Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
Vettem 5 Gosund EP2-t, írtam a supportnak, hogy 1.0.6-os firmware-t szeretnék, amit pár nap után sikerült is rátenni.
Ezután 5-ből csak 1-et sikerült frissítenem a tuya-converttel, ezt se elsőre, nem értem miért.
A maradék 4-et beteszem flash módba (gyorsan villog a kék led), majd újraindítja a tuyaconvert, de semmi nem történik utána.
Valakinek van tippje?
A tuyaconvert néha ezt írja: "Your device does not use an ESP82xx", de van olyan is, hogy azt, hogy túl friss a firmware az upgradehez.
-
Olympia76
tag
-
Próbálom elérni a Dockerben futó Mosquitto brokert egy Windowson futó Zigbee2MQTT klienstől, de ezt a hibaüzenetet kapom:
MQTT error: connect ECONNREFUSED 192.168.1.2:1883
A konfiguráció így néz ki (természetesen tagoltan):
# Home Assistant integration (MQTT discovery)
homeassistant: false
# allow new devices to join
permit_join: true# MQTT settings
mqtt:
# MQTT base topic for zigbee2mqtt MQTT messages
base_topic: zigbee2mqtt
# MQTT server URL
server: mqtt://192.168.1.2
# MQTT server authentication, uncomment if required:
#user:
#password:
# Serial settings
serial:
# Location of CC2531 USB sniffer
port: \\.\COM3A konténer ebből épült:
services:
mosquitto:
container_name: mosquitto
image: eclipse-mosquitto
user: "1883"
ports:
- 1883:1883
volumes:
- /share/Docker/mosquitto/data:/mosquitto/data
- /share/Docker/mosquitto/log:/mosquitto/log
restart: unless-stoppedÚgy olvasom, hogy a mosquitto alapból nem kér jelszót, és nincs is jelszófájl beállítva.
Mit rontok el?
Köszönettel: MaCS
-
gojko.m
senior tag
Nagyon szépen köszi az infót!
Teljesen biztos, hogy a két eszköz azonos.
Nem hagyott nyugodni a dolog, és a hozzászólásod olvasása előtt keresgéltem egy kicsit. A kezelési utasításban ajánlott applikáció fejlesztőjének honlapját, már nem találtam a megadott linken. Viszont egy APK gyűjteményben megtaláltam az alkalmazást, aminek az utolsó verzióját 2018-ban adták ki. Az app a jelenlegi telómon nem indult el. Egy régebbi mobilon viszont igen. Beregisztráltam és tudtam vezérelni vele a dugaljt.
Aztán olvasva a válaszod, telepítettem a telefonomra az eWelink-et. Egy kicsit meglepett, hogy a másik alkalmazásban használt e-mail címmel és jelszóval be tudtam jelentkezni az eWelink kezelőfelületére, ahol az előzőleg megadott néven ott volt az eszköz.Ezek után, már csak azt nem értem, hogy a forgalmazó miért hivatkozik a kezelési utasításban egy nemlétező honlapra, és a GooglePlay-en nem található alkalmazásra? Miközben egy sokkal jobb alkalmazás meg ott van. És lényegében app hiányában használhatatlan az eszköz.
-
4D4M
senior tag
válasz
Steady74 #41183 üzenetére
Én meg azért bátorkodtam beleszólni, mert azzal ugyanúgy szívna mint te, ha 9 db 200 méteres kört kapna, mivel a 100 méter is csak bizonyos körülmények együttállása esetén működőképes. A mondanóm, hogy a 200 méteres kör akkoris kapufa lenne ha semmi más nem lenne rákötve az osztó - gyűjtőre, tehát nem a beszabalyozhatatlanság okozza a gondot.
-
fo_di
őstag
valaki készített már rgb szenzort? a hőszivattyúmon a hibajelző lámpa el van dugva egy ajtó mögé, úgyhogy nem lenne rossz valami olyan szenzor, ami szól, ha piros lett a zöld led
-
Steady74
addikt
Igazad lehet, sokkal egyszerűbb viszont az élete, ha egyforma. Nálunk van egy kb 200m-es csőszakasz, a többi meg mondjuk 70. Nagyon rossz és gyakorlatilag beállíthatatlan, hogy mindenhol egyformán jó legyen, még a térfogatáram szabályzással játszva is. Mire körbeér a víz a nagykörben rendesen, addig máshol már 24 fok van. Nem árt ha figyel rá, ezért bátorkodtam ezt a tipped adni.
-
gojko.m
senior tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy COMPUTHERM S200 wi-fi dugaljt. A kezelési útmutató azt írja, hogy a play áruházban találok hozzá COMPUTHERM S Series néven alkalmazást. De ott nincs ilyen. Csak a B és E szériákhoz lehet app-ot találni. Valaki ismeri ezt a kütyüt? Lehetne más alkalmazással vezérelni?
-
4D4M
senior tag
válasz
Steady74 #41175 üzenetére
"Padlófűtésnél figyelj, nálunk ebszták nagyon, hogy minden kör szinte totál egyforma hosszú legyen és a gerincvezeték meg jó vastag legyen"
Ez konkrétan nem célja a padlófűtés korrekt megtervezésének. A tervezett terfogataram elfogadható szivattyú emelőmagasság mellett elérhető legyen. A különböző hosszúságú és terfogataramú körök beszabalyozása a terfogatáramszabályozóval ellátott osztó-gyűjtőkre háruló feladat.
(én ezenkívül a csőosztassal is játszom) -
Gabail
csendes tag
válasz
BlackJack21 #41176 üzenetére
-
Steady74
addikt
válasz
pilu69 #41173 üzenetére
Elsőként minden világításkapcsolóhoz vigyél 0-t. Legyen mindegyik doboz a kapcsolók vagy a konnektorok mögött mély. Ezekkel tudsz majd később bármilyen okosrelét a kapcsolók vagy a konnektorok mögé tenni. UTP-t minden helyiségbe vigyél, készülj arra, hogy egy jól lefedett wifi hálózatod legyen. Esztétikus, ha el tudod majd az ap-t rejteni gipszkarton mögé vagy valamilyen olyan helyre ahol nem látszik, de mégis hozzáférhető, ha kell. Érdemes ilyen helyekre 230-is vinni, pl ESP32 board-ok vannak nekem így eldugva álmennyezetben, amik bt-s eszközök jeleit szedik össze. Padlófűtésnél figyelj, nálunk ebszták nagyon, hogy minden kör szinte totál egyforma hosszú legyen és a gerincvezeték meg jó vastag legyen. Osztó-gyűjtőkhöz is vigyél 230-at. Redőnyökhöz 5 eres kábelt vigyél (azt hiszem, ha nem kijavítanak), redőnykapcsolók mögött szintén mély doboz legyen, ott is legyen 0. Kaputelefonhoz elég kivinni kisfeszültséget, a legtöbb videós kaputelefon már wifis, de ha utp -t is viszel oda, azzal nem veszítesz semmit. Kertbe is érdemes földben elvinni utp, hátha később kellhet (nekünk kellett) kitenni egy AP-t oda is.
-
pilu69
csendes tag
Sziasztok.
Teljeskörű házfelújításban vagyok, és érdeklődnék , hogy milyen úton induljak el.
Amit vezérelnék:
Padlófütés 8-9 zóna, wifis termosztáttal,
Hővisszanyerős szellőztető 4 db ,
Elektromos redőnyök ,
Akár vilagitás vezérlés,
Kaputelefon,
Kamerarendszer.Megvéve még nincs semmi, mihez milyen rendszerben érdemes gondolkodni?
-
Gabail
csendes tag
Nem sikerült es nem is látok ra reális esélyt, bar a VoIP beállítással végül nem volt kedvem/időm bajlodni. Ha fontos a HA integráció, más gyártót keresnek a helyedben.
Nekem egyedül annyi sikerült, hogy frigate-ba integraltam a kamerakepet person detection-nel, igy kapok HA-bol értesítést ha all valaki a kapucsengo elott.
-
válasz
Degeczi #41135 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
A fogyasztásmérő jónak tűnik, más fogyasztókat meglepően korrektül mér, de mivel semmit sem láttam abból, hogy mit csinál a gép, lehet, hogy valamit pörgetett belső magányában.
(Bár kétségtelenül nem annyit, hogy 25 kW-tal horpassza Paksot. Azok a fránya prefixumok...)Köszönettel: MaCS
-
Barohawk
aktív tag
Egyenlőre a teszt miatt minden az asztalon 50cm en belül
-
-
Barohawk
aktív tag
Segítségre lenne szükségem.
Vettem egy xiaomi gateway-t amihez 4 db Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2 (NUN4106CN) tartozna.
A probléma a következő:
A gateway en a network infonál remote connection van ,szerintem network connection nek kellene lennie. Ezt nem tudom hol lehet átállítani.
A másik probléma hogy a gateway alatt is látom a szenzorokat de állandóan dobja a kapcsold be a bluetooth-t felirat. Szerintem nem jó akpcsolat az eszközök között. Hogy tudnám ezt orvosolni.
Amit szeretnék ha nem vagyok otthon akkor is lássam a hőmérsékleteket.
Válaszotokat előre is köszönöm -
LouiS22
veterán
válasz
DougButabi #41162 üzenetére
notification.
de én nem emlékszem olyanra, amit te szeretnél és a doksiban sincs ennek nyoma. a legközelebb a persistent notification áll ehhez. Vagy az, hogy repeateled addig, amíg nen reagálsz rá. De nézz körül a blueprintekben, lehet, hogy más is foglalkozott hasonlóval és van "kész" negoldás.
-
Salex1
őstag
válasz
LouiS22 #41151 üzenetére
És akkor milyen HUB-ot érdemes venni?
Jelenlegi készletem:
Broadlink Rm4 pro (infra klíma és rádiós redőny vezérlésre)
TESLA füstérzékelő.
Gosund smart socket
Van egy BT-s xiaomi mozgásérzékelős lámpa, de azt nem tudom mennyire lehet rákötni.Másik kérdés, Onvif-es nem smart IP kamera mozgásérzékelés jelét valahogy fel lehet használni automatizálásra?
-
DougButabi
tag
válasz
LouiS22 #41161 üzenetére
Amikor azt mondtad hangos értesítés volt android alapértelmezett hangon, akkor csengőhangra vagy értesítés hangra gondoltál?
Arra jöttem rá, hogy az
channel: alarm_stream
csak annyit jelent, hogy a telefonon a push üzenet így lesz megjelölve, és tehetek rá más beállítás a notification-nél, de ott sajnos csak különböző üzenetjelzések hangok között választhatok, vagy mp3 első 5 másodpercéből.Én pedig azt szeretném, ha csörögne, amíg fel nem veszem.
-
LouiS22
veterán
válasz
DougButabi #41160 üzenetére
A12 és igen, direkt copyztam.
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Olyan RF (pl.: 433 Mhz) relét keresek, aminek nem egy kulcstartós távirányítója van, hanem valamilyen bemenete. (Elemmel táplálnám, és egy száraz kontakt állapotát kellene továbbítani)
Tudtok Ali-ról vagy valahonnan javasolni egyet?
Én ezt találtam: [link] -
vkp
aktív tag
válasz
DougButabi #41155 üzenetére
Sose bízz a google-ben. Random szedi le a jogosultságokat még a saját alkalmazásairól is, "nem volt használva" felkiálltással. Nekem a tűz, víz, áramszünet, meg a DSC riasztásairól jön email, sms, viber.
-
LouiS22
veterán
válasz
DougButabi #41155 üzenetére
Én most csináltam egy tesztet és hangos értesítés volt (az android alapértelmezett hangon).
Én Xiaomit használok és itt mindig kicsit más minden, de alapvetően a HA app App info-n belül a Notificationsnél engedélyezni kellett az Allow playing sound-ot.
-
DougButabi
tag
válasz
LouiS22 #41153 üzenetére
Megnéztem, minden engedélyt megkapott az app. Az értesítései között is engedélyezve van minden.
Hát nekem a vízszivárgásjelzőm sajnos nem ad ki hangot.
A füstérzékelő már igen, de azért az sem olyan hangos hogy mondjuk a munkahelyemen halljam.
Nekem kicsit az a fura hogy csak engem érdekel ez, az egész okosotthon-ban számomra ez volt/lenne a leghasznosabb dolog, áztattam már el panelban szomszédokat, nem volt kellemes.
-
kzkz
őstag
1-wire csatlakozáshoz van valakinek működő megoldása owserver-rel?
Jelenleg egy másik virtuális gépre van csatolva az USB illesztőm, és ott fut az owserver (owfs), és a HA integráció oda csatlakozik be, onnan szedi az infókat. Ezt a gépet leállítanám, így a HA-ban kellene owservert indítanom.
Eddig ezt találtam: [link] , de sajnos nem működik, a repo hozzáadása még megy, de az intergációnál a 1-wire nem tud csatlakozni a repo által telepített szerverhez.
Nekem USB-s illesztőm van, a github-on viszont serialt ír. Bár valószínű nem ez a baj, mert fake device beállítással se csatlakozik az integráció.
Van tippetek merre tovább?
update: fake device-szal mégis megy, bár nem értem mitől indult be...
-
LouiS22
veterán
válasz
DougButabi #41152 üzenetére
A telefon értesítési beállításaiban is nézz körül, illetve vizsgáld meg, hogy a HA app mihez és hogyan kap hozzáférést.
Egyébként nem elkenve a problémát, de az régen rossz, ha egy füstérzékelő/vízjelző "gyárilag" nem ad olyan decibelen hangot, hogy a halottak is felébredjenek.
-
DougButabi
tag
válasz
LLKobe #41147 üzenetére
De ez csak sima üzenetet küld nem?
Nekem hangos szirénázó riasztásra lenne szükségem, régi telefonon tök jól működött, mintha telefonon kerestek volna csak más volt a zene.#41146 LouiS22: service-t próbálom meghívni a látható adatokkal, nem jelez rá hibát, csak a telefon nem csinál semmit, de kipróbálom a gui-n, hátha valamit máshogy kell írni.
-
LouiS22
veterán
válasz
Salex1 #41150 üzenetére
Nem szokásuk egymással barátkozni. a Tesla meg - ha jól sejtem - egy átnevezett Tuya (másik kínai csoda) alapú valami lehet.
A problémakörödre a megoldást a HomeAssistant és társai jelentik (erről szól többnyire ez a topic), de én leginkább elfelejteném a gyártói hubokat: óhatatlunul magukhoz láncolnak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Milyen autót vegyek?
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- ZIDOO médialejátszók
- Építő/felújító topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple TV eladó
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest