Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Annyiban egyetértek, hogy ezek a megoldások úgy szarok, ahogy vannak.
Értem én, hogy mi a cél, de ha megnézzük a sort, akkor az látszik, hogy az idiotizmus győzedelmeskedett, csúnyán.
3 nap kötelező gondolkodási idő, meg megmentjük a devizahiteleseket, meg hasonló fasságok.Ahelyett, hogy annyit csináltak volna, hogy a bank nem hajthat be utólag más ingóságot/ingatlant, mint amire a hitelt kiadta. Ha a lakás kevesebbet ér, mint az aktuális tőketartozás, és nem fizet az adós, akkor a maradékot tessék leírni buktaként. Autónál ugyanez. Ez ugyanúgy fájt volna a bankoknak, mint az árfolyamkorlát, viszont egy sokkal racionálisabb és nevelőbb célzatú intézkedés lett volna az egész piacnak: arra vegyél fel hitelt, amit ki tudsz fizetni, és ne nulla önrésszel.
Cserébe nem adóforintokból támogattuk volna azt, aki a saját lakását használta fedezetként arra, hogy JPY-t vagy CHF-t shortol, nagy tételben. -
Viszlát
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Nyilván elkerülte a figyelmed, de szó sincs magyar különlegességről, mint említettem nem egyedi szabályozásról van szó.
Természetesen mindenki magáért felel, de ez nem egyenlő azzal, hogy teljesen magára is kell hagyni az embereket. Ennyi erővel felesleges minden intézkedés, információ, szabályozás, hiszen felnőttek vagyunk. Hagyjuk a francba a KRESZ-t, felnőttek vagyunk, oldja meg mindenki maga.
Szíved joga egyébként úgy pocskondiázni a dolgot ahogy csak szeretnéd, eszem ágában sincs megváltoztatni a véleményed. Az viszont tény, hogy ez a folyamat köztudott része, így semmilyen alap nincs kártérítést emlegetni, hiszen a kárt saját magának okozza Gipsz Jakab ha nem veszi figyelembe a várakozási időt és elbaltázza a költözése szervezését.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
ebben igazad van, igazából két ügyletről van szó, az én vevőm fundamentázik, és november óta várunk, hogy majd egyszer utalnak, míg én kb. a hónap elején indítottam az én tranzakciómat, ezért nehéz összehangolni a kettőt. Amúgy majdnem sikerült, ez a három nap csak a hab a tortán.
Ettől függetlenül, szerintem ez így, ebben a formában nonsense, tényleg hülyének nézik az embert. FElnőtt ember a felelőssége tudatában miért ne szerződhetne azonnal? Na mindegy.
De legalább olimpia nem lesz, az is valami. CSak a külföldi ügynökök támadnak állandóan, de azt már ugye megszokhattuk Kancsitól
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Egy ember miatt szívatni mindenkit ősi magyar szokás. Ahogyan régen is azt mondtam, nem kellett volna megmenteni a devizaadósokat, most is azt mondom, hogy mindenki magáért fele ha betölti a 18-at. Tetszik nem tetszik ez van. Én kinyögtem a kocsihiteleimet, lakásra meg nem vettem fel, pedig nincs közgazdász diplomám

MOD:
Idő eddig is volt senki nem fogott fegyvert senki fejéhez most írod alá. Aki akart régen is körültekintő volt.
-
Viszlát
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Öreg vagyok én már ahhoz, hogy idealista legyek.

Nyilván nem fogja mindenki, de ha csak egy esetben is megóv valakit egy számára kedvezőtlen vagy nem fenntartható hiteltől, akkor már megérte. És igazából a lényeg az, hogy a lehetőség adott, van idő bőven rá, nem lehet fejestől beleugrani csak úgy. Fel nem foghatom hogyan lehet ezt negatívumként látni/beállítani.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Értettem én mire gondolsz, de akkor lenne igazad, ha ez úgy zajlana, hogy a várakozási idő államtitokként sunnyogna a háttérben, majd egyszercsak benyögnék, hogy ja izé, 3 napot várnod kell. Ez nyilván nem így van, sőt, a legutóbbi balhé óta szinte minden kulturáltabb országban bevezették ezt, van ahol 7 napos pauza van. Persze lehet hőbörögni, hogy hülyének nézik az embereket, de mint a mellékelt ábra mutatja a tájékozottság és az elérhetőség nagyon nem mozog egy szinten, úgyhogy igen, nagyon is szükség van ilyen szabályozásra.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
Úgy értem hogy ha én valakinek kárt okozok akkor jót kell állnom érte. Ha az állam az, akkor neki. Megnézném, hogy csak itt és csak egyszer jelent-e ez gondot.
Az új szabályok annyira piacidegenek, hogy az csak na. Nővérem el akarta adni a szántóját. Vevő jelentkezik, de ki kell függeszteni a fődhivatalba 3 hónapra, meg a kamarába is. Ha ekkor jelentkezik valamelyik szomszéd h érdekli , akkor lenullázódik az eljárás, és mondjuk egy távolabb lakó vevő esetében az első érdeklődő lemarad a bótról mert a helyi előnyt élvez. Namost van ebben pl egy hiba. Jelentkezett nővérem kertszomszédja h érdekelné, a másik vevő elment, erre a kertszomszéd vissza mondta. Se kártérítési kötelezettsége se semmi nincs a közbelépőnek. Magyar szabályozás RLZ!
Ezt a három nap diléjt is ilyen jól megtalált pontnak gondolom. De lehet h tévedek. -
válasz
venember83
üzenetére
Épp azt reggelizem :-D
-
-
K1nG HuNp
őstag
Ki mennyit költ kajára? Meki, döner napi szinten? Otthon/koli főzés, menza?
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Latitude E74XX, nem kell tovább nézelődni. Kijelző miatt nem kell parázni, ebay-ről lett az egyik gépembe is HD+-os display (E6440), az SSD, Ram, Cpu és társai mind-mind fejleszthetőek.
#56668 bobsys: Nekem soha nincs benne az akksi. Talán pár havonta lemerítem-feltöltöm, és örök élet. UI.: T460 már nem a TP gép, a régiekhez képet olcsó gagyi, egy normális EliteBook/Latitude elpicsázza.
-
-
Annyira vicces, hogy tegnap hagyták jóvá a hitelemet, de nem lehet aláírni a szerződést, mert Matolcsy MNB-je szerint az emberek hülyék, így mindenkinek három nap gondolkodási időt kell hagyni, hogy nehogy átverje őket a csúnya bank, és el tudják olvasni a szerződést.
Hogy tovább fokozzuk, a három nap nem három naptári nap, hanem három munkanap, mert az egyszeri magyar ember hétvégén végképp nem tud szerződést elolvasni és értelmezni. Na mindegy, majd jövő héten. Ráérünk.
Ki van ez találva.... mint minden a NER-ben.
-
bobsys
veterán
Igazatok van, szarok ra
-
szőröscica
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
En jobban aggodnek egy pillanatnyi aramszunet miatti adatvesztes miatt, mint az akku elettartamaert.
-
Erdemes az akksit kb 80ra tolteni es kivenni, napfenytol elzarva kb szobahomersekleten tartani. 1-2hetente tolteni a kb 80ig.
-
bobsys
veterán
Kaptam szep, uj csini laptopot a cegtol. Kivegyem az aksit ha itthon vagyok es ugyis be van dugva egesz nap? Segit az valamit, hogy kesobb tovabb birja?
-
EQMontoya
veterán
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Szerintem az még elég messze van, de jön a helyére másik, ha véletlenül sikerül is.
Az egész kiadókra alapuló modell teljesen életképtelen a mai világban, de ennek belátása helyett inkább van asva meg proart meg egyéb kretén szervezetek, amiket a kiadók pénzelnek, hogy még utolsó leheleteikkel keressenek némi lóvét.
Azért az amazon, netflix, egyéb irányból látszik, hogy legális módon is van erre kereslet, csak sokkal reálisabb modell kell, mint amikor megveszem a CD-t 5k-ért, és abból 500Ft jut az előadóhoz. -
parandroid
félisten
válasz
Viszlát
üzenetére
Németeknél is gyakorlatilag naponta bővül a kínálat még mindig. Olyan gyöngyszemek kerülnek bele, hogy örömömben sírok néha, összes Friends, That 70's Show, ha jól látom az új mellett a régi Gilmore Girls is ott van, csak ideje legyen az embernek nézni őket. Ja, és természetesen minden full screen, és fullHD (Friendsből pl. még ha jól rémlik, a DVD-s kiadás is csak 4:3-as volt Mo-n). Saját sorozataikról nem is beszélve, abból is egyre több van, és némelyik elképesztő minőségű (és most nem a képminőségre gondolok).
p
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Na igen, Magyarország nem tényező, én már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán elindították a szolgáltatást otthon. Bár igaz, anno UK-ben is igen gyér volt a kínálat eleinte, aztán pár év alatt durván felduzzasztották, most már annyi tartalom van amihez egy élet sem lenne elég.
-
Viszlát
addikt
Netflixen választható a tömörítési minőség, illetve TV-s alkalmazásnál például maga választja internetsebesség alapján. De egyébként a legjobb elérhető minőség 35-37 Mbps 4k esetén jelenleg, ami önmagában nem mondd túl sokat, ismerni kéne milyen eljárást használnak. A végeredmény mindenesetre meggyőző.
-
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Most hívott a b. nejem, hogy megnyomta a Jazz-t a parkolóházban, nekitolatott egy oszlopnak.
Boldog vagyok.
-
lenox
veterán
-
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Volt nemrégen egy Acer Aspire 722 C60-as proci, 2GB RAM-mal ellátott kis netbookom, volt azon eleinte Win 7, majd 8, 8.1 és 10, és komolyan mondom 10-essel volt a leggyorsabb, de még a 8.1 is gyorsabb volt a 7-nél. Ja és 1366x768 a felbontás, nem hinném hogy akkora méretben kellene a több, mert bolha betű lenne.
UI: Komolyan érdekelne hogy 5"-on is mi értelme a FullHD-nek, azon akar valaki 4k videókat nézegetni, vagy mi ?
UI2: 22" monitor előtt ülök és 1680:1050 a felbontás, de bőven jó, igaz egyszerre nincs megnyitva max 1-2 dolog.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
EQMontoya
üzenetére
Tegnap win7 volt az én asusomon (i7 4510u, gtx 840m, 8gb). Updatek nelkul faszán futott, minden príma. Ma felraktam frissen egy win10-et, és 2.5 perc volt az első boot, a masodik csak 30.. Amint kirakom nagy monitorra a gepet semmit nem lehet csinalni rajta a chrome/vlc-n kivül. Szerencse, hogy amugyis csak cs-zek rajta 1024x768-ban.
-
parandroid
félisten
A fullHD egyelőre elég, azzal teljesen elégedett vagyok, az alatt kezdi megérezni a szemem a minőségromlást. Netflixet nem tudom, milyen 4k-n, az én tévém csak fulllHD, tehát abban nézek mindent, de 48"-en az ennél gyengébb felbontás már szinte mindig kevésnek tűnik. A legkontrasztosabb, amikor darálsz egy sorozatot, a Netflixen nincs friss évad, megszerzed más forrásból, és arcon csap, hogy mi ez a minőség az eddigiek után?!
Notiból nekem anno felmerült a 2560x1440 (WQHD), nem is lett volna a gép árához képest otromba a felár, de a viszonylag kis kijelző, és a relatív gyenge VGA miatt inkább nem olyat választottam. Nem rossz ez a Spectre amúgy, az új verzió viszont már mindenben még jobb, és már oledes. Az egyetlen, ami fájóan hiányzik róla, az a natív dokkolás...
p
-
lenox
veterán
Azert kerdeztem amugy, mert a japok kitalaltak a dual-greent, ami azt jelenti, hogy a 8k-s kijelzon valojaban nincs 8k-nyi rgb subpixel, hanem pixelenkent csak 1 subpixel van, ami vagy r vagy g vagy b, hasonloan a a bayer patternhez (meg az amoledhez is hasonlit kicsit, de a bayer-rel megegyezik), szoval ilyen szempontbol egy 4kx2k kijelzo akar felfoghato 12kx2k-nak is, tehat attol fuggoen, hogy mit akarna az ember csinalni erre akar lehet valami hacket eloadni. De ha szoveget akarsz olvasni, arra elvileg van megoldas ami ezt csinalja, a rossz hir, hogy mar valoszinuleg csinalja is. Tehat ott annyi otletem van, hogy keress valami szuper optimalizalt mini fontot, es azzal nezz szoveget.
-
4k-sat mar kiraktam. (
) Egyebkent ez is olyan, mint amikor a lassu netemmel kapcsolatban mondtad, hogy miert nem hasznalok valami remote desktopot, stb. -- nyilvan lehetne, de meg kellene valtoztatnom a szokasaimat.A 4k-n nem mindig ferek el ugy, hogy igazan kenyelmes legyen; igazabol onmagaban jo lenne egy 4k monitor, hogy logokat/monitoring cuccokat nezhessem fel szemmel, es persze hasznalhatnek ketto monitort, de azt kevesbe szeretem.
-
e=mc²
őstag
Azt el tudnatok arulni, hogy ugyan hova a fenebe vigyem a kocsimat ha valami baja van, ahol:
- a megbeszeltek szerinti munkalatokat vegzik el a kocsin.
- amennyiben szukseges alkatresz csere, vasarlas, stb, akkor elotte felhivnak, hogy kered-e, milyen aron, milyen minosegut, es ugy egyaltalan a valasztas lehetosege megvan.
- kompetens szerelok dolgoznak ott es nem csak ugy talalgatasra kicserelnek egy alkatreszt, hatha attol megjavul, ha nem akkor a kovetkezot is kicserelik, amire gondolnak.
- ertik az autokat, a hangokat, az ok-okozatokat, hogy mi miert van, miert ugy mukodik, ahogy, es
- esetleg ha rakerdezek dolgokra, akkor ha laikus vagyok is, elmagyarazzak, hogy eppen miert kell mondjuk lengescsillapito takarot feltenni, ha nem akarom rovid idon belul cserelni, vagy ha mar lengescsillapito csere is van akkor miert kell a toronycsapagyra is ranezni, meg ilyenek.
- tudom, hogy ennek ara van, amit meg is kell fizetni, de most mar tenyleg el jutok oda, hogy meg kell tanulnom a szakmat, kell egy akna meg egy emelo, meg szerszamok es megcsinalok en magamnak, mert csak abban bizhatok.. -
lenox
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Na ja, nekem meg a 1920x1080-nal van bajom, az mar pont kicsi. Nezegetem egy ideje, hogy a zbook 15 utodjaul mit kene venni, de nem nagyon talalok. Jo lenne konnyebb, jo lenne 4 GB nv grafika (de 2 is jo kompromisszumkent), 32 GB ram kene, 512-1024 GB SSD. A kepernyo jobb lenne ha 2560 koruli lenne, es nem 3840, de megintcsak kompromisszumkent jo a 3840 is. Akarhogy nezem csak zbook studio jon ki, amibol lassan kene kijojjon G4, de meg nincs. Valakinek infoja rola, vagy valami alternativa?
-
lenox
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hat szerintem amugy a bitrate meg a tomorites minosege nem elhanyagolhato, tehat 720p-bol azert nagyon jot ki lehet hozni. Nem veletlen, hogy blu-raybol kulonbozo meretu 1080p-s es 720p-s verizokat csinalnak a nepek, lehet valasztani, hogy milyen minoseg/meret kompromisszumra vagy hajlando.
A Netflixen amugy szarra tomoritett cuccok vannak nem? Tehat pl. 4k az 10 Mbps koruli volt valamikor, lehet, hogy most van jobb, de ugye egy blu-ray meg 20-30 Mbps. Szoval olyat nezz, aminek render bitrateje van. -
válasz
parandroid
üzenetére
Kis Kedvesem nem erti, miert utalok tv-t nezni a regi kepcsoves tv-n vilagitas nelkul, meg ugy egyaltalan, barmit nezni azon naluk...
-
válasz
parandroid
üzenetére
Jó 15 éve még a sz@ros kis .mpg-nek is örültünk, ma már a HD is kevés (ha van min nézni a jobb minőséget)
A hangok meg, hát igen, próbálj egy lakásban nézni valamit egy házimozin. -
válasz
parandroid
üzenetére
Kicsit más tészta, de egy 8K monitor 40-42 col méretben elég sok pénzt megérne nekem most.
-
parandroid
félisten
Elérkeztünk egy olyan pontra, mit nem gondoltam volna, hogy valaha is elérek. A nem fullHD filmeket nem érzem elég jó minőségűnek. 750p még olyan szódával elmegy kategória, de a sima x264-es SD sorozatepizódok már idegesítően szemcsések és rossz minőségűek. Fuck Netflix, az utóbbi időben el lettem kényeztetve. A netem meg lassú, mint a versenycsiga.

Vajon a Moore-törvény szerint hasonló idő kell majd ahhoz is, hogy már a fullHD is gagyinak hasson az UHD mellett?
Viszont a hangszabványok még mindig az agyamra mennek az üvöltésig erősített effektekkel, és a suttogó beszédhanggal.
p
-
Spet
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Mert az anyagok ára és a rezsiköltségek nem voltak ilyen magasak, a nagy belmagasságot pedig előkelőnek tartották.
Egészségügyi okai is voltak, mivel általában 8-10-15 fő lakott egy lakásban, nem 2-4 mint manapság. A nagyobb légtér nem kedvez a betegségeknek.
Továbbá az aranymetszés szabályai szerint építkeztek, hogy az épületek emberléptékűek legyenek és természetes érzetet adjanak egy nagyobb lakóháznál is és egy kisebbnél is. Pl. a külső homlokzat lábazata nem lehetett csak 30 centi, hanem kb 1-2m, ebből adódóan a földszintnek arányítva nagyobbnak kellett lennie. Azt meg nem lehetett megtenni, hogy a földszint belmagassága 4.2m, a félemeleté (tkp. I.em) meg 2.7m...
manapság az ilyesmi nem mérvadó, csak a műveltebb építészek foglalkoznak aranymetszéssel.És ha valamit díszíteni akartak, akkor azt nem lehetett meghúzni panellmagasságnál. Minél nagyobb a belmagasság, annál szabadabban lehet díszíteni. Ezért a korábbi 1870 előtti belvárosiak (pl. BP. V. ker) a belmagasság majd másfél méterrel magasabb - akár 5,5m egy sima bérháznál - , mint az 1915-ig építetteké. Utána a bauhaus összenyomja a magasságot a mai 2.7-3.0 m közé.
Csak sikerült összevadászni pár értelmes választ.

-
EQMontoya
veterán
Mikor az emberek notebookot vásárolnak, szándékos szempont az önszopatás?
Asszonynak szeretnénk nézni valami 14" körüli, lehetőleg nem túl vastag, tisztességes teljesítményű, 1-2 éves gépet. 200 körül már tényleg korrekt ajánlatok vannak, de egy csomóban találok 1366-os kijelzőt. Könyörgöm, miért? i7 meg 256-os SSD kellett, hogy egy rohadt weboldal ne férjen el rajta normálisan? És mindezért valaki újkorában adott 300k-t? Nem tudom elhinni, hogy ennyi elcseszett konfigot el lehet adni. -
concret_hp
addikt
lakásos topicba is beírtam, de kicsi az átfedés a 2 topic közt, szóval van valakinek ötlete 100 éve miért volt minden lakásnak 3.5m a belmagassága? (bp-n legalábbis)

-
-
ToBeY
nagyúr
Milyen felkapott téma lett most,hogy más országokban más íze van pár terméknek.Szerintem ez tök régóta így van már.
-
lenox
veterán
Hat igen, ingyen oltasnal egyszerubb a dontes. Illetve talan a dontes az nem annyira nehez nekem sem, inkabb azon gondolkoztam, hogy szaladjak-e amig csak 50k-ert lehet szerezni, vagy varjam meg, amig ujra 30k lesz. Illetve ahogy olvastam UK-ben allamilag 10k alatt allapodtak meg a gyartoval, ami amugy eleg nagy atbaszas (10k vs 50k).
-
Lortech
addikt
zárható.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lenox
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szerintem nem, foleg a B, amire igazabol gondolok, aminek 30-50k darabja, es 2-4 kell belole.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)