Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz parandroid #56206 üzenetére

    Nekem nem ugy tunt/tunik.

    Az angolhoz kepest a nemet elegge szepen szabalykoveto nyelv. (Nekem pl emiatt is ment konnyebben a tanulasa). Legalabbis jobban raallt az agyam, arrol nem is beszelve, hogy ha tudod a par alapszabalyt, hogy mit hogyan ejtesz (ei, ie , ay, ai, sch, tsch) , akkor nagy meglepetes a kiejtesben nem er ( Most hagyjuk a drezdaikat, akiknek az ich az isch kiejtesben, vagya bajorokat, ahol fulelni kell mit beszelnek :D ). A nevelok valoban nehezito tenyezo, meg azok ragozasa is, de ott is van szabaly, igazandibol csak a nevelot tanulod meg , a szabaly szerint kikovetkeztetheto , hogy targyas birtokos ragozasban mi lesz belole.

    ------------------------------------

    Durva amugy, hogy mint irtam kb 20 eve nem hasznaltam, megis mikor Nemetorszagban jartam kb 70%-t ertettem amirol beszelnek, unokatesom ott foorvos, mikor a kollegajaval osszefutottunk, direkt kertem, beszeljen nemetul, ha nem gond majd angolul valaszolok. Mukodott.

    --------------------------------

    Ilyenkor mindig kicsit sajnalom, hogy nem a nemetek fele vettuk az iranyt. Esmeinnek konnyebb volt itt, mondjuk nekem is meg kellett tanulni angolul - sehol nem allok még , nem tudnék tokeletes cikkeket irni , fogalmazas teren keresni kell a szavakat - de nekem nagyon bejottek az etelek ott, annak ellenere, hogy itt mindenfele van, megis ha fogamra valo kajat szeretnek itt, akkor nemet hiperbe kell menjek.

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés