkire nem akarom ráeröltetni
-
MoRT2195
tag
Na megrendeltem egy "LG OLED55CX3LA" TV-t, kíváncsi leszek rá. Írtátok páran, hogy Telekomnál jó áron van, de a hét közepe óta mediánál is ugyanolyan áron van és adnak hozzá "ráadás SL5Y 2.1 hangprojektort" (70.000ft alapáron van kb). Szóval egész jól jártam. Persze ha ér valamit ez a hangprojektor, de egész jó véleményeket láttam róla árukeresőn, ahol jelenleg TOP 2 a kategóriájába.
-
daneel_hu
addikt
Ebben igazad van, de sajnos a problémák még renderelt animációs filmeknél is bejátszanak, ahol nem mondhatod, hogy nem állítgathatják bárhogy a "zársebességet" vagy bármi hasonlót.
A fő témát (általában ez éles, mondjuk az esetek 99,99%-ban) rosszabbul látod (folyamatosan leakad a szemed róla, vagy folyamatosan korrigálnod kell) mint egy impulzusos kijelzőn, vagy bekapcsolt BFI-s sample and holdon. Lehet ez csűrni-csavargatni, de ez egy létező probléma.
Van egy olyan korrekciós "megoldás" is, hogy távolabb ülsz a képernyőtől, így nem lesz annyira zavaró, mozihatást viszont így szintén bukod.Egyébként engem nem az "akadozó" svenkelt háttér zavar jobban hanem pont a kevésbé követhető főtéma az adott snitten. Sample and hold-on ezt csak interpolációval vagy BFI-vel tudod javítani, míg impulzusosnál eleve nincs ilyen probléma.
Sample and hold kijelzőn szerintem ott kezdődik a rendes mozgókép, hogy 50-60 fps, de ez számomra csak sportnál fogadható el, mozinál nem. Vicc, hogy bekapcsolt BFI-vel még ez is jobb térhatást érzékeltet, még akkor is ha vállahatatlanul villog.Remélem az oled is abba az irányba megy el, hogy emelik a frekvenciát, majd esetleg tudnak heggeszteni egy jó BFI-t hozzá.
Lehet a hz2000-é már jó, ezt nem tudom, nem láttam. -
Én meg azt gondolom (és most nem azért, mert richtig ellent akarok mondani
, mert nem így van), hogy ha valakinek képjavítókkal tetszik valami, úri joga úgy nézni. Ha valaki mozgáskorrekcióval nézne valamit, akkor tegye úgy.
Ez olyan, mint a faterom a minap. Adtam neki egy hdr-es filmet és megkért, hogy ne adjak neki többet olyat, mert kiégette a szemét, pedig lejjebb vette a fényt is. Szintén oledről beszélünk. Neki jó az SDR. Abban jöhet akármilyen felbontásban. Majdnem nekiálltam vitázni, hogy márpediglen a HDR az mennyivel jobb, mert szerintem tényleg sokkal jobb. De mégsem vitatkoztam. Ő így szeretné én meg úgy. És ha meg együtt nézünk valamit, akkor majd alkalmazkodom, mert Ő a faterom.
Szóval mindenki úgy állítsa be a tv-jét ahogy neki tetszik. -
Clay
senior tag
Én is ezzel értek egyet. Azért a filmkészítés már elég régi tudomány, biztos vagyok benne, hogy akik ezzel foglakoznak általában értik amit csinálnak, ezért felesleges a fotelból megváltoztatni a képet, mert akkor nem azt fogjuk látni amit a rendező akart, hogy lássunk. Az, hogy látunk esetleg hibákat, meg tudjuk be annak, mint amikor a mikrofon belóg a képbe, vagy egy középkorban játszódó filmben kondenzcsík van az égen.
Ne nekünk kelljen eldönteni, hiszen nem is tudjuk, hogy azaz esetleges "hiba", véletlenül került oda, operatőri hiba, utómunka, vagy vágás során került bele a filmbe vmi oda nem illő, esetleg az általunk használt megjelenítő hibázott, vagy szándékosan olyan amilyen.
Ezért én is kikapcsolom az összes "képjavítót".
-
chros
őstag
válasz
daneel_hu #47165 üzenetére
Eroltetitek ezt a mozgasmegjelenitest, de ez joval osszetetteb, mint ahogy gondolnank (meg akkor is, ha nem user/eszkoz error miatt van, azaz a frame rate matchelt a kijelzon).
Ugye, vagyunk itt paran, akik semmi fele mozgasinterpolaciot nem hasznalnak.
En szemely szerint ezzel ertek egyet: [link]
"ahol nagy ugrasok vannak, ott szar az operator es rangatjak a kamerat, nem veszik figyelembe a szogsebesseget es nem megfelelo zarsebesseggel kameraznak."Itt van 2 remek rovid ertekezes a temaban: [link], [link]
Roviden osszefoglalva:
- nem csak az alkalmazott kamera tipusan es annak beallitasain mulik
- hanem: panning speed, frame rate
- es felbontas (!!!) es HDR/SDR is (!!!)Az utolso 2 kulonosen erdekes:
- pl 4k kameraval felveszik az anyagot
- majd kiadjak: DVD-n, BD-n, 4k SDR-ban, 4k HDR-ben is!
Azaz, ha meg az eredeti felvetel jo is volt, lesz lathato judder egy csomo kiadasban, ha utomunkat nem vegeznek (jol) rajta!Es ekkor meg nem is vettuk figyelembe a kijelzo technologiat...
(plazma vs lcd vs oled, ami 1080p SDR vs 1080p/2160p SDR/HDR)
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Zsolty20 #47169 üzenetére
Ennyi tv adásnál szerintem nem lesz semmi probléma, ha nagyon tartasz ettől még is, és nem zavar ha esetleg nem látsz mindent, akkor minden irányú nagyítást állíts be, és a legtöbb csatornánál nem fognak látszani a logók. Egyébként nkább az oled fényre figyelj. Az ne legyen túl magas, legalább is sdr-ben, (20-40 között szerintem bőven elegendő) Játéknál nem tudom mi lehet az ideális, én személy szerint nem játszom a tv-n, de biztosan adnak neked hasznos és jó tanácsot/beállítást.
-
Zsolty20
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Őszinte leszek, TV adás havonta menne rajta kb 1 órát, de lehet sokat mondtam.
PS4 meg max 1-2 nagyon max 3 órát menne rajta.
Tehát alapvetően akkor semmi félni valóm nincs. Említettél ajánlott fényerő beállításokat. Ezek automatán végződnek el, vagy nekem kell manuálisan állítgatnom? -
Zsolty20
senior tag
Sziasztok
Ha jól tudom az LG OLED55B9SLA típusú TV tavalyi modell, ami nem baj. Viszont ez lenne(ha lenne) az első OLED TV-m. A kérdésem beégéssel kapcsolatos, hogy kell-e ettől tartani? Leginkább filmezésre, sorozatozásra lenne használva minimális TV adással karöltve. Alkalmanként egy kis PS.
Köszi a válaszokat. -
chros
őstag
válasz
Landon #47094 üzenetére
Mirol megy a lejatszas?
Ha kulso eszkoz:
- akkor igen, kapcsold be
- probald ki a belso lejatszoval isA masik, hogy a Netflix meg mindig felezi a savszelesseget tartalmankent, nezd meg az info gombbal: normal esetben 15.24 Mbps a video bitrata 4K HDR/DV-nel.
Ird le melyik tartalommal latod ezt, es timestamp-nel, igy mas is meg tudja nezni. -
chros
őstag
válasz
rothfb #47130 üzenetére
Te ertetted mit mond Vincent?!
Mondja, hogy a meregdraga Pana Oleden is lathato a racsosodas!
Ettol fuggetlenul, es ha nincs tinting, akkor az Oled termeszetesen majd mindenben jobb (az egyik pont, amit felhoz a plama mellett, az pont a fenti savosodas miatt van sotet, fekete kozeli jeleneteknel).
Meg az volt az erdekes, hogy burnin-t emlit a plazman, viszonylag keves oraszammal. -
Strezi
őstag
549 000Ft lesz a 65B9 5.-től az MM-ben (+plusz 6 hó gari, +15 000 vásárlókártya). Nem tudom mennyire jó ár, de ha valakinek pont ez kel, akkor hajrá!
-
blakey
titán
válasz
Northlorien #47137 üzenetére
A Plex adatbázisnak kiváló, médialejátszónak a legjobb megoldás ha kell a közös adatbázis, évek óta hasznalom, Plex, Emby majd megint Plex formájában, volt egy kis MySQL kitérőm is.
-
ztfolder
csendes tag
válasz
Northlorien #47157 üzenetére
Köszönöm!
-
ztfolder
csendes tag
válasz
Northlorien #47153 üzenetére
Ezek szerint az Alzánál nem lehet kibontani, az MM-ben igen? Sőt ki is lehet próbálni? A pixelhibára gondolok.
-
ztfolder
csendes tag
válasz
Northlorien #47151 üzenetére
Én teljesen laikus vagyok. Megkérdezhetem, mi a játéknál a beégés veszély. Ott nincs statikus elem. A másik kérdésem lenne, ha a panával gyakran nézek kábel tartalmat akkor a korhatár jelzések, csatorna logók nem égnek bele könnyen napi 3-4 órától?
-
Northlorien
tag
válasz
ztfolder #47152 üzenetére
Rendeltetés szerű használat: Nézed a tv-t amíg jól esik, amikor kikapcsolod, engeded, hogy lefusson a pixel refresh - ez automatikusan elindul ha 4 órát futott a tv. Tehát ha nézed 8 óran keresztül folyamatosan es utánna kikapcsolod, akkor lefut a cycle, ha 4 órát nézed, kikapcsolás után, akkor is lefut. Ha 3 órát a régi cycle óta, akkor nem fut le, de egy óra nézegetés után ha kikapcsolod, akkor lefut újra. Nagyjából ebben merül ki a dolog, illetve mivel oledről beszélünk betartasz pár dolgot, amivel megtudod növelni a panel élettartamát, de az nem hiszem hogy a garanciába beleszólna.
MM azért jobb szerintem, mert én mindig kibontom az üzletben a tv-ket és megnézem hogy rendben van-e a panel és nem sérült. Volt amikor kiszállítás után kibontottam a dobozt és az 1 millás tv be volt törve... Illetve amikor a Sony LCD-t vásároltam 5 dobozt bontottunk ki, 5-ből 1 panel volt jó, a többin vagy pixel hiba, vagy totális panel para volt, elektronikai hulladék 5-ből 4... Ez azért szomorú, bár tény hogy amelyik jó volt az nagyon az volt. Azóta mindig megnézem, és letesztelem mielőtt elhoznám.
-
ztfolder
csendes tag
Más kérdés, mi az előnye - ha van ilyen - ha MM ben veszem, szemben ha a Róbert K krt-on az Alza áruház üzletében. Mindkettő dobozos.
-
Northlorien
tag
válasz
daneel_hu #47149 üzenetére
Jaja, bár azt hozzátenném, hogyha nem kompetitiv jatszasz, hanem csak single player stb, akkor boven rendben van a Pana. Kicsit faramuci ez a helyzet, mert az LG jobb késleltetés és refresh esetében, de nekem nem hianyzott egyáltalán, vagy nem érzem a hiányát, a másik pedig ha inkább FPS-t játszom, akkor tök rendben van számomra egy 27 colos monitor, asztal egér billentyűzet kombo. Szóval igen van előnye, de nekem pl mindegy volt mert ott ahol számít az alacsony input lag, azt pont nem a tv-n akarom játszani, illetve nem akarom a beegest sem kockaztatni. Összegzésképpen az LG jobb játék esetében, de ez nem azt jelenti hogy szar a Pana, vagy ne lehetne rajta játszani, sőt, igazából tök jól lehet - a régi tvmnek 2x ekkora volt az input lagja és azzal is elvoltam egy ori and the blind forrestel, pedig ott nagyon fontos a pontos timing. A Panan meg konkrétan sokkal jobb már.
Viszont ha egész nap Apexezel, és tv-n akarod nyomni, valoszínűleg jobb az LG, bár ideges lennék a beégés veszély miatt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
salapp #47148 üzenetére
Szerintem senki nem szokott lebeszélni senkit a Panáról.
Kifejezetten gamer-felhasználás esetében szokták ajánlani az LG-t, de azt hiszem ez azért reális is.
Egyébként a szervizben is van jelentős különbség, az LG minden szirszar problémára cserél, a Pana azért inkább akkor ha jogos a gond.B9 ellenében biztosan a GZ950-est venném. (ha már ajánlás)
-
salapp
addikt
válasz
Northlorien #47147 üzenetére
Na, de ez tök jó hír, mármint hogy ők is cserélik, ha rendesen használta a tulaj. Jó lenne, ha ez legalább nem lenne az érvek között, amikor a Panáról beszélik le a tévékeresőket.
Jővőre meg már 3 év lesz a kötelező jótállás/szavatosság. -
Northlorien
tag
Azt én nem ismerem, valószínűleg pont amiatt amit te mondasz.
Amúgy igazad is van, én is ennek a híve vagyok/voltam, csak kiegészült az egész azzal, hogy amennyiben lehet célhardvert használok. Nem okoz gondot a settingelés sem, régebben rengeteget csináltam, és teszem is bizonyos téren ma is, viszont amennyire lehet kerülöm, mert inkább mással töltöm a szabadidőmet, amiből sokszor nincs elég. A Zidoo kb a megváltás volt, iszonyat jó player, pár barátom erre cserélte szintén a sajátját, miután látták nálam. Az új generácio az Z9x már android TV alapokon jön dolby vision támogatással.
@Salapp @Rolly Én felhívtam a Pana szervízt vásárlás előtt, és azt mondták, hogy amennyiben lefutotak a ciklusok, és beégett vagy probléma van akkor cserélik a panelt, a 2 éves garancia időn belül. -
salapp
addikt
Úgy emlékszem, írták itt korábban, hogy Pana szervíz is jelezte, ha a kompenzációs ciklusok rendesen lefutottak a szerviz menüben ellenőrizve, vagyis megfelelően használták a tévét, akkor garidőn belül a Pana is cseréli, de majd megcáfolnak, ha kreatív volt az emlékezetem.
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien #47131 üzenetére
Köszi, megsasolom majd. Bár pont most jött egy CE player, szóval most azzal szórakozok. Na az a vesződős véglet.
(Én azért továbbra is "minél kevesebb az eszköz, annál kevesebb a hibaforrás" hívő vagyok)
-
válasz
Northlorien #47141 üzenetére
LG mellett a sima panelcsere ami szimpatikus - ahogy hallottam - illetve mindenképpen MM-ben veszem és veszünk rá garancia kiterjesztést...
-
válasz
Northlorien #47139 üzenetére
nekem most HP microserveren fut ott remélem lesz elég erő hozzá... én jövőhéten szeretnék TV-t venni de még nem tudom melyiket lenne jó jelenleg LG 55 B9 amit nézek... de azt se tudom, hogy tudnám hazavinni
egy P308-as autónk van és ugye állítva kellene szállítani a TVt...
-
Northlorien
tag
Oszd majd meg a tapasztalatodat mindenképpen mert érdekelne. A synonak van sajat streaming felülete, a DS Video, azt próbáltam ki először de vesződés volt kicsit a hangok miatt, közben eszembe jutott, hogy emiatt engedtem el az egész streamelős dolgot. Utazáskor viszont használom, és elég király, csak nem mindenre.
-
válasz
Northlorien #47137 üzenetére
Mivel most csak FHD-s tvnk van így fhdval próbáltuk csak ott nem volt gond (szigorúan UTPvel, mert wifin hol megy hol nem) , de ha meglesz majd az új 4k tv kipróbálom mit bír
-
Northlorien
tag
Ez kiraly! Köszönöm, hogy leírtad. Nem ismertem az Open Media Vaultot, nekem egy mezei synologym van, arra is lehet Plex Media Server-t telepíteni, de nem akartam vesződni vele, egy Zidoo Z9s kb 30 ezer forint használtan, főleg most, hogy kijött az új generáció. Én többnyire HD/UHD Bluray rippket szoktam letölteni, 1080p alatt nem nagyon töltök le semmit. Nem tudom, egy Plex mennyire egyszerűen játszik le egy 100 giga körüli file-t, de pont a hang, meg a formátumok miatt nem akartam vesződni vele, viszont biztosan sok embernek teljesen ideális, mint neked is ami király, és használjátok egészséggel.
-
válasz
Northlorien #47127 üzenetére
omv (open media vault) x86-is pckből lehet nast csinálni és "modulokat", plugineket telepíteni azon van nekünk egy plex telepítve így dlna lejátszóként működik az lg tévénkkel... eddig két féle formátum volt ami egyáltalán nem ment (dvd rip isoban, illetve mov fájlok), amúgy amit le szoktunk tölteni (xvid, divx, mkv) azok menni szoktak. mkvban volt már ahol csak hang volt kép nem ha a konténerben olyan kódolás volt ami nem támogatott.., de 100-ból 1-2 alkalommal futottunk bele... Főknét SD 720p videókat szoktunk nézni, mert eddig wifin használtuk a tvt mostmár van utp kábel Gbites lannal... így mostmár néha FHDt is nézünk
-
daneel_hu
addikt
"Én MQ2Y2 néztem, de a videó minősége, 4k létére, kb elmegy kategória alja. Szóval, nem tudom milyen monitoron nézted, de... elég szépen látszottak a sávok ezen is, még úgy is, hogy felesleges volt 4K-ban ez a videó, FHD-ban 5-ször szebbet csinálok, ráadásul ez még jobban látszott volna, ha telibe van fotózva. Szóval igen, (ott) van azon is...
"
iPhone 8-ason megnéztem, símán látszik rajta a szokásos banding.
Ráadásul ez egy profi kamera amivel Vincent dolgozik (feltételezem), tehát elméletben nem kéne szarrászaturált képet csinálnia mint egy telefonnak. Abban biztos lehetsz, hogy amennyiben telefonnal csinálsz a készülékről képet, olyan borzalom lenne mint a többi amit linkelni szoktak.
De még így is bőven látszik aminek látszania kell.
Ettől eltekintve egy tisztességes példány, azt azért említsük meg. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
djnice #47126 üzenetére
Ötletem sincs, hogy miért utálják nálam egymást a netflix-szel, de mint írtam, elsősorban lejátszónak lett véve, olyannal még nem tudtam megetetni, amit röhögve ne játszott volna le azonnal, legyen az DD-tól a atmos-tól a DTS:X-ig. A CX (GX) saját netflix alkalmazása vajsimán lejátszik mindent. Szerencsére atmos-ban.
------
(#47119) KTTech
Valamiért csak nálam cseszik váltani netfix alatt frekvenciát a shield fórumtársak közül, de a kütyüt 23.976-os dolby vision, hdr kimenetre állítva, 59.94 alapbeállítás helyett, a netfix tartalmak többsége simán nézhető akadás nélkül is. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rothfb #47130 üzenetére
És még mondja nekem bárki, hogy minden oleden van banding...
Én MQ2Y2 néztem, de a videó minősége, 4k létére, kb elmegy kategória alja. Szóval, nem tudom milyen monitoron nézted, de... elég szépen látszottak a sávok ezen is, még úgy is, hogy felesleges volt 4K-ban ez a videó, FHD-ban 5-ször szebbet csinálok, ráadásul ez még jobban látszott volna, ha telibe van fotózva. Szóval igen, (ott) van azon is...
-
Northlorien
tag
Kicsit másabb egy plexet szerintem beüzemelni, mint ezt, illetve a legtobb setting auton tokeletesen mukodik, mindig átállítja a tv-t arra amire kell, és nem kell nagyon fejet törni rajta. Csak akkor nyúlok bele a settingekbe amikor tudom, hogy para van. Nem tudom, hogy használtál-e már ilyen Zidoo playert, de ajanlom figyelmedbe.
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien #47121 üzenetére
Ezt írtad:
"Bedugod, összekötöd és működik. Nincs szettingelés"
"A ziddo-t beállitani kb 10 perc, ha tudod mit csinálsz"Van azért black level, van kadencia, van chroma subsampling, overscan. Csak amik hirtelen eszembe jutnak. Ezer szopó lehet HDMI fronton. Szóval szerintem nincs olyan, hogy összedugok egy mediaplayert és egy TV-t, és megy. De pusztán logikailag nézve is, kevesebb szopó lehet egy eszközzel, mint kettővel, és azoknak a kölcsönhatásával. Nem kell ehhez nagy matek.
-
Partz
senior tag
Közben kikerült Vincent-től a plasma (ZT65) vs oled (HZ2000) összevetés.
-
válasz
Northlorien #47121 üzenetére
OMV-ot használok ott egy install volt a plex plusz a mappákat be kellett állítanom, hogy hol mit talál és azt melyik csoportba rakja... A régi LG tv felismerte a mediaservert és ennyi, tény wifi kevés neki de UTP kábellal simán működik
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb #47116 üzenetére
"A külső lejátszó nem váltat frekit a tv-vel. Lejátszó hiba. Vagy valamit be kell kapcsolni a Shield menüjében. Ha be van kapcsolva az auto frekvenciaváltás és akkor sem történik meg, akkor lejátszó hiba."
Így van.
A tévé ebben nem hibás. Nekem akkor csinál ilyet az A500 ha szándékosan rossz kimeneti frekvenciát adok meg neki a menüjében, és az nem passzol a lejátszandó anyaggal. A tévé azt fogja játszani amit küldesz neki. De ez így már forrásoldalon el van b***va. -
Northlorien
tag
Elhiheted, hogy meglehetősen nagy figyelmet fordítok rá, szeretem, hogyha valami úgy néz ki ahogy kell, és minden be van settingelve rendesen. A ziddo-t beállitani kb 10 perc, ha tudod mit csinálsz. Nem tudom milyen kérdések merülhetnek fel, vagy mire gondolsz, de érdeklene - őszintén érdekelne, nem irónia.
-
Fisha
őstag
válasz
Northlorien #47118 üzenetére
Azért elég sok kérdés, beállítás merül fel egy mediaplayer <-> TV kommunikáció esetén is. Ha te ezekkel nem foglalkozol, azért az nem csak a mediaplayer érdeme.
-
KTTech
veterán
A Netflix app az úgy sz*r ahogy van. Win10-en és Androidon se képes frekit váltani (Chromecast alatt nem próbáltam még - nem jött meg az új eszközöm -, de nincs sok reményem hozzá)... de legalább a hang rendesen átmegy, mert a Disney+ -nak meg nincs natív app-ja Win10-re, ami szintén szívás, mert így csak sztereo a hang, és persze frekit se tud váltani... (nálam a fő médialejátszó Win10-et kapott, MPC-HC BE, MadVR-el megtámogatva, rendes kalibrálással).
Az összes streaming szolgáltatás felér egy kalap... -
Northlorien
tag
válasz
GalaHU #47081 üzenetére
Bomba jó kérdés. Nem tudom, hogy mennyire jó a plex, de egyvalamiről tudok amit a külső lejátszó jobban tud. Bedugod, összekötöd és működik. Nincs szettingelés, nincs streaming probléma, vagy hálózati késés, vagy minőségbeli romlás, és nem gondolkodom azon, hogy hol lehet a gond. Szóval elsősorban kényelmes, és nem ér nekem annyit munkaórában, hogy szettingeljem, bosszankodjak, figyeljem, állítgassamt stb. Telefonról elindítom a film vagy sorozat letöltését, és amikor leülök akkor minden működik, HDMI-n keresztül nincs hangbeli mindőségromlás Zidoo -> Erősítő és kész, TV kikerülve. Ezért nem érdekelt annyira az LG earcja sem. Számomra nem egy tudásbeli kérdés ez, vagy nem tudom hogyan magyarázzam, ez vált be, ez működik jól a legkevesebb fejfájással. A Plexről, nyilatkozzon az aki használja rendszeresen, az engem is érdekelne, hogy simán lejátszik-e bármilyen UHD HDR anyagot illetve a hang az simán átjön 7.1-ben vagy sem.
-
alaves
addikt
válasz
Landon #47089 üzenetére
Philips OLED754-en minimális a banding és a tinting, viszont poszteresedés, near black flashing és color banding (gradient) előfordul SDR-ben és HDR-ben is az átlagosan tömörített anyagoknál (4k, 1080p filmek). Eredeti UHD blu-ray és remux forrásoknál nemigen találkoztam még ilyen hibákkal. Viszont érdekes, hogy a B7 nagyon szépen megoldotta ezeket a dolgokat, azon nem láttam semmi ilyesmit.
A P5 proci "túlhúzza" a képet, még akkor is ha mindent kikapcsolunk. Oké hogy vakteszten a Philips OLED a nyerő, de ezzel túlérzékenyítik a TV-t a tömörítési hibákra is. Felhasználói beavatkozásra pedig nem sok lehetőséget hagytak. Akkor ezek szerint az LG alfa9 gen3 is csúcsra járatja a kijelzőt. Egy bolond százat csinál... -
Ha nem kadenciahelyes a lejátszás, akkor annak elvileg két oka lehet. Vagy a lejátszó nem tudja (pl Androidos, azok 90%-a nem tudja, ezért kell rájuk LE vagy CE), vagy a lejátszandó fájllal van gond. A tv-nek elvileg nincs köze hozzá. Max annyi, hogy a hozzá csatlakoztatott eszköz nem küld olyan jelet neki, amitől tudni fogja, milyen frekvenciára kapcsoljon. 24p-re, 60p-re, 30-ra és így tovább. Így nem lesz szinkronban a lejátszott fájl és a tv frekvenciája. Pl 24p-s (pontosabban 23,976 fps) a film, sorozat, de a tv 50-en marad, akkor 1-2 másodpercenként kis megakadás lesz a képben. Ami eléggé zavaró.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu #47112 üzenetére
Igen a shied pro, ez a probléma. A refreshrate applikáció dolga lenne, de egyelőre még mindig nem dolgozik.
És ezt szeretném végre kideríteni, hogy mi az redva gondja lehet...
Mint írtam, a kodi vált frekvenciát, de az rr, ami kell a netfix-hez, nem.
Most ettől nem fogok eret vágni, mert a lejátszó része frankó, főleg kodi-val, ha meg netflix, akkor nézem a sajátján. A külső lejátszó nekem - meg szerintem mindenkinek- elsősorban filmek lejátszásához kell, főleg a hangformátumok miatt, amiben az összes tv kb tök hülye szinten van már. DD (+) és ennyi a tudományuk... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
blakey #47107 üzenetére
Na hát...pontosan erről van szó... Simán elviselem, hiszen moziban sem kérem a panaszkönyvet, hogy röccenést láttam, vagy ilyesmi, nekem pontosan jó lenne az a 24 de sajnos nem ilyen......az egyik példa amit napokban vettem fel...
Pl Black mirrors, truemotion kikapcsolva, mivel nem vált frekit, olyanokat akad, hogy majd látjátok...Főleg az autónál és tájképen látszik...
https://drive.google.com/file/d/1jl2l5bkj-PhXxl6_I9HeQK5AHNrOQBCD/view
ugyanez cx beépített app-ján, szinte vajsima...
-
blakey
titán
válasz
daneel_hu #47105 üzenetére
Nem olyan röccenésről ír mint amilyet értesz a szövegből. Semmi köze a szappaopera-hatáshoz. Arról van szó, hogy nem a megfelelő fps-t választja a lejátszó vagy az adott alkalmazás így a lejátszó és a TV is úgy próbálja korrigálni, hogy néha egymást ütik és zavaró jelenség keletkezik. Biztos vagyok benne, hogy EAGLE is elviseli a 24p nyújtotta mozgásmegjelenítést. Ha jó a lejátszó akkor a TV nem nyúl bele és nincs hibás megjelenítés. Minimális inerpoláció nem okoz szappanopera-hatást, de annak a logikáját is érteni kell, rossz beállítással rossz eredmény születik.
-
daneel_hu
addikt
"Akkor még egyszer, én sem vagyok oda a soap-ért (ha esetleg ez jött volna le eddig), de ha valami túlságosan is röccen, az bizony kicseszettül zavar.
Nálad teljesen ki van kapcsolva?"Tévéadásnál, tehát sport vagy dokumentumfilmeknél 1-es interpoláció maximum. (10-es skálán)
Filmet nem nézek DIGI-n, mert mind logós vagy valami reklámszar szokott lenni itt-ott.
Mozifilmnél vagy BFI-t vagy kikapcsolt interpolációt használok.El nem tudom képzelni mi a rossz a CX-en, elvileg mégjobbnak kéne lennie az interpolációnak mint E8-ason.
24p-s mozifilm az mindig röcögni fog oleden, két dologgal tudod ezt kiküszöbölni, vagy interpoláció vagy BFI. Viszont interpolációval részben bukod a film térhatását. Nyilván ha 55-öst nézel 8 méterről akkor tök mindegy.(tudom, hogy 77-esed van, csak példát írtam)
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
daneel_hu #47101 üzenetére
Akkor még egyszer, én sem vagyok oda a soap-ért (ha esetleg ez jött volna le eddig), de ha valami túlságosan is röccen, az bizony kicseszettül zavar.
Nálad teljesen ki van kapcsolva?
Mert én hagytam természetesen, még ez az amit úgy eltudok viselni, néha még a sima is bejátszik pár netflix-es tartalomnál, de egyébként AAA filmeket természetesben nézek a CX-en. -
daneel_hu
addikt
Akkor mégegyszer: magát az eljárást tartom elfogadhatatlannak. Teljesen mindegy, hogy "röccen-e" vagy sem, az interpoláció zsákutca, édesmindegy ki csinálja és milyen jól, a SONY vagy a Pana vagy akár az LG. Tökmindegy...
Egy jó BFI kellene, állítólag a hz2000-é jó, majd megnézem valahol ha lesz rá lehetőség.
De el tudom fogadni, ha valakinek a villogás nem pálya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest