- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Egy ilyen Touchscreen-en gondolkodok : BlitzWolf® BW-PCM5
Mivel lenne a legoptimálisabb dashboardnak használni? Mini pc, málna, régi telefon?
Jelenleg van egy HP T620 gépem, ha ez lenne HDMI-vel, akkor milyen oprendszert menne rá?
-
DougButabi
tag
Nekem nincs programozóm csak egy usb kábellel rákötöttem a pc-re.
Viszont leírásodnak hála megtaláltam a megoldást:
reset gombot megnyomtam és csak utána dugtam rá a gépre, nyomtam folyamatosan , connect, install és csak amikor már futott akkor engedtem el, és így működött.Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
DougButabi
tag
Igen próbáltam a boot gombot nyomogattam amikor rádugtam a kábelt amikor connect-et nyomtam, amikor install-t nyomtam, semmi.
Viszont megmondom őszintén a try reseting-re azt gondoltam, hogy megnyomom a reset gombot és kész.
Pontosan mikor kell, és hogy a GPIO0-át földre húzni? Ha van reset gombom akkor is össze kell kötni?
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Mot érkezett aliexpressről két ESP32, de sehogy nem tudok rá Bluetooth proxy-t installálni
as esphome.io-n
Telepítettem a drivereket, tudok is csatlakozni a board-hoz, install gomb megnyom, de csak pörög a preparing installation, és a végén kiírja, hogy : Failed to initialize. Try resetting your device or holding the BOOT button while clicking INSTALL.De csinálhatok bármit ugyanez az eredmény.
Lehetséges, annak ellenére, hogy a connect megy, nem az igazi a driver, és próbálkoznom kellene másikkal?
Két boardom van egy CH340 és egy CP2102, egyik sem megy.Van pár ESP8266-om, azokra gond nélkül tudok telepíteni ESPHOME-ot.
-
DougButabi
tag
Központom szerintem jó, mert a régi keybus interface működött.
Lehet az a baj, hogy a mastert használtam.
Abban volt pcb layout, gondoltam jó lesz az nekem.Megpróbálok áttérni a dev-re (sajnos ebben másik tranzisztor van, akkor azt is be kell szereznem.)
Köszönöm szépen a segítséget.
-
DougButabi
tag
Átállítottam a loggert level:debug-ra, és most már látom ezeket az üzeneteket, látom is hogy megjelennek a logban az élesítések, ajtónyitások (bár néha 15 mp késéssel)
Lehetséges nem ugyanúgy, ahogy a yaml file-ban várnám, de nem igazodok ki ezekben az eseményekben.[16:27:36][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state 'C1: Unknown'
[16:27:36][D][Debug33:254]: Partition data 02: 00,03,01,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:36][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,C0,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:38][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,80,03,00,C7,00,C7,00,C5
[16:27:38][D][Debug33:254]: Partition data 00: 80,03,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:38][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,C5,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,80,03,00,C5,00,87,00,C5
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 00: 80,03,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 01: 00,C5,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state 'C5: Unknown'
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 02: 00,87,01,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,C5,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,00,00,00,C0,00,00,00,07
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 00: 00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 1 Msg ': Sending state '00: Unknown'
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 01: 00,C0,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state 'C0: Unknown'
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 02: 00,00,01,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,07,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:35:02][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,80,02,00,82,00,C7,00,87
[16:35:02][D][Debug33:254]: Partition data 00: 80,02,00,00,00,00,00,00,00,01,01,00,00
[16:35:02][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 1 Msg ': Sending state '02: Stay zones open'
[16:35:02][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 1 Status ': Sending state 'disarmed'
[16:35:02][D][Debug33:254]: Partition data 01: 00,82,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:35:02][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state '82: Unknown'
[16:35:02][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,87,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00 -
DougButabi
tag
HA alatt fordítom le az esphome bővítményben, és a letöltött bin filet https://web.esphome.io/?dashboard_install oldalon töltöm fel USB kábelen számítógépről.
Itt viszont még nincs közelben a DSC központ . Kábelről lehúzom, és utána dugom rá a DSC-re.
Ezek után már csak az előző hozzászólásomban említett webes felület, és a log áll rendelkezésemre.
Máshogy kellene csinálni? -
DougButabi
tag
Sajnos ismereteim Esphome területén kissé hiányosak.
Pontosan mit jelent parancssorban figyelni?az eszköz ip címén látom az entitásokat, és a log-ot.
Ha-ban az esphome bővítmény felületén látom hogy online , és meg tudom nézni a logot, de akármit csinálok a riasztóval az nem jelenik meg a logban. -
DougButabi
tag
Sziasztok!
Dilbert féle dsc megoldással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
dscalarm.yaml fileban átírtam a platform/board részt.
secretbe beírtam az összes hivatkozást.
adtam manual ip-t, és még beírtam ezt:
web_server:
port: 80De lehet kihagytam valamit, mert rákötöttem a riasztóra, felmászik a wifire HA-ban megjelennek az entitások, de akármit csinálok a riasztóval nem történik semmi, ablaknyitásokat nem látom.
Valakinek ötlet mit rontok el?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Amennyiben Shelly 1-ről van szó, akkor nekem ilyen van hozzá: Shelly hőmérséklet szenzor
+ egy Ds18B20 és már mér is. -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Érintőképernyős monitort használ valaki dashboardnak?
Azért 24 col csak használhatóbb lenne, mint egy tizes tablet.
Csak azt nem tudom mi lenne a vas (firetv esetleg pi)
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
DougButabi
tag
Amikor azt mondtad hangos értesítés volt android alapértelmezett hangon, akkor csengőhangra vagy értesítés hangra gondoltál?
Arra jöttem rá, hogy az
channel: alarm_streamcsak annyit jelent, hogy a telefonon a push üzenet így lesz megjelölve, és tehetek rá más beállítás a notification-nél, de ott sajnos csak különböző üzenetjelzések hangok között választhatok, vagy mp3 első 5 másodpercéből.Én pedig azt szeretném, ha csörögne, amíg fel nem veszem.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Megnéztem, minden engedélyt megkapott az app. Az értesítései között is engedélyezve van minden.
Hát nekem a vízszivárgásjelzőm sajnos nem ad ki hangot.
A füstérzékelő már igen, de azért az sem olyan hangos hogy mondjuk a munkahelyemen halljam.
Nekem kicsit az a fura hogy csak engem érdekel ez, az egész okosotthon-ban számomra ez volt/lenne a leghasznosabb dolog, áztattam már el panelban szomszédokat, nem volt kellemes.
-
DougButabi
tag
De ez csak sima üzenetet küld nem?
Nekem hangos szirénázó riasztásra lenne szükségem, régi telefonon tök jól működött, mintha telefonon kerestek volna csak más volt a zene.#41146 LouiS22: service-t próbálom meghívni a látható adatokkal, nem jelez rá hibát, csak a telefon nem csinál semmit, de kipróbálom a gui-n, hátha valamit máshogy kell írni.
-
DougButabi
tag
Szóvel ezt:
- service: notify.mobile_app_<your_device_id_here>
data:
title: "Wake up!"
message: "The house is on fire and the cat's stuck in the dryer!"
data:
ttl: 0
priority: high
channel: alarm_streamAnnyit sikerült kideríteni, hogy az android 12 óta nem jó.
A kérdésem az lenne ki hogy oldja meg a vészhelyzet (vízszivárgás, füstérzékelés) esetén a telefonra történő hangos riasztást? -
DougButabi
tag
Sziasztok!
Régóta szenvedek a telefonra történő risztásküldéssel. Ezt próbálnám:
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
G4RF1 MM típusú gázórán ha van kialakított hely reed relének, de nincs feltüntetve impulzus mennyiségre vonatkozó adat, akkor lehet hogy működik, vagy kár próbálkozni? Esetleg valakinek pont ilyen órával van tapasztalata?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Reseteltem egy tabletet, ami eddig egy fali dashboard szerepét látta el, azóta "custom element doesn't exist" hibaüzenetet kapom pár komponensnél, böngésző/HA app/Fully kiosk sehol sem működik, másik gépről/telefonról tökéletes.
Gogle tele van ezzel a problémával, de megoldást sajnos nem találtam.
Valaki esetleg tud megoldást? -
DougButabi
tag
Köszönöm, hogy megnézted, így kiderült, hogy a telefon beállításában van a hiba, mivel a régi telefonomon működik minden hibátlanul.
Mondjuk ebben az a rossz hír, hogy a telefonon fogalmam sincs mit lehetne állítani, feltelepítettem az appot, és ment.
Esetleg valakinek megoldása, vagy valami más módszer alarm küldés telefonra?
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Olyan üzenetet szeretnék küldeni a telefonra, ami hangjelzést ad addig amíg nem okézom.
Egy sima push nem biztos, hogy elég, ha jelez a water leak vagy a füstjelző.
Eddig ezt használtam, HA appra küldte, de sajnos egy ideje nem működik.
Mi ehet a hiba?- service: notify.mobile_app_<your_device_id_here>
data:
title: "Wake up!"
message: "The house is on fire and the cat's stuck in the dryer!"
data:
ttl: 0
priority: high
channel: alarm_stream -
DougButabi
tag
Sziasztok,
Bluetooth-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Inte NUC-on futo HassOS -ról szeretném elérni bluetooth eszközeimet, első körben egy Mi scale-t.Adaptert meg is találja, bekonfigurálja, de egy eszközt sem talál meg.
configuration.yaml-ba beírtam, hogybluetooth:, de nem tudom van e más dolgom, mert a neten lévő videókban minden automatikusan megy, nálam viszont nem talál semmit. -
DougButabi
tag
De pontosan ezért el kell zárni az adott helyiségben a fűtést.
Rosszul közelíted meg, nem csak azért nem fűtünk nyitott ablaknál, mert kimegy az ablakon a meleg, hanem azért, mert meghülyül a termosztát, és képes full gázon járatni a kazánt addig amíg nyitva van az ablak totál túlfűt, nettó pazarlás.Gondolj bele, ha kint 20 fok van, lehet egész nap be sem kapcsolna a fűtés de nyitott ablaknál a termosztát 20 fokot érzékel a kívánt 22 helyett, fűt majd mint a barom addig amíg be nem csukod az ablakot.
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Most, hogy meg tudom nézni a távleolvasott villanyáram adataimat, kiderült, hogy a Shelly EM nem igazán mér pontosan, olyan 6-8% eltérés van.
Lehet ezt valahogy kalibrálni, vagy nyugodjak bele, hogy ez ennyit tud?t.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Működő Zigbee2mqtt + CC2531-et próbáltam lecserélni egy SONOFF ZigBee 3.0 USB Dongle Plus USB stick-re.
Nem igazán akar összejönni.
Zigbee2mqtt-ba átírtam a port-ot : /dev/ttyUSB0-ra ez nem volt elégPróbáltam ZHA-t feltenni ez alapján, sticket látja, de az 5. pontnál hibát írt ( Sikertelen csatlakozás!)
Mi lenne a jó megoldás?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Tado radiátorszelep termosztáttal van problémám.
Egyik szelepet leverték a kölkök, visszatétel után Device is not mounted hibaüzenetet kapok.
Próbaképpen kicsréltem egy másik szobáéval, meg nem javult, cserébe mostmár a másik termosztát is not mounted.Újabb próba egy harmadik szobába csak levettem a termosztátom, elem ki vissza, ez a termosztát is not mounted-be került.
Mindhárom fej érzékeli ha felteszem a helyére, mert elkezd villogni, de sajnos csak ennyi.
Szóval most lekapcsoltam a fűtést, mert szétfűti a lakást.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok, fogalmam sincs, mi lehet a probléma. -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
A ház elektromos fogyasztása shelly EM adataiból MQTT-n keresztül így néz ki a rendszeremben, elég sok kihagyás van benne, jól van ez így?
A fő problémám az vele, hogyha ezt a szenzort utility_meterbe teszem, akkor néha tök fals adat keletkezik. Pár napig tök jól látom, hogy 5-15 kWh a napi fogyasztásom, néha meg 5000. -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Zigbee2mqtt-t használok egy xiaomi kapcsolóval, ami szenzorként jelenik meg HA-ban, erre írtam egy rendkívűl összetett automatizálást. A problémám az, hogy néha lefut magától, éjjel felkapcsolja a lámpát. Mit rontok el?
- id: '1527696983201'
alias: konyhakapcsolo
trigger:
- entity_id: sensor.gombkapcsolo1_action
platform: state
attribute: click
action:
- service: light.toggle
entity_id: light.mosogatoledtap
mode: single -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Eaton szünetmentest próbálok HA alá integrálni, összekötöttem usb-vel egy intel NUC-al amin a HA fut. Telepítettem a Network UPS Tools-t, konfigurációban adtam usert, jelszót, és elindítottam.
Ami homályos, hogy most minek is kellene történnie, böngészőben kellene valami felületet elérnem, vagy új entitásnak kellene megjelenni?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Konyhai pultvilágításra szeretnék ötleteket. Jelenleg ami van: kapcsolt és fix 230 V, ikeás 24 voltos led spot táppal , és 3 méter led szalag( ezt még nem vettem meg)
Amit szeretnék, a jelenlegi 230 voltot kapcsoló villanykapcsoló minden esetben kapcsolja a két lámpát egyszerre le vagy fel, a kapcsoló állása mindegy, lehetőleg a szalag színe kézi kapcsolás után legyen állandó, függetlenül attól, előtte milyen volt a színe. pl éjszaka mozgásra bekapcsolna pirosan, reggel akkor is fehéren világítson, ha kézzel kapcsolom.
És ezt az alap funkciót tudja akkor is, ha valamiért nem megy az okosotthon központ.Ami extra lenne, hogy HA alól is tudjam vezérelni minimum a szalagot, de mindkettő lenne a legjobb.
Ami eszembe jutott, hogy 24 voltos szalagot veszek, és a spotokkal együtt rákötöm egy shelly rgbw2-re
Vagy külön táppal csak egy 12 voltos szalag a shelly-re, és az ikeás 24 voltos táppal vezérelném a kézi kapcsolását, ez nem tudom mennyire lenne működőképes.
Vagy két Shelly rgbw2, végső esetben, de azért jó lenne olcsóbban megúszni.
Szóval ki hogy csinálná, minden ötletet szívesen fogadok.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Nem egy bonyolult dolog, csak nem a képen látható csatlakozós hőmérő kell hozzá. Az adapter 3 vezetékére szimplán rá kell kötni a hőmérő 3 vezetékét, színek szerint, a mellékelt sorkapcsok segítenek benne.
Én egy hete kötöttem be, medencefűtést monitorozok, és azt kell mondjam, meglepően jól működik a dolog. Annyi volt csak, hogy régi volt a shelly 1 és firmware-t frissítettem, és már látszottak is az adatok.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Shelly EM-el kapcsolatban kérnék segítséget.
Beüzemeltem, úgy látom a pillanatnyi fogyasztást jól mutatja, eddig pipa.
HA-ba shelly integráción és MQTT-n keresztül is hozzáadtam készítettem 2 utility_meter-t
Utility_meter:daily_energy_napelem:
source: sensor.shelly_shem_b16d5b_2_current_consumption
cycle: dailydaily_energy_napelemuj:
source: sensor.napelem_power
cycle: dailyA problémám az, hogy egyiknek sincs semmi köze a valósághoz, se egymáshoz. 5 kWh és 22 kWh közben az inverter szerint olyan 14-nek kellene lennie.
Van valakinek ötlete, mert ebben a 3 soros kódban nem tudom mit rontok el?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Ez olyan szekrény, és óra, amit ha ki is nyitsz, nem tudod piszkálni gondolom ezért nincs a nagy ablakon plomba, kinyithatod.
Nekem ilyesmi szekrényem van, erre gondolom nem lehet ablakos előlapot szereltetni, mert akkor hozzáférhetnék a méretlen kábelhez. Viszont ahogy a képen is látszik felette van egy plombálatlan doboz ahova lehetne kábelt átvinni, ha megengednék, és akkor ott lehetne a kütyü.
-
DougButabi
tag
Nekem van rés az előlap és az óra között, hozzá tudnék férni méretlen áramhoz, szóval ajtó kizárva.
Egy lehetőségem még van, nekem az óra mellett van egy plusz biztosíték doboz, ami ablakos, általam hozzáférhető, ez összeköttetésben van az órával vagyis ide át tudnám húzni a madzagot, mindenféle fúrás nélkül
Szerintem túlbeszéltük, úgyis tervben van az óra előlap csere, kicseréltetem, és ha engedik áthúzok egy kábelt.
-
DougButabi
tag
És van valakinek ilyen ajtaja? Csak azért, mert ezen plombálható az óra előtti ajtó, és így esélyes, hogy plombálják is, és akkor ott lennék mint most. Ezt nem állítom, csak kérdezem.
Nálam pont nimfas által említett kivágott előlap van az óra előtt, tuti plombálnák.
Másik ötlet, hogy nekem eléggé vacak állapotban van a mostani, nem lehet látni a számokat, szóval csereérett, mi lenne, ha csere közben kivezetném valamilyen kábellel azt a P1 portot?
Létezik ilyen kábel?
Látom hülyeséget kérdeztem, sima rj12 kábel, akkor már csak az a kérdés megengedik e csere közben?
-
DougButabi
tag
Olvastam, csak azért írtam, mert nekem ajtós van, mégsem férek hozzá.
Létezik ebből nagyobb ajtóval olyan amivel hozzáférek az óra elejéhez?
Megnéztem Sanxing SX601 -es órám van amin elvileg van p1 port.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Kicseréltem az elemeket, negyed óra alatt lefrissítette magát.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Elég nagy problémába ütköztem, Intel NUC-on futó Hassos rendszerem nem hajlandó boot-olni. Az ssd rendben van, látok rajta vagy 8 particiót, hassos-data-ból sikerült kimásolnom a konfigurációs könyvtárat, szóval ha minden kötél szakad valahogy össze tudnám hozni egy friss telepítéssel, de jobb lenne a jelenlegi rendszert működésre bírni.
Nincs valami linux boot recovery vagy egyéb mágia?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
BlitzWolf SHP2 - re próbálok tasmotát rakni, de nagyon nem akar összejönni, ránézésre rendben vannak a forrasztások, NodeMCU pyflasher nem csinál semmit.
Régebben 5-6 eszközre is sikeresen tettem tasmotát, módszeremen nem változtattam.Amennyiben erre nincs ötlet, mennyivel rosszabb a local tuya, ha csak HA-ból akarom elérni az eszközöket? Ha nem sokat vesztek vele, akkor hagyom a francba a tasmotát.
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Tableten szeretnék sötét/világos témát változtatni napszaktól függően, de sehogysem jön össze.
Mindenhol frontend.set_theme meghívására hívatkoznak, de nekem nem történik semmi.
HA felületéről DeveloperTools/Services-ben meghívom, példaadatokkal kitöltve, így kizárva, hogy elgépelek valamit, semmi változást nem tapasztalok.Valami ötlet?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Tado radiátor termosztáttal csak nekem van olyan gondom, hogy ledobja magát a hozzá adott adapterről?
Mintha túl erősen próbálná meg elzárni a szelepet, és a hozzá adott műanyag közdarabra sem tiszta erejéből kapaszkodik a fej. -
DougButabi
tag
Köszönöm, kipróbálom! Valami ilyesmit kerestem, csak nem találtam.
-
DougButabi
tag
Pont az a problémám, hogy a kapcsolónak állásai vannak miközben toggle módban üzemel.
Tehát ha most azt jelzi, hogy zárva van, akkor ha megnyomom kinyitja a kaput és átvált nyitva állapotra, de ha távirányítóval zárom, akkor hiába van benne érzékelő ami megmondja hogy most bezártam a kapcsoló nem vált, mert nem kapcsoltam vele semmit.
Szóval a kapcsoló mellett szükségem lenne egy nyitásérzékelő szenzorra is, amit nem biztosít a tuya integráció nekem.
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Ilyen Diggo garázsnyitót használok HA-ban sima Tuya integrációval.Egy új entitás jelent meg csak, kapcsoló, amivel tudok nyitni zárni, viszont hogy a kapu ténylegesen nyitva van e az nincs meg, van erre valami okosság?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Rosszul mondod, ha a termosztát nem a leggyorsabban hűlő helyiségben van, akkor állítgathatod akárhova a torlókat sosem lesz jó.
Gondolj csak bele felfűtött mindent rendesen, és fent elkezd kihűlni, ha nincs fent termosztát akkor nem kapcsol be ez ennyire egyszerű.
Erre csak a tado vagy ugyanolyan elven működő termosztát a megoldás pár radiátor termosztáttal fent. Vagy bonyolítani a fűtést szerelővel, több termosztáttal külön vezérelhetőre. De fentre mindenképp kell termosztát.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Ismét Tado termosztát.
Relé üzemmódban használva azt tapasztaltam, hogy nagyon sokszor amikor azt jelzi, hogy fűt, nem igazán teszi a dolgát.
Írja, hogy heating to 22 két szobára is, de a kazán nem megy.Jól van bekötve mert ha eközben egy másik szobába magasabb hőfokot kérek, akkor azonnal bekapcsolja a kazánt.
Olyan mintha nagyon okosan ki/be kapcsolgatva akarná emelni a hőfokot, és amikor nem megy a kazán, azt is fűtésnek mondaná.A végeredmény rendben van, tartja mindenhol a kívánt hőfokot, de szerintem az, hogy fűtést jelez amikor nem megy a kazán fals információ.
Másnál is így működik?
-
DougButabi
tag
Teljes siker beüzemeltem a DSC riasztó kontrollert, látok minden állapotot, be tudok riasztani.
Pár dolog még homályos:
-a 8109-ben említett problémád meg tudtad oldani? Mert ez most nálam is előjött.-alarm panelre nem sikerült keypad-ot varázsolni sajnos, így most a nodemcu-ra feltöltött programba van beírva a riasztóm kódja, ezt hogy tudom kikerülni?
-szeretnék riasztási eseményre üzenetet küldeni, de nem tudom mi történik riasztáskor, természetesen beriasztottam de hogy ne vinnyogjon le is lőttem, és utána mqtt-n visszaállt miden az alapállapotba.
A lényeg az ablaknyitás állapotának figyelése volt, mert a TADO anélkül nagyon vacakul tette a dolgát, de így már minden működik rendesen, minden pöpec.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget.
-
DougButabi
tag
Degeczi , Chal
Köszönöm a válaszokat, a dobozon van szabotázs, de az nem érdekel, mert kinyitom, kód beüt, max. 2 másodpercig zajong.Nekem is az volt a tervem, hogy a központban meglazítom, mellédugom, csak féltem, hogy ha egy pillanatig nem érintkezik eközben, akkor megszólal, de ha azt mondod, hogy nem, akkor megpróbálom.
-
DougButabi
tag
Üdv,
Elkészült a DSC Keybus Interface kütyüm.
Azoktól kérdezném, akik már csináltak ilyet, riasztóra rákötésnél kell valamit állítanom?
Telepítői kódot tudom, de azon parázok, hogy megszólal amikor szétszedem a vezetékeket, hogy rákössek, és mivel szétszedtem a billentyűzet vezetékeit nem tudom majd leállítani.
A központba szeretném bekötni.
Szóval ha valaki leírná a vezetékek riasztóra kötésének pontos menetét megköszönném. -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Jelentem tegnap sikeresen flash-eltem egy kínai cc2531-et raspberry pi-vel ezen leírás alapján.
Tök jó a leírás, de ha nem akartok annyit szívni mint én, akkor itt van pár kiegészítés:
4. You should see
ID = b524.if any other outcome is given, check your wires.Ha nem ezt látjátok, akkor nem biztos, hogy a kábelezés rossz, itt a megoldás a problémára
7. Upload new firmware using
./cc_write /path/to/CC2531ZNP-Prod.hex
a/path/to nem kell, elég a ./cc_write CC2531ZNP-Prod.hexa zip-ben letöltött file neve sem ez, de ez ne zavarjon meg senkit,értelemszerűen azt kell használni.
Ezt az Ikea kapcsolót minden gond nélkül csatlakoztattam HA-hoz., már látom MQTT-n
És ha már itt tartunk, nincs valami kész megoldás ehhez a kapcsolóhoz, hogy ne kelljen leprogramozni mind az 5 gomb minden lehetőségét? -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
DSC riasztó okosítását szeretném megoldani ezen leírás alapján.
A kérdésem az lenne, hogy a leírásban a riasztó 12 voltját kellene rákötni a meglévő NodeMcu -ra.
Nem teljesen világos, hogy elbírja e a board a 12 voltot.További kérdés, aki már megcsinálta a DSC projektet: csak simán párhuzamosan rá kell kötnöm egy keypad-nál a négy kábelre és készen vagyunk?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Tegnap üzemeltem egy Tado kazántermosztátot, radiátor termosztátokkal együtt.
Az ablaknyitás érzékelőnek hogy kellene működni? Az app-ban engedélyezve van, bár a 4 szobából csak háromnál tudom beállítani, ezt sem tudom miért.
Szerelés közben a kazán termosztát kétszer is érzékelt ablaknyitást, de azóta semmi.
Reggel nyitott ablaknál 2 fokot esett a hőmérséklet, radiátor szelep ablak alatt, ennek ellenére fűt, nyoma sincs nyitott ablak érzékelésnek. És ez így számomra megkérdőjelezi az egésznek az értelmét.
Mit ronthatok el, vagy mit nézek be?
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Van egyáltalán a kijelzőnek értelme?
Semmit nem mutat, csak ha valamit állítok rajta, amit nagyrészt úgyis a telefonon fogok, és ha egyszer jól beállítottam, akkor nem nagyon kell hozzá nyúlni.Én is gondolkodok egy megvételén, de engem nagyon zavar hogy még annyit sem tud, hogy kijelezze hány fok van, vagy, hogy fűt e vagy nem, csak, hogy tekintettel legyünk az analóg családtagokra.
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
TADO termosztáttal kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a kazánvezérlő részen kijelzi e a szoba hőmérsékletét állandóan, vagy csak akkor mutatja ha hozzáérek, vagy csak az igényelt hőfok kijelzésére szolgál?
Továbbiakban működőképes lehet e az a rendszer, hogy felszerelek 5 db radiátor termosztátot és egy kazánvezérlőt, és ha bármelyik radiátornak van hőigénye, akkor az nyit és ezzel egyidőben a kazánvezérlő is bekapcsol. Ha mindenhol megvan a megfelelő hőfok, akkor kapcsol le?
-
DougButabi
tag
Ha már itt tartunk, sikerült tök jól betenni home assistant alá a Xiaomi porszívót, tulajdonképpen csak így működik, mert ha nem zónatakarításra állítom, akkor elakad egy vastag szőnyegen, vagy a gyerekek játékain szóval használhatatlan.
De egy sima takarítás gomb megnyomása a készüléken vagy az appban véletlenül, és ba***tom az egészet, mert újratervezi a térképet, és nem jók a koordináták.
Erre van orvosság? -
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Saját.
ÉS hogy ne csak mindig kérdezzek, hanem hozzá is tegyek a fórumhoz, öntözésvezérlés ügyben kipróbáltam ezt: Orbit B-Hyve-ot amazon.com-ról rendelve, gombokért adják, mondjuk a transzformátorát nem lehet idehaza használni, de ha a régit megtartod, akkor ez nem akadály.
Működik full automtán, de az nekem az nem tetszett, nagyon profi a program hozzá, bárhonnan vezérelhető, felhasználóbarát, szóval egyben van nagyon.
Elvileg van hozzá HA integráció, nekem még időhiány miatt nem jött össze.
Szóval részemről ajánlott plecsni. -
DougButabi
tag
fix ip címek vannak beállítva, új eszköznél pedig a router-ből nézem ki hogy a DHCP mit osztott ki, és átállítom fix ip-re.
Home assistnat-ban a tasmo admin ha már be vannak állítva, akkor látja is őket és ki is írja az ip címet. Szóval ez rendben van szerintem, a webes admin mégsem megy.
-
DougButabi
tag
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Vettem egy xiaomi routert, és mióta ő szolgáltatja a wifit, nem elérthetőek a tasmotásított sonoff reléim webes beállítási felületei. Amiket már régen beállítottam azokat a Home assistant tudja kezelni MQTT-n keresztül, de nem tudok változtatni rajtuk semmi, egy új relét sem lehet beüzemelni.
Tuti a router az oka, mert ha visszateszem a régit minden probléma megszűnik.
Valaki tud mondani erre megoldást? -
DougButabi
tag
Ha már itt tartunk, akkor grafanában kellene egy kis segítség:
Grafikonok készen vannak, de egyszerűen nem tudom beletenni jól a dashboardba.
első problémám, hogy azon a gépen ahol hozzáadom látom, de másik gépről 401: Unauthorized hibaüzenetet kapok ,mindenhol azt írják, hogy a- name: GF_AUTH_ANONYMOUS_ENABLEDvalue: 'true'
megoldja a problémám, hát nem.
A másik, hogy nem jöttem rá, hogy lehetne jó szélessé tenni egy grafikont, grafana szerkesztőbe látom tök jól egy egy grafikon kb 5x szélesebb, mint a magassága, Dashboardra téve, már csak kétszer, és így panel módban 1 darab jó magas grafikonom van csak a tervezett 3-4 helyett.Valakinek vanötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Parfüm topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Call of Duty: Mobile
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Stonebook Pro P103B i i3-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest