- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz
magickonfig #55998 üzenetére
Én eladnám és 2x8
-
magickonfig
tag
Hali!
A 2x4gb Hyperx Savage 2400 MHZ CL11 , játék közben karcolja a 94 %ot.
Gondolom bővítenem kell 4X4 gbra.Ugyan ezt a hyperx savage 2400mh kell hozzá vennem, vagy van valami kedvezőbb alternatíva, mert ezt már nehéz jó ár/értékben beszereznem.
Ebay-es from China , meg alie-ról rendelni gondolom felesleges.
-
leviske
veterán
mod: Közben rájöttem. Bocsi.
-
peu407
senior tag
válasz
peu407 #55952 üzenetére
No, megoldottam a problémát. Nem az xmp1 profilt kellet kiválasztani, hanem a 2-est. Utána manuálisan beállítottam az egyéb értékeket és láss csodát, működik 1866 mhz-en, a 9-10-11-27 időzítésen dual channel-ben. A fene se érti ezt. Az 1-s profillal, ami eredetileg a gyári beállítás, csak 1600 mhz-n ment és single channel-ben.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Volna egy ryzen 5 1600-am, egy ASROCK B450M-Pro4-F-el, és 2x8 GB Corsair Vengeance 3200MHz-es RAM-al. Belátható időn belül kapok majd bele egy 3600-at. Ha később veszek még a másik két slot-ba 2x8, vagy 2x16 ugyanilyen Stick-et, akkor overclock nélkül tudják tartani a sebességet?
Bárhol próbáltam róla olvasni mindenhol írják, hogy az overclock-ot nem tudja tartani stb. de nekem az nem számít. Csak azt akarom tudni, hogy mókolás nélkül, vagy csak kevéssel meg lehet-e oldani.
-
Shev acm7
tag
Sziasztok! Bajban vagyok az alábbi konfiggal:
ASRock A320m-hdv r4.0
Ryzen 2200g
Patriot viper pv416g300c6k
Pár napja használtam, teljesen jó volt, most viszont uefiben beállítottam az xmp 2.0-s profilt, és azóta az uefibe sem tudok visszalépni, nem csinál semmit a gép. Ilyenkor mi van, hogyan tudnám működésre bírni, visszaállítani? -
Gibo
senior tag
válasz
Bajgunar #55990 üzenetére
èn csak azt nem értem, hogy az elsö hsz ( (#55973) ) mire fel született - és nem kötekedni akarok - mivel mást mint amit te is írtál nem állított senki. Ha esetleg az én hsz-emre reagáltál, akokr végképp nem értem, mert legvégsö esetben ha az általam mellékelt képet megn´zted akkor én is ugyanezt írtam...Peace
-
koko52
nagyúr
válasz
Bajgunar #55990 üzenetére
Kicsit feszült vagy nem gondolod?
Ha 1!!!! darabos kit-et használ -> Ilyen nem létezik. A kit legalább 2 darab.
Van amiben egyetértek veled de a legnagyobb probléma, hogy a keresőt nem ismerik sokan. Sokszor keresek más hardver téren dolgokat, de ritkán kell kérdeznem, mert a topikban a keresőt használva 10/9 van válasz.Senki nem akart tiltani, csak már nagyon off. Üldözési mániád van
-
Bajgunar
senior tag
Nah ezért nem írok segítséget, tanácsot, mert mindíg van aki "okosabb", aki megmondja a frankót.
Ok, én se egyértelműen írtam, belátom. De szerkeszteni már nem tudtam később.
A sok "megmondástól" engem is belezavartak.
A lényegen akkor sem változtat.
HA dual-ba akar használni valaki 2 azonos típusú ram-ot, az egyik 99.9%- ban tuti biztos, hogy a cpu-tól a legtávolabbi slot-ba kell h kerüljön. Bármilyen számozású, nevű a slot.
Kézikönyv leírása alapján hótbiztos, h a legtávolabbi slot-ba ajánlja a leg optimálisabb, legbiztosabb, legstabilabb használat végett.
A második modul, az esetek ~90%-ban nem a közvetlen mellette levő slot lesz! Tehát egy kimarad...
Ha 1!!!! darabos kit-et használ, az pedig 4 lehetőség közül valasztható. De a kézikönyv leírása a mérvadó.
Nah így már akkor világos? Érthetően leírtam.
Jöhet itt száz link-el, példával. Esetek 99%-ban így ajánlja a dual kit használatát.
Aztán csodálkozik egyik, másik, h NEM megy a duál, meg nem megy úgy a ram, mert összevissza, f*szul pakolássza. Nem ad neki elég feszt, elvarja, h xmp belője magát tuning órajelre, blabla.
Na ennyit erről.
Befejeztem. Nem írok többet semmi segítséget, tanácsot.
Tilthattok is a topic-ból, az is hidegen hagy. -
koko52
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #55988 üzenetére
99%
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. jelenleg 1db G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3000MHz ram van a gépemben ha veszek mellé még egy ugyan ilyen romot akkor mennyi a valószínűsége hogy normálisan fog működni dualban ? Köszönöm
-
koko52
nagyúr
Srácok ez kicsit túl lett tolva!
Had zárjam a vitát: Az alaplap kézikönyve a mérvadó! (Ebbe nem tudtok belekötni)
A személyeskedéseket pedig mellőzzük ha kérhetem! -
törölt tag
válasz
Bajgunar #55984 üzenetére
A dual channel az oké, de nekem a következő mondataid alapján eléggé egyértelműnek tűnik, hogy ezekben 1 db modulról beszélsz:
"Proci felől nézve, LEGTÁVOLABBI slot-ba kezdjük a pakolást. Értelemszerűen, ha csak 1 modul van."
"Az elsődleges slot a legsűrűbben a cpu-tól a legtávolabbi."
"De az esetek ~90%-ában a legtávolabbi slot az elsődleges slot!"Ezekre reagáltam/reagáltunk, mert az elsődleges slot a 4 közül az, ahova az 1 db modult kell rakni a gyártó szerint. Az pedig az esetek többségében nem a legutolsó (tehát nem a 4. a processzor felől nézve), és még csak nem is bármelyik a 4 közül, hanem ahogy írtam/írtuk is, a processzor felől nézve a 2. A ritkább eset az, amikor másképp van.
Össze is szedtem a mostani slágernek számító AM4-es platform alaplapjai közül párat, ezek manualjaiban is meg tudod nézni, ha érdekel:
ASUS EX-A320M-GAMING, ASUS PRIME B450-PLUS, ASUS STRIX X470-F GAMING, stb.
ASROCK A320M PRO4, ASROCK B450 PRO4, ASROCK FATAL1TY X470 GAMING K4, stb.
MSI B450 TOMAHAWK, MSI X470 GAMING PLUS, stb. -
Bajgunar
senior tag
Dual -ról beszélünk! Dual! Problémája is Dual... Nem 1 db single kit-ről!
2db ról. Akkor az 2 modul. Dual volt a problémája.
Ha 1. az lehet ezer féle. Egy szóval nem beszéltem 1db ram pakolásából. Hogy hova tegye.
Dual-t pakol, akkor az első a legtávolabbi, s utána a második ,ami ritkán van mellette közvetlen, vagy egy kimarad s úgy a cpu felé a harmadik slot. Erre írtam, hogy az esetek 90%-ában így működik a dual! Nem mellette.
Nem egy ramról írtam, hogy nem teheti csak a legtávolabbiba....
Egy db modult négy félén lehet. De ha megnézed ua alaplap dual kritériumát. 90%, hogy legtávolabbi, és a második slot a nyerő. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Bajgunar #55981 üzenetére
Attól, hogy nagyképűsködsz az említett 3 márkánál említve van egy ram használat is és mindháromnál a cpu-tól a 2. slot volt írva, míg gigabytenál a 4., ahogy írtam, hogy annál igazad van. Senki nem volt megmondó ember csak Te, hogy az alaplapok 90%-nál a legtávolabbi slot az elsődleges, ami nem igaz. Attól, hogy egy márka így jelöli és írja, ahogy mondod, de a többi nem és ezt ki is emeltem, akkor mitől is lesz igazad? Főleg, ha nem is nézed meg rendesen a többit. Na meg miért baj, hogy előbb megnéztem több márkánál is, hogy írja, mielőtt hülyeségeket irkálnék?
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Dragon3000 #55980 üzenetére
Édes istenem....
Neked meg kellett nézni...
Akkor nagyon vághatod a témát, vagy csak szimplán "okos" vagy.
Most poénból telón ránéztem két lapra, leszedtem mamualt is, megnéztem neked!
Asus b450-f gaming-et, meg egy giga b450 aorus-t.
Gigánál 4.2.3.1. 1. a legtávolabbi!
Megjegyzésnél írja (képpel is illusztrálja), hogy legoptimálisabb az 1.-2. slot a dualhoz. Ergo igazam van.
Asusnál pedig A1, A2, B1, B2. B2 a legtávolabbi.
Megjegyzést képpel illusztrálja, hogy dualnál A2,B2 a legoptimálisabb, ajánlott slot használat.
Többet nem keresgetek. Keresd.
Tudom, hogy tízből kilenc lapnál ez a mérvadó, az ajánlott.
Van eltérő, van amelyik közelebbit ajánlja. De az ritka.
Részemről lezártam a témát. Mondjatok blődségeket. Ő esetében is a fennti iromány szerint kell elhelyezni a ramokat.
Nincs kedvem vitázni megmondóemberekkel.
Legyen igazad. Szép estét. -
Bajgunar
senior tag
válasz
#24845312 #55975 üzenetére
Az igaz! De az esetek ~90%-ában a legtávolabbi slot az elsődleges slot! Lehet az B2, meg A1, meg 4. meg 3, meg kispista, meg nagymiska.... stb. Az elsődleges slot a legsűrűbben a cpu-tól a legtávolabbi. Persze rá kell kukkantani a kézikönyvre. De általában ez az etalon.
Mint láthatjuk jelen esetünkben is pl...
Nem kell túlmisztifikálni, meg szőrszálhasogatni. Nem vagyok low. Nem ma kezdtem. -
törölt tag
válasz
Dragon3000 #55977 üzenetére
Létezhet ilyen is, ezért is írtam, hogy a kézikönyv a mérvadó.
Öcsém régi gépében pl. közvetlenül egymás mellett kell lennie a RAM-oknak a dual channelhez. Ritka, mint a fehér holló.
Mondjuk amit írtál, érdekes logika szerint készülhetett ez is így, mert a konkrét számozást itt is a processzor felől kezdik (1-2-1-2), ellenben a két csatorna elnevezési sorrendjét meg már a túlsó oldalról indítják (B-B-A-A). -
Bajgunar
senior tag
Pont 1-2.
Proci felől nézve, LEGTÁVOLABBI slot-ba kezdjük a pakolást. Értelemszerűen, ha csak 1 modul van.
Ha 2 db. (Dual kit pl). Akkor 1-2. Nem a melletti, 1-3...
Cpu -tól legtávolabbi az 1.
(Egy két mobo van csak, amelyik egymás melletti slot-ba megy dual, vagy a cpu-hoz legközelebbi az 1. slot.). Szerintem ez tuti nem olyan mobo.
Lejjebbi hsz-ban is tettem be képt, hogy melyik jó oda is. Legtávolabbi 1. aztán közeledve cpu-hoz, egy slot kimarad!!! Dual miatt. Majd a 3.
Tehát 1-2.
Ne írjatok már hülyeséget, meg zavarjátok össze. -
Gibo
senior tag
válasz
Tamagocsi123 #55970 üzenetére
Valószínü ez lesz a probléma. A 2-4 lesz a helyes (a processzor felöl nézve)
-
koko52
nagyúr
válasz
phoenix64 #55968 üzenetére
Ha a leírásodban lévő giga tápod van az lehet soványka. Egyrészt belépő szintű, másrészt kevés, mert a vga gyártó is 500w minőségit ajánl. Sajnos a belépős tápok nem tudják egyenletesen tartani/leadnia fesz értékeket.
Persze lehet más a baj, de egy normális táppal kezdeném, azzal nem veszítesz.A spec-ed:
Max Combined Wattage: 348W (ez a max CPU+VGA) ebből a CPU max 100w-ot benyalhat
Peak wattage460W (ennyit tud néhány pillanatra)A VGA 185w-kér (vagy többet) + 100w cpu= kb 300w + a többi cuccod a gépben. Ki van hegyezve.
-
phoenix64
őstag
válasz
Dragon3000 #55967 üzenetére
Hat ha auto xmp-n hagyom az idoziteseket, de a feszt ugyanugy belovom 1.45V-ra, akkor siman bootol. Viszonz ha az idoziteseket piszkalom akkor elszall az egesz ugyanezen a feszen.
-
phoenix64
őstag
Sziasztok. Memoria tuninghoz van barmi koze a vga-nak? Eddig mentek a crucial ballistix sport ramjaim 3466Mhz-et CL14-en egy R9 270x mellett(Gigabytr AB350M-Gaming 3 lap, Ryzen 5 1500x proci) , viszont miota kicsereltem a vgat egy RX 580-ra, azota a ramok max 3000et mennek CL18-20 korul.. Ugyanazok mellett az idozitesek mellett mint R9-nel el se indul a gep.
-
Bajgunar
senior tag
A2 és B2 -be tedd a ram-okat. Mindíg (esetek ~95%-ában) a CPU-tól legtávolabbi slot-ba kezdjük pakolni a ram-okat. Aztán közelítünk a cpu felé. Persze egy slot kimarad a dual miatt!
Van lap, ahol a cpu-hoz legközelebb kell tenni, van amelyikén egymás mellé.
Ennél így kell tenni, hogy a legstabilabb, biztosabb legyen. -
Gibo
senior tag
válasz
Tamagocsi123 #55949 üzenetére
Melyik slotokban vannak a RAM-ok?
így kellen elhelyezni öket:
-
Gibo
senior tag
válasz
atus72 #55948 üzenetére
Az X-es Ryzen minösített, de kb ennyi... szerintem a simával is ugyanúgy müködni fog...
"Constructed with the highest quality components, the Trident Z RGB (For AMD) series is engineered and tested for AMD platform compatibility. "
A QVL listájuk is elég hasonló.. (támogatott alaplapok)
-
peu407
senior tag
válasz
Bajgunar #55960 üzenetére
55952 hozzászólásomban a képen látható, hogy az 1-es xmp profilban 9-10-11-27. Én ezt állítottam be és a cr-hez 2-est írtam.
Az előző Corsair 2x4 gb 1600 cl9 kitnél "ugyanígy" volt a beállításom, xmp 1 profil, manuálisan megadva a 9-9-9-24, 2
Próbáltam biost frissíteni,mert régebbi volt fent, de az meg félúton megállt. Most keresem,hogyan kell a lapot, a biost resetelni,jumperelni.
-
Mumee
őstag
Manuális huzás és 2x16gb, ami dual rank ugye így kisebb OC potenciál is vajon melyik éri meg jobban ár/érték?
3000mhz mindkettő gyárilag.
Ballistix CL15 45e
Aegis CL16 34eElég nagy az árdifi, 32gb mellett az Aegis talán a 3200mhz-et megfogja CL16, ha szerencsé vagyok, ha nem akkor kb. gyári kivéve a kisebb latencyk.
Ballistix 32gb-ról nem olvastam túl sokat.Vélemények?
-
peu407
senior tag
válasz
Dragon3000 #55957 üzenetére
Na, én is elnézést kérek,mert figyelmetlen voltam. 2x töltöttem fel az spd-t
. A memory fülön 799,9-et ír, 11-11-11-27, 1T. Szóval nem akarja az 1866-ot
-
peu407
senior tag
válasz
Dragon3000 #55954 üzenetére
[link] itt látod az spd-t.
-
koko52
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #55949 üzenetére
Feszt rakja 1,4-re. Ha nem jó akkor memtest86 usb-ről.
-
peu407
senior tag
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Ryzen 3800X-hez keresek memóriát és totál káoszt látok a webshopokban.
Itt van például ez:
F4-3200C16D-32GTZRX <-> F4-3200C16D-32GTZR
Adatlap szerint ugyanazok az időzítések, mégis az egyik 5e-el drágább, miért?
Mit nem látok amit kellene?
Köszi -
koko52
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #55946 üzenetére
XMP-t kapcsolja be. Ez egy tökéletes kombó.
-
koko52
nagyúr
válasz
Tamagocsi123 #55941 üzenetére
Alaplap típusa? RAM-ok típusa?
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Tamagocsi123 #55942 üzenetére
Ha manuálisan beállítod az időzítéseket, a feszt is. (1.35V vagy 1.2V). Akkor is bsod?
-
Tamagocsi123
tag
A lap az b450 a proc pedig ryzen 2600 ezt ki hagytam.
-
Tamagocsi123
tag
Sziasztok. Szeretnem kerni a hozzá értök véleményét. Adott e ram ami elvileg 3200Mhz de csak alap órajelen 2133Mhz megy ez mitől lehet alaplap miatt vagy a ram miatt? Ahogy feljebb van rakva kék halas stb. Köszönöm a segítséget
-
Julot
aktív tag
válasz
koko52 #55937 üzenetére
Köszönöm a tanácsod!
Időközben megrendeltem egy másikat, nem tetszett, hogy az Aegisen csak matrica van hűtőborda helyett...
Ezt vettem: G.Skill 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz CL15 RipjawsV 1.2V XMP 2.0
Igaz, kicsit olcsóbban mint most. 14200 Ft.-értNincs szükségem 3000 MHz.-re, és nem akartam többet szánni rá, mint ennek az ára.
Remélem nem jártam rosszul...
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Egy netezős, office.-os videónézős gépbe milyen 2x4GB.-os kitet érdemes venni?
A G.Skill Aegis 2x4GB DDR4 2400MHz F4-2400C17D-8GIS jó választás?
Gigabyte B150.-es alaplapba lesz, szóval tényleg nem egy erőműhöz kell.Megbízható, stabil memória?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot -
Mázli01
kezdő
G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GVK
Valakinek van tapasztalata ezzel a RAMMal?? videovágáshoz szeretném?
vagy ez jobb deal?
[Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BLS2K16G4D32AESB ] -
Land
veterán
Üdv!
Nekiállnék a Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz BLS2K8G4D32AESBK RAM tuningjának. Szép húzásokat láttam a topicban. Ryzen 2700 mellett mit bírhat? Maga az alaplap bírná elvileg (Tomahawk Max).
Ha megvan a kb szint, akkor nekiolvasok egyáltalán hogy induljak neki. Köszi! -
Bajgunar
senior tag
válasz
laragirl83 #55925 üzenetére
-
Mázli01
kezdő
A DDR5-ös ramok szerintetek mikor fognak megjelenni? És mennyi idő kell neki hogy elterjedjenek úgy, mint mondjuk a ddr4?
-
tray86
tag
Tiszta, thx!
-
tray86
tag
Sziasztok! Valaki megtudná mondani, hogy egy B360/B365 alaplapba, ha bekerül egy 3200Mhz C16-os XMP profilos memória, akkor milyen formában fogja max. 2666 mhz-en futtatni? Milyen időzítésekkel fog menni? C16, vagy nagyobb, esetleg kisebb? Választható egyáltalán XMP profil a BIOS-ban ebben az esetben, vagy kézzel kell állítani optimálisabb időzítéseket? Kösz!
-
laragirl83
őstag
Hello!
Kíváncsi lennék mit mondotok, adott egy 2*8gb-os 3600Mhzes gskill kit.
F4-3600C16-8GTZR
XPM profillal megy, nem bántottam. Egy dolog ami megfordult fejemben, command rate 2-n megy alapból, menne ez 1T-vel is, vagy 3600on ne erőltessem?
Köszi -
Mázli01
kezdő
Sziasztok
RAMOt szeretnék venni.
Ezekben gondolkozom (elsődlegesen áruk miatt):
G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GVK
vagy
Patriot Viper Steel 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz PVS432G320C6KValakinek van tapasztalata velük? Melyik a stabilabb, jobban huzható ram videovágáshoz?
-
psyhoka
csendes tag
Kérdésem lenne: mennyire normális hogy a ramok érintkezői a széleken rövidebbek mint középen?
-
gabenn15
csendes tag
válasz
GIORGIONE76 #55919 üzenetére
Utána nézek, köszönöm szépen.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
GIORGIONE76 #55919 üzenetére
Ezt a ram kisokost érdemes átnézni ;-)
tudom nagyrészt ryzenre értendő, de azért általános dolgok,
az intelnek nem is kellene ennyire makacsnak lenni -
GIORGIONE76
őstag
válasz
gabenn15 #55917 üzenetére
hali, szerintem a 4 dimms lesz a problem, a Memory Try It-el próbáld meg amit 2133-ra ajánl, aztán az Advanced Dram Config-ban kézzel állítsd a többit, szerintem az ellenállásértékeknek (cad bus drive strenght config) lesz jelentősége /pl: 24-20-24-24/ és az on-die termination config értékeknek ami még memóriafüggő lehet,
-ezeket meg kellene néznek reddit stb fórumokon, miket ajánlanak ehhez a ramkithez 4 modulra-meg lehet tényleg eleve több feszültség is kell neki, pár század voltot adhatsz még nekik, talán menni fog
-
gabenn15
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi okozza a gépem hibáját. Induláskor kékhalállal indít néha a gép és reset után betölt, nincs gond vele a következő bekapcsolásig. Néha betölt gond nélkül de másolás vagy játék közben egy kékhalál jön és reset után jó megint (Pont megfordul az eset) A gépem hiba nélkül futott G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz F4-2400C15D-16GIS rammal két évig a slot 2-4ben. Alaplapom: MSI B250M Mortar. Elkezdtem videózni drónnal és Premiere Pro miatt bővítettem még ugyan ilyen párral a gépem. Az új pár az 1-3 slotba került. Teljesen ugyan olyan pár, mint a két éves. Azóta jött a kékhalálos jelenség. Biost frissítettem a legújabbra (2017.04->2018.06 3 verzióval frissebb került rá) Újra raktam a Windows 10-et is. Más elem nem lett cserélve: Vga-Táp-Proci-Vinyó-Ssd.. semmi. Próbáltam megcserélni őket, de akkor is ez a helyzet. Biosban a ram automata hz felismerést és xmp-t is kikapcsoltam. Kézzel adtam meg a 2400hz-t és azzal is kékhalál. Ma teszteltem a 2133hz-t kézzel megadva xmp nélkül és nem jó. Memtest 3x ment le ami a 32gb-t nézte 9 percig tesztelve és 0 error-t dobott. A ramoknak emeltem feszültséget 1.30v-ig, de nem oldotta meg ez sem. Eddig kizárva szerintem az error, bios, windows. Mit tudnék még megpróbálni?Nem tudom mennyire lényeges de a többi alkatrész ez: I7 7700, Samsung 850Evo, Seagate Barracuda 1Tb, Evga 980 Ti Sc, Enermax RevoBron 700W.
-
Submarine
senior tag
El van írva, mert data az nem date, nem is figyeltem csak másoltam.
Szakszerűen megfogalmazva:
"Modern RAM-típus, amely az órajel mindkét csúcsát felhasználja az adatok átvitelére, így egyetlen óraciklus alatt az adatbusz szélessége kétszeresének megfelelő mennyiségű adat olvasható ki belőle." -
Submarine
senior tag
Hali!
Nem látok ott semmi problémát.
DDR azaz "double date rate" tehát jelen esetben az effektív órajel 3200 MHz, a tényleges meg 1600 MHz, ahogy a Memory fülön írja DRAM Frequency: 1596,2 MHz.
[Google - Minden amit a RAM-ról tudni érdemes] -
P071
csendes tag
Sziasztok,
olvasgattam, keresgettem, de nem találtam rá infót (nézegettem több programmal is - aida64, hwinfo, cpu-z). A kérdésem a következő:
Adott egy B450 Aorus Elite alaplap, Ryzen 5 2600x procival és HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT. Na már most, BIOS-ban XMP-vel beállítottam, hogy profil1-en menjen tehát 3200MHz-en - mivel ezt tudnia kell ennek a RAM-nak alapból. A BIOS szerint így is van. A modulokat dc-be raktam a lapba, tehát ezzel sem lehet gond.
Viszont bármilyen programot futtatok windows-on belül ami mérni tud teljesítményt, csak 1.6-ot ír vagy semmit mert trial version :/Na már most vagy én vagyok hülye hozzá (ami előfordulhat, mert annyit értek hozzá mint a varráshoz) és ez így okés, vagy valami még mindig nem kerek. Tudtok segíteni? Köszönöm előre is!
PS.: csatolok pár print screen-t, amiből talán okosabbak lesztek.
-
Zsizske
kezdő
Sziasztok szakik
Memóriát szeretnék venni, Főként videovágáshoz 80%ban (és 20%ban játékhoz is)
Valakinek van tapasztalata ezekkel a ramokkal?
Memória:
Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz BLS2K16G4D32AESB – 56.260
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/crucial/ballistix-sport-lt-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz-bls2k16g4d32aesb-p452601102/
vagy
Patriot Viper Steel 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz PVS432G320C6K – 44.700
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/patriot/viper-steel-32gb-2x16gb-ddr4-3200mhz-pvs432g320c6k-p463221582/
A ballistix lapok elvileg húzhatóak agyig.A patriot nem tudom meddig, de több mint 10ezerrel olcsóbb. Ár érték arányban nem rossz
Valakinek volt patriothoz szerencséje? Tudjátok meddig lehet huzni?
-
turorudi
aktív tag
-
turorudi
aktív tag
válasz
koko52 #55904 üzenetére
Asrock B450 Pro4. Itt a használati útmutató 23. oldalán le is írják, hogy ha csak kettő memória van, akkor azokat a második slotokba kell rakni. Kipróbáltam: az első slotokban nem megy dualban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest