Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerATi
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Persze, max 8 ezret lesz benne, az meg szerintem nyár közepére meglesz. De lehet hamarabb is cserélve lesz, sikerült szereznem egy gyári DOC+DPF-et, elviszem kimosatni aztán fel is kerül, ezért (is) raktam bele vissza a gyári olajat.
Qru: Sajnos már visszaküldeni nem tudom, személyesen lett vásárolva. Mosó olajnak talán jó lesz, mondjuk annak kicsit drága volt.
Következőnek inkább én megyek érte a boltba, vagy Total RCP lesz, az talán jobban pörög. -
KillerATi
tag
Mennyire lehet bajos egy bontatlan de öreg olaj? ESP Formula P, a Zs+U egy 2022-es gyártású poros kanna olajat adott, még a stellantisos szabvány sincs feltüntetve rajta, meg nyilván a régi címkés még. Bele merjem önteni?
Az biztos, ott nem veszek többet semmit. -
KillerATi
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
8HR a motorkód, de igen a DV4C család. Legjobb tudomásom szerint maga a blokk teljesen ugyanaz, mint a dpf nélküliek, de persze nem en raktam őket össze.
Mobil ESP Formula P? Tudja az összes ehhez az autóhoz illő szabványt, a 2290-et meg a 2297-et is, amennyire utána tudtam járni kifejezetten jó adatokat írnak róla. Jó lesz ez nekem, vagy tudok ennél jobb olajat tenni bele? Mindenes az autó, napi 2x15km munkábajárás is van 90-el, de város, es autópálya is, szóval tényleg vegyesen minden üzemi körülmény előfordul. Havi 1-2 ezret megyek vele csak mostanában.
Lehet visszakerül a DPF is, akkor igyis úgyis gyári spec olaj kellene majd bele. -
KillerATi
tag
Sziasztok!
2013 Peugeot 208 1.4HDi, 300e km.
Gyárilag, ehhez az autóhoz 5W-30-as C2 olaj az előírás, viszont nekem részecskeszűrő már nincs benne. Ravenol 5W-40 C3 olaj ment most bele, szerintem ezzel bajt nem okozok, sőt, de érdekelne a ti véleményetek is! Ugyan ez a motor, korábbi autókba, ahol gyárilag nem volt részecskeszűrő, simán 5W-40 A4/B5 olajjal volt gyárilag. Tudom lehet kicsit overkill egy Ravenol RUP olaj, de szeretném sokáig megtartani a kocsit, es 3,75 liter olaj kell bele csak(sajnos), szóval nem olyan hatalmas költség egy jó olaj sem. Nyilván jó minőségű szuro, meg a sűrű csere az alap. -
KillerATi
tag
Sziasztok!
2006-os Ford Focus 1.6 TI-VCT motoros autóról lenne szó, HXDA motorkóddal, manuális váltóval. Próbáltam utána keresni, de többféle információt olvastam, nem tudom melyik az igaz, szóval a kérdés:
-Milyen motorolajat vegyek? Melyik Ford szabvány ami ehhez a motorhoz való?
-Milyen váltó olaj való bele?
-Milyen szervokormány olaj kell bele?Előre is nagyon köszönöm!
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
Olajcsere előtt állok, és gondolkozom mit vegyek. 2003 Mercedes E220CDi, OM646-os motor, Euro3 DPF nélküli. A mostani Merci szabványok közül az MB229.51-es olajak jók bele, azt írják. Nyilván kézenfekvő lenne, van gyári Merci olaj, 5W30, de 6,5 liter kell bele, azért így már szabad szemmel is jól látható összeg az ára
Illetve, valamiért nekem szimpatikusabb lenne az 5W40-es olaj bele. Ezt a szabványt tudják 0W30, 0W40, 5W30, 5W40 olajak is. Most 5W40 LiquiMoly van benne, ezzel vettem, szóval nem tudok semmi tapasztalatot róla.
Fuchs Titan GT1 Flex3-at gondoltam bele, szerintetek? Van más ajánlás?
Szűrőkből mann megy majd bele szerintem.
(Amúgy szerintem többek között ezért is ilyen tartósak ezek a motorok, mert 6,5 liter az olaj töltet, szemben a hasonló méretű más gyártók motorjaival, amikben meg simán csak 4-4,5 liter, es azokra is ra mondjak a 30ezres cserét) -
KillerATi
tag
Peugeot 206, 1.4 2006. Valószínűleg amit a korábbi kérdésemre ajánlottatok, 75W80-as olaj megy majd bele, csak kiváncsi vagyok, hogy esetleg változott-e a gyártói ajánlás, stb.
Illetve, egy kis visszacsatolás, Motul 8100 Gen2-vel panaszkodtam hogy kicsit hangos a motorja, itt ajánlottátok szintén a Shell Helix Ultrát, valóban csendesebb lett tőle, bár még ugye a friss olaj, a Motulba volt 10e km, jó sötét színe volt, eléggé elhasználtnak tűnt. -
KillerATi
tag
Köszönöm a válaszokat! Lenne egy újabb kérdésem, váltó olaj ügyben. 2006-os az autó, a könyve szerint ugye 70W80-as váltó olaj kell bele, írnak gyári cikkszámot is. Viszont a gyári cikkszámra sima 75W olajat hoz csak. Létezik, hogy az is jó bele? Az évek alatt változtattak visszafelé a gyári ajánláson vajon?
Szoval a kérdés az, hogy sima 75W olaj jó lehet a 75W80 helyére? -
KillerATi
tag
Mit tud ez a Ravenol? Több helyen láttam már, hogy nagyon jókat írnak róla, de valójában mit tud amit más márkás olaj nem?
Illetve, költői kérdés, de miért van különbség az olajok között? Ha több gyártó olaja is tudja az általam elvárt gyártói szabványt, akkor nem ugyanazt a teljesítményt kene nyújtaniuk? Vagy a gyártói specifikáció csak bizonyos tulajdonságokra vonatkozik, és egy csomó más tulajdonság meg a gyártó saját ötlete alapján mehet? -
KillerATi
tag
Ránéztem, de Motul 300 csak 75W-90-be van, nekem ugye 80 lenne az előírás, nem tudom mennyire kompatibilis vele, meg ugye nekem inkább hidegen bajos, melegen jó, van 70W-80 olaj is, de tényleg nem akarok csak úgy bármit bele önteni, lehet több kárt okozok mint hasznot
Kék fehér dobozos Xado lenne, ami tudja ezt a “revitalizant” csodát, azt lehet kipróbálom majd, bár en sem hiszek ezekben, de hátha. -
KillerATi
tag
Ugyan nem motorolaj de hátha:
Az előírás szerint 75W-80-as váltó olaj kell az autómba, GL4 szabvány. Egy 2006-os Peugeot egyébként. Amúgy se a legjobb ezekben a váltó, nem egy Honda, na. Amikor megvettem az autót az 1-2 kicsit nehezen volt kapcsolható, leengedtem az olajat az szép tiszta volt szinte új, de nem tudni milyen, kapott Motul Motylgear 75W-80-at, és vajpuha es szuper lett. Viszont most a hideg idők beálltával főleg a kettes fokozat megint kezd kicsit karcos lenni, amíg nem melegszik be rendesen üzemi hőfokra a váltó is. 260e km van benne, közel 20 éves, illetve tudom hogy a korábbi életében nem volt kímélve a váltó, szóval nagy csodát nem várok, de a kérdés igazából az, hogy:
-Lehet-e illetve lenne-e értelme más viszkozitású olajat tölteni bele? Segíthetne esetleg? Láttam van mindenféle csodát ígérő váltó olaj adalék is, érnek ezek vajon bármit? Emberi árakon maradva, van jobb a Motylgearnél? -
KillerATi
tag
válasz
norrberth
üzenetére
Tulajdonképpen egyetértettek, abszolút nem áll a gyártó érdekében hogy sokáig működjön az autó. Az első tulaj fizet nekik pénzt, neki kell jónak lenni az “élményének”, 150-200e km-ig, meg pár évig utána már úgyse az első tulajnál lesz(legtöbb esetben) szóval “kit érdekel”.
A gyártó is tudja hogy hülyeség a hosszú csere intervallum, de egyrészt van az amit fentebb írtam, másrészt meg ugye az EU szívatja ezzel is őket, ha jól tudom van valami “életciklus alatti kibocsátás” és abba az gyártás, szállitás, szervizelés minden benne van, nem csak az üzemanyag fogyasztás. És ugye ha 200e km alatt 20x cserelsz olajat az pont 2x annyi veszélyes hulladék stb mintha csak 10x 😄 -
KillerATi
tag
Köszönöm!
-
KillerATi
tag
Sziasztok!
Nagyjából vissza olvastam, jó látni hogy vagytok itt páran akik nem csak hitvallás hanem tények alapján ajánlotok olajat. Nem vagyok teljesen vakon a témában, de kiváncsi lennék a tanácsokra. Lassan közeleg az olajcsere, 2006-os Peugeot 206 1.4 8V, KFW motorkód. Ez ugye alapvetően egy faék egyszerű, ezeréves konstrukció, szóval nincs szüksége űrtechnika olajra. Ez a 3. ilyen motorú autóm, az előző kettőben mindig Total 9000 5W40 olajat tettem, igazából sosem volt velük gond, de a mostaninak több törődést szeretnék adni így Motul 8100 Gen2 ment bele, de sokkal rosszabb hangja lett tőle. (Azt nem tudom mi volt benne előtte). Könyve szerint 0W40 és 15W40 között nagyjából bármit lehet önteni bele, szinte az összes PSA szabvány kompatibilis vele, ACEA A3 API SJ/SL az elvárás, tehát tényleg szinte bármi jó bele. Maradnék az 5W40-nél, mit ajánlotok, ami nem horror drága de jó olaj? Shell Helix-et néztem ki, kb 10e a 4 literes kancsó, itt írtatok jókat róla. Bocsi, hogy hosszú lett, és előre is köszönöm.
Ja, 260ezer km van benne, nem eszi az olajat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Autós topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest