Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31551) Lablovezel


Lablovezel
csendes újonc

Sziasztok!
Egyik percrol a masikra borzaszto lassura valtott a pc-m. (eros gep szoval az ebbol adodo hibak kizarva) 3 napja probalkozom hogy eletet vigyek be. Ha veletlenul be is bootol a windows, egy mappa megnyitasa negyed ora. Megneztem mindehol, de nem jelzett semilyen hibat. Persze az explorer folyamat leallt es ujraindult. Eszkozkezeloben is minden ok memoriaim is megvannak. Nem hasznalnak az ilyen CCleaner, internet szemet uritesek, toredezettsegmentesites, virusirtas megoldasok. (avast bootolas elotti irtast inditottam, de 24 ora alatt 6%ig jutott, ugyhogy ugy dontottem format c es ujra windows. (win7 ultimate 64bit, ez volt fent 2 evig) Persze formatalni sem birom es a windowst sem tudom felrakni. Van hogy a hard drive-jaimat nem talalja, hogy hova pakoljam a windowst. Jah es a win install cd-romrol is kb fel ora hogy egyatalan eljut a kerdesig hova tegyem a windowst (USBrol is). Az aggaszto az, hogy nem is kell windows hogy belassuljon szinte a reset utani inditastol kezdve lassu. (safe mode parancssorral fel ora) nyilvan a sata drivert sem tudom felrakni hogy lassa a hard drive-jaim. Felek a format c sem oladna meg a problemat. Lovesem nincs mit tudnek meg csinalni. Talan valami virus a biosban vagy boot virus, esetleg memoria hiba. Keves eselyt latok hogy a HDD ment gallyra. Lenyeg hogy barmivel probalkoznek nincs kedvem fel napot varni ra hogy megtudjam az sem mukodik. Nincs tobb otletem please segitsen valaki!

(#31552) Glaz-dozfhut válasza Lablovezel (#31551) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Én a HDD-re gyanakodnék ebben a helyzetben akkor is. Ezt egy Live rendszer futtatásával ki is zárhatnád, miközben minden merevlemez le van húzva a gépről. Csak egy pendrive. Vannak direkt diagnosztikai eszközökkel felvértezett rendszerek, mint Parted Magic, ami többi hardver tesztelésére is alkalmas.

- Glaz-doz-fhut -

(#31553) Lablovezel válasza Glaz-dozfhut (#31552) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

koszi probalkozunk meg de nincs elorelepes. veszmegoldasom hogy veszek egy SDD-t csak a rendszernek. (persze meg nem neztem milyen aron vannak) mekkora javallott hogy egy win 10 kenyelmesen elfusson rajta?

(#31554) RVR400 válasza Lablovezel (#31553) üzenetére


RVR400
veterán

Milyen erős gép az, amihez még SATA-driver kell külön, hogy lássa a telepítő a HDD-t? Egyébként próbáld a win telepítőt HDD nélkül elindítani, hogy úgy gyorsabb-e. Ha igen, akkor winyó ki, másik gépben teszt és formázás.

(#31555) Lablovezel válasza RVR400 (#31554) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

Ez a vicc hogy egyszer latja egyszer nem, ha usb-rol bootolok el sem jut addig. mostanra mar cd-rol bootolva sem latja. ha safe mode parancssorbol inditom el a win setupot akkor latja viszont formazni nem tudok mivel hasznalatban van a c. egyebkent AMD fx6300, gigabyte 970a chipset alaplap, 16GB ram, radeon r7 260x. (egyik alkalommal meglattam a hard drive-jaim a telepito aztan gyorsan formani akartam eloszor azt a 1öömegas system reserved sectort de valami hibat irt ki majd azzal a lendulettel ujra eltuntek a hard drive-ok. (1 vinyo van benne 2 reszre osztva.) ha egy kulso vinyot radugog azt latja.

(#31556) Gabesz87 válasza Gabesz87 (#31547) üzenetére


Gabesz87
addikt

Van esetleg még valakinek valami ötlete? Bár már itthon vagyok, a gép vidéken, szóval max. szoftveres beállítást tudok eszközölni TeamViewer-enm keresztül, ha ilyen jellegű lenne a gond.

(#31557) Lablovezel válasza Lablovezel (#31555) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

Annyi elorelepes tortent hogy win 8-al probalkoztam, kb. harmadjara meg is latta a hard drive-jaimat. le is formaztam gyorsan a c-met (ill nem eppen volt gyors kb. 2 ora formazas elotti allapotig, formazas ujabb 30 perc) es elkezdtem pakolni a windowst de minden ugyanolyan kegyetlen lassu. Egyre tobb az esely igy a HDD problemara. csak fura hogy eddig jele sem volt. viszont ha nem az, akkor vegkepp nem tudom mi okozza

(#31558) bandita31


bandita31
csendes tag

Sziasztok!

Hoztak hozzám egy laptopot windows újratelepítésre. A gond ott kezdődik hogy nem ad képet csak miután a már rajta lévő windows nagy nehezen betölt (üdvözlő képernyővel jön be a kép) Próbáltam másik monitort rákötni azzal is csak windows-ba van kép.. Így a biosba se tudok belépni.Windowsba tökéletes képet ad. Laptop típusa Acer Aspire 5552 Valakinek valami tipp vagy ötlete?

I7 6700k, GIGABYTE AORUS GA-Z270X-Gaming 5, G.Skill Trident Z 2x8GB DDR4 3000MHz , MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Fractal Design Integra M 650W

(#31559) berzebub válasza Lablovezel (#31555) üzenetére


berzebub
aktív tag

Milyen tápod van? Simán lehet, h a 12v-s ágon ingadozik a fesz és azért dilizik. Rossz sata kábel is csinálhat ilyet.

Heghlu'meH QaQ jajvam

(#31560) berzebub válasza bandita31 (#31558) üzenetére


berzebub
aktív tag

Üdv!

Vszinű de van kapcsolva a fast boot. Pontos típus alapján nézd meg a manuáljában melyik bill komboval tudsz belépni, vagy lehet segéd program kell hozzá, ez is a gyártó honlapján lesz.

[ Szerkesztve ]

Heghlu'meH QaQ jajvam

(#31561) Balathruin válasza Lablovezel (#31555) üzenetére


Balathruin
veterán

Ha nem kábel vagy táphiba akkor alaplap is lehet. A déli híd forrósodása is lehet goond.

(#31562) Lablovezel válasza Balathruin (#31561) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

HDD regeneratort futtatok ami jelenleg 0.39%nal tart fel ora alatt (1TB) es mar tobb mint 1000 delay-t talalt :/ nem hangzik tul jol. es csomoszor megszakad mert elveszti a kapcsolatot a HDD vel. nem tudom maga a vinyo szar (olvasofej)es emiatt lassul vagy valami mas a gond ami lelassitja az egeszet. nem akarnam kukazni a a HDD-t.

(#31563) RedCactus válasza Lablovezel (#31562) üzenetére


RedCactus
senior tag

Próbáld meg a sata kábelt megigazgatni vagy a legjobb lenne kicserélni. Ha nem segít, akkor egy másik HDD-vel kipróbálni. Eddig csak felesleges köröket futottál...

(#31564) RedCactus válasza bandita31 (#31558) üzenetére


RedCactus
senior tag

F2-őt nyomogatod lelkesen a bekapcsolást követően?

(#31565) bandita31 válasza RedCactus (#31564) üzenetére


bandita31
csendes tag

Igen próbáltam meg a Delet-et is (neten F2-öt írtak ennél a modellnél) Lehet a bios be is jön mert a win nem tölt be olyankor de kép nincs továbbra se csak a windows-ba.. Neten se találtam semmi megoldást de még ilyen hibát se mert másnak egyáltalán nincs kép vagy be se kapcsol a laptop.. Én már kiégtem majd javaslom neki vigye szervízbe..

I7 6700k, GIGABYTE AORUS GA-Z270X-Gaming 5, G.Skill Trident Z 2x8GB DDR4 3000MHz , MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Fractal Design Integra M 650W

(#31566) RedCactus válasza bandita31 (#31565) üzenetére


RedCactus
senior tag

Elég furcsa... Egy resetet még próbálhatnál, meg esetleg HDD-t kivenni és úgy megnézni mit mutat.

(#31567) ddjtomyy


ddjtomyy
tag

Sziasztok! Az uj gépemnél amit nemrég lett összerakva vlm hiba van, a processzor körül vlm cicerges ( mintha vlm feszültség lenne) hallatszik,a probléma az hogy nincs kép, most vajon az alaplap a hibás vagy a processzor? A tobbi alkatrész nem jöhet szoba mivel azokat próbáltam más gépbe.... Köszönöm először is segítségeteket :)

Tomy

(#31568) KubanitoS


KubanitoS
veterán

Sziasztok!

A probléma nem asztali gépnél merült fel, hanem laptopnál. Egy Fujitsu Amilo Pi3560-as gépről van szó, de ennek nem hinném, hogy nagy jelentősége van.

Két hete formáztam és telepítettem újra a gépet, a hiba gyakorlatilag azóta van jelen. A gépre Windows 10-et raktam fel látszólag mindenféle probléma nélkül.

A jelenség: bekapcsolom a gépet, amely ekkor akkumulátorról megy, nincs csatlakoztatva az áramforráshoz. Betölt, feláll a rendszer. Bedugom a töltő megfelelő végét a laptopba és ebben a pillanatban instant lekapcsol a gép. Ja és ami különösen érdekessé teszi a jelenséget: a töltő nincs csatlakoztatva a fali aljzathoz.

Ha a töltőt a windows felállása előtt, betöltés közben dugom a gépbe (áram alatt, vagy anélkül), a gép betölt és minden ok.

Ha második alkalommal (az összeomlás után) is megvárom, hogy akksiról felálljon a rendszer, majd ezután csatlakoztatom a töltőt, a gép nem omlik össze...

Kíváncsi vagyok erre lehet-e értelmes választ adni. :R

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#31569) Lablovezel válasza RedCactus (#31563) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

Megneztem a kabelt jonak tunik. Igazabol nem is vagom hogyan tudna elmozdulni egy zart hazban raadasul biztonsagi pöcökkel ellatva hogy ne csusszon ki. most megint ott tartok hogy se win7 se win8 telepito nem talal hard drive-ot. (illesztoprogramot sem az alaplap cd-n.) Szarok az egeszbe veszek valami 60gb-s ssd-t a win-nek aztan megnezem mi menteheto meg a regirol. Egyebkent 3 ev garancia van a gepre (kulon osszeallitott) ami meg el csak nem tudom ilyen eseteben ervenyes-e, hogy formataltam a vinyot stb.

(#31570) berzebub válasza Lablovezel (#31569) üzenetére


berzebub
aktív tag

Tápot már kizártad?

Heghlu'meH QaQ jajvam

(#31571) Lablovezel válasza berzebub (#31570) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

Igen, minden ok vele. Sata kabelt atdugtam masik slotba az alaplapon, semmi nem valtozott. Meg mindig nem vagyok meggyozodve a HDD hibarol :/

(#31572) elfelejtette válasza Lablovezel (#31569) üzenetére


elfelejtette
veterán

Értesz a kábelgyártáshoz, vagy esetleg röntgenszemed van, hogy ránézésre megmondod egy kábelről, hogy jó? Nem volt kéznél egy új, hogy kicseréld? Mert ha az a sz@r, hiába dugod másik slotba az alaplapon...

[ Szerkesztve ]

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#31573) Lablovezel válasza elfelejtette (#31572) üzenetére


Lablovezel
csendes újonc

Egyebkent igen, valamennyire ertek, de ha nem ertenek sem lenne tul logikus, hogy egy olyan kabel megy tonkre ami gyakorlatilag az 1. uzembe helyezes ota nem lett mozgatva, de meg aram sem folyik benne. A legutolso elem ami gallyra mehet egy gepben. De reszemrol ez csak 99% nyilvan biztosra akartam menni, ezert elvittem a HDD-t haverhoz akinel akkor sem mozdul a gep ha jo vinyorol bootoltunk az o kabelevel. Szoval ennek annyi. Irany a pc bolt. Csak az adataimat sajnalom... Soha tobbet 1 HDD particioval.

Mindenkinek koszi az otletelest!

[ Szerkesztve ]

(#31574) Ajbars


Ajbars
csendes tag

sziasztok a gépem bekapcsoláskor a rog logó után kidobta ezt az üzenetet : BOOTMGR missing. stb..
beléptem az uefibe és azt látom hogy elsődlegesnek a hdd-t látja és nem az ssd-t.
De ha rá kattintok akkor SSD-ről elindul a rendszer. Valamit lehet nem veszek észre , de nem tudom elsődlegesre állítani az SSD-t.
Windows lemezről való javítást próbáltam , de azt írja hogy egy újabb verzió van fent aminek javítása nem lehetséges lemezről.
alaplap : Asus Ranger VII.
proci 4690K
táp FSP Arurum S 700
SSD: Samsung 850 120gb

(#31575) Asztii


Asztii
tag

Sziasztok.

Tegnap új házba költöztettem a gépet, és az istenért nem akar elindulni, minden jó helyen van. [link]

Eddig egy felső tápos házam volt, ez most alsó, nem tudom számít-e, hogy a bal felső sarokban az északi hídnál ott kéri az atx csatlakozót, nekem, mint a képen is látható kétfelé ágazik a kábel 2db 4 pin-es végbe, régi alaplapomon mindkettőre volt helye, de itt csak 1 csatolófelület van, próbáltam mindkettővel egyikkel sem indul, lehet számít az is, hogy alig ér oda eléggé ki van feszülve.
Ha valakinek van valami ötlete mi lehet a gon kérem jelezze. Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#31576) Devas válasza Asztii (#31575) üzenetére


Devas
őstag

Tavtarto hatlapfeju csavarokat betekerted az alaplap ala?

Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

(#31577) Asztii válasza Devas (#31576) üzenetére


Asztii
tag

Őőőő... nem, de lehet hülye kérdés de ennyit jelent?

(#31578) Balathruin válasza Asztii (#31577) üzenetére


Balathruin
veterán

Csak annyit jelent hogy egy szempillantás alatt tönkremegy az alaplap rövidzár miatt, semmi komoly...

(#31579) Asztii válasza Balathruin (#31578) üzenetére


Asztii
tag

Na akkor ma is tanultam valamit. :) Szétkapom betekerem, aztán próba szerencse. Köszi a segítségeket. :R

(#31580) Asztii válasza Devas (#31576) üzenetére


Asztii
tag

Egyébként vicces, hogy a ház leírása alapján 9 távtartó csavar kell, de mindössze 3at mellékeltek. :O

(#31581) Asztii


Asztii
tag

Nem a távtartóval van a gond, 6 előre be volt építve a házba, azokra csavaroztam a lapot, szétszedtem, összeraktam újra, de semmi.

(#31582) RVR400 válasza Asztii (#31581) üzenetére


RVR400
veterán

Szétszedve asztalon nem próbáltál rá? Bekapcs gomb jó? Nem dugtad rissz helyre? Csavarhúzóval próbáltad a bekapcs két tüskéjét rövidre zárni, és úgy indítani?

[ Szerkesztve ]

(#31583) Riko88


Riko88
csendes tag

Sziasztok!

Windows 10re frissítettem a HP Probook 455 G1 tipusú laptopomat.Bejelentkezés után fekete képernyő fogad...Crtl + alt + del kombinációra reagál és utaná a feladatkezelőt is behozza de a feketeség megmarad...Valakinek valami ötlet ?
Előre is köszönöm!

(#31584) subaru20


subaru20
csendes tag

Gyorsan intéznék 1kérdést is....Nemrég ( a mai napon ) vettem a PCX-től 1 konfigot....magam állítgattam össze...
Kérdésem az lenne hogy az alaplapon Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 nincs integrált vga.
A processzorban sincs elvileg (Athlon X4 860 K)
Következésképpen ne is várjam h a monitoron bármilyen kép is bejöjjön...meg sem fog mukkani a kijelző ameddig nem veszek bele VGA-t?

(#31585) berzebub válasza subaru20 (#31584) üzenetére


berzebub
aktív tag

Jól gondolod! Ha képet is akarsz akkor vagy veszel egy vga-t vagy lecseréled a cpud egy apura. Annak az athlonak a megfelelője azt hiszem az a8-7600 vagy az a8-7650k talán.

Heghlu'meH QaQ jajvam

(#31586) IstvánLászló válasza Riko88 (#31583) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Frissítetted a HP Probook-od Windows x-re, melyik Windows-ról váltottál mert eszt nem mondtad.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#31587) Riko88 válasza IstvánLászló (#31586) üzenetére


Riko88
csendes tag

Elnézést,igazad van.
Windows 8.1-ről frissítettem.

(#31588) IstvánLászló válasza Riko88 (#31587) üzenetére


IstvánLászló
senior tag

Semmi gond, Windows 8 topikot tudom ajánlani ott kérdezd meg és kapsz korrekt választ biztosan.

Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.

(#31589) RedCactus válasza Riko88 (#31583) üzenetére


RedCactus
senior tag

Ha eljutsz odáig, próbáld a HP oldaláról letölteni és telepíteni a VGA drivert. Esetleg előtte megpróbálhatod eltávolítani amit a Win feltett és újraindítani a gépet.

(#31591) Riko88 válasza RedCactus (#31589) üzenetére


Riko88
csendes tag

Azóta nagyobb a probléma...indításnál bad_system_config_info fogad és nem indul...ha alaphelyzetbe akarom állítani a gépet az is leáll ismeretlen hiba miatt...ilyenkor mi a teendő ?

(#31592) Ajbars válasza Ajbars (#31574) üzenetére


Ajbars
csendes tag

közben megoldódott a probléma

(#31593) RedCactus válasza Riko88 (#31591) üzenetére


RedCactus
senior tag

Lehet, hogy csak az újratelepítés segít!

(#31594) SigmaW


SigmaW
tag

Sziasztok, a gépem randomra megfagy, újraindulgat, alapjáraton 70fok a proci, gyári hűtés, de 0 tuning

ASROCK FM2
ATHLON X2 340X
CSX CEC 4GB
CM 430W táp
HD6770 VGA

Processzor lehet a ludas, vagy az alaplap? minden más alkatrész tökéletesen üzemel másik konfiggal

[ Szerkesztve ]

Rendszergizda :)

(#31595) RedCactus válasza SigmaW (#31594) üzenetére


RedCactus
senior tag

Ha nem lenne ilyen magas a cpu hőmérséklete, azt mondanám tápegység hiba. Így viszont lehet, hogy a hűtő nem fekszik fel rendesen, újra kellene pasztázni.

(#31596) Pano válasza SigmaW (#31594) üzenetére


Pano
addikt

A proci hűtést valóban egyensúlyba kellene hozni, bár AMD, annál megszokott.

Ha az kizárható ramokra ránéznék, CSX-ek előszeretettel bírnak megfeküdni.

(#31597) RVR400 válasza Pano (#31596) üzenetére


RVR400
veterán

Ez vajon hány évvel ezelőtti sztereotípia? Az FX-8350 húzva, Prime alatt valóban lehet 70 fok, de ez egy Athlon X2-es, ami 60 fölé terhelve sem kellene, hogy menjen a gyári hűtőjével sem, a 70 fok körüli hőmérséklet meg már végképp a teteje. Szóval vagy nem forog a venti, vagy nincs rászorítva a borda.

(#31598) Pano válasza RVR400 (#31597) üzenetére


Pano
addikt

Hol írtam azt, hogy ez a hőmérséklet normális? Annyit írtam, hogy az AMD alapból jobban melegszik, s ez így is van.
De lehet rosszul válogattam meg a mondat szavait.

[ Szerkesztve ]

(#31599) RVR400 válasza Pano (#31598) üzenetére


RVR400
veterán

"bár AMD, annál megszokott."

"Annyit írtam, hogy az AMD alapból jobban melegszik, s ez így is van."

Szerintem azért ennek a témának nézz jobban utána, mielőtt beletörődsz, és datálod ennyivel a dolgot.

(#31600) SigmaW


SigmaW
tag

Többször ujrapasztaztam, borda teljesen rászoritva, nem tulmelegedes miatt indul újra, teljesen random a fagyas is :(

[ Szerkesztve ]

Rendszergizda :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.