Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Ilidzser #18417 üzenetére

Egy másik fórumon srác árul európai, garis, papíros, novemberben vett 24-70-et (már elvitték) és 70-200-at. A kettő ára jelenleg 530 (24-70 elment 220-ért, 70-200-at árulja 310-ért). Tehát 30-at spórolsz és két rizikós üveg. Te tudod :U

törölt tag

válasz Ilidzser #18415 üzenetére

Gari: tengeren túli gari még ha érvényes, akkor is lehet probléma itthon, ebben viszont nem vagyok nagyon otthon :( Talán innen vki majd, aki olvassa. Sok gyártó nem vállal gart tengerentúli motyóra itthon (és vice-versa), de lehet kivétel a Tamron. Neeeem tudom. :(

Árak: 500 a kettőért nagyon baráti, de ha összevissza viselkedik az obi vagy megmakkan, az nem szép. Bevállalhatod, ha van alkalmad tesztelni őket, nem sípol, nem zümmög, szépen jár mindene, szép a képe, nincs decenter és egyéb tízezer defektje, bla bla ;) - szóval alaposan körbenézve vállalhatók ezek, de a hiba lehetősége később ott van ugyanúgy, mint a garisnál, csak nem mindegy, ingyen, vagy drágán teszik rendbe.

Nem akarlak beparáztatni amúgy, 500 tényleg jó ár a kettőre, lehet meglépném, max .. tanulópénz. Nem tudom. Forognék rajta én is. Nem buzdítalak semmire.

Nézzük logikusan:
    - kisebb fájdalom, ha otthagyod őket, mint ha megvennéd és beütne a krach gari nélkül
    - garisan a kettő 540 (bocs, már 530), európai vétel, az 1 éven belül. Most árulják és egyikük elkelt (a 24-70)..

Az a 40 nekem nem érné meg a támogatás és garancia komplett hiányát. :N

törölt tag

válasz Ilidzser #18413 üzenetére

- Garis 24-70 Tami úgy 230 körül pörög a használton. Persze a "pörög" túlzás: egy srác ilyet keres már jó ideje, majdnem odaadtam neki az enyém, aztán letettem róla.. sehol nem talál másik használtat Nikonra. Tartja aki tudja szerintem, mert 1) sokat bukik új árához képest még 230-cal is (én 340-ért vettem), másrészt még kompromisszumokkal is egyszerűen nagyon jó FX standard zoom. Gari nélkül, ha az 5 év sincs rá regizve, Tamron lévén én .. :N .. nem akarok szemét lenni, de mocsokul alkudnék.. Ez egy összetett zoom obi, stabival. Bármije megmakkan (stabi szerkezet, lencsetagokat állítani kell, egyéb), zsebbenyúlós gar nélkül.

- Garis 70-200 Tami, a VC-s, 310 körül használtan. Fentebbiek ide is érvényesek: ha benézte és nincs az 5 év kiterjesztett garira regisztrálva az obi (ami ráadásul csak a regisztráló személyére szól, át nem ruházható), vagy lopott cucc, le kell alkudni nagyon, vagy hagynám.

Ezt csak azért írom, mert 90-es Tamron macro még gari alatt pl. megjárta Németországot, kiküldtem. Utána lett elfogadható. Egy másik fórumarc innen tán szintén megjáratta a Tamiját ugyanott.

törölt tag

válasz Ilidzser #18406 üzenetére

1 vélemény:

- 70-200 VC sokkal jobb fókusz (pontosságra is), mint a VC nélküli zümmögő motoros elődnél, de így sem Nikkor/Canon szint. De ez normális. A lényeg, hogy jobb, kevesebbet tévesztget. Képre kb. Sigma, a szélek jobbak talán kicsit. Viszont itt is egy kétszerezővel már középkategóriára lágyul a kép 200-on (azaz 400-on). Focus shift-es obi a VC-s Tami (és az OS-es Sigma is), míg a VC nélküli 70-200 Tami nem shift-es.

- 24-70 focus shift-es, amúgy karc mint az állat és 10-ből 8-at tévesztget stúdiós világítási körülmények között (azaz beltérben, ahol közepes a fényerősség). Kifejezetten rossz fényviszonyok között még tovább viszont nem romlik, én így tapasztaltam. Alvó macskát gyenge lámpafénynél este meglőve kb. ugyanez a találati arány így érzésre. Néha a közelebb eső szeme helyett a hátsóra, vagy az orrnyergére ment a fókusz. Napfényben, szabad téren 10/10, szépen találgat. (Találkoztam eltérő véleménnyel is, de ott sztem a váz is ludas). A sajátomat majdnem eladtam pár napja (még 1 éven belül van garanciában és az 5 év is aktiválva). Aztán lebeszéltek róla és jujuj, nagyon nem bánom, hogy tartom. :N Mocsok jó képe van, persze talál rajta hibát az ember így is, nézegeti, morog, morog, aztán felcsavar 4-5 másik standard zoomot, használgatja őket kicsit és sírja vissza a Tamit. Én így jártam. :D Tartom míg meg nem hal. :K

Gar nélkül egyiket sem venném. Háklis obik, jusztíroztatni kellhet őket utólag. Nem mindet, csak akkor tudd, mit nézel rajta vételkor és ha jó, jó, aztán ima, hogy olyan is maradjon.

• forceberg

veterán

válasz Ilidzser #18096 üzenetére

Túl "közel" van a 35-höz, azért írtam.
    Ha szereted a fixeket, akkor azért a 105-150/2,8-as makrók is kiválóak.

• forceberg

veterán

válasz Ilidzser #18094 üzenetére

Az 50-es hiába jó cucc, nyugodtan eladhatod.
    Egy 2.8-as 70-200-zal kb. bármelyikkel jól el lehet lenni, ha nem hibás darabot fog ki az ember.
    De elég méretesek és súlyosak.
    A 18-200 egyobjektíves megoldásnak nem olyan rossz pl. utazásokkor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés