Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Gurulunk, WAZE?!
- Hiányzik a gamer érzés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mi történik egy netes csalás után?
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
layerke
aktív tag
válasz DougButabi #529 üzenetére
Szia,
Minden további nélkül működőképes az elképzelés. Vásárolgass be, majd ha elakadsz vagy sikerült megoldani valamit, nyugodtan írd meg ide mindannyiunk okulására. Sok sikert az építéshez!
-
balibatyo78
csendes tag
válasz DougButabi #529 üzenetére
Csak bíztatni tudlak én is. Imádom a xiaomi cuccait. Nagyon jól működnek. Van hőmérséklet érzékelőm, nyomógombom, és mozgás érzékelő. Nagyon szépen teszi a dolgát mind.
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #571 üzenetére
Nekem tegnap érkezett meg a Xiaomi motyó.
Kezdőként, órákat szívtam a domoticz-cal!!!1 nap után a tapasztalat:
- Nem valami stabil a kapcsolat a Xiaomi gateway és domoticz-os szerver között. Sokszor látszik a log-ban, hogy nem tud kapcsolódni a gateway-hoz.
- Bizonyos Xiaomi okos eszköz nem közvetlenül a gateway-hoz kapcsolódik, vagyis külön kell felvenni a hardvernél.Tudom, hogy mindenki a látványos dolgokat szeretné látni, de addig nincs értelme az alap domoticz felületen kívül mással foglalkozni, amíg minden érzékelőd, lehetőséged nincs kihegyezve, beállítva!
Egyébként első ránézésre egy csomó dolgot nem találok a domoticz-ben, amit a HomeAsstistant-ban alap...
Hardver, plusz lehetőségek, stb...Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #655 üzenetére
Mert előfordul, hogy más funkciót kellene az adott gombnak adni.
Pl 1 gomb nyomás bekapcs, újabb gomb nyomás mondjuk fél fényerő, ha okos izzó van.
De lehetne mondjuk tiltani bizonyos feltételek mellett a kapcsolást.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
layerke
aktív tag
válasz DougButabi #846 üzenetére
Én influxdb-vel oldottam meg. Nagyon szép, egyszerű kis time-series alapú adatbázis, ami ráadásul ingyenes. A legutóbbi stabil verziós domoticz már natív támogatja az influxdb-be az adatküldést, ha egyedi elnevezésekkel akarod megoldani, akkor pedig http push-sal lehetséges.
-
yogee
tag
válasz DougButabi #855 üzenetére
Igen, ezt nem fejtettem ki, tényleg csak ROMA K37 lamellásra írták, hogy lehet...
Beszéltem én is redőnyössel aki kifejtette, hogy kb 4-5 éve itthon olyan műa. redőnyöket szerelnek fel, amik az alu redőny műanyag klónjai, tehát sokkal jobb minőségűek, jobb anyagból vannak, nem törnek, csúsznak szét, fém csapágyasak a tengelyeik, stb, Ezeket szerinte lehet motorizálni.
Más.
Nem lehet a valami kapcsolással megoldani, hogy ne a motor égjen le, ha valami gáz van, hanem egyszerűen csak lekapcsolni a motort? gondolom nagyobb áramot vesz fel, ha megszorul a motor,ezt lehetne figyelni, nem?Ebben az esetben a legolcsóbb rádió nélküli csőmotor is jó lehetne egy pl. wifis relével, nem? -
mekkGyver
aktív tag
válasz DougButabi #1321 üzenetére
Egyetértek! Minden gyártó erőlteti a saját rendszerét, saját alkalmazással, saját internetes felhővel, és úgy adja elő, mintha most találta volna fel a kereket. Aki még csak most csodálkozik rá arra, (mint a tv reklámban) hogy egy lámpát nem csak kapcsolóval lehet felkapcsolni, az vegyen csak fel hitelt egy tapskapcsolóra, de én egyrészt szeretem magam megoldani a dolgokat, szeretem, ha rálátásom is van a működésre, és nem utolsó sorban minek költsek tízezreket különböző vezérlésekre, mikor elég a meglévőhöz csatolni, mert az alkalmas rá. Értem az üzletpolitikát mögötte, de hosszú távon ez nem járható út, még úgy sem, hogy lehetővé teszik az átjárhatóságot a rendszerek között (Alexa, google...). Ez olyan, mintha lenne egy autód munkába járáshoz, egy a hétvégére, egy azért, hogy boltba menj, egy meg csak azért, mert szép...
A részemről én megvettem a legolcsóbb (12e) csőmotort, hozzácsaptam egy ESP-t, és gyönyörűen vezérelhető, igaz redőny még nincs rajta, mert (olyan 6 szögletű) tengely nem jár hozzá, és a redőnyeimben meg kerek műanyag cső van, amibe nem megy bele a motor , de asztalon már működik.
Idegeskedni nem más, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni.
-
yogee
tag
válasz DougButabi #1321 üzenetére
Van pár RF-es külső/belső hőmérőm. ezeket a Broadlink RM Pro-val is lekérdezhetném domoticz alól?
Vagy inkább RFLink GW célszerűbb? -
yogee
tag
válasz DougButabi #1328 üzenetére
Igen, ilyen fekete ovem nekem is van... De ahogy gondolom ebben a topicban szinte mindenkinek...
-
Spuri2000
senior tag
válasz DougButabi #1328 üzenetére
-
hoodoo86
tag
válasz DougButabi #1383 üzenetére
"**vára várom már a homeassistant leírást"
este csinálok egy utolsó tesztet, hogy minden működik-e, ahogy leírtam, meg készítek pár screenshotot is és küldöm be a leírást.Viszont én sima raspbian-nal [link] indultam ki. Bekapcsoltam az SSH elérést és innen telepítettem fel a szoftvert. Neked is ezt ajánlom első körben. Könnyebb lesz így megállapítani, hogy hol a hiba. Ha már van rutin a home assistant lelki világával, akkor mehet a hass.io . Szerintem.
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1403 üzenetére
Elvileg mehet egyszerre. Más kérdés, hogy milyen sebességgel fog.
Próbáld ki!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1513 üzenetére
Milyen vasra és milyen oprendszerre telepíted?
Valszeg függőségi hibák vannak.[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1516 üzenetére
Nem akarván más rendszerét és módszerét kétségbe vonni, inkább a HassIO-t tenném fel.
Az komplett image.
[link]Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1519 üzenetére
Valami akkor sem jó nálad! Ha mindent a leírás szerint csinálsz, ahogy ott is, akkor működnie kell!
A pi nem wi-fi-vel van a neten?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1523 üzenetére
Ismétlem magam: LAN-on vagy wi-fi-n van csatlakoztatva a netre?
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
hoodoo86
tag
válasz DougButabi #1513 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a november 4-én kiadott Home Assistantban (0.57) van egy hiba.
A PyXiaomiGateway 0.6.0 a következő csomagot használja: cryptography, ami pedig olyan csomagokat használ, amik nincsenek alapból benne a raspbian-ban.Itt azt írják, hogy manuálisan telepíteni kell a kövekező csomagokat:
sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential libssl-dev libffi-dev python3-devmajd a python virtuális környezetben
sudo pip3 install cryptography
sudo pip3 install PyXiaomiGateway==0.6.0Gondolom egy következő Home Assistant verzióban javítják majd.
A másik megoldás, hogy specifikusan az októberi verziót installálod.
A leírásom következő lépésénél:- a virtuális környezetben telepíteni kell a home assistant-ot
pip3 install homeassistanthelyett
pip3 install homeassistant==0.56.2
Este tesztelem az új verziót, meg a fenti 0.56.2 telepítést és update-elem a leírást, ha ezek közül valamelyik jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
válasz DougButabi #1530 üzenetére
A source bin/activate parancs utan vagy a virtualis kornyezetben.
-
hoodoo86
tag
válasz DougButabi #1530 üzenetére
Először is köszönöm, hogy szóltál, hogy nem jó a leírás! Ha nem szólsz, akkor én nem veszem észre, hogy a publikálás után két nappal kitolnak egy HA verziót, amiben nem megy a Xiaomi Gateway a raspberry-ken.
Megvan a megoldás a hibára. Ha megnézed a leírást, akkor a Telepítés szekciót frissítettem ezzel (vastaggal szedve a módosítás):
- telepíteni kell a python3-t és egyéb szükséges python csomagokat:
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y python3 python3-venv python3-pip- és a Xiaomi Gateway-hez szükséges csomagokat:
sudo apt-get install -y libssl-dev libffi-devHa az elejétől csinálod az egész leírást, akkor innen már jól installálódik a többi csomag.
Ha már fel van telepítve a Home Assistant és nem látja a Xiaomi Gateway-t, akkor a fenti vastag betűvel szedett parancsok után futtasd le a következőket is:
sudo systemctl stop home-assistant@homeassistant
sudo su -s /bin/bash homeassistant
cd /srv/homeassistant
source bin/activate
pip3 install PyXiaomiGateway==0.6.0Innentől már működnie kéne a 0.57.2-es HA -nak. Indítsd újra el a process-t (exit, majd sudo systemctl start home-assistant@homeassistant).
A leírás telepítés részét teszteltem egy friss raspbian-on. Ha kérdés van, bátran jöhet ide.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1560 üzenetére
Ne feledd, hogy HomeAssistant-hoz OPENHAB MQTT protokollt kell beállítani az ESPEasy-ban.
Ja most olvasom, hogy nem ESP.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1598 üzenetére
Hát ez katasztrófa!!!
Ha több cuccot is rendelsz, én a végére tettem a GW-t és érvényesítettem a GW kódot, erre minden cikk, még a GW is a teljes árára ugrott!!!!
Így lett 27e-ből 38!!!Nekem már nem fogadja el a GW kódot! Azt írja, hogy lejárt!
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz DougButabi #1602 üzenetére
Winre raktad?
Postaladaba bedobja fentrol nem az ajtajan keresztul rakja be ezert valami fenysorompo vagy konnyen szetnyilo csipesz vagy hasonlo kene. A xiaomi ajtonyitaserzekelobol lehetne a magneskapcsolot kivezetni vagy ilyesmiEladó: GTS450
-
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #1611 üzenetére
A mozgásérzékelőt hova teszed? Szerintem a ládában nem működne.
-
qqzs
őstag
válasz DougButabi #1611 üzenetére
Mozgaserzekelo tenyleg nem jo de rakhatok egy nyithato fedelet a berako nyilasra amire mar jo az ajtonyito csak kivulre kell rakni mert fem dobozbol nem mukodik
Vagy csinalok egy bazinagy dobozt bazinagy nyilassal ugyis elegem van mar bejarni a postara mert nem fer be a kisnyilason es akkor mar lehet masbol is....de akkor mar rakhatok ra plexi hatlapot es latszik hogy van e benne valami na ez a baj neha az okosotthonnal...mint a 3d nyomtato 10 projektbol nyolcnal kiderul megoldhato barkacsgeppel vagy mx cncvel vagy csak celluxalEladó: GTS450
-
DougButabi
tag
válasz DougButabi #1635 üzenetére
-
sepsi0
őstag
válasz DougButabi #2859 üzenetére
Nálam ugyan ez, nincs token.
Én arra gondoltam, hogy a MI Home app frissűlt a leírás óta és lehet ott van a bibi.
Én Xiaomi Philips ceiling lamp-ot akartam integrálni, de a token nélkül nem megy... -
itanczos
senior tag
válasz DougButabi #2861 üzenetére
Működik a token kinyerés, de manuális módon!
HomeAssistan token megszerszése
Itt le van írva a "kézi" módszer is.[ Szerkesztve ]
-
Spuri2000
senior tag
válasz DougButabi #5920 üzenetére
Nem lehet hogy túl gyorsan próbálod kapcsolgatni?
Esetleg nincs a rendszerben több Sonoff aminek hasonló a neve vagy a beállítási paraméterei és összeakadnak? -
enesbcs
tag
válasz DougButabi #5920 üzenetére
Két okot is el tudok képzelni.
1: mikor feltettem a Tasmota 6.2.1 verziót, hasonló dolgok történtek, vagyis random lassulás, néhány másodpercig elérhetetlen webes felület, ahogy visszaraktam a 6.1-et, megjavult
2: ha engedélyezve van az MQTT, és nincs beírva élő IP cím a Tasmotába, vagy nem megy az MQTT brókered, akkor hosszan próbálkozhat blokkoló módban kapcsolódni hozzá, folyamatosan, kb 10 másodpercenként. Ezt vagy tiltsd le, vagy állítsd nagyobbra pl "mqttretry 120" és meglátod, segít-e. -
tbs
addikt
válasz DougButabi #6168 üzenetére
Pow, vagy R2..? A sima POW-ra nem mertem (fura az aramkor), de az R2-n ott a header mellett ket gpio.
-
tbs
addikt
válasz DougButabi #6172 üzenetére
Hat, sajnos mar tuladtam rajta, nem tudom lecsekkelni, de sztem az rx-tx labakat lehet gpio-kent hasznalni (ahogy a tobbi sonoff-nal is), szoval egy probat azert megerhet a dolog. Csak a firmware-ben ki kell kapcsolni a serial cuccokat... (R2-nel a fogyimero csip 4800 baud-on, sorosan beszelget azokon a labakon, ott ez nem jarhato ut, de a "regi" pow tok mas ic-t hasznal, akar meg mukodhet is.)
-
Kiskopika
senior tag
válasz DougButabi #7208 üzenetére
Detto ez tortenik nalam is.
-
enesbcs
tag
válasz DougButabi #9939 üzenetére
Gyári firmware-nél érdemes frissíteni a firmwaret első körben online a legfrissebb gyárira. Ha az mqtt szervert feltelepítetted, beállítottad a Shellyben az IP címét és a portját, akkor én a mosquitto_sub-al szoktam feliratkozni a dedikált mqtt szerverre, és így tudom nézni, hogy milyen mqtt üzenetek érkeznek rá, te mivel nézted? (eddig a leggyakoribb hiba az volt, hogy nem telepítettek fel egyáltalán mqtt szervert)
Ha a shelly mqtt plugint nem tudtad feltelepíteni, akkor nem is fog semmi megjelenni a Domoticz-ban. Megfelelő telepítés alatt értsd: Domoticz >4.9x, Python >3.5 telepítve, és a Domoticz log-ban látod, hogy elindult a plugin.
[ Szerkesztve ]
-
enesbcs
tag
válasz DougButabi #9945 üzenetére
Hát ezt szomorúan hallom, gondolom a pipa nem maradt ki a Shelly webes beállító oldalon az MQTT rész felett? Milyen topikot állítottál? Legutóbb a topik még fix volt, amikor én láttam.
Ha meg van adva az mqtt szerver címe és portja, és tűzfal nem védi, akkor nem lehet(ne) gond.. kivéve esetleg ha jelszavas autentikáció is van az mqtt szerveren, az még okozhat szövődményeket, ezért annak lekapcsolásával kezdeném a hibakeresést. (ha van)
Következő lépésként én a mosquitto szerver logfájlokat venném szemügyre, a Shelly újraindítását követően lát-e csatlakozási kísérletet. -
sambenez
addikt
válasz DougButabi #11400 üzenetére
Kell bele egy IF, ha a sonoff ki van kapcsolva akor kapcsolja be, aztán egy ELSEIF amikor meg kapcsolja ki click-re.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #11400 üzenetére
Domoticz-ot ugyan már jó ideje nem használok (részben pont a Blocky-ban csalódás miatt hagytam föl vele), de pusztán emiatt nem kell foglalkoznod a relé aktuális állapotával: Tasmota alatt nem csak ON és OFF, hanem TOGGLE parancs is létezik, ami magától intézi váltást.
-
szjoci
őstag
válasz DougButabi #11404 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
enesbcs
tag
-
enesbcs
tag
válasz DougButabi #12340 üzenetére
Ezek szerint az rgbGreen értékét kiírja logba? A ki-bekapcsolás működik, a dzVents egyébként használható?
Ha átteszed debug módba a Domoticz loggolást nem ír hibát?
A 127.0.0.* fel van véve a megbízható LAN helyek közé a Domoticz beállításokban?
Az általam küldött dzVents kód gond nélkül működik egy Shelly RGBW2 eszközzel. Az általad linkelt MagicHome/Arilux ledszalagvezérlőn a Domoticz-ban kézzel tudod állítani a színeket? Ha igen, akkor a Domoticz verziód? Gyári firmware van az eszközön? Sokáig az ESPurna sem támogatta az RGB vezérlést, a Tasmota talán még most sem.
Áprilisban azt írták a következő béta verzióban frissítik az Arilux támogatását...
https://www.domoticz.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=11479&sid=b5a2b14b9d1876fc2bc18fed68faa470&start=20 -
ojb
tag
válasz DougButabi #14305 üzenetére
Domoticz-ra [Imperihome] ?
-
ojb
tag
válasz DougButabi #14311 üzenetére
NE vedd meg. Próbára van reklámos verziója vagy 7napos free.
Viszont valóban arra lett kitalálva, amire használni szeretnéd. -
rumpii
csendes tag
válasz DougButabi #14305 üzenetére
Homehabit android apk személyreszabható dashboard és ami a legjobb, hogy többféle sw gatewayhez is jó köztük domoticzhoz is, és pofonegyszerű
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #14921 üzenetére
Ha jó a pozícióvisszajelzésed (pl. Shelly 2.5-el alapban ilyen), akkor pontosan úgy is működik, ahogy logikusan elvárnád, tehát pl. a "le" gomb csak akkor szürke, ha már teljesen fönn van a redőny.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #14924 üzenetére
Igen, erről többször szó is volt már itt, h a rádióst részben pont ezért érdemes kerülni, mert azzal nincs pozíció, márpedig az egyébként is hasznos (különösen pl. nyáron, amikor nem a teljesen lehúzott pozíció célszerű, hanem picit fölötte, h a redőnylemezek között maradjon szellőzés)
Akkor verd át a position topikba retain módban küldött köztes értékkel.
-
szat8
tag
válasz DougButabi #14924 üzenetére
Csinálhatod azt is, hogy nem entity cardra teszed a redőnyöket, hanem pl glance cardba bepakolsz egymás mellé fel/stop/le gombokat, amiknek
cover.open_cover
és társai parancsokat adsz meg klikkelés eseménynek.
Az elsőt kicsit macerás megcsinálni, de utána már csak copy paste. -
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #15100 üzenetére
Nem kell egyenleget előre feltöltened, csak ha automatikus továbbítást kérsz.
-
veterán
válasz DougButabi #15119 üzenetére
ettől se lettem okosabb
jelenleg van 3 shell_commandom amit ha consoleból hívok akkor működik ha HA-n keresztül próbálom futtatni akkor nem csinál semmit
plusz a példa alapján kialakított covert sehol se találom a HA-ban... hibát nem ad rá újraindításkor de nem is jelent meg sehol...
-
veterán
válasz DougButabi #15194 üzenetére
jogos :$
-
LouiS22
veterán
válasz DougButabi #15244 üzenetére
létezik mSATA SSD, Kína országából filléres tétel (egy 16 gigás modul több mint elég arra, ami nálad most van), és gyártanak direkt pi-re tervezett adaptert. Gyakorlatilag felcsavarozod egy távtartóval a Pi tetejére, az adatkapcsolat meg USB-n zajlik. Nyilván érkezik mindjárt egy elégedetlenkedő, aki szerint ez béna megoldás és milyen lassú... De a tapasztalat azt mutatja, hogy nem, nem az és gond nélkül fut lassan 2 éve.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
DJGABI
addikt
válasz DougButabi #15244 üzenetére
Használt laptop, aztán legalább a szünetmentes téma is megoldva Fogyasztásban nyilván több, de jó eséllyel teljesítményben is.
Én is pont tegnap gondolkodtam/számolgattam. Az a gáz egy notiba is csak 1 drive megy, nekem meg 2 kisebb van, bár a 3.5 hdd valszeg úgyis külső házban lesz... Az s905 lehet kevés lesz, ha NAS-nak/letöltősnek is szeretném...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest