- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
42300 - 42201
68490 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
-
DIEGO15
őstag
-
fo_di
őstag
-
Rosep
senior tag
-
fo_di
őstag
-
(ex)Cat
senior tag
HA alá behúztam az iPhone-omat. Tartozik ugye hozzá viszonylag sok entitás. Ebből a battery level teljesen jó, de pl. a lépésszám, megtett távolságoknak köze sincs a telefonon jelzettekhez. Lehet ezen valamit javítani?
-
Rosep
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
Kiskopika
senior tag
-
4D4M
senior tag
Jól jellemzi az utálatom mértékét az elemeket illetően, hogy simán beütemeznék 2-3 hónapra egy 10 percet, hogy lecseréljem az összes szenzor akksiját egy feltöltöttre (:
Nagyjából ugyanennyi idő mehet el egy évben vásárolni meg kidobni az elemeket.
De mindenesetre azt megválaszoltátok, hogy miért nem használ mindenki ilyet, köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
-
DIEGO15
őstag
Felhasználói szinten. Néhány alkalmazást futtatok egy kisebb szerveren, nagyrészt dockerben. A HA is ott fog futni.
Ezért gondoltam, hogy wifi bridge talán jobb lenne nekem, ha van erre alkalmas.
pl. Egy Ilyen Sonoff Bridge
-
LouiS22
veterán
Megkérdezhetem, hogy mennyire vagy járatos a Linuxban? A "nem tudom, hogy a dongle mennyire lenne kompatibilis" azt sejteti, hogy kevésbé.
És egyből adódik a kérdés: miért nem a járt utat (HAOS) választod?
Egyébként hacsak nem valami teljesen noname, senki által sosem látott és hallott eszközt veszel, akkor működni fog.
-
DIEGO15
őstag
-
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
-
4D4M
senior tag
-
LouiS22
veterán
Ajánlott olvasmány: [link] illetve [link]
Nem fogok helyetted választani, de szerintem más sem. Az, hogy nekem mi jött be, szubjektív. Nem akarom hallgatni utána azt, hogy neked esetleg miért nem tetszik. Vannak fotók, vannak linkek, elvisznek a termék adatlapjára, beszerzési helyére... Tényleg ne várd, hogy a galambot is lesüssem és megetesselek

n+1 alkalommal leírtam már én is, más is ugyanezt a témát, a kereső releváns találatokat fog adni, ne akard megúszni a visszaolvasást.

-
DIEGO15
őstag
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
Erről szól a topic. Kelleni fog egy usb-s zigbee dongle (lehet nem usb-s is, de az egyszerűség kedvéért maradjunk ennél). Home Assistant, és azon belül ZHA vagy Zigbee2MQTT (röviden Z2M).
Nyitásérzékelő meg millió és egy létezik kínában Zigbee, ízlés kérdése, hogy melyiket választod, a lényeget (nyit és zár) mindegyik tudni fogja.
-
LouiS22
veterán
-
4D4M
senior tag
Borzasztóan fázom az elemek használatától, ezért amit lehet szoktam állandósítani, mégha elemes is volt alapból. Amit nem lehet vagy kényelmetlen azokat meg akkuzni.
Nem láttam még a topikban, hogy szó lett volna, de léteznek LIR2450 és LIR2032 tölthető akkumulátorok. 3.6V ugyan, de meglepődnék, ha kárt szenvednének tőle a kis kütyük. Még senki se próbálta ezeket? -
zsamiatt
őstag
-
zsamiatt
őstag
-
csubuka
addikt
-
Olympia76
tag
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok!
Vásároltam két okos starkvind légtisztítót az IKEA-ban. Ezeket szeretném valamilyen okosotthon rendszerre kapcsolni, azonban nem feltétlen a hozzá gyártott hub-val és appal.
A kérdésem az lenne, hogy létezik olyan zigbee hub, ami kompatibilis a starkvind légtisztítóval és egyéb más megbízható márkvál, továbbá Home assistant, Domoticz stb kompatibilis?
Az IKEA-nak sajnos nincs "ajtónyitás" érzékelője, amire később szükségem lenne.Köszönöm.
-
csubuka
addikt
Köszönöm szépen a mélyre menő részletek megosztását.
Hmm... nehéz jó lóra tenni (jövő-beli bővíthetőség/kompatibilitás tekintetében) jelenleg még, hogy ennyire folyamatos változásban van ez a piac, nincs egy rendes kötelező szabvány.
Extra pénzt persze ha nem kell nem adnánk ki, szóval akkor lehet inkább a zigbee-kompatibilis eszközöket nézegetem majd.
-
LouiS22
veterán
Igen, a zwave is ugyanolyan mesh hálózat, mint a zigbee (és ugyanúgy az elemmel működő eszközök nem extenderek).
Azt döntsd el, hogy mi a fontos neked: a z-wave a "zártsága" (egészen mostanáig egyetlen gyártó adta a chipet és szoros kontroll alatt tartottak mindent. Ennek előnyeként minden certified eszköz be volt vizsgálva és garantáltan kommunikált minden más certified z-wave eszközzel) miatt drága (főleg az árérzékeny magyar piacon). A zigbee lazábban kezeli ezt, ezért előfordulhatnak nem szabványos illesztések (gyakorlatban nagyon ritkán fogsz ilyennel találkozni, de az esély megvan rá). Cserébe relatíve "olcsó".
A z-wave azért az utóbbi években leginkább csak "volt", nem volt egetrengető innováció, jöttek az "unalmas" eszközök futószalagon, amik tették és teszik a dolgukat. Most majd a gyártókon a sor, hogy a Matter terjedésével hogyan oldják meg az illesztést és itt lesz lényeges az, hogy van-e OTA frissítési lehetőség (ez ugye a régieknél eleve esélytelen, a Plusnál a lehetőség adott). Én szkeptikus vagyok, hogy pl. a kínai gyártók mennyire fognak ezzel foglalkozni (szerintem semennyire
), és abban sem vagyok biztos ,hogy a neves gyártók nem fogják-e kb ugyanazt újra rásózni a hülye vevővőkre egy plusz logóval.Még egy szempont, hogy jobban elbizonytalanítsalak
: az elemesek z-wave eszközök egy igen jelentős hányada CR123 elemmel üzemel. Évekig elketyegnek (használattól is függ persze), de ha ráguglizol a CR123 árára, meg fogod érteni, hogy miért írtam le ezt. A zigbee eszközök jórészt CR2032 (ritkábban CR2450), esetleg AA/AAA elemmel üzemelnek. Ezeknek az ára meg ismert. Szóval ez is szempont lehet, mert amikor egyszerre adja meg magát 10 nyitásérzékelő, akkor az szabad szemmel is jól látható kiadás lesz. -
csubuka
addikt
-
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
hatótávra. És nem csak az okos otthon kütyükre vonatkozik hanem minden vezeték nélküli eszköz hatótávjára.
FW: elég vegyes a kép. Van amelyikre lehetne rakni pl aeotechre is találtam, szerintem fibarora is lenne de a kínai érzékelőkre nem gondolám, hogy lenne. Mondjuk ettől még teszik a dolgukat, nem frissítettem még egyiket sem.
De ez a zigbeere is igaz. Ott is pl az ikeás gomb elvileg kapott új fw-t gyakorlatilag képtelen voltam rátenni mert állandóan kifagyott. A többi zigbees konnektor meg gomb, nem kapott. Szóval ott se általános, hogy mindenre van plusz firmware. -
csubuka
addikt
Köszönöm!
A "hát nem" az az okosotthon kütyük általános nem frissülésére vonatkozott. Hogy FW az az lesz kb mindenen amivel kijött a gyárból?
A falak hagyományos tégla válaszfalblokkok, vb. födém, földszint+1 szint... nem egyszerű, hogy úgy mondjam ilyen vezetéknélküliség tekintetében...
-
zsamiatt
őstag
-
csubuka
addikt
-
LouiS22
veterán
-
csubuka
addikt
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
Rosep
senior tag
Igazából én is a 'szabotázs' funkcióra gondoltam, de szétszedve nem látok benne semmi plusz kapcsolót még. Úgyhogy valószínű tényleg csak a chip tudja.
Más. Próbált már valaki bármilyen nyitásérzékelőt öntapadós mágnes szalaggal?
Egyébként ezek a nyitásérzékelők működnek neodímium mágnessel is? Azért kérdezem, mert egy ilyen sokkal diszkrétebb, mint a hozzá adott mágnes. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróságot szeretnék kérdezni. Alapvetően Z-wave cuccoknál nagyon nem számít hogy valami Z-wave "sima" vagy "Z-wave plus" nem? Persze kicsit nagyobb hatótáv, mert elméletileg OTA frissítés lehetőség kéne a z-wave plusra, de attól még a gyártó lehet lusti és sosem fog rá kiadni frissítést, így ez inkább egy elméleti plusz felteszem. Elvileg össze vissza lehetnek egy Z-wave hálózaton a plus-os meg sima kütyük, ha minden igaz...
-
Degeczi
nagyúr
A Z2M doksija is jobb, részletesen leírja minden eszközről mire képesek, mit adnak át. A tiédről az derül ki, h LouiS22 tippje helyes, tampert tud visszaadni.
Ha nem működik, két dolog lehetséges: vagy eleve csak a chip képes rá, de nem mindig kerül bele az eszközbe a felnyitást érzékelő, vagy nem jó az implementációja (akár az eszközben, akár a ZHA alatt). De igazából tökmindegy, nyiván úgysem használnád, a lényeg, h a normál nyitásérzékelés működjön megbízhatóan és sokáig. -
LouiS22
veterán
-
Rosep
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
Rosep
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
Rosep
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
Rosep
senior tag
-
kis.zsolt
aktív tag
-
LouiS22
veterán
Ma megjött az eon emailje, amiben megerősítették ,hogy használhatom az RJ12 portot a villanyórán, és hogy be is szerelték. Szóval egyáltalán nem lehetetlen kimenetes okos villanyórát kérni a szolgáltatótól.
A legjobb azonban ez a rész:
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a lenti bejelentését, a fenti ügyiratszámon késedelmesen válaszoltuk meg, ezért a Garantált Szolgáltatások GSZ-VI. – Információadás dokumentált megkeresésre – pontja alapján 5.000,-Ft összegű kötbér kifizetéséről intézkedünk az Ön részére, amelyet postai úton küldünk meg.

-
Vodike
tag
-
(ex)Cat
senior tag
Én is baromi sok kört futottam már ezzel, és most 2 alternatíva között vacillálok, de egyik sem igazán szimpatikus.
Az első, hogy kapcsoló(k) mögé tenni kell egy Sonoff S-Mate-et (elvileg ha közel vannak a kapcsolók, akkor egy ilyenre 3 különböző kört is ráköthetsz.) aztán a lámpa elé kell egy Sonoff Mini R3 (ez nálam tök jó lenne, mert van hely fölötte), össze kell linkelni őket és elvileg onnantól működik kapcsolóval is, és a HA alól is.
A másik amin agyalok és talán működne, hogy lecserélem a kapcsolókat (ezt nem feltétlenül szeretném). Az egyik helyére menne egy nulla nélküli zigbee-s kapcsoló a másik váltó helyett meg csak egy remote switch és akkor ugye minden esetben az első kapcsoló reléjét kapcsolgatná. Azt mondjuk nem tudom, hogy a HA kiesésekor ez működne-e.
Az első munkásabb - mármint többet kell faragni miatta a kapcsolók környékén - de talán jobb megoldás lehet. Viszont mindez csak kapott információk alapján van, szóval nem tudom, hogy valóban járható út-e. -
(ex)Cat
senior tag
A [Sonoff S-Mate] -nek van-e vmi Zigbee-s megfelelője?
-
Olympia76
tag
Igen, nálam volt ez a megoldás rendszerben néhány hónapon keresztül, de aztán megszüntettem, mert ezekkel a nulla nélküli megoldásokkal én nem vagyok teljes mértékben kibékülve.
Van azért még minimum két másik megoldási lehetőség is
1) Direktbe kötöd a lámpa felé a fázist az utolsó váltókapcsolónál, kicseréled az izzót zigbee-s okos izzóra, a váltókapcsolók mögé a kötődobozba pedig beteszel egy módosított zigbee-s elemes nyitásérzékelőt (kiveszed belőle a reed-et és helyette a két pólusra bekötöd a lámpakapcsoló ki és bemenetét); ezután vagy direkt zigbee-s binding-al teremtesz kapcsolatot a nyitásérzékelők és az izzó között (ekkor mondjuk a HA kiesése esetén is működni fog a kapcsolás), vagy HA automatizációval kapcsolod az izzót, a nyitásérzékelőt használva triggerként. A használaton kívül került vezetékvégeket gondosan szigeteled.
2) Amennyiben valamelyik váltókapcsolónál van nulla: direktbe kötöd a lámpa felé a fázist az utolsó váltókapcsolónál, kicseréled az izzót zigbee-s okos izzóra. Ekkor ugye a váltókapcsolás egyik vezetéke fel lesz használva folyamatos fázistovábbításra. Fogod a nullát annál a váltókapcsolónál, ahol van és rákötöd a váltókapcsolás megmaradt másik vezetékére, így tudsz nullát küldeni mindegyik másik váltókapcsolóhoz is. Ezután már tudsz a váltókapcsolók mögött egy Shelly i3 vagy i4-et használni és annak jeleit triggerként használni HA automatizációkban, hogy kapcsold az izzót. Én ezt a megoldást használom most több helyen. Hátránya, hogy a HA kiesése esetén nem lehet a lámpát kapcsolni. Előnye, hogy egyrészt robosztus megoldás, nem kell néhány évente elemet cserélni, mint az előbbi variációban és mondjuk egy dupla nyomókapcsoló + shelly i3/i4 kombinációjával rengeteg féle triggert (rövid nyomás, hosszú nyomás, dupla/tripla nyomás, stb.) lehet adni azzal az egy kapcsolóval, ami sok minden más automatizáció indítására is használható. -
kis.zsolt
aktív tag
Nálam az applikációja kínai nyelvű. Egy frissítés után váltott angolból kínaira, de addig nagyon jó volt. Én hölgypáfrányhoz használtam, és sokat segített abban, hogy egy kigyomirtózás után ismét egy gyönyörű növénnyé váljon - 3 év alatt. Magát az érzékelőt végül nem integráltam HA-ba.
-
kis.zsolt
aktív tag
-
kis.zsolt
aktív tag
Én múlt hét szombaton tettem fel egy Pi4-esre (stat nálam is kikapcs
).
Korábban már 3 alkalommal fel volt telepítve, elsőként évekkel ezelőtt még a 3B+ra, majd a NAS-ra, de ilyen-olyan okok miatt mindig visszaugrottam a Domoticzra és a Pi4-re. Most is onnan váltottam, egy LG mosógép és az UniFi kamerák miatt.
Remélem most nagyobb türelmem lesz hozzá. Mármint a HA-hoz. -
Speederer
senior tag
Még csak a barátkozós fázisunk van a Zigbee-vel, de úgy érzem ez most kicsit elakadt.
Szóval van egy HA-ban addon-ként feltelepített Z2M-em és egy USB-s Zigbee koordinátor (slaesh), ehhez van néhány eszköz csatlakoztatva és idáig végülis működik is a dolog.
A gond ott kezdődik, hogy a ház távolabbi részére is szeretnék zigbee-s eszközt (ilyen-olyan elemes érzékelőket) rakni, de odáig nem ér el a koordinátor jele. Ezért beszereztem néhány fogyasztásmérőt amit próbálok úgy elhelyezni, hogy minden szükséges hely le legyen fedve.
Úgy tűnik a koordinátortól indulva még legalább 2 (de lehet hogy 3) router kellene legyen. Valami ilyesmi:
K - R - R - R - D
K=koordinátor
R=router
D=device
De az problémásnak tűnik, hogy egy router csatlakozik egy másik routerhez. Hiába próbáltam úgy felvenni az új eszközöket (routert), hogy csak a kívánt routeren engedélyezem a csatlakozást a végeredmény nem az igazi. Kicsit olyan össze-visszának tűnik nekem amiket mutat, de sajnos mindenképpen gyenge jelet ír az LQI-ra, a térképen pedig úgy mutatja, hogy mindegyik router csatlakozik a koordinátorhoz, bár azért közben egymáshoz is.A koordinátortól 2 falnyira van az első router, pontosabban 2 darab is, próba képpen. Az egyik 40-es, a másik 65-ös jelet (LQI) mutat. Elvileg a 65-öst mutatóhoz vettem fel 1 fallal odébb 2 másik ugyanolyan routert, az egyik 69-et ír, a másik viszont csak 14-et, pedig ott vannak egymástól 10 cm-re.
Van valami ötletetek, hogy mit rontok el vagy mit értelmezek rosszul?
Persze lehet kellene szereznem egy jobb antennát a koordinátorra, vagy esetleg USB hosszabbítóval kicsit "odébb vinni". De ettől még csak a hálózat kiinduló része lenne megerősítve.
-
fecus
őstag
-
Speederer
senior tag
Nem vagyok profi a témában, de valami ilyesmi lehet:
Vegyük először csak a Shelly-t és a 0-ra és L-re kötött 1-1 vezetéket. Ebben az esetben egy a Shelly-ben lévő relé zárja neked a kettő közötti áramkört amit szoftveresen irányíthatsz.
Ehhez jön még annyi, hogy a 2 kapcsolód végülis 1-1 digitális bemenet lesz. Írja is, hogy az éleket (Edge) "figyeli", vagyis minden változást érzékelni fog, ha felkapcsolod vagy ha lekapcsolod azt is.
És hogy ezt honnan tudja? Gondolom úgy, hogy a 0-ba menőhöz képest hogy változik az SW1-be és SW2-be kötött vezetéken a feszültség. -
(ex)Cat
senior tag
-
amargo
addikt
-
(ex)Cat
senior tag
Meross eszközöket mivel a legjobb behúzni HK alá?
A HACS repo-ban láttam 2-őt, az egyik a Meross Lan, a másik pedig a Meross Integration. Használja vki vmelyiket? Vagy esetleg más megoldás? -
(ex)Cat
senior tag
-
fecus
őstag
-
sambenez
addikt
-
LouiS22
veterán
Én az iskolában hiszek, hogy kipróbálom és megtapasztalom. Trials and errors. Az az út (a teljes biztonsági játêk és más csinálja meg előttem, hogy nekem csak copypaste kelljen), amin jelenleg te mész, nem vezet sehova.
A youtube videók és "review"-k igen jelenrős százaléka haszontalan és/vagy bújtatott reklám. Nem szabad hinni nekik. -
MaCS_70
félisten
-
(ex)Cat
senior tag
Mivel nem értek hozzá, ezért kérdezem, ez mennyivel másabb megoldás, mint a zbmini?
[Steady74] Nincs. Legalábbis nem mindenhol, ahol ezt használni szeretném. -
LouiS22
veterán
Én tényleg nem értelek. Fut egyáltalán nálad a HA, vagy elmélkedés van csak?
Ha fut, akkor töltsd le a mobilappot hozzá és látni fogod lokálban, hogy mi mindent tudsz elérni, mire képes (spoiler: pont arra, amit böngészőből is elérsz). Aztán ha ez megvan, akkor kitalálhatod (tök jó, hetekig lesz kilométeres bejegyzéssor
), hogyan érd el kívülről.Én örülnék, ha előfizetnél a nabu casa cloudra, mert az egy kattintás beállítás

-
Steady74
addikt
-
Kiskopika
senior tag
-
(ex)Cat
senior tag
-
MaCS_70
félisten
Egy újabb kérdés, amire tulajdonképpen bőven van válasz a neten, olvastam is párat, de a közvetlen gyakorlati tapasztalatokról és a párbeszédben jobban hiszek:
A Xiaomi Gatewayek kiváltásán munkálkodom. Valóban jobb szabadulni az ilyen ellenőrizetlen, szerverapalú kínai eszközöktől.
Ez viszont ugye együtt jár a Mi Home elvesztésével is -- az viszont egy nálam bevált eszköz. Napjában többször is ránézek, hogy minden rendben van-e otthon -- tehát a távolból is. A család több otthonára kiterjedően.
Ennek a pótlására mi a bevált megoldás? Nekem a NodeRed műszerfala jónak tűnik, de mennyire használható, praktikus a HA? Érdemes-e felhőzni (nem kizárt, hogy némi szerverhasználatra is nyílik lehetőségem), vagy maradjak inkább a jól bevált VPN-nél?
Köszönettel: MaCS
-
(ex)Cat
senior tag
Volt már itt róla többször is szó, de nekem - mivel nem értek hozzá v- sajnos nem jött le egyértelműen a válasz, szóval elnézést az ismétlésért.
Váltókapcsolós "rendszert" szeretnék okosítani. A cél az lenne, hogy a kapcsolók működőképesek maradjanak. 30 évvel ezelőtti ház, nincs módomban újravezetékezni, de főleg nincs lehetőség + vezeték behúzására. Van-e valami olyan megoldás, amivel ez kivitzelezhető?
Gondoltam arra, hogy elég lehet-e egy [Sonoff ZBmini Extreme] beépítése a rendszebe? És ha igen hova? Nem kell hozzá + vezeték behúzása? Ha működne a dolog, akkor előfordulhat-e az, hogy ha a HA kapcsolja fel- vagy le a lámpát, akkor a kapcsolók nem működnek, vagy duplán kell velük kapcsolni ahhoz,. hogy helyreálljanak?
vagy erre csak olyan jó megoldás van, hogy megszűntetem az egész váltókapcsolós dolgot - nem nagyon szeretném - és egy relével, csak eseményvezérleten működne a világítás? -
zsamiatt
őstag
-
MaCS_70
félisten
-
Steady74
addikt
-
LouiS22
veterán
-
Kiskopika
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
Kiskopika
senior tag
Folytatom az átállásra a HA -ra, de egy érdekes hibába futottam. Minden eszközömet elsőnek 1 esével teszteltem / fajta és működött. Mondom nosza akkor mindent átraktam. Erre az aqara wireles remote kapcsolók (wxkg03lm) 1 db megy, az összes többi csak elem % ot mutat, és a gombnyomásra is csak annyit reagál hogy állapot változás. Conbee 2 vel kommunikálnak.
Van ötlete valakinek miért nem megy? -
amargo
addikt
Sonoff 4ch pro másnál is történt olyan, hogy egyszer csak nem akart felmászni a wifi-re?
A készülék működőképes volt még a kis fw is azt csinálta, amit kell, de a wifi-re újraindítás után tudott csak felmászni és pár perc után eltűnt onnan, látszólag próbálna felmenni, de képtelen. A hálózat nem változott, csak az espHome lett rajta frissítve (kb pár hetente szoktam, kár volt..) pár napja. -
MaCS_70
félisten
Nagyon köszönöm!
Ezek szerint akkor magán a RPI-n és az ESP32-n is menni fog a dolog!
Azt ATC-s FW az a TelinkOTA-val feltett firmware?
Köszönettel: MaCS
-
gya/352
tag
-
amargo
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
Degeczi
nagyúr
Igen, pont ugyanaz a célja, csak régebbi (még a 70-es évek végén hozták létre!), jóval nagyobb lehet a hossza (akár 1 km-t is meghaladó) és sokkal több eszköz (elméletben akár 247) kapcsolható rá.
Otthonautomatizálásban ha nem wifis egy DIN sínes fogyasztásmérő akkor jó eséllyel ilyen, de pl. napelem inverterek is előszeretettel használják, ill. Aliról is rengeteg ilyen szenzor szerezhető be
-
Steady74
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
42300 - 42201
68490 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 26
- Két év múlva jöhetnek az első DDR6-os memóriamodulok
- További aktív témák...
- Sony FDR-AX53 videókamera
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- White STRIX Gaming PC! 7800X3D / RTX 4080 Super / 48GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000W Gold! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).

), hogyan érd el kívülről.