Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
End-ru
üzenetére
Pixelkukkoláshoz tényleg nélkülözhetetlen egy tűéles rajzolatú objektív, de a kép nem veszít az értékéből ha egy lágyabb rajzolatú objektívvel lett készítve.
(#21834) JohnyBlue: Kinek mi, a 24-85-el nem szívesen portréznék mivel az ekv 100mm környéke jobban bejön (feltéve ha van hely hátrébb lépegetni hozzá).
-
-
Chapel
addikt
válasz
End-ru
üzenetére
Remek, pedig már végre örömködtem hogy lezártam a témát és megvan a kiszemelt darab

Utána olvasok, ha a képminőség marad, de csak pár funkciót kiszednek és barát az ár akkor hajlok felé.
Igazából eszméletlenül jó dolgokat tud a sigma, csak igazából nem fizetek annyival többet a fícsörökért.
Meglátjuk, ez milyen!Fandango: Persze, majd ismerőst keresek aki kint van

-
Chapel
addikt
válasz
End-ru
üzenetére
Konkrétan az néztem ki.
Már csak idő kérdése és beszerzek egyet, mindenhol dicsérik, canon 100-400L-el állítják párba, ami nem rossz előjel.
Néztem a sigma verziót is belőle, elég pöpec a sok plusz funkció, persze drágább is. Elsőre nem volt világos miért is van ua az obi a két gyártónál, de ahogy látom a tamronban "csak" képstabi van, a többi extra funkció nincs, nem is baj.
Továbbá ha jól láttam valami 1100 dollár körül van a kinti új ára a tamronnak, az több nagyon korrekt ezért a képminőség/átfogásért
-
.DLL
veterán
válasz
End-ru
üzenetére
Uhh, én csak most számoltam utána, hogy milyen obi adna olyan látószöget Apsc-n, mint a 70-200, FF-en.
Kerekítve 44-125mm o.O Az nem túl combos, a jelenleg megszokott látószögemhez képest, és tényleg jogos, mert FF-re ugyanehhez a látószöghöz egy 300-as tele kellene. :S
Megvan! FF váz+ egy 30e Ft-os 75-300 és probléma megodlva! Úgy is bírja az izót.
-
Tin
veterán
válasz
End-ru
üzenetére
na erre leszek kíváncsi én is

értem hogy a kis mélységélesség miatt mondod, de egyébként is live view vagy videózás a cél, viszont az STM és a kis fókusztávkülönbségek miatt kis utat bejáró obi + a 70d dual autófókusza érdekes lehet... szerintem működhet, ha a téma jól elkülönül a háttértől, és a fókusz nem fokozatos hanem időszakos újrafókuszálás.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
End-ru
üzenetére
50mm mellett igen csak ez lenne a befutó, mivel kb 2/3 áron van a DA 55-höz képest és talán jobb is kicsit az eddig olvasottak alapján. Nem tudom mennyire megbízhatóak a dpreview objektív tesztjei de kb odáig meg vissza vannak tőle, ahogy a Sigma 85 F1.8-tól is.
Lehet, hogy most marad ez, aztán majd a nagyobb gyú'távú obi is jön.
Sajnos kipróbálni nem tudom, mivel külföldi beszerzés lenne. Btw, 90-100E reális ár érte, igaz? -
imyourfriend
őstag
válasz
End-ru
üzenetére
Télen 55-200al fotóztam az ablakból az épp hogy rövid volt, 55-300 már jó lett volna. Valamikor elég a 70-200, nemrég volt 5 olyan másodpercem mikor egy pinty beleesett ebbe a tartományba.Nem moszkva téri galambos történet, vadkacsákhoz nem kell még 200mm sem mert szelídek, de 1-2 kisebb madarat már le lehet fotózni ekv 600mm-errel. Itthon kinézve a tetőablakon a madarak annyira repülnek el hogy ekv 300ból vágva már értékelhetetlen a kép. Amit ezzel le tudok fotózni azt lefotózom, ha 150-500ra jött volna ajánlat azt vettem volna. Nem igazán a gyútáv a probléma itt már szerintem hanem az hogy velem egyvonalban és faágon képeljem le a madarat. Esetleg reptében.
(#14831) gab.m: Majd olyan optikát veszek amit megszorítások nélkül megtudok oldani itthon. 800-as fixem sohasem lesz az ára miatt.

-
kiskornel
addikt
válasz
End-ru
üzenetére
Biztos, hogy rá tudod tenni? A Canonnál van ott egy kiemelkedés. Én nem vagyok olyan biztos, hogy rámegy az az obi. Persze, ha neked van olyn extendered, meg obid...
Csak mert még a Canon obik közül se mindegyikkel kompatibilis...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

talan a 16-28 tokina?