Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Kb 20 hsz-el korábban "sírdogáltam" , hogy pont ebből a sigmából nincs még "C" verzió. Pl a vázadhoz is pont ilyen lenne az igazi, hogy esetleges fókusz problémákat otthon is meg tudj oldani.
Én YT-on egy Christopher (remélem jól írtam) arc tesztjét néztem korábban. Igaz canon verziót vizsgálta, de feltételezem túl nagy különbség nincs a nikon bajonettes verzióhoz képest.
"A zoom másik végét ritkán használom"
Ezért nem fog kelleni az 55-200
.
Fényerőben leszel kicsit visszafogva a fix-ekhez képest, és így mélységélességben is.
Ki tudod próbálni mit is jelent ez konkrétan a mostani fix obiddal."Mennyire tudom ezzel kiváltani "
Ha elengedhetetlen az f1.8 rekesz, akkor semennyire.
Ha nagyon pixel kukker vagy, akkor lehet találsz különbséget fix és zoom obi között és, ha ez zavar, akkor szintén semennyire.
Más esetben szerintem ki tudod váltani.
Kb én is ilyen megfontolásból szeretnék egy sigma 17-50-et, de titkon bízom abban, hogy lesz belőle új verzió.... (szinte csak ezt hagyták ki
)szvsz
-
Throme
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Én a 35mm-est nem adnám.
Szerintem a kirándulásokra - ha csak nem éjszakai - elég jól használható a 18-105.
Fényerőben persze alul marad... -
aleister
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Igen Sigma 105 és 105 OS, valamint drágábban a Micro Nikkor 105 és 105 VR.
De a kicsivel kisebb gyutávú Tamron 90-nel sem fogsz rosszul járni.
-
törölt tag
válasz
krisztian7
üzenetére
-
aleister
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Szerintem ezt nem nekem akartad írni.

-
törölt tag
válasz
krisztian7
üzenetére
A régi változat (Sigma 17-70 stabi nélküli) nagylátó tartományban csak középen éles, szélek fele nagyot gyengül (lágy kép), de 35mm és azután összeszedi magát. Olyan vegyes kép. Olyan "sótlan" obi. Nemtom. Összekaparnék egy Tamira valahogy, ha tehetném a helyedben.
-
törölt tag
válasz
krisztian7
üzenetére
#18130-ban elmondta Aleister a lényeget. 18-105 a befutó. Ha a gyutáv vagy fényerő miatt nem akarod és stabiról most úgyis lemondanál, akkor felejtsd el a Sigma-t és Tami 17-50 f/2.8 VC nélküli.
Mondtad, hogy nem fér bele, de férjen.

-
BiriBum
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
A kombóval sem jársz rosszul, nagyon jó az 55-200, főleg az árához képest.
-
aleister
veterán
válasz
krisztian7
üzenetére
Szerintem inkább Nikkor 18-105 vagy Tamron 17-70, bár ez utóbbi nem annyira tele, de cserébe legalább jó.
-
imyourfriend
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
Melyik lencsére gondolsz a pár közül amelyik jelölése így kezdődik?
Nekem 17-70 2.8-4 OS HSM Macro volt, egyrészt fényerős másrészt segít a stabi is lowlight szituációban. Illik rekeszelni azért, de ha valaki nem pixelvadász akkor tág rekeszen is használható képet ad. És ne feledkezzünk meg a Macro tudásáról (volt lencsémnek 1:2.7 a leképezése) 
-
törölt tag
válasz
krisztian7
üzenetére
Sokan már azért is köpködnek, mert pusztán "Sigma" van ráírva. Aztán nyilván van, akinek a fókusz nem mindig pontos, vagy - ritkább - tényleg rossz az üvege, egy gyenge példány és az alapján alkot véleményt.
Egy erős középkategóriát képvisel a képe, kicsit rekeszelve még jobb. Ezen az oldalon láthatod, milyen a képe az általuk tesztelt példánynak. Amire Neked kell, tök jó sztem.
-
BiriBum
őstag
válasz
krisztian7
üzenetére
Alkalmas, 17-70 2,8-4,5. Kb 21mm-ig 2,8 a fényereje. Nem rossz általános obi, nálam is sokszor van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
)

Mondtad, hogy nem fér bele, de férjen.