- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #6196 üzenetére
Nem írtad ide, hogy mire használnád. Ha pl. 500mm-t akarod arra használni, hogy igen messze levő tájrészleteket ragadj ki, az tükrös obival is lehetséges. Ám ha közelebbi célpontokra akarod használni, akkor meg kell tanulnod együtt élni a fánk bokeh-éval (talán így lehet fordítani). A tükrös obik jellegzetessége, hogy gyűrűs foltokat hagynak a fokuszon kívűli területeken.
Soligor konverter... heh. Neve alapján ettől se lehet sokat várni. Szvsz. min 1,5-2Fé-t csökkent a rendszeren, ezért nem valószínű, hogy lesz AF-ed.
Az én tapasztalatom egy 1,5x Kenko-val Canon-on.Először azt hittem, hogy nem lehet működtetni. Aztán nagysokára rájöttem, hogy baromi pontosan kell kézzel fókuszálnom, majd utólag hatalmasat élesíteni a RAW-okon, és akkor lehet vele akár madarakat is fotózni, de csak úgy, ha tudod, hogy ott fog a madár trónolni. Kézből használat kilőve. AF-et rendkívűl alaposan kell beállítani. Ha van LiveView-ed, akkor nagyíts bele, és úgy fókuszálj. Ha nincs, akkor esélytelen a cucc normális használata. Egyszerűen annyira kicsi a mélységélesség, hogy azt el se lehet képzelni. Baromi masszív állvány kell hozzá + idegek. Esetleg nagyon jó napfényes időben valamelyik dedikált fókuszpontod mégis működhet, de ez baromi nagy szerencse kérdése (nekem a jobb szélsővel müxik... de beromi lassan. Pedig azt hinné az ember, hogy a középső a legerősebb fókuszpont).
A következő dolog lehet, hogy csak Kenko jellegzetesség: nagyon lágy a képe 50m után. És kicseszettül látszik az ISO zaj. Bármit csinálsz, az életlenség miatt megnő az ISO zajossága.Mindazonáltal: az említett két konkrét cuccal kapcsolatban nincs semmilyen tapasztalatom.
-
Kb. azonos árban mi éri meg jobban? Egy 500-as Tokina F/8 tükörobi vagy egy 1.7x-es Soligor konveter, ami első körben a 70-300-as Sigmára menne.
Üdv! -
_Gudella
senior tag
24mm f1.4L II-vel van tapasztalata valakinek? Lényegesen jobb élességet nyújt a sarkokban mint a 16-35 f2.8L II?
-
lancy
tag
az altalam leirt obi kerdesre meg nem sikerult megszulnom a valaszt de 3 legetoseg maradt 7d re 70-200 f4 L ala
Canon EFS 17-55mm f/2.8 IS USM sztm draga de teszt alapjan naon jo nettö 200e
Canon EF 17-40mm f/4 L USM jo de f4 keves bentre netto 150e
Tamron AF SP 17-50 mm f/2.8 XR jo olcso de kintre jo e? netto 80
hat nemtoom
-
rumos14
nagyúr
minden szériában előfordulhat fókuszhibás. Canon-ból is, Sigma-ból is. az utóbbi esetében ennek nagyobb az esélye, de ez nem azt jelenti, hogy mindegyik szar. nyilván alaposan le kell tesztelni amit megveszel, de egy Canon-t is ugyanúgy kipróbálnék megvétel előtt.
a 15-85 sztem nem "elég jó" obi egy 7D-hez. ok, szép nagy átfogása van, de a fényerő gyenge és a nagy átfogás az élességre is kihat, csodák nincsenek. szóval egy ilyen bikaf.sza vázhoz mint a 7D, én nem használnék ilyet. a Nikon-nak a 16-85-je és a Sony-nak a Zeiss 16-80-ja sztem jobban sikerültek. -
lancy
tag
hi
adott egy canon 7d masina es egy canon 70-200L 4.0 IS obi
70 ala kene valami de emberi aron tudnatok valami javasolni?ja nem muterembe kene es nem sportra
thxL
-
todanrg3
csendes tag
Hello!
Szeretnék 2 objektívet beszerezni 20D-hez, természetfotózáshoz.700-200mm F4L és 400mm F5.6L
Sajnos mindkettore csak kb. fél év múlva lesz pénzem és talán a 70-200 lenne fontosabb egyelore. Attól tartok hogy esetleg a 400-as már nem lesz kapható az USA-ban(onnan szeretném rendelni).
Szerintetek fennáll az a veszély hogy esetleg hamarosan eltunik ez az objektiv(vagy esetleg a 70-200-as 2-3 hónap alatt) vagy jelentosen változik az ára? (jelenleg kb. 1100$)
Mert akkor a 400-ast venném eloszor. -
Hello!
Na az lett a vég, hogy mégsem a tami lett, ugyanis nikon 55-200 VR-eset találtam 55k-ért, újonnan, ami nagyon jó árnak tűnik érte. Amúgy a legtöbb helyen azt olvastam, hogy azért a VR-eset érdemes venni, bár a simában több az ED lencse, a VR-esnek legalább olyan jó a lencse felépítése (szóval azt akarom mondani, hogy nem értettem sokat belőle csak, h a VR-eset érdemes venni...)
-
kiskornel
addikt
válasz
j.bravo #6174 üzenetére
Most felsoroltál két olyan alkatrészt, ami a nagyon drága egy objektívbe. Ezek nem olcsó dolgok, viszont nagyon sokat segíthetnek abban, hogy rosszabb körülmények közt is elkészítsd a képet.
Amúgy az IS/OS lencse gyökerestül forgatja fel a lencserendszert. Az nem olyan, hogy csak úgy berakják az egyik lencse helyett. Az egészet át szokták tervezni...Itt van pl. Az egész hátulja különbözik az IS verziónak:
[link]
[link] -
j.bravo
addikt
válasz
kiskornel #6173 üzenetére
Szerintem te általánosan fogalmaztad meg a dolgot, míg - az én olvasatomban - ő csak arra gondolt, hogy adott létező obi X forintért, ezt kihozza a gyártó beépített motorral és/vagy IS-sel/VR-rel, (rekesz, lencsék anyaga, egyebek maradnak) miáltal picit jobb az új változat de sokkal többe kerül a régi változatnál
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #6170 üzenetére
A felárakkal kapcsolatban csak félig van igazad. A felárért nem csak jobb képminőséget kaphatsz. "nagyobb esélyt, hogy lefényképezd a dolgokat". Nézd meg mindig az extrákat is:
Pl ilyen extrák lehetnek:
- Jobb képminőség.
- Kevesebb torzítás.
- Színekkel teli kép.
- Világosabb átnézetik kereső.
- Bokeh, ami sokkal szebb lesz (a tágabb rekesz miatt).
- Komolyabb rekesz, több lamellából, köralakkal.
- Gyorsabb, pontosabb AF (pl: USM/HSM ring)
- AF 2,8 pontok is aktiválódnak.
- Végre üvegből vannak a lencsék és nem műanyagból.
- Még jobb stabilizátor.
- Nagyobb súly, ami kevésbé rázkódik be, ha kézből lövünk.
- Masszívabb felépítés,
- Kezelhetősége jobb.
- ETTL II kompatibilitás
- Komolyabb elektronika.
- Komolyabb lencsebevonatok.
- Pontosabb fénymérés.
- Időtállóbb
- Időjárás álló
stb. -
rumos14
nagyúr
válasz
forceberg #6170 üzenetére
ez így szokott lenni a felárral.
ha eddig megvoltál VR nélkül, akkor a Tami 17-50-t sztem érdemes lenne csekkolnod. Nikon-ra használtan 65k-ért simán beszerezhető, azonos rekeszen, ha nem is sokkal, de jobb a kitobinál, ugyanakkor fix f2.8, és ezen a rekeszen is nagyon jó minőséget ad. -
válasz
rumos14 #6168 üzenetére
A nem VR-es kitobim van. Azt olvastam, hogy még jobb a képe, mint a VR-esnek.
Az a baj, hogy ha számosítani akarunk, akkor kb. 10-20-30% minőségugráshoz 50-100% felár társul... Ez ilyen. Akkor lehet, hogy maradok a jelenlegi szettnél. Aztán majd valami fényerős fixet nézek inkább. -
rumos14
nagyúr
válasz
forceberg #6167 üzenetére
nekem is ez volt a bajom a raynox-szal, kézből használni szinte kizárt dolog, annyira oda kell figyelni az élességre.
nagyon rövid ideig volt Sigma 10-20-am, fantasztikus obi, de nálam is az volt a szitu amit a Modi Úr ír, hogy konkrétan évente párszor kell csak nekem ilyen látószög, arra meg luxus megtartani.
ha jól veszem ki, Nikonod van. nos, a Sigma 17-70-nel az a baj, hogy bukod a képstabit, főleg most hogy bejelenetették az OS változatot, tutira nem venném meg a simát. élességre amúgy sztem nem sokat nyersz a VR-es kitobihoz képest, fényerőben, átfogásban és macro képességben jobb.
a Tami 17-50/2.8 egy nagyon jó obi, de Nikon-on megint ugrana képstabi, ill. vehetnéd drágábban a VC változatot, 150k-ért.
ennyiért pedig már megkapod a Nikon 16-85 VR-t, ami mondjuk fényerőre elég gyenge (f3.5-5.6), viszont nagyon szép a képe és az átfogása is igen jó, nagyon jó városnéző/kiránduló obi. -
válasz
philoxenia #6160 üzenetére
Na megérkezett a DCR-250. Belenézve a 70-300-zal jó ideig keresgélni kell a céltárgyat...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
forceberg #6165 üzenetére
Vélemények. Ha tudnék angolul, akkor is ezt olvasnám, így sokkal szórakoztatóbb....
-
válasz
philoxenia #6164 üzenetére
Kiderülhetne már az OS verzió ára. Attól tartok, hogy az meg 100k felett lesz.
-
válasz
philoxenia #6162 üzenetére
Tudod, hogy van ez. Ha tehetném, akkor mindkettőt megvenném. Vagy talán a 17-50-es 2.8-as Tamront.
Munkahelyen tudok egy valakit, akinek van egy 10-20-as Sigmája, lehet, hogy pofátlan leszek és kölcsön kérem, pontosabban megkérem, hogy hagy próbáljam ki. Lövök vele 10 perc alatt néhány képet, és megtudom, hogy mit mutat a tesztekhez képest.
Viszont a 17-70 meg valószínűleg többet lenne használva... -
válasz
philoxenia #6160 üzenetére
Kösz a mintaképet, jól sikerült.
Holnap elvileg meglesz a DCR-250.Más, gondolkodom, hogy mivel érdemes fejlesztenem...
18-55 II + Sigma 70-300 van jelenleg.
Pl. egy 18-105-öt elvetettem, mert azzal csak a VR-rel lennék bentebb, a 70-300 "fejlesztése" meg horror összeg, főleg mert 4-500mm lenne az igazi.
Nagylátóban a Sigma 10-20 F4-5.6-ra gondoltam esetleg. Az ekv. 15mm már jól hangzik, de a Dpreview szerint hullámos a torzítása, egy másik teszt szerint meg nem...
Van ennek alternatívája(ez is nagyon a plafon a maga 125k-jával)? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
tzimash
őstag
válasz
Szten Márs #6155 üzenetére
lehet hülyeséget kérdezek, de az hogy Oly-ra teszem befolyásolja munkatávolságot? vagy az ugyanakkora marad függetlenül attól, hogy 1,5/6x vagy 2x croppos vázra teszem?
-
tzimash
őstag
Üdv!
Mostanában elkezdtem kacsingatni a Sigma 2.8/105-ös makró obija felé, gondolom errefelé nem kell bemutatni, elég jókat olvastam róla én is.
Egy Oly E-520-ra lenne, egyedül ez aggaszt, hogy akkor a 2x-es szorzó miatt 210mm-nek megfelelő lesz az objektív gyújtótávolsága? nem sok ez már egy kicsit? vagy még jobban is járok így? elsősorban rovarokra vadásznék vele. -
nesa
veterán
válasz
rumos14 #6011 üzenetére
Megis talaltam a kiszemelt peldanyt azt mondjak ez jobb fajta fenyerosebb verzio ,remelem a heten meg megis kapom.
-
j.bravo
addikt
válasz
forceberg #6149 üzenetére
Hát ha rárakod a dcr-250-et, akkor a centiméteres tartományban gondolkodj
(20-25cm azért mintha tudna lenni, de ki kéne próbálni, nem emlékszem pontosan) Ja és a fókuszálás ilyenkor nem annyira az AF-fel vagy a fókuszgyűrű tekergetésével valósul meg, hanem hatékonyabb ha az egész géppel mozogsz előre-hátra, néhány millimétert.
55-200-on próbáltam, meg 18-55 kitobin, használható dslr-en is a dcr-250, de talán kevésbé ad brutál eredményt mint kompakton.
-
Sigma 70-300DG Macro elé érdemes DCR-250-et venni?
Milyen eredményre számíthatok, és kb. milyen messzire lehet majd vele fókusazálni? Gondolom, hogy a végtelenbe nem... -
lancy
tag
hi
vennek egy Canon 500D -t 166e korul van, de kene hozza ket jo objektiv makrohoz es turista fele varos fotozashoz max 140e rt a ketto, tudnatok ajanlani valami jo ar/ertek aranyut.
koszi a segitseget
L
-
adik
őstag
Sigma 17-70 2,8-4,0 (!!!) OS HSM
Nagyon kíváncsi vagyok hogyér megy majd. Nekem az elődje van, azzal abszolút elégedett vagyok, nagyon szeretem. A fél fényérték is jól jön, de pláne a HSM, OS-em már van a vázban (Pentax K10d), de legfeljebb kűzdjön meg egymással a két képstabi
-
-
nord_
veterán
válasz
#65675776 #6135 üzenetére
Már miért lenne ornament?
Ha nem ismered, nem kéne prejudikálni.Madeinhungarynál rendelsz, hozza a cuccot, kipróbálod, és ha tetszik, kifizeted.
Ornament egy csaló. Megrendelted a vadiúj árut, előre kifizetted - és jó esetben használt cuccot kaptál, rossz esetben pedig semmit!
-
nord_
veterán
válasz
gametofiton #6133 üzenetére
Korrekt, lehet tőle vásárolni.
-
gametofiton
tag
Szerintem már nagyon régóta hírdet, mert tudom, hogy régebben is láttam hírdetést.
Ornament vagy ki mi volt, miért kell kerülni?
-
törölt tag
válasz
gametofiton #6133 üzenetére
Ehh, csak nem Ornament újabb reinkarnációja? Mert akkor kerülni nagyívben.
-
Sziasztok!
itt a ph-n a "jó árakban" vannak sigma obik. ezek jók? Egyáltalán milyen gépre mennek ezek rá? olympus e520-ra?
-
gametofiton
tag
sok fórumon Madeinhungary néven valaki új objektíveket hírdet, egész jó áron, garanciával..van valakinek róla tapasztalata?
-
Oks. Akkor viszem a vázat és kipróbálom.
Köszi mkinek. -
D60-on mennyire lenne jó makróra egy 135/ f2,8-as manuális Nikkor?
-
Doom
aktív tag
válasz
Destin4tor #6128 üzenetére
-
Destin4tor
tag
nem tudjátok lehet-e már kapni a canon új EF-s 15-85-ös obiját?
-
rumos14
nagyúr
hat, nem akarom megbantani az ismerosodet, de nekem tok mas a velemenyem. ez az uveglencses erveles nagyon zavaros.
azt irod, nem kell a 35 feletti tartomany meg vegig f2.8, de hidd el, kesobb orulni fogsz ezeknek.
a Sigma 17-35 egy FF-es vazra (ill. anno meg filmes gepre) tervezett ultra nagylatoszogu zoom obi. a Tami pedig egy cropos vazra tervezett olcso de igen jo fenyeros zoom. igen, hallottam mar fikat a fokuszra es a felepitesre, de nekem egyikkel sincs semmi bajom. kiprobalni, kezbevenni. kepminosegre jobb a Tami. de a te dontesed. -
Hooper
őstag
válasz
rumos14 #6125 üzenetére
Az átfogás nekem nemfeltétlenül jelentene problémát. 17mm körül kell a 2.8 az mind2nél megvan, más állásban nem gond ha rekeszelni kell -max 4.5ig-.
35mm felett meg nemigen használom, ha mégis kell az iylen átfogás, arra max beszerzek egy fix50est.
Képminőségben, és az AF pontossága miatt ajánlotta nekem egy fotós "ismerősöm" hogy FFes obit - 17-35ös sigma - vegyek a tami helyett. Ő azt nagyon szídta. Azzal érvelt h az ff-re gyártott obik, egyrészt mivel üveg lencsét tartalmaz, nem műanyag sokkal színhelyesebbek és szebb rajzúak. -
rumos14
nagyúr
bár Sony vázon, de mindkét obihoz volt szerencsém, ill. a 17-50-t jópár hónapja birtoklom, használom.
sztem cropos vázon, mint amilyen a D90 is, egyértelműen jobb választás a 17-50. átfogásban és fényerőben is jobb. Nikon-ra használtan 60-65k körül is láttam már, ennyit nagyon megér. persze teszteld le rendesen mielőtt kifizeted. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Nikon D90re Tamron 17-50 2.8 vs Sigma 17-35mm F2.8-4 EX DG HSM közül melyiket ajánlanátok?
nagylátóban használnám sűrűn 2,8on, szóval itt fontosabb a képminőség, élesség.
más esetben 3,5-4,5körül.
A szűkebb vég nem gond, majd max kuporgatok egy fix 50esre...
Köszi! -
rumos14
nagyúr
válasz
Seraph 16 #6120 üzenetére
szerintem minden objektívet alaposan érdemes kipróbálni megvétel előtt. ok, Sigma-val nekem is vannak negatív tapasztalataim a fókusz pontosságát illetően, de ami hibás, azt nem kell megvenni. vagy gariban javíttatni kell. Tamron-nal még nem volt bajom.
szóval leginkább a fókusz pontosságát kell csekkolni. -
Sziasztok!
Köszi szépen minden segítséget.
Akkor azt mondjátok, hogy nem rossz a tamron sem. Igazából nem az ár az elsődleges, mert ilyen dolgot nem sűrűn cserélget az ember, a VR-es obikat viszont aranyárban mérik, asszem a nikonnál 72k körültől láttam, a VR nélkülis 56k-ért elég olcsó ahhoz képest, h a legtöbb helyen 68k körül volt. Lehet csak a márkát kell így megfizetni. De ha képminőségben nem jobb annyival a nikon, akkor nem baj, h picit nagyobb a tamron. -
j.bravo
addikt
válasz
forceberg #6114 üzenetére
Tudtommal a VR nélküliben két ED lencsetag volt, a VR-esben pedig egy. De szerintem mindkettő jó obi az árához képest; nem emlékszem hogy sok CA-val kapcsolatos olvastam volna a VR-esről.
Szten: igggen, Tampon 70-300-ből most rákeresve találtam kókuszmotorosat.
rumos: sebaj, akinek olyan váza van, az szól
Ui.: rég néztem objektívárakat. Most ránéztem, és majd' sírva fakadtam. Az árfolyamok romlottak ennyit, vagy...?
-
j.bravo
addikt
válasz
rumos14 #6112 üzenetére
Mintha a Tamron 55-200-zal nem lenne AF a d60-on, lévén az "csavarhúzós" obi. A Tamron 70-300-at nem tudom.
Nekem volt VR nélküli Nikon 55-200-am, szerettem. Nem rossz darab az, egy ED taggal több is van benne mint a VR-esben. Mondjuk újonnan annyiért valóban nem biztos hogy érdemes; de használtan már igen. Szerintem. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Destin4tor #6110 üzenetére
Egy miérttel segítessz a kérdezőnek a döntésben?
-
Hello!
Már elég régóta olvasgatom a topikot meg sok másik helyet és rájöttem, h az objektívek még a gépeknél is bonyolultabbak, szal sokmindent nem értek, úgyh inkább kérdezek.
Van:
Nikon D60+ 18-55mm-es VR nikon obi
Szeretnék:
Olyat, amivel távolra is lehet fotózni (pl. sporteseményeken, kirándulásokon) (ja, és használtat most nem akarok)
Amit néztem:
Nikon 55-200mm f/4-5.6G ED AF-S DX 56k körül lenne
TAMRON (Nikon II) AF 70-300 mm f/4-5.6 Di 45k körül
Úgy 60k a max.
Szerintetek? -
rumos14
nagyúr
válasz
ballington #6087 üzenetére
portrézásra pl.
-
kiskornel
addikt
válasz
Szten Márs #6102 üzenetére
Szten: Igaz. Akkor máshogy fogalmazom meg. Ez volt eddig a legjobb: az emberi szem látásélményét visszaadó objektív az alapobjektív.
És itt az arányokra kell gondolni. pl.: megnézel egy fát, belenézel az átnézeti keresőbe, és kb. ugyanakkorának látod őket. Ez független attól, hogy APS-C, vagy FF vázad van.(#6101) ballington: 50mm-es nem a legjobb erdei tájfotókra. Igen is számít az erdőben a mélységélesség. Ott csak olyan témákra jó, ahol valamit ki akarsz emelni a háttérből (háttér elmosás). Nagyon nehéz vele elérni a hyperfocal állapotot. Vagy nagyon messze kell lennie a témának, vagy annyira le kell rekeszelni, hogy a difrakció homállyá teszi a képet. Ezen tovább bonyolít, hogy közben a helyes expo miatt néha ISO-t kell emelni még állványon is. Tehát ha az erdő nagyságát akarod megörökíteni, akkor nagyon széleslátószögű objektív kell. APS-C-n a 80mm ekv. (ez az 50mm-es obi) már telének számít.
Erdei fotókra, hogy megmutassuk az óriási fákat, APS-C-n 24mm alatti gyújtótávok az igaziak. 12mm (20mm ekv), bár nagy a perspektíva torzítása, de megmutatja a teret, a fákat, azok nagyságát. -
t_a_m_a_s
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
kiskornel #6099 üzenetére
"Nagy előnye, hogy amit látsz élőben, a keresőben is azt látod."
Ezt a megfogalmazást már az 50mm ekvivalens gyújtótávnál sem szeretem, mert igencsak félrevezető - az ember több, mint 180 fokos látószögben lát, próbáld csak a kezed a szemed síkja mögé vinni, tesztelheted. 50mm full framen egy darab szemünk éleslátási tartománya kb. APS-C-n meg semmi, amit ilyesmihez lehetne hasonlítani, szóval APS-C-n akárhogy gyúrjuk ezt az álítást, nem nagyon lesz igaz.
ballington:
Ha ez a kérdés felmerül, akkor nagy valószínűséggel nincs szükséged fix 50-esre. Ha lenne, akkor nem kellene megkérdezned, hogy mire jóEgyébként portréra, igen, bár csak fej jellegű portréra kissé nagyobb (85mm-135mm) gyújtótávolság jobban megfelel, ezen kívül bármilyen témára, ahova jó az 50mm és kell a nagy fényerő, vagy a rossz fényviszonyok miatt, vagy mert igen kis mélységélességet akarsz. Ezen kívül bárhová, ahová jó az 50mm, nem kell nagyon tág rekesz, ellenben brutálisan jó rajzolat kell, minimálisnál is minimálisabb geometriai torzításokkal (pl.: tájrészletek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest