- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz
Merula Alba #56296 üzenetére
Abszolút!
-
Merula Alba
tag
válasz
Merula Alba #56291 üzenetére
Találtam Curcial Ballistix Sport RAM-ot, ami gyorsabb elvileg, vajon az is rendesen megy AMD alatt?
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
wiERHcSc #56234 üzenetére
Egyáltalán a RAM visszafelé kompatibilis?
Igen az ! Ha netán megvan, akkor is tudod használni a támogatott órajelen, azaz 2666MHz-en. Csak kihasználni nem tudod ( 3200MHz ) a teljes sebességét. Később egy csere esetén meg jó lesz, mert most még baráti áron vannak a memóriák.
-
Merula Alba
tag
válasz
GIORGIONE76 #56290 üzenetére
Értem, és köszönöm a te segítségedet is. :-)
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Merula Alba #56289 üzenetére
4 modulnál általban kisebb frekvencia érhető el, vagy rosszabb időzítések, erre gondoltam, szóval ha tényleg először 16-ot akarsz és később még 16-ot akkor az jobb, mint ha veszel 2x8-at és később, kevésnek találva, még 2x8-at, mert akkor előfordulhat hogy pl egy jó kis 3600-as ramot nem fogsz tudni csak jóval alatta járatni, de hát az meg függ a procitól és deszkától is, így előre gondolva jó az 1x16gb, de single channelben lassabb, mindenképp raknék mellé mihamarabb egyet
-
Merula Alba
tag
válasz
GIORGIONE76 #56283 üzenetére
32 giga fölé biztosan nem megyek ezzel a vassal, minek is kéne?
Akkor jobb lenne 2x8 giga inkább a sebesség miatt?
A Szerkesztett részét a hozzászólásodnak nem egészen értem. -
GIORGIONE76
őstag
röviden utána olvastam, másnál is volt kérdés, azt válaszolták hogy mennie kell, max az időzítésekben lesz eltérés az amd-s felhasználáshoz viszonyítva (nem írják hogy mennyire)
és nem is írtak vissza a delikvensek hogy ment-e nekik ... gondolom ha nem ment volna akkor írt volna
ha ez alapján lutri akkor ne vedd meg, de ha valami bestbuy ajánlat akkor megér egy misét -
Ombi5
őstag
válasz
GIORGIONE76 #56285 üzenetére
Igen az erdekelne, hogy megy e problema nelkul intel z390-es lapban?!
-
Ombi5
őstag
udv.
Valaki tudna segiteni, hogy mi a kulonbseg azon kivul, hogy /for AMD/-nek irjak a GTZRX-et?! DE szinte csak azt kapni, viszont nekem z390-es lapba menne, es jo e hozza?F4-3200C16D-32GTZR
F4-3200C16D-32GTZRX -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Merula Alba #56282 üzenetére
nem tudom pontosan 1 dimm-el mennyivel lassabb, anno először én is 1x8-at vettem, utána egészítgettem ki, teljesen 4 modulig, arra emlékszem hogy 3dmark tesztekben az 1 modul 500-1000 ponttal is kevesebbet ért el, de 10000 pont felett az elhanyagolható...
utólag kíváncsi lettem volna hogy hogy alakul a helyzet tuningolhatóság szempontjából, mindenesetre a dual channel biztos jobb, a ballistix-ek eddig mindenkinek működtek mindennel, ez a nagy kollektív PH-s tapasztalat
a másik, ha azért kell hogy később növeld 32-re akkor megértem, de ha csak a sebesség számít, akkor elég lehet a 2x8 a jó tuningolhatóság miatt isszerk: és még egy, szinte biztos, ha később 4 modulra törekszel, akkor a korábbi (2modul) sebességet azzal nem fogod elérni, -3-400Mhz...
-
Merula Alba
tag
válasz
GIORGIONE76 #56281 üzenetére
RGB és hasonlók nem hoznak lázba. Nem tudom hogy működik-e majd a lap a tanácsolt rammal. Mindenesetre középtávon nem elképzelhetetlen egy második 16-os RAM sem mellé.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Merula Alba #56278 üzenetére
amúgy a kérdésed alapján .. ha jól értem, 1x16Gb-t tervezel? ert a single channelnek nem sok előnye van, kivétel ha ideiglenesen veszed és később duplázod..
amúgy én is a ballistix-et preferálom, létezik is belőle 1x16 3200/16, az tuti jó, asszem micron e-die, de ha rgb-set akarsz mint az enyém (3000/16) az se rossz, az d-die, de húzható 3466-ig is -
válasz
Merula Alba #56278 üzenetére
az tuti nem. micron chipes, aztat imadja!!!
-
törölt tag
válasz
Merula Alba #56276 üzenetére
Crucial Ballistix RAM-okat dicsérik mostanában. Ha már egyszer pórul jártál, akkor nem érdemes kockáztatni, vedd azt.
-
Mizol29
senior tag
válasz
Merula Alba #56276 üzenetére
Crucial Ballistic ajánlott mostanában.
-
Merula Alba
tag
válasz
#24845312 #56257 üzenetére
Érdekelne hogy te, vagy más innen milyen RAM-ot javasol a fentebb kitárgyalt problémámra? Nem szeretnék sokat kisérletezni, 3-4 terméket visszaküldeni mert nem megy az 1x16Gb RAM a lappal.
Memória ügyben el vagyok veszve, nem tudom merre menjek. Az AMD oldalán elérhető lista a támogatott memóriákkal nekem elég zavaros. Nem akarok senkit leterhelni ezzel, csak nem tudom merre induljak el a kereséssel. -
Perbal1
tag
Melyik a jobb választás a 4x8, vagy a 2x16
-
Bajgunar
senior tag
Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL18
vagy
CORSAIR Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16
Néztem ezeket, de
Milyen ram-ot ajánlotok ~ebben az árkategóriában ryzen 2700x mellé, 1070 oc vga-val?
Későbbiekben gondolkodnék cpu upgrade-ben. Aztán lehet majdmajd.... vga -ban is.
De egyenlőre ez a felállás maradna.
Strix B450-f gaming lapba lenne. (Ezt ajánljátok ezt a mobo-t? ,Vagy nézzek mást?)
Nem lényeg a tuning. Pár fps minusz, nem zavar. Inkább stabil legyen a masina. -
koko52
nagyúr
válasz
fudi2002 #56268 üzenetére
2080ti esetén valóban érdemes lehet, de alatta nem sok értelmét látom. GPU limitem van igen, de én a min FPS-ben vártam javulást a többit nem releváns. Az viszont 62-62.
Egyébként simán jó 26K-ért a crucial, ahogy nézem drága gépe lesz, nem azon a 4000-en múlik. A low cost-ra írtam amit írtam. 1050ti-2070S-ig nem sok értelme van.
Mondjuk eladáskor jól jöhet a húzott érték reklámnak. (vagy nem, mert sokan látják hogy húzva volt és nem veszik meg)
-
Khaosz55
addikt
Ryzen 7 3700X proci + X570-es alaplap mellé milyen ram ajánlott 2X8Giga?
3200-as LC16
3733-as LC17
3600-as LC16
Ez meg kb X2 árban:
3600-as LC17Egyáltalán hoz annyit a magasabb ár ?
-
törölt tag
válasz
Merula Alba #56255 üzenetére
Ha csak az órajel lenne a gond, akkor normál esetben azt az XMP bekapcsolásával tudnád belőni a megfelelő értékre, de ez nem segített Mizol29-nek sem ennél a Nanya chipes változatnál (Ryzen mellett).
-
b1sti
senior tag
Sziasztok
G.Skill Ripjaws V 32GB 3200-at lehet húzni hasonlóképpen, mint a Crucial ballistix sport lt-t? R5 3600 mellé. (teljes konfig az adatlapomon)
-
-
Mizol29
senior tag
válasz
Merula Alba #56251 üzenetére
Pont ilyen az enyém is Nanya csipes, ha rám hallgatsz akkor add el és cseréld másikra. Kár vele vesződni. Sajnos erre mást nem lehet írni ez van.
-
törölt tag
válasz
Merula Alba #56251 üzenetére
Akkor úgy néz ki, hogy a Nanya chipesekkel lehet a gond Ryzenek mellett, mert Mizol29-nek is ilyen van, és neki sem jó. Én pár tucattal beleraktam már a Hynix chipes változatokból Ryzenes gépekbe, de egyikkel se volt gond.
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg a laptopomban egy SK hynix HMA41GS6AFR8N-TF 8GB van, és a mellette lévő üres slotba szeretnék +16GB-ot. A jelenlegi, előbb említett ram ddr4-es, cl15, 2133mhz-en megy. Több helyen is megnéztem, de találkoztam minden infóval már, így inkább megkérdezem tőletek is, hogy milyen ram-ot ajánlotok? Jöhet konkrét típus is, vagy akár csak időzítés/sebesség páros. Hiába írja a laptopomra (asus rog gl752vw) pl. a crucial, hogy ez meg az a ram támogatott, mind 2400mhz-es - és olyat is olvastam, hogy ez még akár lassíthatja is a rendszertA gép munkára lenne használva főként, tehát nem játékra, ha ez számít valamit.
(A +8GB, tehát összesen 16GB valószínűleg nem lenne hosszabb távra elég, ezért néztem eggyel feljebb - és főként mert csak egy slot van, így nincs az, hogy most +8GB, majd 1 év múlva újra +8GB. De érdekel, hogy ti mit tanácsoltok, mit tennétek a helyemben. Az anyagiak terén ne szálljunk el, de ha van egy megoldás ami drágább, de megéri, akkor persze az a legjobb)
Köszi előre is!
-
Mizol29
senior tag
válasz
Merula Alba #56246 üzenetére
Ugyanez a ramom van csak nálam az a baj, hogy 2400mhz felett nem hajlandó menni. Most így használom, de idővel cserélni fogom. Soha többet patriot.
-
válasz
nem is ertem, miert eroltetik a patriotot... olcso husnak... kiveve, ha crucial. Az a szentgral
-
törölt tag
válasz
Kíváncsiságképpen kérdezem csak, egy Thaiphoon Burnert ha elindítasz, milyen chipet ír ki?
-
Merula Alba
tag
Sziasztok.
Úgy látom favorit az AMD a Patriot gondokkal mostanában...Adott egy Patriot Viper 2X8GB RAM. Ez már a 2. doboz, a hibaforrást keresve kértem egy cserét. Hibátlanok, de... Bármelyik memóriát bárhova rakhatom. Egyenként működik, viszont párban el sem indul. Vinnyog a lap és semmire sem hajlandó 2 rammal. A lap X370-es, 3600X-es Ryzen procival.
Nem vagyok ismerős az AMD-s dolgokkal kapcsolatban, csak tanulom még. Az AMD oldalán ezt a ramot megtaláltam a support résznél de csak 8Gb-ig. Van ahol erre azt mondják hogy nem feltétlenül jelenti azt hogy nem megy csak 8-al.
Van erre valami BIOS beállítás? Vagy adjam fel a harcot és adjam el a ramot?Még a memória sebessége sem igazán hat meg, csak 16Gb kellene. Az viszont nagyon.
-
bazsi0322
tag
Üdv.
Adott 2x4 gb DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz 9-9-9-24
Vettem mellé egy ilyet: 2x4 gb DDR3 Corsair Vengeance Pro 1866MHz 9-10-9-27Lehetséges, hogy elb*sztam és nem fog működni ebben a lapban?
AsRock B75 Pro 3- Supports DDR3 1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
Valaki esetleg?
-
robee007
csendes tag
Sziasztok! A gépemben van 2x4Gb és 2x8Gb memória elvileg dual slotban. Hogyan tudom kideríteni, hogy tényleg dualban működnek (Gigabyte GA-H97-D3H)? Mennyire befolyásolja az időzítés a windows müködését? Mert durva anomáliákat művel a Win10 mint pl., laggolás, fagyás. Haverom nagyon arra esküszik, hogy a memóriák időzítésétől van az egész, pedig ezt Win 8.1 alatt nem tapasztalom.
-
2800+-os Barton magos Athlont húzok éppen, nézem a Kingston RAM kitet (CL 3-3-3), aztán feltűnik valami: a kit egyik modulján ELPIDA chipek vannak, a másikon meg Samsungok. A dual channel tökéletesen megy a gyárilag megadottnál feszesebb időzítéseken is.
Mondom magamban, ez érdekes, bedobom ide.
-
szabeska
addikt
Üdv!
A ram vásárlós topikban sokat ajánlott Ballistix 3200-as ramok 3600 mhz-et fesz emelés nélkül is bírnak?
-
wiERHcSc
tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, ha az alaplap 2666 MHz-et támogat, akkor 3200 MHz-es ramot nem érdemes belerakni ugye? Egyáltalán a RAM visszafelé kompatibilis?
Ő lenne: Corsair 16GB KIT DDR4 2666MHz CL16 Vengeance LPX
Vagy 3200-as ugyanebből.
Köszi előre is! -
Piftuka
veterán
válasz
koko52 #56222 üzenetére
Köszönöm az info-t!
Lehúztam az ODD-t (mert csak pislákolt a LED-je, és nem adta ki a tálcát), kipróbáltam a régi gépben, ahol megfelelően működött, majd visszaraktam az újba, ahol immár szintén.
A probléma is elmúlt egyelőre. Talán csak valami érintkezési gond volt... nem tudom.
Feltelepítettem a Win10-et, és majd tesztelgetem.
Boldog, sikerekben bővelkedő új esztendőt, jó egészséget kívánok Mindnyájatoknak! -
jarre
csendes tag
Sziasztok!
Egy öreg Fujitsu D2811-A1 alaplappal kompatibilis,DDR2-es memóriával szeretnék bővíteni egy konfigot.
Melyik gyártóét érdemes megvenni?
Köszi! -
Gibo
senior tag
Boldog újévet mindenkinek!
-
ezzel nem vitatkoznek.
Ellenben en nem olvasok, meg youtubozok, hanem oda rakom a ramot, es lemerem.
a minfpsben szamit a legtobbet szerintem. No meg akkor, ha nincs vga limit. akkor latvanyosan megindul.
lesarkitva ryzen 3xxx szeria, 3600c16 kell... es ilyen ram mar gond nelkul van 25eFtert...
-
Gibo
senior tag
válasz
RECSKA #56225 üzenetére
Nem hülyeség. Azonos idözítés mellett amit átlagosan nyerhetsz (azaz nem egy játékra levetítve) a +400 MHz-el, az csak néhány FPS.
Megnéztem átlagteszteket, annyiban van igazad, hogy nem 2,5 FPS-nél azért több, konkrétan 6 - 9 % a különbség. A mondatod második felét sajnos nem igazán tudom értelmezni. -
Sziasztok!
A meglévő RAM -okat:G.SKILL F4-3600C16D-16GTZNC 2-3 hónapja kiegészítettem Ugyanolyan RAM -okal,most a régebbi RAM megadta magát.Alap órajelen hibázik. Most a lap nem szerette ezt a felállást,túlmelegedés,vagy egyedi hiba okozhatta?Ja és 3200 Mhz-en használtam őket. -
xtend
senior tag
Sziasztok!
Hátha van itt egy ram (tuning) guru aki tud válaszolni.
Szóval a konfig: gigabyte b450m gaming lap, ryzen 5 2600x proc és Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16 ram. Először nem akart rendesen működni 3200 MHz-en, azóta ez a probléma megoldva. Stabil a következő beállításokkal: xmp profile bekapcs (3200mhz,1.35v) de a TRC timing 55-re kell állítani + Gear down mode : enabled + Command rate :1T.
A kérdésem az lenne hogy valakibek sikerült jobb timingot elérnie? Most ugye 16-18-18-36. Próbáltam ezt a ryzen dram calculator-t, de vagy én vagyok hülye vagy az hibázik mert ha az ott kapott értékeket állítom, akkor nem tud bebootolni a gép, bios reseteli magát alapbeállításokra. -
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Hadd kérdezzek rá itt is. Koko52 és páran mások segítettek RAM-ot választani az új gépemhez, amiért nagyon hálás vagyok!
Viszont sajnos issue van...(És minden vonatkozó topic-ban "nyomozunk" a fórumtagok segítségével, mert nem lehet tudni egyelőre a probléma forrását. Az alaplap gyanús, de egyelőre ennyi.)
Kérdés:
- Okozhatja-e a RAM mindezt? (Crucial BallistiX Grey LT 2x8 GB 3200 Mhz kit)
(Amikor végre bejutok a BIOS-ba, ott a RAM adatai, feszültség, frekvencia, stb. látszanak. Tehát a rendszer legalábbis felismerte.)
Köszönöm a segítséget! -
sgergi
veterán
Sziasztok!
Van egy Asrock p67 Extreme6 alaplapom. Ebben eddig üzemelt 2x4 GB Kingston HyperX KHX1600C10D3/4G, 1333 MHz-en.
Megpróbáltam betenni mellé 2x4 GB Kingston 99U5471-025.A00LF ramot, viszont nem látja az alaplap mind a 16 GB-ot, csak mindig 8 GB-ot, ráadásul változik, hogy éppen melyik párt.
Mindegyik slotban próbáltam őket, a modulok jók.
Mi lehet ennek az oka? Az 1600-as ramok magasak, viszont az újonnan berakottak félmagasak, az lehet probléma?
1333 MHz-en próbálom őket hajtani, minden más pedig Auto-ra van rakva a biosban.Előre is köszi.
-
Mr.RiK
tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, hogy a gép egy bizonyos játéknál (Grand Theft Auto San Andreas multi player, MTA:SA) kidob, a legújabb videókártya driverjénel pedig lefagy. Ezért újratettük a haverommal a gépet, kivettük belőle az egyik ramot (2x4) viszont így már lefagy pár másodpercre(hanggal együtt).A videókártyához kapott lemezen lévő driver van fent jelenleg. Mi a RAM-ra gyanakszunk, de inkább egy szakember segítségét kérem ez ügyben.
Ramom: Corsair Vengeance LPX 3000Mhz (CMK8GX4M2B3000C15R 15-17-17-35 időzítés 1.35 V, ver 5.20)
Processzor: Ryzen 5 1600 3.2Ghz
Alaplap: ASUS Prime B350M-K
Processzort meg alaplapot azért írtam le, mert úgy tudom, hogy az első generációs ryzenek kényesek a ramra, lehet ez is okozhatja a fenti hibákat.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Domaximus
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segitség!
A szitu a következő:
Nemrég vettem itt aprón (egy jó hete) egy Corsair XMS3 DDR3 1600mhz 2x8GB-os ramot, mert úgy gondoltam ami benne volt Hyperx Red 2x4-es, kevésnek éreztem. A helyzet az, hogy mikor beraktam a ramokat, minden oké volt, a legelső dolog a memtest64 és memtest86 futtatás volt. Több órán keresztül, semmi error. Játék alatt is minden rendben volt. Semmi fagyás vagy akármien rendellenes dolog, Egészen tegnapig. Mert tegnap nem tudom mi okból, de elkezdett játék alatt szabályosan kékhalálozni a gép, konkrétan elég volt kb 10-15perc játék és bamm szomorú smiley, hang bekerreg, MEMORY_MANAGEMENT illetve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Erre a kettöre hivatkozott mindig. Ha nem voltam játékban, csak szimplán neteztem, akkor semmi probléma nem volt. Na, kékhalál után lefuttattam egy Memtest64-et, már az 5.perc környékén 3 error.... Ez fasza mondom, mert eddig órákon keresztül eleinte ugye nem volt semmi problema. Mire rájöttem, hogy akkor csinálja ezt mikor két ram van a gépben, teszem az Dual channel, Mind két slotot kipróbálva, bármely ram, ha külön van , azaz csak 8gb van bent a gépben, se errort nem dob a memtest, és nem is kékhalálozik játék alatt. Ez ilyenkor micsoda? Mert vissza rakva a régebbi 2 ramot, 2x4-es HyperX-et azzal nincs gond. De akkor a Corsair ramok se lehetnek rosszak, mert külön-külön nincs velük probléma. De azt se értem h eleinte, egy héten keresztül párban voltak, akkor se volt gond.
- DDU-val vga driver törölve, frissen rakva az új, nem segitett.
- Bios beállitásokban minden automatan van ami azt jelenti hogy mindkét corsair ram egyforma beállitásokon fut, 1333mhz , 1.5volt stb..
- XMP on vagy off tökmindegy, offon volt eleinte, de bekapcsoltam és a gép rohadt tetü lassu lett tőle, és ugyanugy kékhalálozik játék alatt.
- Bios firmware a legfrissebb.Szóval jelenleg csak az egyik Corsair ramot, 8gb-ot használok és nincs probléma. MÉG!
A konfig a következő:
i5 3570k
Corsair ram
GTX950
Gigabyte H61MA-d2v rev2.1Aki tud valami megoldást, kérem irjon!
-
Gibo
senior tag
válasz
Hoffer #56208 üzenetére
Szia,
igen, megveheted nyugodtan, viszont csak a lassabb sebességével fog ketyegni a gyorsabb is
Melyik slotokba raktad a két RAM-ot? Az ASRock kézikönyve szerint a CPU felől az első és harmadik slotban kell elhelyezni őket (A1 B1). Ha ide raktad őket, akkor esetleg próbáld meg megemelni a feszt.
-
ladanyi
tag
Sziasztok! Új gépembe ryzen 5 2600 proci mellé G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 F4-3200C16S-8GIS ramot tervezek venni, de mivel nincs elég pénzem csak 2-3 hónap múlva tudom bővíteni 16gb-ra. Ha akkor ugyanezt veszem menni fog dual chanelbe?
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Jelenleg Corsair ddr4 3200Mhz RGB Pro ramjaim vannak, amikhez szeretnék venni ugyan ilyen, de 3600Mhz-es ramokat. Azonos áron tudok hozzájuk jutni mint a 3200hoz.
Működhet ez így vagy mindenképpen azonosat vegyek?
Gondolom a 3600 nak nem gond ha biosban beállítva fix 3200on ketyegnek.
-
Mizol29
senior tag
válasz
Kisbocs06 #56205 üzenetére
Nem garantált a tuning. 2666mhz felett már oc-nak számít. Ha ment 2933mhz ami valójában már 3000mhz nem értem minek kellett ehhez biost frissítgetni? Ez most komoly? Meg az a kijelentésed, hogy menniük kellene gyorsabban is. Öööö miért is? Megsúgom ez nem csak a ramtól függ. Ott van a lap és cpu is ami beleszól ebbe. Képzeld az 3000mhz-es ramjaim nem mennek 2400mhz felett. Előtte lévő ramjaim mentek simán 3000mhz-en. Próbáltam én is mindent, de hagytam a francba mert játék alatt semmit nem veszek észre abból, hogy 2400 vagy 3000mhz-en futnak a ramok. Te meg, hogy biost frissítettél csak azért mert a 3000 csak 2933mhz-en mernt csak gratulálni tudok. Megérte? Ahogy olvasom nem.
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Kéne nekem egy kis segítség .A meglévő 8 GB memoriam mellé a napokban vettem meg 8gb ot .Crucial Ballistix sport cl16 os 2666mhz mind a kettő , különböző színűek de minden más ugyan az , megy is dual chanelben 2666 gyári MHz -n 1.2V feszültséggel .Lapom ASRock Ab350m pro 4 .CPU R3 1200 .Amíg csak 8gb ram volt a gépben akkor könnyedén ment 3000mhz en , most hogy vettem még egyet a 3ghz már nem megy csak a 2933mhz .Felraktam a lapra a legújabb biost , azóta már csak 2866hz en akarnak menni gyári feszültséggel .Na és innen bármit állítok már a gép besem kapcsol , elindul de egyből újra indul megcsinálja ez 3-4 X monitornak nem ad képet majd vissza reseteli magát .Próbáltam az összes órajelet végig próbáltam mindent , 1.3500v feszültségét állítottam be.Xmp aktivalva .Idozitesekhez nem nyúltam nem vágom hogy mit miért mi miatt kell ott állítgatni .Ezzel kapcsolatban kéne némi infó mert szerintem menniük kéne gyorsabban is .Köszi
-
koko52
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #56201 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- HyperX 32GB (2x16GB) Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/32
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB(2x16GB)KIT DDR5 7200MHz CL34 XMP
- ÁRON ALUL! Sok darab 4 GB-os és 8 GB-os DDR3 PC3L (Samsung, Micron, Kingston, SK hynix) laptop RAM!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest